همانطور که می دانید ترازنامه یکی از مهم ترین ابزارهای حسابداری است برای شرکت ها این امکان را فراهم می کند تا بتوانند دارایی های خود را به دو دسته اصلی یعنی دارایی های جاری و دارایی های غیر جاری حسابداری تقسیم بندی کنند. اگر می خواهید بدانید انواع دارایی های جاری و غیر جاری چیست و چه کاربردی در دنیای حسابداری دارند، ادامه این مطلب را از دست ندهید.
دارایی جاری چیست
تعریف دارایی جاری چیست یا معنی دارایی جاری چیست؟ در پاسخ به سوال دارایی های جاری چیست می توان گفت که دارایی جاری معنی بسیار ساده و واضحی دارد. همانطور که در مقاله انواع دارایی چیست به طور کامل توضیح داده شد، دارایی ها جاری یا دارایی های کوتاه مدت، به دارایی های گفته می شود که در طی یک سال یا کمتر از یکسال به پول نقل تبدیل می شوند که برای این نمونه دارایی می توان پول نقد، معادل های نقدی، حساب های دریافتنی و موجودی کالا را مثال زد. این نوع دارایی ها نقش بسیار مهمی در تامین نقدینگی و مدیریت مالی کوتاه مدت شرکت ها و موسسات دارد.
نمونه دارایی جاری
در تصویر بالا یک نمونه دارایی جاری برای شما آورده شده است.
دارایی غیر جاری چیست
دارایی غیر جاری چیست؟ دارایی های غیر جاری یا بلند مدت به دارایی هایی گفته می شود که برای مدت زمان طولانی یعنی بیش از یکسال نگهداری شده و به همین خاطر نقد شوندگی پایینی دارند. این نوع دارایی ها معمولا به عنوان دارایی های بلند مدت شناخته می شوند. زمین، ساختمان و تجهیزات مثال هایی از این نوع دارایی هستند.
نمونه دارایی غیر جاری
در تصویر بالا می توانید یک نمونه دارایی غیر جاری را مشاهده کنید.
انواع دارایی جاری
در مبحث قبل با پاسخ سوال مفهوم دارایی جاری به چه معناست آشنا شدید. حال در این قسمت می خواهیم به این سوال بپردازیم که دارایی جاری شامل چیست؟ انواع دارایی جاری به زبان ساده به موارد زیر تقسیم بندی می شوند:
- موجودی نقد: وجوه نقد و سپرده های بدون سررسید درواقع همان موجودی نقدی هستند.
- سرمایه گذاری های کوتاه مدت: همانطور که در مقاله سرمایه چیست توضیح داده شده است، سرمایه گذاری کوتاه مدت به نوعی سرمایه گذاری گفته می شود که تا تاریخ سررسید آن کمتر از یکسال باقی مانده باشد.
- حساب ها و اسناد دریافتی تجاری: به کلیه مطالبات یک واحد تجاری گفته می شود که انتظار می رود ظرف سال مالی آینده وصول خواهند شد. این مطالبات در جریان فعالیت اصلی واحد تجاری دارایی جاری مانند فروش کالا، بوجود می آیند.
- پیش پرداخت ها: منظور از پیش پرداخت ها درواقع پرداختی هایی است که انتظار می رود در طی سال مالی آینده به دارایی تبدیل شود. به طور مثال وجهی که به منظور خرید مقداری کالا پرداخته شده باشد، انتظار می رود آن کالا در سال مالی آینده تحویل گرفته شود.
پیشنهاد ویژه: صورت حساب سرمایه نوعی گزارش مالی است که می تواند تغییرات سرمایه یک شرکت یا موسسه را در طول یک دوره مالی ارائه دهید و می تواند برای سرمایه گذاران و صاحبان کسب و کار بسیار مفید و کاربردی عمل کند. جهت کسب اطلاعات کامل درباره این نوع گزارش مالی بر روی لینک صورت مالی کلیک کنید.
لازم به ذکر است که اگر به دنبال دارایی جاری در حل جدول (دارایی جاری در جدول) هستید، می توانید از مطالب گفته شده درباره دارایی حساب جاری استفاده کنید.
انواع دارایی غیر جاری
دارایی های غیر جاری شامل چیست؟ یکی از سوالاتی که ممکن است برای بسیاری از افراد ایجاد شود این است که دارایی جاری مثل چی که با ادامه بحث درباره سرفصل دارایی جاری و انواع آن پاسخ این سوال شما را خواهیم داد. انواع دارایی های غیر جاری در حسابداری به شرح زیر می باشند:
- دارایی های ثابت مشهود: این نوع دارایی ها (دارایی جاری ثابت) یکی از نواع دارایی غیر جاری به شمار می رود که در جریان فعالیت اصلی واحد تجاری کاربرد دارند و انتظار نمی رود که ظرف سال مالی آینده، به هر صورت از جریان فعالیت کنار گذاشته شوند. ماشین آلات یک کارخانه را می توان نمونه ای از دارایی های ثابت مشهود دانست.
- دارایی های نامشهود: دارایی های نامشهود مانند حق تالیف، به دارایی هایی گفته می شود که قابل قیمت گذاری هستند اما هیچ گونه وجود فیزیکی ندارند.
- سرمایه گذاری بلندمدت: منظور از این نوع دارایی غیر جاری، همه مطالبات یک واحد تجاری است که انتظار می رود در طی سال مالی آینده وصول شوند. این نوع مطالبات در جریان فعالیت اصلی واحد تجاری مانند فروش کالا بوجود می آیند.
- پیش پرداخت ها: نوعی سرمایه گذاری است که تا سررسید آن بیشتر از یکسال باقی مانده باشد.
- سایر دارایی ها: دارایی هایی که در دسته های ذکر شده قرار نگیرند، در دسته سایر دارایی ها دسته بندی می شوند.
طبقه بندی بدهی در دارایی های جاری و غیر جاری
طبقه بندی دارایی های غیر جاری و مدیریت دارایی جاری چگونه است؟ در تعریف دارایی جاری حسابداری چیست (تعریف دارایی جاری در حسابداری) و تعریف دارایی غیر جاری چیست، با انواع این نوع دارایی ها آشنا شدید. حال جالب است بدانید که بدهی نیز می تواند یک دارایی برای شرکت در نظر گرفته شود.
بدهی هایی که دیگر شرکت ها به شما دارند، در تعریف لیست دارایی جاری و غیر جاری قرار می گیرند. از این رو اگر زمان وصول این بدهی ها کمتر از یکسال باشد، در دسته جاری طبقه بندی می شوند در غیر این صورت اگر زمان وصول آن ها بیش از یکسال باشد، باید بعنوان غیر جاری در نظر گرفته شوند.
اهمیت دارایی های جاری در ترازنامه
همانطور که در بخش مربوط به توضیح دارایی جاری وجه نقد (دارایی جاری وجوه نقد) متوجه شدید، دارایی های جاری نقش بسیار مهم و موثری در وضعیت مالی و عملکرد کسب و کارها دارند که می توانید در ترازنامه های مالی یا ترازنامه دارایی جاری مشاهده کنید. در ادامه این مطلب به اهمیت دارایی جاری پرداخته شده است:
پیشنهاد ویژه: اگر نمی دانید مفهوم ترازنامه چیست و چه اهمیتی در حسابداری دارد، مطالعه مقاله ترازنامه چیست را به شما پیشنهاد می کنیم.
- پوشش بدهی های جاری: منابع نقدی و دارایی های قابل تبدیل به وجه نقد جزو دارایی های جاری به شمار می روند که در عملیات روزمره هر شرکت و موسسه مورد استفاده قرار می گیرند. این نوع دارایی ها بدهی های جاری در امور حسابداری را پوشش می دهند و از بروز مشکلاتی در رابطه با نقدینگی جلوگیری می کنند.
- سنجش نقدینگی: دارایی هایی که به صورت وجه نقد یا در کوتاه ترین زمان قابل تبدیل به وجه نقد باشند. حساب های بانکی و سرمایه گذاری های نقدی نمونه هایی هستند که در سنجش نقدینگی محاسبه می شوند.
- عملکرد مالی: میزان دارائیهای جاری و نسبت آن ها با بدهی های جاری عملکرد مالی شرکت را تعیین می کند. این نسبت نشان دهنده این امر می باشد که هر شرکت و بنگاه تجاری جهت پرداخت بدهی های جاری خود به منابع کافی نقدی و نقدشونده دسترسی دارد یا با مشکل مواجه خواهد شد.
- پشتیبان استراتژی توسعه: مقدار مناسب منابع نقدی برای هر شرکت و بنگاه اقتصادی، امکان رشد و سرمایه گذاری در پروژه های نوآورانه و توسعه دهنده را فراهم می کند.
اهمیت دارایی های غیر جاری در ترازنامه
حسابداری دارایی های غیر جاری نیز همانند دارایی های جاری، مهم ترین و اساسی ترین جزء ترازنامه ها در شرکت هستند و نقش بسیار موثری در بررسی وضعیت مالی شرکت ایفا می کند.
- نمایش سرمایه گذاری بلند مدت: دارایی های غیرجاری نشان می دهند که سرمایه گذاری های بلندمدت شرکت در دارایی هایی مانند املاک و مستغلات، تجهیزات و سایر منابعی محسوب می شوند که برای مدت طولانی در کسب و کار مورد استفاده قرار می گیرند. این دارایی ها نقش بسیار مهمی در ایجاد ارزش برای شرکت و توسعه فعالیت های آینده ایفا می کنند.
- تضمین پایداری مالی: استفاده از دارایی های غیرجاری برای شرکت ها این امکان را فراهم می کند که منابع مالی مورد نیاز برای پروژه های سرمایه گذاری های بلندمدت خود را در اختیار داشته باشد. این امر باعث افزایش اعتبار سرمایه گذاران و اعتبار شرکت خواهد شد.
- تامین منابع برای رشد و توسعه: دارایی های غیرجاری به شرکت ها کمک می کنند تا منابع مالی لازم برای رشد و توسعه کسب و کار را فراهم کنند. این منابع معمولا به منظور تحقق پروژه های توسعه و گسترش فعالیت های جدید در شرکت مورد استفاده قرار می گیرند.
- کاهش ریسک: دارایی های غیرجاری به شرکت ها کمک می کند تا به کاهش ریسک های مالی و عملیاتی خود کمک کنند. به طور مثال، املاک و مستغلاتی که به صورت ثابت در دارایی های غیرجاری ثبت شده اند، می توانند بعنوان ضمانت برای بدهی ها و وام های بلندمدت شرکت در نظر گرفته شوند.
فرمول دارایی های جاری و غیر جاری
فرمول دارایی غیر جاری و دارایی جاری کدام است؟ فرمول دارایی های غیر جاری به شرح زیر است:
پیشنهاد ویژه: اگر می خواهید با فرمول اصلی حسابداری آشنا شوید، حتما مقاله معادله حسابداری را مطالعه کنید.
نسبت دارایی ثابت بیانگر تمرکز شرکت بر سرمایه گذاری در دارایی های ثابت و غیرجاری است.
کل دارایی ها / دارایی های ثابت = نسبت دارایی ثابت
نسبت دارایی ثابت به حقوق صاحبان سهام نیز بیانگر استفاده از سرمایه شرکت برای سرمایه گذاری در دارایی های ثابت است.
حقوق صاحبان سهام / دارایی های ثابت = نسبت دارایی ثابت به حقوق صاحبان سهام
نسبت بدهی به دارایی های ثابت درصد دارایی های ثابت که با بدهی ها تامین شده اند را نشان می دهد.
دارایی های ثابت / بدهی های کل = نسبت بدهی به دارایی های ثابت
فرمول دارایی های جاری و غیر جاری مانند دارایی جاری نسبت بدهی یا دارایی جاری منهای بدهی جاری، به مدیران مالی و سرمایه گذاران مالی کمک می کنند تا بتوانند وضعیت مالی شرکت را به طور دقیق تجزیه و تحلیل کرده و تصمیمات مدیریتی مناسب تری را در نظر بگیرند.
پیشنهاد ویژه: اگر به دنبال آموزش صفر تا صد حسابداری در بهترین و معتبرترین آموزشگاه حسابداری تهران هستید، پیشنهاد می کنیم از خدمات آموزشی مجموعه آریا تهران در شعب مختلف استفاده کنید. این مجموعه با برگزاری کلاس حسابداری تهران با حضور اساتید متخصص و مجرب این حوزه، و همچنین ارائه مدرک بین المللی جهت ورود به بازار کار، امکان یادگیری حرفه ای حسابداری و کسب درآمد از این طریق را برای شما فراهم نموده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک کلیک کنید.
نسبت دارایی های جاری
در مطالب قبل با پرسش این سوال که دارایی های جاری یعنی چه و دارایی های جاری کدامند آشنا شدید، حال در ادامه این مطلب قصد داریم به این موضوع بپردازیم که نسبت دارایی جاری چیست؟
نسبت دارایی جاری در حسابداری به شرح زیر می باشد:
نسبت وجه نقد: اجزای دارایی های جاری برای محاسبه تعدادی از نسبت های مربوط به سنجش نقدینگی شرکت کاربرد دارند. نسبت پول نقد از سایر نسبت های نقدینگی، محافظه کارانه تر بوده و از تقسیم پول نقد و مشابه های آن بر بدهی های جاری حاصل می شود. این نسبت توانایی شرکت در پرداخت فوری کلیه بدهی های کوتاه مدت را اندازه گیری می کند.
نسبت آنی یا اسیدی: این نوع نسبت دارایی جاری سرمایه، از سخت گیری کمتری به نسبت وجه نقد برخوردار است و از تقسیم مجموع پول نقد و مشابه های پول نقد، اوراق بهادار قابل خرید و فروش در بازار و حساب های دریافتنی بر بدهی های جاری ایجاد می شود. این نسبت یک تصویر واقعی از توانایی شرکت در برآورده کردن تعهدات کوتاه مدت خود ارائه می دهد اما وجود حساب های دریافتنی در صورت این کسر، معمولا می تواند تاثیر مهمی بر این نسبت بگذارد.
نسبت جاری: نسبت جاری دارایی های جاری که به آن نسبت دارایی جاری به بدهی جاری نیز گفته می شود، را بر بدهی های جاری تقسیم می کند. لازم به ذکر است که در کنار حساب های دریافتنی، این معیار شامل فهرست موجودی ها نیز خواهد شد، بنابراین معمولا در نقدینگی شرکت بسیاری از موارد اغراق خواهد شد، به ویژه برای فروشندگان و دیگر شرکت هایی که موجودی های کمتری دارند.
پیشنهاد ویژه: اگر می خواهید صفر تا صد نحوه تجزیه و تحلیل صورت های مالی را به صورت کاملا حرفه ای و تخصصی یاد بگیرید، حتما در دوره آموزش تجزیه و تحلیل صورت های مالی شرکت کنید و از مزایای این دوره بهره مند شوید.
کدینگ دارایی جاری
در مطلب قبل به درباره نسبت دارایی جاری به کل داراییها صحبت کردیم. حال درباره کدینگ حسابداری دارایی جاری باید بگوییم که در برخی از کدینگ ها، به ترتیب از کدهای ۱ تا ۹ برای گروه حساب هایی که در ادامه شرح داده ایم استفاده می شود. لازم به ذکر است که کدینگ دارایی جاری در گروه اول و کدینگ دارایی غیر جاری در گروه دوم قرار می گیرند.
- گروه ۱: دارایی جاری
- گروه ۲: دارایی غیر جاری
- گروه ۳: بدهی جاری
- گروه ۴: بدهی غیر جاری
- گروه ۵: حقوق صاحبان سرمایه
- گروه ۶: درآمد
- گروه ۷: قیمت تمام شده کالای فروش رفته
- گروه ۸: هزینه
- گروه ۹: سایر حساب ها (شامل حساب های جذب و انحرافات و حساب های انتظامی)
با توجه به اینکه فالیت یک شرکت در چه دسته ای طبقه بندی می شود، کدینگ آن نیز می تواند متفات باشد. در تصویر بالا می توانید نمونه ای از کدینگ دارایی های جاری برای شرکت های تولیدی را مشاهده کنید.
کدینگ دارایی غیر جاری
در تصویر بالا نیز می توانید نمونه ای از کدینگ دارایی غیر جاری برای شرکت تولیدی را مشاهده نمایید.
بدهی جاری چیست
دارایی جاری و بدهی جاری چیست؟ دارایی و بدهی جاری و غیر جاری شامل مواردی مانند بدهی های تجاری، مالی و تعهداتی است که در یک دوره کوتاه هنگامی که طول آن کمتر از یک سال مالی است، می بایست پرداخت شود. این نوع بدهی بخشی از عملیات روزمره حسابداری هر شرکت محسوب می شود و در ترازنامه نیز با عنوان بدهی های کوتاه مدت یا جاری به ثبت می رسند. نیازهای روزمره مالی یک شرکت با بدهی های جاری تامین شده و مواردی از جمله پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان، اجاره بها، خرید مواد اولیه و تجهیزات، تسویه مطالبات و پرداخت مالیات را نیز در بر می گیرد.
خالص دارایی جاری چیست
خالص دارایی جاری چیست؟ خالص دارایی جاری در حسابداری درواقع به معنای ارزش واقعی دارایی های جاری بعد از کسر بدهی های جاری در شرکت و موسسات اشاره دارد. این مفهوم بیانگر این امر می باشد که چه میزان از دارایی های یک شرکت قابلیت تبدیل شدن به وجه نقدر را در یک دوره مالی دارند. به همین خاطر درک شفاف تری از وضعیت مالی شرکت حاصل می شود. سنجش و تحلیل سلامت مالی هر شرکت با توجه به مبلغ این دارایی انجام خواهد شد و از اهمیت بسیاری نیز برخوردار است.
گردش دارایی جاری چیست
گردش دارایی جاری یا دارایی جاری سرمایه در گردش به میزان و سرعت تبدیل دارایی های جاری به وجه نقد یا معادل وجه نقد گفته می شود. شرکت ها و کسب و کارها نیز با استفاده از این مفهوم در حسابداری مطمئن می شوند که دارای میزان کافی دارایی تبدیل شونده به وجه نقد هستند و امکان تسویه بدهی ها و فراهم کردن امکانات مالی ضروری و فوری را دارند.
چنانچه شرکتی حساب دارایی جاری کافی را نداشته باشد، احتمال دارد با مشکلات نقدینگی در بازپرداخت بدهی های خود مواجه شود. موجودی نقدی، سرمایه گذاری های کوتاه مدت از جمله سپرده های بانکی، از جمله رایج ترین تامین کنندگان گردش دارایی های جاری به شمار می روند.
دارایی غیر جاری نگهداری شده برای فروش چیست
در پاسخ به سوال دارایی غیر جاری نگهداری شده برای فروش چیست، باید بگوییم که واحد تجاری باید دارایی غیرجاری را که مبلغ دفتری آن، معمولا از طریق فروش و نه استفاده مستمر بازیافت می شود، به عنوان نگهداری شده برای فروش طبقه بندی کند.
استاندارد دارایی جاری
استاندارد دارایی جاری یا همان استاندارد حسابداری شماره ۱۴، به نحوه ارائه دارایی های جاری و بدهی های جاری اشاره دارد که در این استاندارد تعریف اصطلاحات مرتبط با این دارایی ها انجام پذیرفته است. دامنه کاربرد و دیدگاه های موجود درباره آن ها مطرح شده و همچنین محدودیت تفکیک اقلام جاری و غیرجاری نیز تعریف شده اند.
در این استاندارد شرایط دارایی جاری بانک و دیگر انواع دارایی های جاری به این گونه تعریف شده است که یک دارایی زمانی باید به عنوان دارایی جاری شرکت طبقه بندی شود که:
- انتظار برود در طول چرخه عملیاتی معمول واحد تجاری یـا ظرف یک سال از تـاریخ ترازنامه، هر کدام طولانی تر است، مصرف یا فروخته شود، یا به وجه نقد یـا دارایی دیگری کـه نقد شدن آن قریب به یقین است، تبدیل شود.
- وجه نقد یا معادل وجه نقدی باشد که استفاده از آن محدود نشده است. دیگر دارایی ها باید به عنوان دارایی های غیرجاری طبقه بندی شوند.
پیشنهاد ویژه: اگر می خواهید مطالعات بیشتری درباره انواع حسابداری و استانداردهای آن داشته باشید، حتما مقالات حسابداری آریا تهران را بررسی کنید.
آیا پیش پرداخت دارایی جاری است
در پاسخ به این سوال که پیش پرداخت دارایی جاری است؟ باید بدانید که بله پیش پرداخت نوعی دارایی جاری است و ماهیت بدهکار دارد. این امر بدین معناست که ما مبلغی نزد یک شرکت یا شخص دیگر داریم و پس از دریافت کالا یا خدمات، می توانی آن را از ستون بدهکار کسر کرده و به ستون بستانکار اضافه می کنیم.
تفاوت دارایی جاری و غیرجاری
تفاوت دارایی جاری و غیرجاری در چیست؟ همانطور که در قسمت ماهیت دارایی جاری چیست (ماهیت حساب دارایی های جاری) و ماهیت دارایی غیر جاری گفته شد، مهم ترین تفاوت دارایی های جاری و غیر جاری در مدت زمان نقدشوندگی و هدف استفاده از آن ها می باشد. درک این تفاوت ها می تواند در تحلیل صحیح وضعیت مالی یک شرکت و برنامه ریزی مالی آن نیز بسیار موثر باشد.
به طور کلی ماهیت دارایی های جاری به دارایی هایی گفته می شود که به منظور استفاده بلند مدت کاربرد دارند و مدت زمان نقدشوندگی آن ها معمولا بیش از یک سال است. اما برعکس دارایی های جاری در مدت زمان کمتر از یک سال به وجه نقد تبدیل می شوند یعنی دارایی های جاری برای پشتیبانی از فعالیت های روزانه و مدیریت جریان های نقدینگی کوتاه مدت شرکت ها مورد استفاده قرار می گیرند در حالی که دارایی های غیرجاری به منظور سرمایه گذاری های بلندمدت، افزایش توان تولیدی و بهبود کارایی عملیاتی کاربرد دارند که این موارد از مهم ترین فرق دارایی جاری و غیر جاری به شمار می روند.
در ادامه بحث تفاوت دارایی جاری با دارایی غیر جاری، باید به این نکته بپردازیم که دارایی های جاری بخشی از دارایی های کل را تشکیل می دهند که نشان دهنده قابلیت نقدشوندگی و سلامت مالی کوتاه مدت شرکت را دارند. در مقابل آن دارایی های غیرجاری بعنوان نماینده سرمایه گذاری هایی محسوب می شوند که برای حمایت از رشد و توسعه بلندمدت کسب و کار انجام می پذیرند. این نوع دارایی ها در نحوه مدیریت نیز با یکدیگر دارای تفاوت هایی می باشند.
تفاوت دارایی های جاری و ثابت
تفاوت دارایی ثابت و جاری در چیست؟ همانطور که گفته شد دارایی های ثابت دارایی هایی هستند که انتظار نمی رود در یک دوره مالی به فروش برسند یا مصرف شوند. این نوع دارایی ها، مانند منابع یا کالاهایی نیستند که در مراحل تولید مصرف شوند. توجه کنید که برخی مواقع به دارایی های ثابت، دارایی مشهود نیز می گویند چرا که برخلاف دارایی های نامشهود، اغلب آن ها دارای ماهیتی فیزیکی می باشند.
در ادامه موضوع تفاوت دارایی های جاری و ثابت (دارایی جاری و ثابت) باید بدانید که برخلاف دارایی های ثابت، دارایی های جاری دارایی هایی هستند که شرکت انتظار دارد در آینده نزدیک از آن ها برای کسب بازدهی و رسیدن به سود استفاده شود. برخی مواقع به این دارایی ها، حساب جاری ها یا دارایی های مشابه وجه نقد نیز می گویند چرا که این دارایی ها را می توانید به راحتی به درآمد و یا وجه نقد تبدیل کنید. این دارایی ها، بودجه لازم برای فعالیت های شرکت را فراهم می کنند. از این رو دارایی ثابت و دارایی جاری در موارد مختلفی با هم اختلاف دارند.
کتاب حسابداری دارایی ها و بدهی های غیر جاری
در انواع کتاب حسابداری دارایی ها و بدهی های غیر جاری و جزوه حسابداری دارایی ها و بدهی های غیر جاری شما می توانید نمونه سوالاتی نظیر:
- کلمه دارایی جاری را تعریف کنید
- دارایی های جاری را نام ببرید
- دارایی جاری را نام ببرید
- مدیریت دارایی های جاری را توضیح دهید
و… را مشاهده کنید تا بتوانید با انواع نمونه سوالات در این زمینه آشنا شوید. لازم به ذکر است که شما پس از شرکت در دوره های حسابداری آریا تهران می توانید کامل ترین و معتبرترین جزوه را از این مجموعه دریافت کنید که با داشتن پکیج کامل نمونه سوالات، می توانید خود را برای ورود به آزمون فنی حرفه ای آماده کنید.
دارایی جاری به انگلیسی
دارایی جاری به انگلیسی (دارایی جاری انگلیسی) Current assets و دارایی غیر جاری به انگلیسی (دارایی های غیر جاری به انگلیسی) Non-current assets ترجمه می شود.
جمع بندی
در این مقاله آموزشی از سایت آریا تهران به توضیحات کامل و جامعی درباره مفهوم دارایی جاری یعنی چی، انواع دارایی های جاری و غیرجاری، فرق دارایی جاری با دارایی غیر جاری و دیگر موضوعات مرتبط با موضوع مدیریت دارایی های جاری و غیر جاری پرداخته شد تا شما عزیزان بتوانید درک کاملی از این نوع دارایی ها بدست آورید. امیدواریم که مطالب این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
سوالات متداول
دارایی به هر نوع منبعی گفته می شود که تحت مالکیت یا کنترل یک واحد اقتصادی یا شخص قرار دارد. درواقع کلمه دارایی هر چیزی است که بتوان از آن برای خلق ارزش اقتصادی مثبت استفاده کرد.
دارایی جاری تعریف بسیار ساده ای دارد. دارایی جاری به به دارایی های گفته می شود که در طی یک سال یا کمتر از یکسال به پول نقل تبدیل می شوند در حالی که دارایی های غیر جاری که برای مدت زمان طولانی یعنی بیش از یکسال نگهداری شده و به همین خاطر نقد شوندگی پایینی دارند.
انواع دارایی غیر جاری شامل موجودی نقد، سرمایه گذاری های کوتاه مدت، حساب ها و اسناد دریافتی تجاری و پیش پرداخت ها می باشند که در این مقاله هر یک را به طور کامل بررسی کرده ایم.
انواع دارایی های جاری شامل دارایی های ثابت مشهود، دارایی های ثابت نامشهود، سرمایه گذاری های بلند مدت، پیش پرداخت ها و سایر دارایی ها گفته می شود که در این مقاله هر یک را بررسی کرده ایم.
همانطور که گفتیم مهم ترین تفاوت دارایی های جاری و غیر جاری در مدت زمان نقدشوندگی و هدف استفاده از آن ها می باشد. دارایی های جاری در مدت زمان کمتر از یکسال نقد می شوند در صورتی که دارایی های غیر جاری نقدشوندگی بیش از یک سال دارند. جهت بررسی بیشتر می توانید مقاله را مطالعه کنید.
source