گروه مالی فیروزه روی پلتفرم تأمین مالی جمعی «دونگی» سرمایه‌گذاری کرد. اقدامی که به گفته مدیرعامل سبدگردان توسعه فیروزه، در راستای خلق یک «سوپر مارکت مالی» و تکمیل زنجیره خدمات فیروزه انجام شده است.

«فاطمه سرکاری» مدیرعامل سبدگردان توسعه فیروزه در پاسخ به چرایی این سرمایه‌گذاری به دیجیاتو گفت هدف اصلی گروه مالی فیروزه تبدیل شدن به یک سوپرمارکت مالی است که بتواند تمامی خدمات مرتبط را ارائه دهد: 

«در این راستا و اهمیت موضوع تامین منابع مالی کسب و کارهای کوچک و کارآفرینی، در فیروزه تصمیم بر آن شد در حوزه تامین مالی جمعی ورود کنیم و این سرویس را به مجموعه خدمات خود اضافه کنیم. پس از بررسی پلتفرم‌های موجود در بازار، دونگی به دلیل تیم حرفه‌ای و تجربه موفق در این حوزه، انتخاب شد.»

سرکاری با اشاره به سابقه 19 ساله فیروزه در بازار مالی ایران، اظهار داشت آنها در حوزه مشاوره و تامین مالی سابقه موفقی دارند و این همکاری به باور او می‌تواند در گسترش فعالیت‌های دونگی چه در زمینه آشنایی با کسب و کارها و چه در زمینه مشاوره و راستی‌آزمایی هم افزایی ایجاد کند.

مدیرعامل سبدگردان توسعه فیروزه با بیان اینکه در ایران، تجربیات تامین مالی جمعی به تازگی آغاز شده‌اند، تأکید کرد این حوزه پتانسیل زیادی دارد: «به عنوان مثال، پروژه‌های مختلفی در حوزه‌های فناوری، کارآفرینی، و صنعتی به کمک تامین مالی جمعی به دست آمده‌اند.»

فیروزه سرمایه‌گذاری دونگی

اما چگونه می‌توان چالش‌ها و موانعی که بر سر راه رشد این حوزه وجود دارد را رفع کرد؟ او در پاسخ به این سؤال دیجیاتو گفت:

«برای تقویت فضای تامین مالی جمعی در ایران، سازمان بورس می‌تواند با ارائه سیستم‌هایی که فرآیند جذب سرمایه‌گذاران را تسهیل کند، ایجاد پلتفرم‌های آنلاین مخصوص، توسعه زیرساخت‌های بازار سرمایه، افزایش شفافیت و اطلاع‌رسانی به سرمایه‌گذاران، توسعه سیستم‌های نگهداری اوراق بهادار، تنظیم قوانین و مقررات منطبق برای عرضه عمومی اوراق، تشویق به ایجاد پروژه‌ها و شرکت‌های جذاب برای سرمایه‌گذاری و همچنین آموزش و آگاهی سرمایه‌گذاران و شرکت‌ها اقدام کند.»

«مهدی کرشته»، مدیرعامل دونگی نیز درباره این همکاری اظهار داشت حضور گروه مالی فیروزه به عنوان یک سرمایه‌گذار و همکار استراتژیک به دونگی اعتبار و قدرت مالی بیشتری در بازار می‌بخشد: «همچنین، این سرمایه‌گذاری می‌تواند به دونگی در تصمیم‌گیری‌های استراتژیک، مدیریت مالی و توسعه کسب و کار خود کمک کند.»

لازم به ذکر است آغاز فعالیت رسمی دونگی به سال‌ 1397 باز می‌گردد اما این شرکت اولین طرح تامین مالی جمعی خود را در دی ماه سال 1399 منتشرکرد. کسب‌وکارها می‌توانند طرح‌های توسعه فعالیت‌های خود را از طریق این پلتفرم‌ها منتشر کرده و از علاقمندان دعوت کنند تا در تامین مالی طرح‌هایشان مشارکت کنند. در مقابل هر فردی به شرط داشتن کد بورسی، می‌تواند بخشی از سرمایه مورد نیاز برای اجرای طرح را تامین کرده و در سود و زیان اجرای آن شریک شود.

با افزوده شدن دونگی به خانواده فیروزه، انتظار می‌رود تا پیوند بین محصولات بازارسرمایه و نیازهای واقعی کسب‌وکارهای کوچک، بیشتر فراهم‌ شود و این اتفاق نویدبخش رشد مشارکت عموم مردم در تامین‌مالی کسب‌وکارها و کارآفرینی باشد.

source

توسط chehrenet.ir