همانطور که می دانید دارایی ها به منابعی گفته می شود که دارای ارزش اقتصادی می باشند و مالکیت آن ها را افراد، شرکت ها یا دولت ها در اختیار دارند و بر این باورند که این منابع برای آن ها در اینده منافعی ایجاد کند. اگر می خواهید با تعریف دقیق و جامع دارایی چیست آشنا شوید و انواع دارایی ها در حسابداری را بشناسید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
دارایی چیست
دارایی عامه چیست؟ در پاسخ به سوال معنی دارایی چیست به زبان ساده، باید بگوییم که دارایی یا Asset همانطور که گفته شد، منابعی هستند که دارای ارزش اقتصادی می باشند و افراد، شرکت ها و دولت ها مالکیت آن را در اختیار دارند و توقع دارند که این دارایی ها در آینده برای آن ها منافع ایجاد کند.
در ادامه پاسخ به سوال دارایی شرکت چیست (دارایی را تعریف کنید) یا دارایی چیه، باید بدانید که دارایی شرکت ها در ترازنامه آن ها نمایش داده می شود که یا خریداری شده اند و یا تولید شده اند و به منظور افزایش ارزش شرکت یا بهره برداری در عملیات شرکت کاربرد دارند. به عبارتی ساده تر می توان دارایی یا دارائی را بعنوان منابعی در نظر داشت که در آینده، جریان نقدی تولید کند، هزینه ها را کاهش داده یا به نوعی دیگر فروش را افزایش دهد، صرف نظر از این که آن دارایی، یکی از تجهزات کارخانه یا یک ثبت اختراع باشد.
به عبارتی دیگر دارایی در اصول حسابداری به منافع اقتصادی گفته می شود که در فرآیند عملیات مالی و اقتصادی، تحت تملک واحد تجاری در می آید و بر اساس پول مورد ارزیابی قرار می گیرد. اگر می خواهید مطالعات بیشتری درباره حسابداری داشته باشید، حتما بهترین مقالات حسابداری رایگان آریا تهران را بررسی کنید.
دارایی جاری چیست
دارایی جاری حسابداری چیست؟ در پاسخ به سوال تعریف دارایی جاری چیست (دارایی های جاری چیست) باید بگوییم که دارایی های جاری یکی از طبقه بندی های اصلی حساب ها در ترازنامه است. در ادامه پاسخ به سوال معنی دارایی جاری چیست یا دارایی سریع چیست (دارایی های سریع چیست)، باید بگوییم که دارایی جاری درواقع نماینده ارزش تمامی دارایی هایی است که انتظار می رود در بازه زمانی کمتر از یک سال یا یک دوره مالی به وجه نقد تبدیل شود.
برای پاسخ به سوال دارایی جاری شامل چیست، باید بگوییم که دارایی های جاری یک واحد تجاری شامل سپرده کوتاه مدت، پول نقد و سایر حساب های با نقد شوندگی سریع است که برای هر شرکت و کسب و کار از اهمیت بسیاری برخوردار است چرا که یک واحد تجاری با بهره گیری از دارایی ها می تواند هزینه های در حال انجام را پرداخت کند. به طور کلی یک واحد تجاری برای تامین منابع مالی روزانه خود از دارایی های جاری استفاده می کند.
لازم به ذکر است که اگر نمی دانید نام دیگر دارایی جاری چیست، باید بگوییم که دارایی های جاری به عنوان دارایی های کوتاه مدت نیز معروف هستند و نقش بسیار موثری در تامین نقدینگی و مدیریت مالی کوتاه مدت شرکت ها دارند.
خالص دارایی جاری چیست
خالص دارایی جاری چیست؟ خالص دارایی جاری به مجموع دارایی های جاری منهای بدهی های جاری گفته می شود. این امر بدین معناست که چه مقدار از دارایی هایی که به سرعت به وجه نقد تبدیل می شوند، بدون در نظر گرفتن تعهدات جاری آن، به طور کامل متعلق به شرکت است.
اگر نمی دانید منظور از دارایی ثابت چیست، در ادامه با ما همراه باشید.
دارایی ثابت در حسابداری چیست
معنی دارایی ثابت چیست؟ در پاسخ به سوال حسابداری دارایی ثابت چیست (سیستم دارایی ثابت چیست)، باید بگوییم که دارایی ثابت به نوعی دارایی مشهود گفته می شود که واحد تجاری برای استفاده طولانی مدت، آن را تحت تملک خود در می آورد، این امر بدین معناست که در طول یک دوره مالی یا یک سال قابلیت نقد شوندگی ندارند. با بهره گیری از دارایی ثابت، شرکت می تواند نسبت به عملیات درآمدزایی خود اقدام نماید.
ویژگی های دارایی ها در حسابداری
هر دارایی در حسابداری سه ویژگی دارد که شامل موارد زیر می باشد:
- منابع: منابعی هستند که می توانند برای رسیدن به منافع اقتصادی از آن ها استفاده کرد.
- مالکیت: مالکیتی را نشان می دهد که می تواند در نهایت به وجه نقد و یا معادل آن تبدیل شود.
- ارزش اقتصادی: دارای ارزش اقتصادی هستند که می توانند معاوضه یا فروخته شوند.
به طور کلی داریی ها از سه دیدگاه مختلف دسته بندی می شوند که عبارتند از:
- وجود فیزیکی: بر مبنای موجود بودن فیزیک دارایی
- قابلیت تبدیل: بر اساس میزان ساده بودن تبدیل آن به پول نقد
- کاربرد: بر اساس استفاده عملیاتی از دارایی در سازمان
انواع دارایی در حسابداری
انواع دارایی ها در حسابداری شامل چیست؟ در حسابداری دارایی های زیادی وجود دارد که هر یک از آن ها دارای خصوصیات و ویژگی های منحصر به فردی هستند و هرکدام کاربردهای خاص خود را دارند. در حقیقت می توان گفت که دارایی یک نوع منبع است که دارای ارزش اقتصادی می باشد و در اختیار فرد، سازمان و یا نهادها قرار دارد. انواع دارایی عبارت است از:
- دارایی جاری
- دارایی ثابت
- دارایی فیزیکی
- دارایی انتزاعی
- دارایی عملیاتی
- دارایی غیرعملیاتی
پیشنهاد ویژه: اگر به دنبال آموزش حسابداری از صفر تا صد بازار کاری، به صورت عملی و کاربردی هستید حتما از خدمات بهترین آموزشگاه حسابداری در تهران استفاده کنید. مجموعه آریا تهران برگزارکننده بهترین و معتبرترین دوره آموزش حسابداری زیر نظر اساتید متخصص حسابداری همراه با ارائه مدرک بین المللی می باشد. جهت مشاهده آموزش حسابداری رایگان بر روی لینک کلیک کنید.
انواع دارایی در حسابداری بر اساس وجود فیزیکی
انواع دارایی های یک شرکت چیست؟ یکی از انواع دارایی های سرمایه ای بر اساس قابلیت دیده شدن آن ها یا به نوعی دیگر قابلیت فیزیکی آن ها می باشد. بر اساس وجود فیزیکی دارایی ها به دو دسته دارایی های مشهود (ملموس) و دارایی نامشهود (غیر مشهود) دسته بندی می شوند که در ادامه به طور کامل توضیج داده ایم:
دارایی مشهود و نامشهود چیست
دارایی مشهود و دارایی نامشهود سازمان چیست؟ در پاسخ به سوال دارایی مشهود چیست باید بگوییم که دارایی مشهود به دارایی گفته می شود که به صورت فیزیکی قابل لمس و مشاهده هستند و درواقع نشان دهنده قدرت مالی و تضمین کننده بقا شرکت می باشند.
این نوع دارایی در حسابداری به دو دسته دارایی مشهود جاری و و دارایی ثابت مشهود دسته بندی می شوند که از جمله دارایی های ثابت مشهود می توان به ماشین آلات، زمین، ساختمان و… اشاره کرد. لازم به ذکر است که دارایی های ثابت مشهود به سه دسته استهلاک پذیر، استهلاک ناپذیر و نقصان پذیر دسته بندی می شوند.
دارایی ثابت نامشهود چیست؟ در پاسخ به سوال منظور از دارایی نامشهود چیست یا دارایی نامشهود شامل چیست نیز باید بگوییم که اگرچه دارایی های نامشهود قابل لمس و مشاهده فیزیکی نیستند، اما تضمین کننده سود آینده شرکت خواهند بود. از جمله دارایی های نامشهود در طبقه دارایی ثابت، می توان به برند، حق ثبت، حق چاپ، سرقفلی و… اشاره کرد.
دارایی استهلاک پذیر و دارایی استهلاک ناپذیر
نوعی دیگری از انواع دارایی مشهود، دارایی های استهلاک پذیر نام دارند که دارای عمر مفید معینی هستند. این نوع دارایی ها با گذشت زمان مستهلک شده و عمر مفید آن ها از بین می رود و از جمله آن می توان به ماشین آلات، ساختمان و… نام برد.
لازم به ذکر است که جهت محاسبه استهلاک دارایی های ثابت می توانید از روش های مختلفی مانند روش خط مستقیم، روش مانده نزولی مضاعف و روش میزان تولید استفاده کرد.
آن دسته دیگر از دارایی های ثابت، دارایی استهلاک ناپذیر نام دارند که برعکس دارایی های استهلاک پذیر، عمر اقتصادی نامحدودی دارند و به مرور زمان ارزش آن ها کاسته نمی شود که زمین یکی از نمونه آن ها می باشد.
دارایی نقصان پذیر
دارایی نقصان پذیر یکی دیگر از انواع دارایی ها در حسابداری است که پس از استخراج، به موجودی مواد یا کالا تبدیل می شوند. این نوع دارایی ها با انجام عملیات برداشت و استخراج به اتمام می رسند که می توان به انواع معادن و جنگل ها اشاره کرد. لازم به ذکر است که در ترازنامه دارایی نقصان پذیر با نام معادن و ذخایر نیز قابل مشاهده است.
انواع دارایی در حسابداری بر اساس نوع کاربرد دارایی
همانطور که در تعریف دارایی چیست و انواع آن (تعریف حسابداری) گفته شد، دارایی ها بر اساس نوع کاربرد دارای انواع مختلفی می باشند. به طور کلی انواع دارایی در حسابداری بر اساس نوع کاربرد دارایی به دو دسته دارایی های عملیاتی و دارایی های غیر عملیاتی تقسیم بندی می شوند که در ادامه به توضیح هر یک پرداخته شده است.
دارایی عملیاتی و غیر عملیاتی چیست
دارایی عملیاتی چیست؟ دارایی عملیاتی یکی از انواع دارایی می باشند که در معاملات روزانه واحد تجاری قابل استفاده هستند. به عبارتی ساده تر، دارایی های عملیاتی به دارایی هایی گفته می شوند که واحد تجاری با هدف تولید محصول و ارائه خدمات از آن ها بهره می برد. بر اساس تعریف دارایی در حسابداری دارایی های عملیاتی شامل وجه نقد، موحودی انبار و مانده حساب بانکی می باشند.
علاوه بر دارایی عای عملیاتی، نوعی دیگر از انواع دارایی ها در واحد تجاری به نام دارایی غیر عملیاتی وجود دارد که در معاملات تجاری روزانه شرکت مورد استفاده قرار نمی گیرند. در حقیقت این نوع دارایی ها برای برآورده کردن نیازهای آینده شرکت کاربرد دارند که از مهم ترین آن ها می توان به املاک، ماشین آلات خط تولید و… اشاره کرد.
انواع دارایی در حسابداری بر اساس قابلیت تبدیل یا همگرایی
یکی از روش های دسته بندی دارایی ها بر اساس قابلیت نقد شوندگی آن ها می باشد که این قابلیت به معنای قابلیت تبدیل دارایی به پول نقد است. با توجه به این اساس، قابلیت تبدیل یا همگرایی کلیه دارایی های واحدهای تجاری به دو دسته دارایی ثابت و دارایی جاری دسته بندی می شوند که در ادامه به طور کامل و جامع توضیح داده ایم.
دارایی ثابت و جاری چیست
دارایی ثابت شامل چیست؟ دارایی ثابت در حسابداری به دارایی هایی گفته می شود که به راحتی به وجه نقد تبدیل نمی شوند و برای تبدیل آن ها به وجه نقد یا خرید و فروش آن ها باید مراحل مشخص و مدت زمانی طولانی طی شود. انواع تجهیزات و ماشین آلاتی که یک شرکت در اختیار قرار دارد و می تواند در عملیات خود برای درآمدزایی از آن استفاده کند، دارایی ثابت می گویند.
به طور مثال اگر شرکت اقدام به خرید یک ساختمان کند، از آنجایی که هدف استفاده از آن بیش از یک سال مالی می باشد، به عنوان یک دارایی ثابت شناخته می شود. دارایی هایی مانند ساختمان، زمین، ماشین آلات جزء دارایی های ثابت می باشند که با نام دارایی غیر جاری و دارایی بلند مدت نیز شناخته می شوند.
در مقابل دارایی های ثابت، دارایی های دیگری به نام دارایی جاری وجود دارند که به آن ها دارایی های جاری گفته می شود. در این نوع دارایی ها واحد تجاری انتظار دارد در مدت کوتاهی قابلیت خرید و فروش داشته یا به وجه نقد تبدیل شود. وجه نقد، حساب ها و اسناد دریافتنی تجاری، سرمایه گذاری های کوتاه مدت از جمله انواع دارایی های جاری گفته می شود.
پیشنهاد ویژه: جهت آشنایی با حسابداری وجوه نقد حتما مطالب صفحه مذکور را مطالعه کنید.
دارایی جاری و غیرجاری چیست
دارایی جاری و غیرجاری چیست؟ دارایی های غیر جاری شامل چیست؟ همانطور که گفته شد، دارایی های جاری به دارایی هایی گفته می شود که در طی یک دوره مالی یا یک سال به وجه نقد تبدیل می شوند. دارایی های جاری در ترازنامه شامل پیش پرداخت، سفارش ها، موجودی مواد و کالا، سرمایه گذاری های کوتاه مدت، موجودی نقد و بانک می باشند.
پیشنهاد ویژه: اگر می خواهید صفر تا صد نحوه تهیه صورت های مالی را به صورت حرفه ای یاد بگیرید، حتما در دوره آموزش تهیه صورت های مالی شرکت کنید و از مزایای این دوره بهره مند شوید.
حال در پاسخ به سوال دارایی غیرجاری چیست، باید بگوییم که در مقال دارایی های جاری در حسابداری، دارایی های دیگری هستند که به دارایی غیر جاری معروفند. در ادامه سوال دارایی غیر جاری چیست، باید گفت که این نوع دارایی ها، برعکس دارایی های جاری، قابلیت نقدشوندگی سریعی ندارند و ممکن است چند دوره مالی طول بکشد.
محاسبه استهلاک این نوع دارایی ها، همانند دیگر دارایی هاست. به منظور تهیه لیست اموال شرکت و اطلاع از میران موجودی کالا و دارایی سازمان خود، نرم افزار حسابداری اموال و دارایی ثابت به شما کمک می کند. این نوع سیستم اطلاعات مالی تمام دارایی های جاری و غیرجاری موسسه شما را ثبت کرده و در صورت نیاز طی یک گزارش مالی، میزان موجودیت آن ها را به شما نمایش خواهد داد.
پیشنهاد ویژه: جهت آشنایی با بهترین و پرکاربردترین انواع نرم افزارهای حسابداری، حتما مقاله پرکاربردترین نرم افزار حسابداری را مطالعه کنید.
لازم به ذکر است که اگر می خواهید اطلاعات کامل تری درباره اینکه دارایی غیر جاری نگهداری شده برای فروش چیست بدست آورید، می توانید در دوره های آموزش آریا تهران شرکت کنید و با صفر تا صد انواع دارایی ها آشنا شوید.
سایر دارایی ها چیست
سایر دارایی ها چیست (حسابرسی دارایی ها چیست)؟ دسته دیگری از دارایی ها وجود دارند که در گروه بندی هایی که در مطالب فوق ذکر شد قرار نمی گیرند. گروهی از دارایی ها در حسابداری وجود دارند که در گروه بندی های صورت گرفته از دارایی ها که در مطالب فوق به آنها اشاره شد، قرار نمیگیرند. این دسته از دارایی ها در حسابداری با نام سایر دارایی ها شناخته می شوند که از جمله آن ها می توان به وجوه مسدود شده بانکی و اموال، ماشین آلات و تجهیزات یا زمینی که در روال عادی عملیات شرکت مورد استفاده قرار نمی گیرند، اشاره کرد.
انواع دارایی در ترازنامه
دارایی ترازنامه چیست؟ همانطور که در تعریف دارایی به چه معناست (دارای چیست) گفته شد، دارایی به منابع اقتصادی و موجودی نقدی گفته می شود که به شخص یا واخد اقتصادی تعلق دارد. زمانی که یک ترازنامه مالی را ارزیابی می کنیم و جزئیات آن را مورد بررسی قرار می دهیم، بخش های اصلی ترازنامه در سمت راست آن دارایی ها و در سمت چپ بدهی ها و حقوق صاحبان سهام را مشاهده خواید کرد.
در تصویر بالا می توانید نمونه ای از ترازنامه مالی را مشاهده کنید که دارایی ها در ترازنامه به دو دسته دارایی های جاری و دارایی های غیرجاری تقسیم شده اند.
پیشنهاد ویژه: جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره ترازنامه حسابداری، حتما نمونه ترازنامه ساده را بررسی کنید.
بازده دارایی چیست
در پاسخ به سوال بازده دارایی چیست در حقوق، باید بدانید که بازده دارایی، یک ایده درباره مدیریت کارآمد و موثر، در رابطه با استفاده از دارایی ها، در راستای تولید سود (دارایی های مولد) به ما می دهد، که بوسیله تقسیم سود سالیانه، به کل دارایی شرکت محاسبه خواهد شد. بازده دارایی به صورت درصد بیان شده و برخی اوقات به بازده سرمایه گذاری نیز اشاره دارد.
تسعیر دارایی چیست
تسعیر دارایی چیست؟ همانطور که در تسعیر دارایی چیست ویکی پدیا آمده است، در روش تسعیر ارز دارایی ثابت سالانه، یک نرخ مشخص برای تبادلات مالی شرکت مشخص می شود. در آخر سال هم سود و زیان حاصل از تسعیر ارز با همین عدد مشخص خواهد شد. این روش معمولا باید در کشورهایی به اجرا درآید که ثبات اقتصادی بالایی دارند.
دارایی در جریان تکمیل چیست
دارایی در جریان تکمیل چیست؟ دارایى هاى در جریان تکمیل به دارایی هایی گفته می شود که توسط خود واحد تجارى ساخته شده و سپس در جریان عملیات خود از آن استفاده می شود. تمامی هزینه هاى مرتبط با ساخت دارایی که قابل رهگیرى فقط به خود این دارایی هستند و تنها مربوط به ساخت آن می باشند، در زمان انجام، به بهاى آن اضافه می شود.
دارایی دیجیتال چیست
دارایی دیجیتال چیست؟ دارایی دیجیتال به دارایی گفته می شود که در فرمت دوتایی وجود دارد و همراه با حق استفاده از آن می باشد. فایل هایی که دارای حقوق مذکور نباشند به عنوان دارایی در نظر گرفته نمی شوند. دارایی دیجیتال به فایل های تصویری، چند رسانه ای و متنی تقسیم بندی می شوند.
دارایی سرمایه ای چیست
دارایی سرمایه ای چیست؟ در پاسخ به پرسش دارایی سرمایه چیست (دارایی سرمایه گذاری چیست)، می توان این گونه گفت که دارایی سرمایه ای به دارایی هایی گفته می شود که معمولا در جریان عادی کسب و کار فروخته نمی شوند و به دلیل تاثیر مستقیم آن ها در فعالیت اقتصادی، نگاه داشته می شوند.
دارایی مالی چیست
در تعریف دارایی مالی چیست، باید بدانید که دارایی های مالی به دارایی هایی گفته می شوند که به تنهایی ارزشی ندارند و ارزش خود را به واسطه یک دارایی دیگر به دست می آورند. سهام، اوراق مشارکت یا سپرده های بانکی جزو دارایی های مالی یا دارایی کاغذی به شمار می روند.
دارایی مالیات انتقالی چیست
دارایی مالیات انتقالی چیست؟ دارایی مالیات انتقالی هنگامی بوجود می آید که مالیات پرداختنی در دوره های آینده کمتر از مالیات پرداختنی در دوره جاری باشد. بدهی مالیات انتقالی هنگامی رخ می دهد که مالیات پرداختنی در دوره های آینده بیشتر از مالیات پرداختنی در دوره جاری باشد.
دارایی منقول و غیرمنقول چیست
دارایی منقول و غیرمنقول چیست؟ در ابتدای پاسخ به سوال دارایی منقول چیست، باید گفت که اموال منقول مانند مانند ماشین، موتور سیکلت، کشتی و قایق اموالی هستند که جابجایی و نقل آن ها از محلی به محل دیگر بدون اینکه به خود یا محل آن خرابی وارد شود، ممکن است اما درباره سوال دارایی غیرمنقول چیست، باید گفت که اموال غیر منقول مانند زمین، خانه و درخت کاشته در زمین اموالی هستند که نمی توان آن را از محلی به محل دیگر جابجا و نقل نمود.
دارایی مولد چیست
دارایی مولد چیست؟ دارایی های مولد به دارایی هایی گفته می شود که توانایی ایجاد سود و جریان نقدی را دارند. به عبارتی دیگر، دارایی های مولد، دارایی های مشهود یا نامشهودی هستند که درآمدزایی می کنند یا می توانند ارزش خلق کنند و آن ها را از دارایی هایی که بازده مالی تولید نمی کنند، متمایز می کند.
لازم به ذکر است که برای پاسخ به سوال دارایی های غیرمولد چیست باید موارد گفته شده را برعکس کنید.
مالیات بر دارایی چیست
مالیات بر دارایی چیست اقتصاد دهم؟ مالیات بر دارایی یا مالیات بر ثروت (property tax) به نوعی مالیات گفته می شود که در آن پایه و منبع مالیاتی را دارایی یا ثروت دارنده ملک، تشکیل می دهد. به عبارتی ساده تر، مالیات بر دارایی به آنچه که شخص مالک قبلا به دست آورده یا از طریق او به ارث رسیده باشد تعلق می گیرد.
تجدید دارایی چیست
تجدید دارایی چیست؟ تجدید دارایی ها به معنای افزایش یا کاهش ارزش شرکت بعد از ارزش گذاری مجدد آن گفته می شود. هنگامی که تورم در کشور زیاد باشد، این کار باید به طور مستمر طی سال های بعد ادامه پیدا کند. با انجام مستمر تجدید ارزیابی، هزینه دارایی های غیرمستهلک مانند زمین و ساختمان به قیمت واقعی یا قیمت بازار نزدیک تر میشود.
تحصیل دارایی چیست
تحصیل دارایی چیست؟ در پاسخ به پرسش دارایی تحصیل شده چیست می توان گفت که تحصیل دارایی به معنای ورود دارایی به موسسه است که دارای منافع اقتصادی آتی برای موسسه بوده و می بایست در حساب ها و دفاتر شرکت شناسایی شوند. بر اساس بند ۱۰ استاندارد حسابداری شماره ۱۱ با عنوان دارایی ثابت مشهود، دارایی های ثابت مشهود می توانند برای مقاصد زیست محیطی یا ایمنی تحصیل شود.
پیشنهاد ویژه: جهت آشنایی کامل با انواع استانداردهای حسابداری، حتما صفحه استاندارد های حسابداری به زبان ساده را بررسی کنید.
پیشنهاد ویژه: اگر می خواهید در دوره صفر تا صد آموزش استانداردهای حسابداری شرکت کنید، پیشنهاد می کنیم دوره آموزش استانداردهای حسابداری آریا تهران را از دست ندهید.
تملک دارایی چیست
تملک دارایی چیست؟ تملک دارایی های سرمایه ای در واقع به ساخت فضاهای جدیدی اطلاق می شود که در آینده تبدیل به سرمایه های ملی خواهند شد و منابع تازه ای برای دولت ها فراهم می کنند. این موارد معمولا شامل سرمایه گذاری برای ساخت راه یا تاسیسات ساختمانی یا سرمایه گذاری در توسعه زیرساخت های ارتباطی می باشد.
ثروت و دارایی چیست
ثروت و دارایی چیست؟ ثروت (wealth) یک مفهوم کلی برای ارزیابی ارزش تمامی دارایی های یک فرد، جامعه، شرکت یا کشور است. ثروت در حقیقت مجموعه ای از ارزش دارایی های مشهود و نامشهود به عنوان فرد حقیقی یا حتی کشور پس از کسر بدهی ها می باشد. به طور کلی، ثروت از جمع همه منابع بایجاد می شود و مقدار ثروت از طرق مختلفی ارزیابی می شود.
خالص ارزش دارایی چیست
خالص ارزش دارایی چیست؟ در پاسخ به سوال خالص دارایی ها چیست، باید گفت که ارزش خالص دارایی یک شرکت سرمایه گذاری حاصل تفاضل دارایی ها، از میزان کل بدهی های آن بدست می آید. به منظور محاسبه ارزش خالص دارایی روش های مختلفی ارائه شده است و در تمامی بازارهای بورس اوراق بهادار در پایان معاملات هر روز، ارزش خالص دارایی های شرکت های سرمایه گذاری محاسبه می گردد.
دارایی احتمالی چیست
دارایی احتمالی چیست؟ دارایی احتمالی به نوعی دارایی غیرقطعی گفته می شود که از رویدادهای گذشته ناشی شده و وجود آن تنها از طریق وقوع یا عدم وقوع یک یا چند رویداد نامشخص آتی که کاملا در کنترل واحد تجاری نیست، تایید می شود. دارایی های احتمالی در صورت های مالی شناسایی نمی شوند چرا که احتمال دارد باعث شناخت درآمدی شود که هرگز تحقق نیابد.
دارایی بدهی چیست
دارایی و بدهی چیست؟ به طور کلی تمامی اموالی که در اختیار و متعلق به یک واحد تجاری است را دارایی می گویند و بدهی ها به معنای ادعای طلبکاران واحد تجاری نسبت به دارایی های یک واحد تجاری می باشد.
دارایی بلامعارض چیست
دارایی بلامعارض چیست؟ دارایی بلامعارض به دارایی گفته می شود که مجاورین آن ملک یا زمین یا سایر اشخاص حق یا ادعایی علیه مالکیت بر آن طرح نکنند.
دارایی در جریان ساخت چیست
دارایی در جریان ساخت چیست؟ دارایی های در جریان ساخت یا تکمیل به دارایی هایی گفته می شود که توسط خود واحد تجارى ساخته شده و سپس در جریان عملیات خود از آن استفاده می نماید. کلیه هزینه هاى مرتبط با ساخت دارایی که قابل رهگیرى فقط به خود این دارایی می باشند و تنها مربوط به ساخت آن هستند، در زمان انجام، به بهاى آن اضافه خواهند شد.
دارایی ریسکی چیست
دارایی ریسکی چیست؟ منظور از ریسک دارایی چیست یا دارایی ریسکی، به دارایی هایی مانند سهام، اوراق قرضه غیر دولتی، ارز و طلا گفته می شود که در مورد بازده آن هیچ گونه تضمینی نداریم. بهترین روش برای بررسی نحوه تخصیص ریسک در بازارهای سهام، بررسی یک مدل ساده رفتار تحت عدم اطمینان می باشد.
دارایی زیستی چیست
دارایی های زیستی چیست؟ بر اساس استاندارد بین المللی حسابداری شماره ۴۱ (IAS 41)، دارایی زیستی شامل هر موجود زنده از جمله گیاهان یا حیوانات متعلق به یک کسب و کار می باشد و معمولا با ارزش منصفانه آن منهای هزینه های فروش ارزش گذاری می شود. به طور مثال دام هایی مانند بز، گاو، گوسفند، مرغ، خروس، ماهی و… همه دارایی زیستی به شمار می روند.
دارایی سمی چیست
دارایی سمی چیست؟ دارایی سمی یا Toxic assets، به دارایی هایی گفته می شود که قابلیت نقدشوندگی آن ها از بین رفته و بازار ثانوی برای معامله آن ها نیز به دلیل کمبود تقاضا، دیگر موجود نمی باشد.
دارایی غیر پولی چیست
دارایی غیر پولی چیست؟ دارایی های غیر پولی یا دارایی های غیر مالی به دارایی هایی مانند موجودی مواد و کالا، سفارشات و پیش پرداخت ها، دارایی های نامشهود، سود انباشته، سرمایه گذاری ها و ماشین آلات و تجهیزات گفته می شود.
دارایی فکری چیست
دارایی فکری چیست؟ دارایی فکری نوع دیگری از دارایی هاست که برای طیفی از تولیدات نوآورانه که توسط افراد یا شرکت ها ایجاد شده مورد استفاده قرار می گیرد که از جمله آن می توان به حق اختراع، حق نشر، علائم تجاری، طرح های صنعتی، برند، فرمول های خاص، حق انحصار، آثار ادبی و هنری و سایر کارهای هنری اشاره کرد.
دارایی فیزیکی چیست
دارایی فیزیکی چیست؟ منظور از دارایی های فیزیکی یا دارایی های واقعی چیست (دارایی واقعی چیست) این است که دارایی فیزیکی به دارایی گفته می شود که ممکن است در صورت ورشکستگی شرکت، جهت پرداخت بدهی ها استفاده شود و شرکت با فروش دارایی های فیزیکی، بدهی های خود را تسویه کند. به عنوان مثال دارایی های فیزیکی مربوط به یک رستوران شامل میزها، صندلی ها، یخچال ها و مواد غذایی خام و پخته می باشد.
مدیریت دارایی فیزیکی چیست
در پاسخ به سوال مدیریت دارایی فیزیکی چیست یا مدیریت دارایی ها چیست باید گفت که مدیریت دارایی های فیزیکی، یک نوع استراتژی به منظور اجرای نگهداری و استفاده کارآمد و موثر از دارایی های ثابت در کل چرخه عمر آن ها در یک سازمان می باشد. فعالیت هایی که توسط سیستم مدیریت اموال انجام می شود شامل نگهداری، تعمیر و افزایش طول عمر دارایی است.
دارایی ملک چیست
دارایی ملک چیست؟ دارایی ملک به دارایی گفته می شود که شامل حقوق و امتیازات مربوط به ملک یا زمین است. این دارایی شامل مالکیت، حق فروش، اجاره ملک و… است.
دارایی مغازه چیست
دارایی مغازه چیست؟ دارایی مغازه به مجموعه اموال و منابع مالی مربوط به یک فعالیت تجاری گفته می شود که این موارد می تواند شامل موجودی کالا، تجهیزات، لوازم اداری و… باشد.
دارایی منجمد چیست
دارایی منجمد چیست؟ دارایی های منجمد به دارایی هایی گفته می شود که به درآمدزایی عملیاتی بانک، کمک نمی کند و تقریبا غیر قابل نقدشوندگی هستند که از جمله آن ها می توان به مواردی مانند طلب از شرکت های وابسته بانک ها اشاره کرد.
دارایی منفرد چیست
دارایی منفرد چیست؟ دارایی های منفرد به دارایی هایی می گویند که به صورت مستقل و جدا از دیگر دارایی ها قابل شناسایی و ارزیابی می باشند. این دارایی ها به طور معمول شامل املاک، تجهیزات یا دیگر سرمایه گذاری ها می باشند.
دارایی موزون شده چیست
دارایی موزون شده چیست؟ دارایی های موزون به ریسک از انواع دارایی هایی گفته می شود که در ذیل نسبت کفایت سرمایه بررسی و ارزیابی می شوند و حداقل مبلغ سرمایه ای است که بواسطه بانک ها یا دیگر موسسات مالی به منظور پوشش ریسک ناشی از عدم توانایی بازپرداخت مالی نگهداری شده و مبلغ آن درصدی از دارایی های آن بانک یا موسسه مالی است که با یک فاکتور ریسک موزون شده است.
دارایی موهوم چیست
دارایی موهوم چیست؟ دارایی های موهوم دارایی هایی هستند که به طور اساسی ما به ازای خارجی ندارند ولی در ترازنامه بانک ها بهعنوان دارایی درج می شوند.
دارایی نقد چیست
دارایی نقد چیست؟ برای پاسخ به سوال دارایی نقدی چیست باید گفت که دارایی های نقد به دارایی هایی گفته می شود که در کمترین زمان و بدون کمترین تاثیر در قیمت آن ها قابل تبدیل شدن به پول نقد می باشند. با دارایی نقد شونده معمولا به همان شکل وجه نقد برخورد می شود چرا که قیمت این نوع دارایی ها تقریبا در هر زمانی که در بازار آزاد فروخته می شوند، ثابت و پایدار است.
دارایی های خارجی چیست
دارایی های خارجی بانک مرکزی چیست؟ در پاسخ به سوال دارایی های خارجی چیست باید بگوییم که ذخایر خارجی که توسط بانک های مرکزی نگهداری می شوند، معمولا به صورت ارزهای خارجی و طلا هستند. به طور مثال، ذخایر خارجی بانک مرکزی اروپا به طور عمده شامل ارزهای خارجی به ویژه دلار آمریکا، ین ژاپن و یوآن چین و نیز طلا و حق برداشت ویژه از صندوق بین المللی پول (SDR) است.
دارایی واجد شرایط چیست
منظور از دارایی واجد شرایط چیست یک نوع دارایی است که آماده سازی آن جهت استفاده مورد انتظار یا فروش الزاما مدت زیادی زمان میبرد.
دارایی پایه چیست
دارایی پایه چیست؟ دارایی پایه به اصطلاحی گفته می شود که در معامله مشتقه مورد استفاده قرار می گیرد. مشتقه یک نوع ابزار مالی است که قیمت و ارزش آن از یک دارایی دیگر (پایه) نشات می گیرد. این نوع دارایی ها معمولا یکی از انواع ابزارهای مالی مانند سهام، کالاها، ارز و شاخص هستند که بر اساس آن، قیمت ابزار مشتقه مشخص می شود.
درآمد دارایی چیست
درآمد دارایی چیست؟ زمانی که یک موسسه یا شرکت خدمات یا کالایی به دیگران ارائه می دهد، در ازای آن مبلغی از آن ها دریافت می کند یا معادل آن مبلغ را طلبکار می شود، یا در ازای آن سند مانند چک، سفته و… دریافت می کند. کلیه این موارد موجب افزایش دارایی شرکت می شود و این نوع افزایش در دارایی، درآمد گفته می شود.
ستون دارایی چیست
ستون دارایی چیست؟ دارایی هایی که در اقلام ترازنامه قرار می گیرند به دو بخش دارایی های جاری و دارایی های غیر جاری تقسیم بندی می شوند که باید در ترازنامه وجود داشته باشند تا با توجه به این دارایی ها میزان سود و ضرر شرکت قابل محاسبه باشد.
فروش دارایی چیست
فروش دارایی چیست؟ فروش دارایی ثابت در بسیاری از شرکت ها به تصویب بالاترین مقام اجرایی شرکت می رسد و مسئولین رده های میانی توانایی تصمیم گیری در خصوص فروش دارایی ثابت را ندارند.
معاوضه دارایی ها چیست
معاوضه دارایی ها چیست؟ معاوضه دارایی یکی از مفاهیم پایه ای است که به تبادل یا تعویض دارایی ها میان دو طرف مرتبط می شود. معاوضه دارایی ها به عنوان یک روش بسیار مهم برای تنظیم ترازنامه و ثبت تغییرات در اموال و بدهیها در حسابداری شناخته می شود.
مولدسازی دارایی ها چیست
مولدسازی دارایی ها چیست؟ مولدسازی مجموعه واگذاری ها و خصوصی سازی هایی است که حکومت ایران پیش گرفته بود تا موسسات یا اموال کم بازده و بی بهره به طور مجدد بکار گرفته شوند.
گردش دارایی چیست
گردش دارایی چیست؟ گردش دارایی ها به مقدار فروشی که به ازای هر یک واحد پول، از ارزش دارایی ها حاصل می شود می گویند و میزان آن بواسطه تقسیم فروش خالص به کل دارایی ها محاسبه می شود.
نحوه ثبت انواع دارایی در حسابداری
ماهیت دارایی در حسابداری چیست؟ در حالت کلی کلیه حساب ها در حسابداری از دو ماهیت بدهکار و بستانکار برخوردارند. حال شاید این سوال برای شما ایجاد شود که ماهیت دارایی چیست یا ماهیت دارایی جاری چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که دارایی های حسابداری و کلیه حساب های زیرمجموعه آن دارای ماهیت بدهکار می باشند.
با توجه به ماهیت بدهکار دارایی های حسابداری، دارایی ها در سمت راست ترازنامه ثبت می شوند، همچنین برای منظم شدن و دسترسی بهتر انواع دارایی ها، معمولا بخش دارایی خود به دارایی های جاری و غیر جاری دسته بندی می شوند. ماهیت حساب ها ساده و در عین حال نیاز به تجزیه و تحلیل دارد که می توانید همراه با آموزش حسابداری، ماهیت حساب ها را نیز یاد بگیرید.
پیشنهاد ویژه: اگر می خواهید با فرمول محاسبه و ثبت حسابداری آشنا شوید، حتما مقاله معادله حسابداری را بررسی کنید. همچنین جهت مشاهده صفر تا صد ثبت های حسابداری، بر روی لینک دانلود رایگان ثبت های حسابداری کلیک کنید.
اهمیت طبقه بندی دارایی ها
طبقه بندی دارایی ها در تجارت از اهمیت بسزایی برخوردار است. به طور مثال اطلاع از این امر که کدام یک از دارایی ها جاری و کدام یک ثابت هستند، برای درک سرمایه خالص در حال گردش یک شرکت بسیار مهم است.
علاوه بر این موارد، در یک حرفه یا صنعت پرریسک، ارزیابی ریسک و قابلیت پرداخت با درک این که دارایی ها مشهود و یا نامشهود هستند، بسیار ساده تر انجام می پذیرد. مشخص کردن نوع دارایی ها از نظر عملیاتی یا غیرعملیاتی بودن نیز به منظور درک سهم درآمدهای یک دارایی و مشخص نمودن درصد درآمدهای شرکت نیز کاربرد بسیاری دارد.
تفاوت دارایی و دارایی خالص چیست
خالص دارایی چیست؟ ارزش خالص دارایی یک واحد تجاری که حاصل ارزش کل دارایی های آن واحد منهای ارزش کل بدهی های آن واحد محسوب می شود، به عنوان معیاری استاندارد شده به شمار می رود که برای انجام مقایسه عملکرد شرکت ها و صندوق های سرمایه گذاری کاربرد دارد.
همانطور که در تعریف دارایی چیست در حسابداری گفته شد، تمامی دارایی های یک واحد تجاری حاصل جمع کل بدهی های آن واحد و حقوق صاحبان سهام است. بر اساس تعاریف فوق و فرمول های بکار گرفته شده برای تعریف کل دارایی و دارایی خالص، در حقیقت دارایی خالص یک واحد تجاری برابر با حقوق صاحبان سهام آن واحد می باشد.
تفاوت بین هزینه و دارایی چیست
در پاسخ به پرسش تفاوت هزینه و دارایی چیست، می توان گفت که ابتدا باید به تعریف دارایی در مطالب بالا مراجعه کنید اما برای اینکه بتوانید هزنیه و دارایی را با هم مقایسه کنید باید با تعریف هزنیه نیز آشنا باشید. در حسابداری هزینه به این معناست که هر واحد تجاری با هدف درآمدزایی و کسب درآمد در مدت زمان فعالیت های اقتصادی خود مخارجی را متحمل می شود که به این مخارج هزینه می گویند.
برای بررسی تفاوت بین هزینه و دارایی، باید بدانید که دارایی درواقع منابعی هستند که به منظور کسب منافع در آینده شرکت بکار گرفته می شوند اما هزینه به مجموع مخارج اقتصادی گفته می شود که یک کسب و کار در طول عملیات تجاری خود با هدف کسب درآمد متحمل می شود.
تفاوت سرمایه با دارایی چیست
فرق بین سرمایه و دارایی چیست؟ یکی از سوالاتی که ممکن است برای شما ایجاد شود این است که تفاوت سرمایه با دارایی چیست که برای پاسخ به آن ابتدا باید با تعریف دارایی و سرمایه آشنا باشید.
در پاسخ به این سوال باید گفت که دارایی (دارایب) به همان چیزی اشاره دارد که تحت تملک یک شخص قرار دارد اما هیچ ارزشی خلق نمی کند. در مقابل سرمایه باعث خلق ارزش می شود.
به طور مثال برای دارایی می توان یک خانه کلنگی را مثال زد و خرید یک دستگاه ماشین آلات صنعتی را یک سرمایه در نظر گرفت. در حالت کلی، دارایی به منابع ارزشمندی اشاره دارد که می تواند در اختیار یک فرد یا سازمان قرار بگیرد، در حالی که سرمایه به کلیه دارایی های استفاده شده برای راه اندازی و توسعه کسب و کار یا فعالیت های سرمایه گذاری اشاره دارد.
تفاوت دارایی شخصی و دارایی تجاری
فرق بین دارایی شخصی و دارایی تجاری چیست؟ در ابتدا برای یافتن پرسش دارایی شخصی چیست، باید بگوییم که دارایی شخصی مانند مسکن، اتومبیل شخصی، رایانه رومیزی، صندلی و… همانطور که از اسمش پیداست به دارایی متعلق به یک فرد گفته می شود اما دارایی تجاری مانند اثاثه، تجهیزات، ساختمان شرکت و… به دارایی می گویند که متعلق به یک کسب و کار یا شرکت است.
جمع بندی
در این مقاله به طور کامل و جامع توضیح دادیم که حسابداری چیست و خالص دارایی ها به چه معناست و همچنین به سوال دارایی شامل چیست و صورت دارایی چیست پاسخ کامل داده ایم. اگر همچنان می خواهید بدانید دارایی چیست چگونه دارایی ایجاد کنیم و با انواع دارایی ها آشنا شوید، این مقاله بهترین راهنمای شماست.
سوالات متداول
در پاسخ به سوال دارایی یعنی چی همانطور که گفته شد، منابعی هستند که دارای ارزش اقتصادی می باشند و افراد، شرکت ها و دولت ها مالکیت آن را در اختیار دارند و توقع دارند که این دارایی ها در آینده برای آن ها منافع ایجاد کند.
انواع دارایی ها شامل دارای های جاری، ثابت، مشهود، نامشهود، عملیاتی، غیر عملیاتی، فیزیکی و… می باشد.
در پاسخ به این سوال باید گفت که با توجه به ماهیت بدهکار دارایی های حسابداری، دارایی ها در سمت راست ترازنامه ثبت می شوند، همچنین برای منظم شدن و دسترسی بهتر انواع دارایی ها، معمولا بخش دارایی خود به دارایی های جاری و غیر جاری دسته بندی می شوند. ماهیت حساب ها ساده و در عین حال نیاز به تجزیه و تحلیل دارد که می توانید همراه با آموزش حسابداری، ماهیت حساب ها را نیز یاد بگیرید.
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که دارایی های حسابداری و کلیه حساب های زیرمجموعه آن دارای ماهیت بدهکار می باشند.
source