طبق گزارشهای منتشر شده از منابع معتبر، واتساپ در حال آزمایش یک ویژگی جدید برای افزایش محافظت از اطلاعات کاربران با مسدود کردن پیامهای مخاطبین ناشناس است. این ویژگی که «مسدود کردن پیامها از حسابهای کاربری ناشناس» نامیده میشود، انتظار میرود پیامهای افرادی که شمارهی آنها در لیست مخاطبین کاربر ذخیره نشدهاند را مسدود کند.
افشاگر معروف اطلاعات و قابلیتهای واتساپ یعنی «WABetaInfo» با انتشار این خبر اعلام کرد که کاربران واتساپ پس از ارائه این قابلیت میتوانند محدودیتی برای تعداد پیامهای دریافتی از مخاطبین ناشناس در یک بازه زمانی مشخص تعیین کنند. با رسیدن به این مرز تعیینشده، برنامهی واتساپ به صورت خودکار هر پیام اضافی از آن حسابها را مسدود خواهد کرد. ظاهراً این ویژگی در نسخه بتای واتساپ برای اندروید نسخه ۲.۲۴.۱۷.۲۴ مشاهده شده است.
با فعال شدن این ویژگی، پیامهای حسابهای کاربری ناشناس که از مرز تعیین شده عبور کنند، مسدود خواهند شد. در حالی که واتساپ از مدتها قبل ابزارهای خودکاری را برای شناسایی فعالیتهای مخرب و اسپم فراهم کرده است تا به کاربران در برابر پیامهای ناخواسته کمک کند، این ویژگی اقدامات پیشگیرانهتری برای حفاظت ارائه میدهد. هدف واتساپ از این ویژگی ارائه لایههای حفاظتی اضافی در برابر کلاهبرداری، فیشینگ و سایر محتوای خطرناک است که میتواند حریم خصوصی کاربران را به خطر بیندازد یا تأثیر منفی بر دستگاههای آنها داشته باشد.
همچنین پیامهای اسپم و ناخواسته میتوانند فشار زیادی بر برنامه وارد کرده و باعث کندی دستگاه شوند. با فعالسازی این ویژگی، کاربران قادر خواهند بود به طور قابل توجهی حجم دادههای پردازشی را کاهش دهند. این کاهش بار پردازشی به تجربهای روانتر و کارآمدتر از برنامه منجر خواهد شد. این نسخه هماکنون برای کاربران در گوگل پلی استور قابل دسترسی است. با این حال، لازم به ذکر است که برای بهرهمندی از این ورژن، باید در برنامه بتای واتساپ ثبتنام کرده باشید.
علاوه بر این، یکی دیگر از قابلیتهای جدید مرتبط با حریم خصوصی که اخیراً به این پیامرسان افزوده شده، امکان خروج آسانتر از گروههای نامطمئن است. در حال حاضر مشخص نیست که واتساپ این قابلیت جدید مسدودسازی دریافت پیام از افراد ناشناس را چه زمانی در اختیار عموم کاربرانش قرار میدهد، اما با این ویژگی جدید واتساپ یک قدم دیگر به سمت فراهم آوردن فضایی امنتر برای ارتباطات پیامرسانی برداشته است.
منبع: business-standard
source