چینوچروک پیشانی یکی از شایعترین شکایات در مورد پیری پوست است. خوشبختانه، با تزریق بوتاکس پیشانی میتوانید تا حد زیادی این مشکل را حل کنید و به یک صورت صاف و بدون چینوچروک برسید.
پزشکان سالها است که از بوتاکس برای درمان چینوچروک و خطوط ایجادشده روی صورت استفاده میکنند. بوتاکس نام تجاری سمی است که توسط باکتری کلستریدیوم بوتولینوم تولید میشود. این محصول نامهای تجاری دیگری هم دارد. اما از آنجا که سم بوتولینوم نوع A اولین بار با نام بوتاکس وارد بازار شد، امروزه مردم از این اصطلاح برای اشاره به تمام محصولات مشابه استفاده میکنند.
در این مقاله از دیجیکالا مگ دلایل ایجاد چینوچروک روی پیشانی و نقش بوتاکس را در رفع این خطوط توضیح میدهیم. همچنین شما را با عوارض بوتاکس پیشانی زنان و مردان آشنا میکنیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
دلایل ایجاد چینوچروک روی پیشانی
برای درک بهتر فواید تزریق بوتاکس مهم است که بدانید چه چیزی باعث ایجاد چینوچروک روی پیشانی میشود. عواملی که در بروز این مشکل نقش دارند عبارتند از: انجام حرکات تکراری مثل اخم کردن یا بالا بردن ابروها، کاهش خاصیت ارتجاعی پوست بهدلیل بالا رفتن سن و نحوهی استفاده از عضلات مختلف صورت.
فعالیت عضلهی فرونتالیس (Frontalis) که مسؤول بالا بردن ابروها است، عامل اصلی چینوچروک پیشانی محسوب میشود. همچنین اوربیکولاریس اوکولی (Orbicularis oculi) که عضلهی اطراف چشم است میتواند باعث ایجاد چینوچروکهای شعاعی شود که شامل خطوط پیشانی، خطوط پنجه کلاغی و خطوط بالای ابرو میشوند.
۲ ماهیچه دیگر صورت یعنی عضلهی پروسروس (Procerus) و عضلهی کروگیتور (Corrugator) هم ممکن است در ایجاد خطوط گلابلار (Glabellar) یا خطوط اخم نقش داشته باشند. به این خطوط عمودی که هنگام اخم کردن بین ابروها ایجاد میشوند، خطوط یازده (۱۱) هم میگویند.
بوتاکس پیشانی چیست؟
اینکه بوتاکس چیست، سوال رایج بسیاری از مردم است. در پاسخ باید بگوییم که بوتاکس ابتدا توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای درمان استرابیسم (انحراف چشم)، بلفارواسپاسم (پلک زدن غیرارادی) و اسپاسم همی فاسیال (انقباض غیرارادی عضلات صورت) تایید شد. اما بهسرعت بهدلیل اثرات جوانکنندهای که داشت به یکی از درمانهای محبوب در حوزهی زیبایی تبدیل شد.
امروزه از بوتاکس برای رفع چینوچروک در قسمتهای مختلف صورت از جمله پیشانی استفاده میشود. این محصول دورهی نقاهت کوتاه و عوارض جانبی کمی دارد. به همین دلیل، بیشتر کسانی که بهدنبال جوانسازی پوست خود هستند قبل از هر اقدامی بهسراغ آن میروند.
سم بوتولینوم نوع A که مادهی فعال بوتاکس است بهطور موقت باعث فلج شدن عضلات صورت میشود. درنتیجه، میتواند خطوط افقی روی پیشانی و چینچروکهای بین ۲ ابرو را کاهش دهد.
اگرچه FDA تزریق بوتاکس پیشانی را تایید کرده است، اما پزشکان حاذق همچنان محتاط هستند و دوز آن را بهدقت کنترل میکنند. چون استفادهی نادرست از این محصول ممکن است باعث شل شدن بیش از حد عضلات شود که این امر با عوارض مختلف از جمله افتادگی پلک همراه است.
خواص و فواید تزریق بوتاکس پیشانی
تزریق بوتاکس به پیشانی با فواید زیادی همراه است که هم جنبهی زیبایی و هم جنبهی درمانی دارند. بهعنوان مثال، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کاهش خطوط افقی روی پیشانی و خطوط عمودی بین ابروها
- پیشگیری از عمیقتر شدن چینوچروکها
- جوانتر به نظر رسیدن چهره و افزایش اعتمادبهنفس
- درمان میگرن مزمن
عوارض جانبی بوتاکس خط پیشانی
عوارض تزریق بوتاکس اخم پیشانی معمولا خفیف و موقتی است و شامل موارد زیر میشود:
- سردرد
- گردندرد
- مشکل در بینایی
- درد موضعی در محل تزریق
- التهاب
- تورم
- قرمزی
- خونریزی
- کبودی
کبودی موقت شایعترین عارضهی جانبی بوتاکس است. گاهیاوقات هم افراد دچار سردردهایی میشوند که بعد از ۲۴ تا ۴۸ ساعت بهبود مییابند.
علاوه بر این، درصد کمی از افراد ممکن است با مشکل افتادگی پلک مواجه شوند. این عارضه معمولا طی سه هفته به پایان میرسد. افتادگی پلک زمانی اتفاق میافتد که بوتاکس به اطراف حرکت میکند. بنابراین توصیه میشود ناحیهی تحت درمان را حداقل تا ۲۴ ساعت پس از تزریق مالش ندهید یا تا چهار ساعت بعد از آن دراز نکشید.
خطرات تزریق بوتاکس پیشانی
تزریق بوتاکس ممکن است با خطراتی همراه باشد که لازم است از آنها آگاه باشد. این خطرات عبارتند از:
- حساسیت به مواد تشکیلدهندهی بوتاکس
- عفونت پوست در محل تزریق بوتاکس
- یک بیماری عضلانی یا عصبی که به مشکل در بلع یا تنفس منجر میشود
- انتشار سم به سایر نواحی صورت یا بدن
پزشک قبل از تزریق بوتاکس در مورد وضعیت سلامتی شما و داروها یا مکملهای مصرفیتان سوال میپرسد. به این سوالات صادقانه پاسخ دهید و اگر در گذشته بعد از تزریق بوتاکس با مشکل خاصی روبهرو شدهاید، پزشک را از این موضوع مطلع کنید.
مراقبتهای ضروری بعد از تزریق بوتاکس پیشانی
آشنایی با اصول مراقبت بعد از بوتاکس اهمیت زیادی دارد. چون به کسب نتیجهی مطلوب کمک میکند و خطر عوارض جانبی را به حداقل میرساند. در ادامه به چند نکتهی مهم که باید پس از تزریق بوتاکس رعایت کنید اشاره میکنیم:
- اجتناب از لمس یا ماساژ محل تزریق: حداقل تا ۲۴ ساعت پس از تزریق بوتاکس از لمس، مالش یا فشار دادن پیشانی خود بپرهیزید تا محصول به سایر قسمتهای صورت منتقل نشود.
- اجتناب از فعالیت بدنی شدید: تا ۲۴ ساعت پس از تزریق بوتاکس از ورزش کردن یا انجام هر گونه فعالیت بدنی شدید که باعث تعریق میشود، خودداری کنید.
- خوابیدن در وضعیت صحیح: تا چهار ساعت بعد از تزریق بوتاکس بنشینید. همچنین در شب اول به پشت بخوابید و از خوابیدن روی صورت اجتناب کنید.
- استفاده از کمپرس خنک: اگر دچار تورم یا کبودی شدید، میتوانید از کمپرس خنک برای کاهش این علائم استفاده کنید.
- عدم استفاده از محصولات آرایشی: حداقل تا ۲۴ ساعت پس از تزریق بوتاکس از محصولات آرایشی یا کرمهای سنگین استفاده نکنید.
- پرهیز از قرارگیری در معرض گرمای شدید: تا ۲۴ ساعت پس از تزریق بوتاکس از سونا و دوش آب گرم دوری کنید یا در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرید.
بوتاکس در کدام قسمتهای پیشانی تزریق میشود؟
سازمان غذا و داروی آمریکا فقط نقاط خاصی را برای تزریق بوتاکس پیشانی تایید کرده است. اینها شامل خطوط افقی در سراسر پیشانی و خطوط گلابلار (خطوط اخم) هستند. همچنین میتوان از بوتاکس برای رفع خطوط اطراف چشم (خطوط پنجه کلاغی) استفاده کرد.
تزریق چه مقدار بوتاکس روی پیشانی مجاز است؟
بعضی از پزشکان معتقدند که بهطور میانگین ۱۰ تا ۳۰ واحد بوتاکس باید به پیشانی تزریق شود. گاهیاوقات پزشک درمان اولیه را با دوز پایین شروع میکند و به شما یک تا ۲ هفته فرصت میدهد تا ببیند که این میزان بوتاکس برایتان کافی است یا خیر. بعد از آن ممکن است نیاز باشد چند واحد دیگر بوتاکس دریافت کنید.
ذکر این نکته ضروری است که مقدار بوتاکس تزریقشده به پیشانی به عوامل مختلفی مثل سن، جنسیت، شدت چینوچروک و تجربه یا ترجیح پزشک بستگی دارد.
ماندگاری بوتاکس پیشانی چقدر است؟
در عرض چند روز پس از تزریق بوتاکس میتوانید نتیجهی حاصل از آن را مشاهده کنید. مدت زمان ماندگاری بوتاکس ابرو و پیشانی به عوامل مختلفی از جمله سن، خاصیت ارتجاعی پوست، برند محصول و… بستگی دارد. اما معمولا تاثیر آن حداقل سه تا چهار ماه دوام میآورد.
تزریق منظم بوتاکس ممکن است نتایج طولانیتری را بهدنبال داشته باشد. بنابراین بعد از اولین استفاده احتمالا با سرعت بیشتری به تزریق مجدد نیاز پیدا میکنید. اما بعد از آن ممکن است بتوانید بین ۲ تزریق فاصلهی زمانی بیشتری در نظر بگیرید.
چگونه از چینوچروک پیشانی پیشگیری کنیم؟
برای داشتن پوست محکم و شاداب باید سبک زندگی سالم داشته باشید و از سیگار کشیدن یا نوشیدن الکل بپرهیزید. چون الکل باعث کمآبی میشود و هیدراته نگه داشتن بدن برای کاهش چینوچروک صورت و رفع شلی پوست بسیار مهم است.
علاوه بر این، همهی متخصصان معتقدند که استفاده از کرم ضدآفتاب یک راه ساده برای محافظت از پوست و جلوگیری از چینوچروک محسوب میشود. استفادهی منظم از کرم ضدآفتاب میتواند چینوچروکهای ایجادشده روی صورت از جمله خطوط اخم را کاهش دهد و از پیری زودرس پوست در اثر تماس طولانیمدت با نور خورشید پیشگیری کند.
کلام پایانی
تزریق بوتاکس پیشانی بهعنوان یک راهکار ایمن و موثر برای رفع چینوچروکهای صورت مورد تایید FDA قرار گرفته است. اگر میخواهید از این محصول برای جوانسازی صورت خود استفاده کنید، نزد یک پزشک باتجربه بروید تا به عوارض جانبی جدی مبتلا نشوید.
به یاد داشته باشید که اثر بوتاکس موقتی است و برای همیشه دوام نخواهد داشت. بنابراین برای حفظ نتیجهی بهدستآمده لازم است این محصول را در فواصل زمانی منظم به پیشانی خود تزریق کنید.
منابع: healthline, webmd, verywellhealth, evolvemedspa
سوالات متداول
چه کسانی کاندیدای مناسبی برای تزریق بوتاکس پیشانی هستند؟
تزریق بوتاکس موثرترین راه برای مبارزه با چینوچروک است. اگر در اواسط تا اواخر دهه ۲۰ یا اوایل دههی ۳۰ زندگیتان هستید و شروع به مشاهدهی رگههایی از خطوط ریز در صورت خود کردهاید، با متخصص پوست در مورد تزریق بوتاکس مشورت کنید. هر چقدر این کار را دیرتر انجام دهید، خطوط روی صورت شما عمیقتر میشوند که این موضوع میتواند کسب نتیجهی دلخواه را دشوارتر کند.
آیا از بین رفتن تاثیر بوتاکس باعث پیرتر به نظر رسیدن صورت میشود؟
خیر. ظاهر شما همان چیزی است که قبل از تزریق بوده است. اثر فلجکنندهی بوتاکس بهتدریج کاهش مییابد که این باعث میشود بعضی از خطوط دوباره روی پوست ظاهر شوند.
چه کسانی نباید بوتاکس تزریق کنند؟
زنان باردار یا شیرده، افراد کمتر از ۱۸ سال و افراد مبتلا به بیماریهای عصبی مجاز به تزریق بوتاکس نیستند. از آنجا که بوتاکس برای همهی چینوچروکها موثر نیست، توصیه میشود قبل از تزریق آن با پزشک مشورت کنید.
source