بازی‌های المپیک یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین رویدادهای ورزشی جهان به شمار می‌آید که سالیان سال است در کشورهای مختلف دنیا برگزار می‌شود. این رویداد تاریخی با هر بار بازگشت خود شور و هیجان غیرقابل وصفی را به زندگی کسانی که از تماشای مسابقات ورزشی لذت می‌برند، به ارمغان می‌آورد. مراسم افتتاحیه بازی‌های المپیک یکی از جذاب‌ترین و سرگرم‌کننده‌ترین بخش‌های این رویداد به حساب می‌آید و همانطور که انتظار می‌رفت امسال هم در مراسم افتتاحیه المپیک پاریس شاهد لحظات به یادماندنی و بحث‌برانگیزی بودیم. اگر به هر دلیلی فرصت تماشای این بخش از بازی‌های المپیک را از دست داده‌اید و حالا می‌خواهید همه چیز را درباره‌ی مهم‌ترین لحظات آن بدانید، تا آخر این مطلب از دیجی‌کالا مگ با ما همراه باشید.

مراسم افتتاحیه‌ المپیک پاریس در کجا برگزار شد؟

پیش از هر چیزی شاید برایتان جالب باشد که بدانید برای اولین بار در تاریخ بازی‌های تابستانی المپیک، مراسم افتتاحیه این رویداد در فضایی خارج از استادیوم ورزشی برگزار شده است. برگزارکنندگان مراسم افتتاحیه تصمیم گرفتند با تلفیق بازی‌های ورزشی و شریان اصلی شهر پاریس یعنی رود سن تجربه‌ای جدید و کاملا منحصر به فرد را برای علاقه‌مندان این رویداد به ارمغان بیاورند.

برعکس مراسم‌های افتتاحیه‌ی قبلی که در آن‌ها ورزشکاران در یک پیست دو و میدانی قدم برمی‌داشتند، در مراسم امسال بیش از ۱۰ هزار ورزشکار از کشورهای مختلف سوار بر قایق‌های بزرگ مسیر شش کیلومتری میان پل استرلیتز (Austerlitz) و پل لنای (LE PONT LENA) رود سن را طی کردند. جالب است بدانید که ورزشکاران در این مسیر از تماشای بناهای تاریخی زیادی چون موزه‌ی لوور و کلیسای نوتردام لذت بردند و از کنار مکان‌های برگزاری بازی‌های مختلف این رویداد ورزشی مانند مجموعه‌ی اینولیدز و پارک شهری کنکورد عبور کردند.

روی عرشه‌ی قایق‌ ورزشکاران هر کشور دوربین‌های باکیفیتی کار گذاشته شده بودند تا آن‌ها بتوانند احساسات خود را با تماشاگران و طرفداران به اشتراک بگذارند. بیش از ۶۰۰ هزار نفر می‌توانستند از مراسم افتتاحیه به صورت حضوری لذت ببرند که برای بیش از یک سوم آن‌ها بلیط رایگان تماشای رژه‌ی ورزشکاران هم در نظر گرفته شده بود. کسانی که نمی‌توانستند در مراسم افتتاحیه المپیک حضور پیدا کنند می‌توانستند از طریق ۸۰ نمایشگر غول پیکری که در سراسر شهر پاریس برپا شده بودند شاهد برگزاری آن باشند.

مراسم افتتاحیه‌ المپیک پاریس در کجا برگزار شد؟

طراحی و کارگردانی مراسم افتتاحیه المپیک پاریس به عهده چه کسی بود؟

توماس جولی (Thomas Jolly) بازیگر و کارگردان تئاتر فرانسوی، در ۱۸ ماه گذشته به عنوان کارگردان هنری مراسم افتتاحیه المپیک پاریس فعالیت کرده است. جولی یکی از محبوب‌ترین و معروف‌ترین کارگردانان تئاتر فرانسه به شمار می‌آید که بسیاری از نمایشنامه‌های کلاسیک جهان مانند هنری ششم و زنان تروا و توئستس را با موفقیت روی صحنه برده است.

توماس می‌گوید این افتخار برای او بسیار قابل باور بوده و خبر انتخاب شدن خود را بلافاصله پس از دریافت آن با گریه به گوش مادرش رسانده است. برنامه‌ریزی برای افتتاحیه‌ی المپیک یکی از بزرگترین و بلندپروازانه‌ترین تجربه‌های زندگی او به شمار می‌آید؛ زیرا محدودیت‌های زیادی در مقابل جولی و تیم او قرار گرفته بودند که محرمانه بودن برنامه‌ها و شرایط آب‌وهوایی نامتعادل تنها بخش کوچکی از آن‌ها به حساب می‌آمدند. مهم‌ترین هدف جولی در برنامه‌ریزی مراسم افتتاحیه‌ی المپیک پاریس جای دادن همه‌ی افراد جامعه در یک رویداد تاریخی مهم بود، به طوری که تمام کسانی که به تماشای آن می‌نشیند احساس کنند که آن‌ها هم در پاریس جایی برای خود دارند و فقط کافی است تا مسیرشان را بیابند.

۱. اجرای خواننده‌‌‌ی پاپ محبوب جهان لیدی گاگا در مراسم افتتاحیه پاریس

در لحظات اولیه‌ی مراسم لیدی گاگا (Lady Gaga) در یکی از زیباترین لباس‌های اوت کوتور برند دیور به اجرای آهنگ فرانسوی «Mon Truc En Plumes» از زیزی ژانمر (Zizi Jeanmaire) بالرین و خواننده‌ی افسانه‌ای پرداخت. از آنجایی که لیدی گاگا مدت‌ها است که از صنعت موسیقی فاصله گرفته است و حتی یک خواننده‌ی فرانسوی هم به شمار نمی‌آید، برای بسیاری از افراد حضور او در این مراسم به طور ویژه‌ای باارزش و مهم بود. جالب است بدانید که درست کمی پیش از شروع مراسم افتتاحیه آب‌وهوای پاریس تصمیم به بارانی شدن گرفت اما این موضوع هرگز مانع تصمیم لیدی گاگا برای داشتن یک اجرای بی‌نظیر در ساحل رود سن نشد. وضعیت صحنه و نوع پوشش او هرگز برای اجرا در باران مناسب نبودند با این وجود لیدی گاگا ترجیح داد تا به جای لغو برنامه و هدر دادن تمرینات خود آن را در بعد از ظهر همان روز ضبط و برای نمایش آماده کند.

۳۲۰,۰۰۰

۲۹۴,۴۰۰

تومان

۸۵۰,۰۰۰

۳۹۰,۲۰۰

تومان

۲. بازسازی تابلوی شام آخر از داوینچی

یکی از بحث‌برانگیزترین بخش‌های مراسم افتتاحیه المپیک پاریس بازسازی تابلوی «شام آخر» از لئوناردو داوینچی بود که با واکنش‌های منفی و مثبت زیادی روبرو شد. طراحان و اجراکنندگان این بازسازی، رویکردی مدرن و جدید به تابلوی داوینچی داشتند؛ در نتیجه موسیقی، رقص و عناصر فرهنگ معاصر را با آنچه که هنر کلاسیک نامیده می‌شود ترکیب کردند. علاوه بر این، طراحی صحنه‌ی مناسب و شبیه به میز درون نقاشی شام آخر، نورپردازی پیشرفته و استفاده از‌ ترکیب موسیقی مدرن و کلاسیک همگی در کنار هم تجربه‌ی جالب و  هیجان‌انگیری را برای تماشاگران به ارمغان آوردند.

از آنجایی که تابلوی شام آخر به حضرت عیسی مسیح و ۱۲ حواریون او اشاره دارد، بسیاری از افراد مذهبی و اقشار مختلف جامعه با میزان هنجارشکنی اجراکنندگان و طراحان این بازسازی مخالفت کردند و خواستار حساسیت بیشتر نسبت به نمادهای فرهنگی و مذهبی شدند. از طرفی گروه دیگری از مردم فکر می‌کنند که به چالش کشیدن مفاهیم مختلف و بیان اظهارات جسورانه‌ی خود از طریق هنر یکی از‌ مهم‌ترین کارهایی است که هنرمندان از گذشته تا به حال به انجام آن می‌پرداخته‌اند و برگزارکنندگان نباید برای این موضوع بازخواست شوند.

۳. اشاره به تاریخ انقلاب فرانسه در مراسم افتتاحیه پاریس

یکی دیگه از لحظات شگفت‌آور مراسم افتتاحیه المپیک پاریس نمایش «ماری آنتوانت سر بریده» بود که در آن زنانی با لباس قرمز در حالیکه سر خود را به دست گرفته بودند جمله‌ی «ما اشراف‌زاده‌ها را به دار خواهیم آویخت.» را تکرار می‌کردند. اگر می‌خواهید بدانید که ماری آنتوانت (Marie Antoinette) کیست باید بگوییم که او پیش از وقوع انقلاب در فرانسه آخرین ملکه‌ی این کشور بود که به همراه همسرش لویی شانزدهم توسط فرانسوی‌ها با گیوتین اعدام شد.

این نمایش دقیقا در همان مکانی که ماری آنتوانت پیش از اعدام در آن زندانی بود برگزار شد. صداگذار شخصیت ملکه یک خواننده‌ی اپرای موفق به نام مارینا ویوتی (Marina Viotti) بود که جوایز اپرای زیادی را در همین سن کم از آن خود کرده است. پس از پایان اپرای مارینا، گروه متال فرانسوی «گوجیرا» (Gojira) به اجرای ترانه‌ی «عصر پاریس» پرداخت و تماشاگران را در ناباوری فرو برد. این اولین اجرای موسیقی متال در تاریخ بازی‌های المپیک بود و ترکیب آن با اپرا و موضوع انقلاب فرانسه یک تصمیم جسورانه و بی‌نظیر به شمار می‌آید.

همانطور که می‌دانید میزبانان بازی‌های المپیک همواره سعی می‌کنند فرهنگ، تاریخ و ارزش‌های خود را در مراسم افتتاحیه به نمایش بگذارند. نمایش ماری آنتوانت سر بریده هم بخشی از تاریخ فرانسه است که مردم این کشور برای آن احترام زیادی قائل هستند؛ به همین دلیل از طریق این اجرا تاریخ خود و پیشرو بودن کشورشان را بار دیگر به جهانیان یادآوری کردند.

اشاره به تاریخ انقلاب فرانسه در مراسم افتتاحیه پاریس

۴. نمایش زن زره پوش سوار بر اسب فلزی

اجرای اسب فلزی روی رود سن از دیگر بخش‌های قابل توجه مراسم افتتاحیه المپیک پاریس بود. در این اجرا زنی زره‌پوش درحالیکه پرچم بازی‌های المپیک را روی دوش خود انداخته بود سوار بر یک اسب فلزی در امتداد رود سن حرکت می‌کرد. اگر برایتان سوال پیش آمده است که این نمایش چه ارتباطی با رویداد ورزشی المپیک دارد باید بگوییم که حیوان اسب نماد آزادی‌، انقلاب و تغییر است. در نتیجه انتخاب اسب فلزی برای نشان دادن تلفیق سنت‌ها و دنیای مدرن و روح انعطاف‌پذیر کشور فرانسه تصمیم بسیار مناسب و خوبی به شمار می‌آید.

اسب فلزی سفر خود را از پایین رودخانه‌ی سن آغاز نمود و در مسیر خود از کنار و البته پشت بام مکان‌های مهم و تاریخی زیادی عبور کرد. این مسیر نماد سفری در زمان بود که گذشته‌ی فرانسه را با حال و آینده‌ی آن پیوند می‌داد. اسب فلزی استفاده شده در این اجرا توسط یک شرکت فرانسوی فعال در حوزه‌ی تولید و طراحی آثار هنری مکانیکی هنری ساخته شده بود و هویت سوارکار آن تا به این لحظه ناشناس باقی مانده است. این اسب‌سوار در پایان مسیر خود و درست زمانی که به ساحل رسید سوار بر یک اسب سفید پرچم المپیک را به ورزشکاران تحویل داد.

نمایش زن زره پوش سوار بر اسب فلزی

۵. اجرای خواننده‌ی مشهور فرانسوی ایا ناکامورا

مراسم افتتاحیه المپیک پاریس تنها در نمایش‌های دراماتیک و منحصر به فرد خلاصه نمی‌شد و طراحان هنری آن برای کامل کردن افتتاح این رویداد ورزشی از ایا ناکامورا (Aya Nakamura) خواننده‌ی معروف و بااستعداد فرانسوی دعوت کرده بودند تا دو مورد از محبوب‌ترین ترانه‌های خود یعنی «Pookie» و «Djadja» را اجرا کند.

اجرای ناکامورا با طراحی رقص خاص، طراحی صحنه‌ی بی‌نظیر و نورپردازی پویایی که داشت به خوبی مخاطبان را با خود همراه کرد و لحظاتی به یادماندنی و زیبا را برای آن‌ها به ارمغان آورد. ایا ناکامورا در لباس طلایی پوشیده از پر برند دیور یک بار دیگر قدرت خود در ترکیب موسیقی معاصر با یک سکوی بین‌المللی پراهمیت را به نمایش گذاشت.

اوت کوتور چیست و چه برندهایی لباس‌های اوت کوتور تولید می کنند؟

۶. نمایش مشعل‌دار نقاب‌پوش در مراسم افتتاحیه پاریس

شخصیت نقاب‌داری که در اوایل مراسم افتتاحیه مشعل را از دست گروهی از کودکان گرفت از دیگر بخش‌های بحث‌برانگیز این رویداد به شمار می‌آید. این مرد نقاب‌دار که با نام «نگهبان شعله» شناخته می‌شد لباس‌هایی را به تن داشت که در طراحی آن‌ها از عناصر اسطوره‌شناسی و همینطور مدرن استفاده کرده بودند. بسیاری از تماشاگران پس از دیدن این شخصیت بلافاصله به یاد مجموعه بازی‌های اساسینز کرید (Assassin’s Creed) افتادند که یکی از قسمت‌های آن در شهر پاریس و در زمان وقوع انقلاب فرانسه روایت می‌شود.

این نگهبان در مسیر رسیدن به مشعل المپیک از مکان‌های تاریخی زیادی عبور کرد و با حرکات آکروباتیک و پارکور خود مخاطبان را به طرز غیرقابل باوری به وجد آورد. نورپردازی و موسیقی منحصر به فرد مراسم در کنار اجرای بی‌نظیر فرد نقاب‌دار نمایش خیره‌کننده‌ای را در پیش چشم تماشاگران ساخت. این شخصیت نقاب‌دار در پایان مسیر خود پس از به نمایش گذاشتن موضوعات مهمی چون صلح‌، وحدت و امید مشعل را به زین‌الدین زیدان ستاره‌ی فوتبال فرانسوی تقدیم کرد.

نمایش مشعل‌دار نقاب‌پوش در مراسم افتتاحیه پاریس

۷. به نمایش گذاشتن نقاشی‌های مهم جهان در رود سن

به مناسبت مراسم افتتاحیه المپیک پاریس کارگردان هنری این رویداد یعنی توماس جولی پرتره‌هایی از شخصیت‌های درون معروف‌ترین نقاشی‌های تاریخ را که در موزه‌های فرانسه نگهداری می‌شوند در رود سن قرار داد. جالب است بدانید که یکی از این پرتره‌ها از نقاشی «شاه عباس و جوان» اثر محمدقاسم مصور تبریزی، نقاش، خطاط و موسیقی‌دان ایرانی بود. این تصمیم تیم برنامه‌ریزی مراسم باعث شد تا نه تنها ورزشکاران بلکه تماشاچیان و کسانی که برای تماشای بازی‌های المپیک به پاریس آمده‌اند در این مدت از منظره‌ی اطراف رود سن لذت ببرند.

به نمایش گذاشتن نقاشی‌های مهم جهان در رود سن

۸. بازگشت سلن دیون به صحنه‌ی خوانندگی

و در آخر بزرگ‌ترین سوپرایز مراسم افتتاحیه المپیک پاریس اجرای خیره‌کننده و جادویی اسطوره‌ی کانادایی محبوب یعنی سلن دیون بود که همه‌ی تماشاگران و حضار را شوکه کرد. سلن دیون که مدت زیادی است به دلیل ابتلا به سندرم شخص سخت (SPS) توانایی خواندن خود را از دست داده با اجرای ترانه‌ی «Hymne à l’amour» از ادیث پیاف (Édith Piaf) بر فراز برج ایفل بار دیگر قدرت خود در مسحور کردن مخاطبانش را به جهان ثابت کرد. او در یک لباس سفید و درخشان از برند دیور که توسط ماریا گرازیا چیوری طراحی شده بود روی صحنه حاضر گردید و با آواز قدرتمندش پس از مدت‌ها دوباره پاریس را مجذوب خود کرد.

سخن پایانی

مراسم افتتاحیه المپیک پاریس با ترکیب عناصر فرهنگی و تاریخی کشور فرانسه، به چالش کشیدن موضوعات اجتماعی مختلف و ارزش‌گذاری هنجارهای مدرن این کشور بحث‌های زیادی را در شبکه‌های اجتماعی به وجود آورد. اما با وجود همه‌ی نقاط منفی و مثبت خود، در آخر تماشای آن برای همه‌ی ما با لحظات باورنکردنی و به یادماندنی زیادی همراه بود و تجربه‌ای جدید و منحصر به فرد را برایمان به ارمغان آورد.

منبع: Vogue ,CNN

source

توسط chehrenet.ir