همانطور که می دانید شله زرد بعنوان یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی شناخته شده است که در بسیاری از مواقع بعنوان پیش غذا سرو می شود و می تواند برای مناسبت های خاص مذهبی نیز بسیار مناسب باشد. اگر می خواهید طرز تهیه شله زرد ساده به روش نذری با طعمی بی نظیر را به صورت مرحله به مرحله یاد بگیرید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

فیلم آموزش طرز تهیه شله زرد مجلسی و خوشمزه را در این بخش برای شما عزیزان قرار داده ایم:

طرز تهیه شله زرد

همانطور که گفتیم شله زرد یکی از محبوب ترین انواع غذاهای ایرانی یا به عبارتی دیگر یکی از پیش غذاهای بسیاری خوشمزه ایرانی است که به راحتی تهیه می شود و نیاز به مراحل پیچیده ای ندارد، از این رو در بسیاری از مناسبت های مذهبی نیز تهیه می شود. با ما همراه باشید تا دستور پخت شله زرد خوشمزه مجلسی را به شما آموزش دهیم.

پیشنهاد ویژه: آموزش آشپزی را در معتبرترین آموزشگاه آشپزی ایران تجربه کنید. اگر به پخت انواع غذاهای متنوع و خوشمزه ایرانی و ملل علاقه مند هستید و به دنبال بهترین و کامل ترین دوره آشپزی ساده و حرفه ای می گردید، پیشنهاد می کنیم از آموزش آشپزی ایرانی رایگان مجتمع آریا تهران استفاده کنید.

مواد لازم برای طرز تهیه شله زرد برای ۴ نفر عبارتند از:

  • برنج نیم دانه ایرانی: ۱ پیمانه
  • آب: ۷ پیمانه
  • شکر: یک و نیم پیمانه
  • گلاب: نصف پیمانه
  • کره: ۵۰ گرم
  • خلال بادام و پسته: یک چهارم پیمانه
  • عرق هل: ۱ قاشق غذا خوری
  • زعفران دم کرده غلیظ: نصف پیمانه

لازم به ذکر است که از این دستور می توان برای طرز تهیه شله زرد برای ۶ نفر نیز استفاده کرد.

پیشنهاد ویژه: اگر به یادگیری طرز تهیه انواع دسرهای خوشمزه ایرانی علاقه مند هستید، پیشنهاد می کنیم آموزش انواع دسرهای سنتی را در بهترین آموزشگاه تهران فرا بگیرید. جهت شرکت در دوره آموزش کاربردی دسر ساز، به صفحه
دوره آموزش دسر ساز سنتی مراجعه فرمایید. همچنین اگر به دنبال بهترین دوره های شیرنی پزی و کیک پزی هستید، می توانید سایر دوره های آموزشگاه شیرینی پزی آریا تهران بخصوص آموزش انواع دسر بین المللی را بررسی کنید. برای شرکت در این دوره های کاربردی و جذاب، کافیست همین حالا وارد صفحه
آموزش انواع دسر بین المللی
شوید.

برای طرز تهیه شله زرد نذری و حرفه ای به روش خاص، ابتدا برنج را پاک کنید و یک ظرف بزرگ بردارید و برنج را در آن بریزید. سپس مقداری آب گرم بر روی برنج بریزید و با دست به آرامی تکان دهید و برنج را زیر و رو کنید و سپس آب آن را دور بریزید. این کار را مجددا تکرار کنید تا زمانی که آب برنح زلال شود و برنج کاملا تمیز شود.

پس از اینکه آب برنج را خالی کردید، ۱ لیوان گلاب و ۱ لیوان آب بر روی برنح بریزید و کاسه را به مدت ۳۰ دقیقه کنار بگذارید تا برنج کاملا خیس بخورد.

در مرحله بعد بادام ها را در کاسه ای بریزید و به مدت ۳۰ دقیقه صبر کنید تا به خوبی خیس بخورند تا پوست قهوه ای آن ها به راحتی کنده شود. پس از گذشت این مدت زمان، یک قابلمه مناسب که برای تهیه شله زرد در آن تدارک دیده اید بردارید و ۸ لیوان به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا قابلمه بر روی حرارت زیر بماند تا آب به جوش آید.

طرز تهیه شله زرد
طرز تهیه شله زرد

سپس مخلوط برنح با آب و گلاب را در قابلمه بریزید و مجددا صبر کنید تا آب به جوش بیاید. در صورتی که روی آب موجود در قابلمه کف ایجاد شد، بهتر است کف ها را با یک قاشق بردارید و دور بریزید. سپس حرارت زیر قابلمه را کم کنید و اجازه دهید تا برنج پخته شود.

پیشنهاد ویژه: اگر به دنبال لیستی از غذاهای محلی استان های مختلف می گردید، حتما مقاله تحقیق در مورد غذای محلی را بررسی کنید.

طرز تهیه شله زرد مجلسی

در ادامه آموزش طرز تهیه شله زرد مجلسی، مقداری از برنج را بردارید و تست کنید. در صورتی که برنج به طور کامل نرم شده بود، مقداری زعفران اضافه کرده و با هم مخلوط کنید تا رنگ زعفران به طور کامل پخش شود. در ادامه شکر را اضافه کنید و و مواد را به خوبی هم بزنید تا ته نگیرد. در ادامه شکر را اضافه کرده و مجددا مواد را هم بزنید تا ته نگیرند.

پیشنهاد ویژه: با مراحعه به صفحه مقالات آشپزی آریا تهران می توانید با طرز تهیه بهترین غذاهای مجلسی آشنا شوید.

زمانی که شکر در شله زرد به خوبی حل شد، در همین حین بادام ها را پوست بگیرید و به صورت خلالی آماده کنید. حال مقداری از آن را برای تزئین کنار بگذارید و مابقی را در شله زرد بریزید و هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. در ادامه کمی نمک به شله زرد اضافه کنید.

در مرحله بعد طرز تهیه و پخت شله زرد حرفه ‌ای، شله زرد را به قدری هم بزنید تا به غلظت و قوام مورد نظر برسد. زمانی که شله زرد به غلظت مورد نظر رسید، مقداری از شله زرد را در یک کاسه مناسب بریزید و صبر کنید تا کمی خنک شود و سپس آن را بچشید.

در صورتی که غلظت شله زرد خوب بود، می توانید مقداری کره به شله زرد اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه بعد شعله را خاموش کنید و صبر کنید تا شله زرد خنک شود. اگر هنوز شله زرد شل بود و به غلظت مورد نظر نرسیده بود، باید زمان دهید تا به مدت بیشتر بپزد.

به این نکته توجه داشته باشید که شله زرد زمانی که سرد شود، کمی سفت تر خواهد شد، از این رو بهتر است مدت زیادی بر روی شعله گاز قرار نگیرد. در آخر شله زرد را در ظرف مورد نظر سرو کنید و با کمی پودر دارچین و خلال بادام، پسته ا پودر نارگیل تزئین کنید. نوش جان

پیشنهاد ویژه: قیمه یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که در بسیاری از مناسبت های مذهبی بعنوان نذری سرو می شود. اگر می خواهید طرز تهیه قیمه مجلسی نذری همراه با فوت و فن های آن را یاد بگیرید، حتما مقاله طرز تهیه قیمه سیب زمینی را مطالعه کنید.

نکات طرز تهیه شله زرد

در ادامه با مهم ترین نکات مهم برای پخت شله زرد مجلسی آشنا خواهید شد.

یکی از چالش هایی که ممکن است در حین پخت شله زرد با آن روبرو شوید، آب انداختن شله زرد می باشد. در برخی موارد ممکن است زمانی که شله زرد را در یخچال قرار می دهیم، مانند فرنی آب بیندازد و ظاهر و طعم آن متفاوت شود. این امر به دلیل تبخیر نشدن آب موجود در شله زرد اتفاق می افتد.

برای رفع این مشکل بهتر است زمانی که شله زرد به طور کامل پخته و آماده شد، یک شعله پخش کن بردارید و زیر قابلمه قرار دهید و صبر کنید تا شله زرد به مدت یک ساعت دیگر بر روی حرارت باقی بماند. این کار باعث می شود تا تمام آب اضافی موجود در شله زرد تبخیر شده و دیگر آب نیندازد.

درباره کالری شله زرد نذری، باید بدانید که این پیش غذا کالری بالایی دارد. به طور مثال هر قاشق غذاخوری شله زرد، حدودا ۴۹ کالری، ۹ گرم کربوهیدرات، ۶۴ گرم قند و ۲.۱ گرم چربی دارد. به همین دلیل افراط در مصرف شله زرد می تواند منجر به چاقی شود.

یکی دیگر از نکات مهم در طرز تهیه شله زرد خوشمزه و مجلسی به روش نذری تهرانی، رعایت کردن نسبت دقیق مواد شله زرد می باشد. در وهله اول باید مقدار شکر دو برابر مقدار برنج باشد. به طور مثال اگر یک پیمانه برنج دارید، مقداری شکر شما باید دو پیمانه باشد و پنچ پیمانه آب استفاده کنید. این روش به شما کمک می کند تا بتوانید یک شله زرد خوشمزه مجلسی داشته باشید.

پیشنهاد ویژه: شربت آبلیمو یکی از نوشیدنی های مناسب نذری است که با مراجعه به صفحه طرز تهیه شربت آبلیمو می توانید روش تهیه این نوشیدنی محبوب و پرطرفدار برای نذری را مطالعه کنید.

طرز تهیه شله زرد قالبی
طرز تهیه شله زرد قالبی

طرز تهیه شله زرد قالبی

برای طرز تهیه شله زرد قالبی زعفرانی، ابتدا باید برنج را پاک کرده و پس از شستن، اجازه دهید تا برنج همراه با گلاب و آب به مدت ۳ ساعت خیس بخورد. در قدم بعد آب آن را دور بریزید و یک قابلمه بردارید و ۱۰ لیوان آب جوش در آن بریزید و سپس برنج را به قابلمه اضافه کنید.

پس از پخته شدن برنج، زعفران دم کرده را نیز اضافه کرده و مواد را به خوبی مخلوط کنید. در ادامه شکر، هل ساییده یا عرق هل، کره، گلاب و خلال بادام را به ترتیب اضافه کرده و با هم مخلوط کنید. سپس پودر ژلاتین را در آب سرد حل کرده، بن ماری کرده و درنهایت به مخلوط اضافه کنید. در آخر پس از جوشیدن و دم کشیدن، شله زرد را در قالب مورد نظر بریزید و پس از بسته شدن در یخچال، با دارچین و پودر پسته تزیین کنید.

ایده های تزیین شله زرد

به طور کلی ایده های تزیین شله زرد با توحه به مناسبت ها انتخاب می شود. در مناسبت های مذهبی که شله زرد به عنوان نذری درست می شود، می توان آن را با دارچین تزیین کرد. برای این کار می توانید کلماتی مانند یا علی، یا حسین و… بر روی ظرف بنویسید.

شما می توانید این کار را با خلال پسته یا بادام نیز انجام دهید. برای این کار کافیست کلمات را با خلال های بادام یا پسته بنویسید. همچنین برای مناسبت هایی مانند ماه رمضان می توایند از گلبرگ های محمدی نیز استفاده کنید که به زیباتر شدن و خوش عطر شدن شله زرد شما کمک می کند.

طرز تهیه شله زرد نذری
طرز تهیه شله زرد نذری

طرز تهیه شله زرد نذری

همانطور که می دانید معمولا در نذری ها از شله زرد استفاده می شود چرا که علاوه بر طعم خوشمزه، بسیار ساده تهیه می شود. در مطلب قبل ما به شما طرز تهیه شله زرد مجلسی برای ۱۰ نفر را آموزش دادیم، حال در ادامه قصد داریم طرز تهیه شله زرد نذری برای ۳۰ نفر و تعداد بیشتر را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه شله زرد مجلسی برای ۱۰ نفر

برای طرز تهیه شله زرد نذری می توانید از همان روشی که در ابتدای مقاله گفته شد استفاده کنید اما با این تفاوت که باید اندازه و نسبت مواد را رعایت کنید. به طور مثال مواد لازم برای طرز تهیه شله زرد مجلسی برای ۱۰ نفر و همچنین طرز تهیه شله زرد برای ۱۵ نفر، عبارتند از:

  • برنج نیم دانه: ۲ لیوان
  • شکر: ۴ لیوان
  • گلاب: نصف لیوان
  • خلال بادام: ۱۰۰ گرم
  • کره: ۱۰۰ گرم
  • زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک: ۱ قاشق چای خوری
  • دارچین: برای تزیین

طرز تهیه شله زرد نذری برای ۲۰ نفر

مواد لازم برای طرز تهیه شله زرد نذری برای ۲۰ نفر الی ۲۵ نفر به شرح زیر می باشد:

  • برنج آشی یا نیم دانه: ۵ لیوان دسته دار فرانسوی
  • شکر: ۱۰ لیوان دسته دار فرانسوی
  • گلاب: ۳ لیوان دسته دار فرانسوی
  • زعفران دم کرده غلیظ: ۱ لیوان دسته دار فرانسوی
  • خلال بادام خام برای داخل شله زرد: ۲ مُشت
  • کره: ۱۵۰ الی ۲۰۰ گرم
  • خلال بادام، خلال پسته، پودر دارچین، پودر گل محمدی برای تزیین: به میزان دلخواه

طرز تهیه شله زرد نذری برای ۳۰ نفر

مواد لازم برای طرز تهیه شله زرد نذری برای ۳۰ نفر، به شرح زیر می باشد:

  • برنج نیم دانه: ۲ لیوان
  • آب: ۱۸ لیوان
  • شکر: ۴ لیوان
  • خلال بادام: نصف لیوان
  • گلاب: ۱ لیوان
  • زعفران دم کرده: به مقدار لازم
  • کره: ۱۰۰ گرم
  • اسانس هل یا عرق هل: ۱ قاشق مرباخوری

طرز تهیه شله زرد نذری برای ۴۰ نفر

مواد لازم برای طرز تهیه شله زرد نذری برای ۴۰ نفر عبارتند از:

  • برنج نیم دانه: ۱۰ لیوان بزرگ
  • شکر: ۱۵ الی ۲۰ لیوان بزرگ
  • زعفران: ۱ مثقال
  • گلاب: ۵ لیوان بزرگ
  • کره: ۳۰۰ گرم
  • خلال بادام: ۲۵۰ گرم
  • خلال بادام و خلال پسته (برای تزئین): به میزان لازم
  • پودر دارچین و گل محمدی (برای تزئین): به میزان لازم

مواد لازم برای طرز تهیه شله زرد برای ۵۰ نفر نذری

مواد لازم برای طرز تهیه شله زرد برای ۵۰ نفر نذری عبارتند از:

  • دو کیلوگرم برنج ریزدانه
  • چهار کیلوگرم شکر سفید
  • ۵/۱ لیتر گلاب با کیفیت
  • یک بسته نیم مثقالی زعفران
  • ۸۵۰ گرم خلال بادام
  • ۱۰۰ گرم خلال پسته
  • آب به مقدار لازم
  • پودر دارچین به میزان مورد نیاز
  • پودر هل به میزان مورد نیاز
  • مواد لازم برای تزئینات شله زرد
  • کاسه و ظروف یکبار مصرف برای سرو نذری
  • شابلون برای تزئین روی نذری (اختیاری)

طرز تهیه شله زرد برای ۱۰ کیلو برنج

معمولا طرز تهیه شله زرد برای ۱۰ کیلو برنج به اندازه ۲۰۰ نفر می شود. برای این کار شما به مواد زیر نیاز خواهید داشت:

  • برنج: ۱۰ کیلوگرم
  • شکر: ۱۲٫۵ کیلوگرم
  • گلاب: ۳۰ پیمانه
  • زعفران: به مقدار لازم
  • نمک: ۵ قاشق چای خوری

جمع بندی

در این صفحه به ارائه توضیحات کامل و جامع درباره طرز تهیه شله زرد مرحله به مرحله با نکته جادویی شله زرد پرداخته شد تا شما عزیزان بتوانید این پیش غذای خوشمزه و ساده را در بسیاری از مناسبت ها تهیه کنید. امیدواریم که مطالب این مقاله برای شما عزیزان مفید بوده باشد.

سوالات متداول
طرز تهیه شله زرد چگونه است؟

همانطور که گفتیم طرز تهیه شله زرد بسیار ساده است و نیاز به مراحل پیچیده ای ندارد. برای تهیه یک شله زرد مجلسی خوشمزه، کافیست مراحلی که در مقاله گفته شده است را با رعایت نکات ارائه شده، به ترتیب انجام دهید و از این پیش غذای خوشمزه لذت ببرید.

برای رفع مشکل آب انداختن شله زرد چکار کنیم؟

همانطور که در مقاله گفتیم این مشکل به دلیل تبخیر نشدن آب موجود در شله زرد اتفاق می افتد. برای رفع آن می بایست زمانی که شله زرد به طور کامل پخته و آماده شد، یک شعله پخش کن بردارید و زیر قابلمه قرار دهید و صبر کنید تا شله زرد به مدت یک ساعت دیگر بر روی حرارت باقی بماند. این کار باعث می شود تا تمام آب اضافی موجود در شله زرد تبخیر شده و دیگر آب نیندازد.

نکته مهم در طرز تهیه شله زرد چیست؟

یکی از نکات مهم و کلیدی در طرز تهیه شله زرد خوشمزه مجلسی، رعایت کردن نسبت دقیق مواد شله زرد می باشد که در مقاله به طور کامل و جامع نسبت دقیق مواد برای هر نفر توضیح داده شده است.

source

توسط chehrenet.ir