مامورو هوسودا از زمان آغاز فعالیت حرفهایاش در اواخر دهه ۹۰ میلادی، همواره بهعنوان یکی از خلاقترین و الهامبخشترین چهرهها در دنیای انیمه شناخته شده است. پیش از آنکه به جایگاه کارگردانی برسد، هوسودا بهعنوان انیماتور کلیدی در تولید سریالهای مطرحی مانند «دراگون بال زد» و «اسلم دانک» فعالیت داشت و همچنین در ساخت چند فیلم از جمله «سیلور مون» (Sailor Moon Super S: The Movie) و «یو یو هوکاشو» (Yu Yu Hakusho The Movie:Poltergeist Report) مشارکت کرده بود. او در سال ۱۹۹۹ برای اولینبار در مقام کارگردان، فیلم کوتاه ماجراجویی دیجیمون را ساخت؛ اثری که آغازگر مسیر حرفهای و بلندمدت او در ساخت انیمههایی با رنگ و بوی فانتزی بود.
8. دیجیمون: بازی جنگی ما (!Digimon: The Movie & Our War Game)
- سال انتشار: 2000
- مدت زمان: 40 دقیقه
- امتیاز کاربران IMDb به انیمه: 7.7 از 10
- امتیاز کاربران مایانیمهلیست به انیمه: 7.11 از 10
برای بسیاری از مخاطبان، آشنایی با مامورو هوسودا بهعنوان کارگردان احتمالاً از همان فیلمهای کوتاه دیجیمون آغاز شد؛ دو انیمه کوتاه که در مجموع تقریبا یک ساعت زمان دارند. این آثار هنوز هم شاید شناختهشدهترین فیلمهای او محسوب شوند، حداقل برای نسلی که با انیمههای اواخر دهه ۹۰ میلادی بزرگ شدهاند. انیمه «دیجیمون» (Digimon: The Movie) اولین برخورد تای و هیکاری با دنیای دیجیتال را به تصویر میکشد؛ داستانی پرکشش و جذاب که حالوهوایی شبیه به فیلمهای کایجو در آن به چشم میخورد.
«دیجیمون: بازی جنگی ما» که ادامهای بر سری اصلی محسوب میشود، اثری پرهیجان و سرگرمکننده از آغاز تا پایان است و با توجه به گسترهاش، از نظر کیفیت کاملا تحسینبرانگیز عمل میکند. گرچه این فیلم از نظر داستانپردازی یا پرداخت شخصیتها چندان عمیق نیست، اما با معرفی شخصیت منفی ماندگاری به نام دیابلومون (یا دیابورومون) توانسته اثری بهیادماندنی خلق کند. با این حال، هرچند این آثار برای طرفداران «دیجیمون» بسیار لذتبخشاند، اما برای مخاطبانی که آشنایی چندانی با این مجموعه ندارند، ارزش و جذابیت زیادی نخواهند داشت.
7. میرای (Mirai)
- سال انتشار: 2018
- مدت زمان: 98 دقیقه
- امتیاز کاربران IMDb به انیمه: 7 از 10
- امتیاز کاربران مایانیمهلیست به انیمه: –
فیلم «میرای» که در سال ۲۰۱۸ منتشر شد، داستانی در سبک رشد و بلوغ است که به زندگی پسربچهای به نام کونچان میپردازد؛ کودکی که با ورود خواهر نوزادش به خانواده، دچار سردرگمی و نارضایتی میشود و تلاش میکند خود را با این تغییر بزرگ وفق دهد. در جریان داستان، کون وارد مجموعهای از ماجراجوییهای خیالپردازانه میشود که هدف آنها آموزش پذیرش، درک و رشد شخصیتی در مواجهه با این اتفاق تازه است.
«میرای» در کنار پیام شیرینی که منتقل میکند، شامل صحنههایی خلاقانه و چشمنواز است، اما ساختار کلی آن بیشتر مبتنی بر اپیزودهایی جداگانه است که همگی به نوعی تکرار یک مضمون هستند: تلاش پسر برای پذیرش خواهرش. هر یک از این بخشها بهتنهایی جذاباند، اما در مجموع باعث میشوند روایت فیلم حالتی ایستا به خود بگیرد؛ بهویژه از آنجایی که شخصیت اصلی برای مدت زیادی رفتار ناپسند و ناسازگاری از خود نشان میدهد و این موضوع روند داستان را کمی یکنواخت جلوه میدهد. با وجود این ضعفها، «میرای» همچنان اثری دلنشین در ژانر انیمیشن کودکانه محسوب میشود، هرچند شاید روایت آن در قالب یک مجموعهی تلویزیونی، تأثیرگذاری بیشتری داشت.
6. وانپیس (One Piece: Baron Omatsuri And The Secret Island)
- سال انتشار: 2005
- مدت زمان: 91 دقیقه
- امتیاز کاربران IMDb به انیمه: 7.2 از 10
- امتیاز کاربران مایانیمهلیست به انیمه: –
انیمهی «وانپیس» در سال ۲۰۲۱ به قسمت هزارم خود رسید؛ رویدادی مهم برای یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین مجموعههای ژاپن. از این رو، ارزش انیمه «One Piece: Baron Omatsuri And The Secret Island» تا حد زیادی به میزان آشنایی و علاقه مخاطب به سری اصلی بستگی دارد.
این فیلم که خارج از خط داستانی اصلی و غیرکنن ن به شمار میرود، با بسیاری از کلیشهها و المانهای شناخته شده در مانگا و انیمه بازی میکند. اگرچه نمیتوان آن را بازسازی یا نقد کامل سری دانست، اما بیشتر بر پرداخت و بررسی تمهای داستانی تمرکز دارد تا صحنههای اکشن، هرچند صحنههای اکشن نیز در آن حضور دارند. انیمیشن این اثر از نظر سبک بسیار منحصربهفرد و متفاوت از سایر آثار مرتبط با «وانپیس» است و جلوهای بصری و خاص به فیلم بخشیده است.
5. بل (Belle)
- سال انتشار: 2021
- مدت زمان: 121 دقیقه
- امتیاز کاربران IMDb به انیمه: 7.1 از 10
- امتیاز کاربران مایانیمهلیست به انیمه: 7.48 از 10
در طول دوران حرفهای خود، هوسودا بارها به دنیای مجازی پرداخته و به بررسی آزادیها و خطراتی که این جهانها به همراه دارند پرداخته است. انیمه «بل» بازگشتی است به این مفهوم، با الهام آزادانه از داستان دیو و دلبر. در این جهان مجازی به نام «یو» (U)، افراد به دنبال نشان دادن نسخهی واقعی و اصیل خود هستند. سوزو، شخصیت اصلی داستان، در دنیای واقعی با ناامنی و اضطراب مواجه است، اما زمانی که به شکل آواتارش، بل، وارد «یو» میشود، حس آزادی و اعتماد به نفس بسیاری پیدا میکند و همین موضوع باعث میشود بل به یک ستارهی جیپاپ (J-Pop) تبدیل شود.
«بل» با هنر زیبا و انیمیشن بسیار دقیق خود شناخته میشود. «یو» مملو از زندگی، شخصیت و رنگهای زنده است و این دنیای مجازی نه تنها از نظر روایت داستان، بلکه از نظر جذابیتهای بصری، بهترینها را در شخصیت اصلی به نمایش میگذارد. از جمله نقاط ضعف فیلم میتوان به مشکلاتی در ریتم روایت، بهویژه در نیمه دوم اثر اشاره کرد و همچنین شخصیتهای فرعی چندان قابلذکر نیستند. اگرچه «بل» بهترین فیلم انیمهای مامورو هوسودا محسوب نمیشود، اما همچنان اثری بسیار ارزشمند و قابل تحسین است.
4. پسر و هیولا (The Boy And The Beast)
- سال انتشار: 2015
- مدت زمان: 120 دقیقه
- امتیاز کاربران IMDb به انیمه: 7.6 از ۱۰
- امتیاز کاربران مایانیمهلیست به انیمه: 8.23 از 10
«پسر و هیولا» یک انیمهی ایسکایی است که داستان رن، پسری یتیم را روایت میکند که به دنبال هیولایی به نام کوماتسو وارد دنیایی فانتزی و در حاشیهی دید انسانها میشود. رن زیر سرپرستی کوماتسو که شخصیتی کمی بیمسئولیت و سرکش دارد، قرار میگیرد و این دو وارد رابطهای غیرمعمول و آموزندهی مربی و شاگرد میشوند.
این فیلم که یکی از آثار محبوب هوسودا به شمار میرود، به دو بخش اصلی تقسیم میشود: بخش اول که تقریباً یک ساعت طول میکشد، به رابطهی پرتنش میان رن و کوماتسو میپردازد و نشان میدهد چگونه این دو شخصیت سرسخت و محافظهکار، بهترین و بدترین ویژگیهای یکدیگر را به نمایش میگذارند. نیمهی دوم فیلم بیشتر بر بازگشت رن به دنیای انسانها تمرکز دارد و با یک سکانس اکشن نسبتا ناگهانی به پایان میرسد. هر دو بخش از نظر خود جذاب هستند، اما به نظر میرسد بخش میانی فیلم حذف شده است که این موضوع باعث شده انتقال میان دو بخش کمی ناگهانی و نامنسجم به نظر برسد. با این حال، نقاط قوت «پسر و هیولا» بر این ضعفها غلبه کردهاند؛ رابطهی میان رن و کوماتسو به خوبی پرداخته شده، سکانسهای اکشن روان و هماهنگ هستند و دنیاسازی به شکلی قوی انجام شده است.
3. جنگهای تابستانی (Summer Wars)
- سال انتشار: 2009
- مدت زمان: 114 دقیقه
- امتیاز کاربران IMDb به انیمه: 7.4 از 10
- امتیاز کاربران مایانیمهلیست به انیمه: –
انیمههای دیجیمون به نوعی مسیر را برای عرضهی «جنگهای تابستانی» هموار کردند. این انیمه که در سال ۲۰۰۹ منتشر شد، مامورو هوسودا را به بررسی عمیق مفهوم واقعیت مجازی دعوت میکند و در عین حال یک بلاکباستر سرگرمکننده و پر احساس خلق میکند.
کنجی، نوجوانی دستوپاچلفتی که مدیر دنیای مجازیای به نام «OZ» است، توسط ناتسوکی دعوت میشود تا چند روزی را در کنار خانوادهاش بگذراند. در این مدت، کنجی گرفتار یک هوش مصنوعی میشود که قصد دارد کنترل «OZ» را به دست بگیرد و این موضوع باعث میشود ناتسوکی، کنجی و خانوادهاش با هم متحد شوند تا جلوی این تهدید را بگیرند.
2. دحتری که در زمان میپرید (The Girl Who Leapt Through Time)
- سال انتشار: 2006
- مدت زمان: 98 دقیقه
- امتیاز کاربران IMDb به انیمه: 7.7 از 10
- امتیاز کاربران مایانیمهلیست به انیمه: –
انیمههای هوسودا معمولاً ترکیبی از واقعیت و خیال هستند، گاهی به شکلی کاملا ملموس. در همین راستا، «دختری که در زمان میپرید» که در سال ۲۰۰۶ ساخته شد، داستانی نسبتاً آرامتر و کمتنشتر نسبت به آثاری مانند «جنگ های تابستانی» یا «پسر و هیولا» را روایت میکند. ماکوتو کونو، دانشآموزی بیهدف در دبیرستان، ناگهان توانایی بازگرداندن زمان را به دست میآورد؛ طبیعتاً او این قدرت را برای کارهای پیشپاافتاده و فرار از اعتراف دوست صمیمیاش به کار میبرد اما در نهایت ماکوتو مجبور میشود با پیامدهای کارهایش روبرو شود.
«دختری که در زمان میپرید» در ابتدا به شکل یک کمدی علمیتخیلی شروع میشود اما به تدریج تبدیل به مطالعهای عمیق و تأملبرانگیز درباره شخصیت ماکوتو میشود که دلایل رفتارهای او را بررسی میکند.
1. فرزندان گرگ (Wolf Children)
- سال انتشار: 2012
- مدت زمان: 117 دقیقه
- امتیاز کاربران IMDb به انیمه: 8.1 از 10
- امتیاز کاربران مایانیمهلیست به انیمه: –
شاهکار انیمهای مامورو هوسودا، «فرزندان گرگ» داستانی عمیق و تأثیرگذار درباره خانواده، والدین است و فرآیند بزرگ شدن را روایت میکند. هانا عاشق مردی گرگینه میشود و آنها با هم خانوادهای تشکیل میدهند. متأسفانه، هانا به مادری تنها تبدیل میشود و باید دو فرزند خود را که قرار است با چالشها و تغییراتی روبهرو شوند که وی قادر به درک کامل آنها نیست، بزرگ کند.
«فرزندان گرگ» با نگاهی واقعگرایانه به زندگی روزمره، مسیر این خانوادهی منحصربهفرد را در طول سالها دنبال میکند و لحظاتی پر از شادی، غم و سردرگمی را به تصویر میکشد. این انیمه با ارائهی نگاه تازهای به تمهای آشنا، تجربهای نو و متفاوت خلق کرده است.
منبع: gamerant
source