امروزه، مهاجرت تحصیلی دیگر تنها یک گزینه برای ادامه تحصیل نیست، بلکه انتخابی است که مسیر زندگی فرد را به کلی دگرگون خواهد کرد.
اگر میخواهید به یک کشور دیگر مهاجرت تحصیلی کنید و در آن کشور در مقطع و رشته مورد نظرتان مشغول به تحصیل شوید، ابتدا باید مدارک تحصیلی ترجمه شده خود را به همراه مدارک هویتی همچون پاسپورت و شناسنامه خود برای سایت رسمی دانشگاه ارسال کرده و زمانی که پذیرش گرفتید، گواهی تمکن مالی و درخواست ویزای تحصیلی خود را به سفارت کشور مربوطه ارائه نمایید.
مراحل مهاجرت تحصیلی عبارت است از:
- انتخاب رشته و دانشگاه مورد نظر (ابتدا رشته و دانشگاهی که میخواهید در آن تحصیل کنید را متناسب با شرایط خود انتخاب نمایید.)
- ارسال مدارک به دانشگاه (شامل مدارک ترجمه شده دیپلم، پیش دانشگاهی، ریز نمرات هر دو، گواهی سکونت، گواهی سلامت پزشکی.)
- گرفتن پذیرش دانشگاه (پس از ارسال مدارک به سایت رسمی دانشگاه منتظر دریافت ایمیل پذیرش باشید.)
- درخواست مصاحبه و ارائه مدارک به سفارت برای ویزا (در این مرحله باید انگیزه نامه و نامه تمکن مالی خود را همراه داشته باشید.)
- آماده شدن برای سفر (وقت بستن چمدان و خداحافظی با ایران!)
- شروع زندگی جدید (شروعی پر قدرت برای رسیدن به هدفی ارزشمند.)
اگر به دنبال شرایط مهاجرت تحصیلی و بهترین رشته ها برای مهاجرت هستید، حتما تا اخر این مقاله با ما همراه باشید تا با بهترین کشور ها برای مهاجرت تحصیلی و اینکه چگونه مهاجرت تحصیلی کنیم؟ به صورت صفر تا صد آشنا شوید.

مهاجرت تحصیلی
مهاجرت تحصیلی یعنی اینکه شما برای ادامه تحصیل به یک کشور دیگه سفر کنید و در آن کشور درس بخوانید. مثل این است که شما تصمیم میگیرید برای چند سال یا حتی برای همیشه، مسیر درس و دانشگاه را در یک محیط جدید، با آدم های جدید و فرهنگ جدید ادامه بدید.
انتخاب این مسیر به معنای ورود به یک محیط آموزشی و فرهنگی جدید می باشد که فرصت های بی شماری را برای توسعه فردی و حرفه ای فراهم می نماید.
دانشجویانی که در این مسیر پر چالش گام بر می دارند، نه تنها به دانش تخصصی و مهارت های آکادمیک خود می افزایند، بلکه با چالش ها و موقعیت هایی روبرو میشوند که توانایی های استقلال و تفکر انتقادی آن ها را تقویت میکند.
تصور کنید که شما توی ایران زندگی میکنید و همیشه آرزو داشتید که مثلا در رشته مهندسی در آلمان درس بخوانید، چرا که میدانید دانشگاه های آنجا پیشرفته تر بوده و فرصت های شغلی خوبی بعد از فارغ التحصیلی در این کشور وجود دارد. مهاجرت تحصیلی دقیقا همین رو برای شما ممکن خواهد کرد.
قبل از اقدام به مهاجرت تحصیلی، بهتر است بهترین کشور برای مهاجرت را انتخاب کنید چرا که تحصیل در کشوری که امنیت خوبی نداشته و یا مالیات و هزینه های زندگی در آن بالا باشد، حتی در قلب اروپا قطعا برای شما عذاب آور خواهد بود.

مراحل مهاجرت تحصیلی
قبل از اقدام به انجام مراحل مهاجرت تحصیلی ابتدا یک کاغذ و خودکار برداشته و جواب این سوالات را برای خودتان بنویسید: هدف من از مهاجرت تحصیلی چیست؟ در رشته ای دوست دارم ادامه تحصیل بدهم؟ هدف من از خواندن آن رشته چیست؟ پیدا کردن کار یا صرفا علاقه شخصی؟ چه کشوری برای تحصیل تو رشته ای که دوست دارم بهتر است؟ ایا میخواهم بعد از تحصیل در همان کشور زندگی کنم؟
با نوشتن پاسخ این سوالات، تقریبا میتوان گفت بیش از نصف مسیر مهاجرت را در ذهن خود طی کرده و اراده خود را برای گام برداشتن در این مسیر تقویت نموده اید.
پس از اینکه هدف خود را از مهاجرت تحصیلی مشخص کردید، مراحل زیر را به ترتیب طی خواهید کرد:
مرحله اول مشخص کردن رشته و دانشگاه
در مرحله اول با توجه به مدارک و معدل تحصیلی خود (دیپلم، پیش دانشگاهی، کارشناسی، ارشد یا دکتری) کشوری که نزدیکترین مشخصات را با اولویت هایتان دارد انتخاب کرده و رتبه بندی دانشگاه های این کشور را به خوبی بررسی کنید.
همچنین اگر قصد دارید پس از اتمام تحصیل خود به کشور ایران بازگردید حتما دانشگاه هایی را انتخاب کنید که مورد تایید وزارت بهداشت ایران باشند.
انتخاب رشته ای که به آن علاقه داشته و در عین حال بازار کار آن نیز خوب باشد در این مرحله از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار خواهد بود.
از جمله بهترین کشور ها برای مهاجرت تحصیلی در مقطع کارشناسی مخصوصا رشته کامپیوتر برای ایرانیان، کشور ایتالیا و ترکیه می باشد که هزینه های تحصیل در آن ها نیز نسبت به سایر کشور های اروپایی ارزان تر خواهد بود.
مرحله دوم تهیه مدارک مورد نیاز
یکی از مهم ترین نکاتی که باید در رابطه با مهاجرت تحصیلی بدانید این است که، مدارک مورد نیاز برای گرفتن پذیرش در هر دانشگاهی متناسب با قوانین و مقررات آن کشور متغیر خواهد بود. در این مرحله برای کسب اطلاعات دقیق از مدارک مورد نیاز دانشگاه بهتر است به وبسایت رسمی دانشگاه مورد نظرتان مراجعه کرده و لیست مدارکی که برای دانشویان بین المللی خود نیاز دارد را مطالعه نمایید.
پس از مطلع شدن از مدارک لازم برای پذیرش دانشگاه، مدارک را به زبان انگلیسی (یا به زبان رسمی کشور مقصد) ترجمه کرده و به صورت فایل پی دی اف در سایت دانشگاه بارگزاری نمایید.
معمولا مدارک لازم برای پذیرش دانشگاه های اروپایی شامل ترجمه اصل گواهی دیپلم به همراه ریز نمرات + ترجمه اصل گواهی پیش دانشگاهی و ریز نمرات آن به همراه ترجمه گواهی های سلامت پزشکی و سلامت روان می باشد.
در این مرحله حدودا نزدیک به ۱۵ میلیون تومان را باید برای ترجمه مدارک به همراه مهر تایید وزارت دادگستری و تایید وزارت امور خارجه در نظر بگیرید. همچنین ترجمه این مدارک حدودا ۱ الی ۲ هفته زمان خواهد برد.
مرحله سوم گرفتن پذیرش از دانشگاه
پس از ارسال مدارک مورد نیاز دانشگاه، باید حدودا(بسته به دانشگاه) نزدیک به یک الی دو ماه صبر کنید تا جواب درخواست شما توسط مسئولین مربوطه در دانشگاه مقصد تایید و یا ریجکت شود.
مرحله چهارم وقت مصاحبه در سفارت برای ویزا
پس از تایید شدن مدارکتان توسط دانشگاه، نامه ای از طرف دانشگاه برای شما ارسال خواهد شد که در آن پذیرش شما درج شده و باید این نامه پرینت گرفته شده و به سفارت کشور مربوطه ارائه شود.
برای گرفتن وقت مصاحبه میتوانید وارد سایت سفارت مورد نظر شده و درخواست مصاحبه خود را ثبت نمایید تا تاریخ و ساعت حضور شما در سفارت برای مصاحبه و انجام مراحل اولیه صدور ویزا برای شما ایمیل شود.
در این مرحله باید انگیزه نامه (شامل ارائه هدف خود از ورود به آن کشور و تحصیل در رشته مورد نظر) به همراه نامه تمکن مالی (در صورت نیاز) را با خود به همراه داشته باشید.
مرحله پنجم بستن چمدان و آماده شدن برای سفری پر چالش
در این مرحله پس از دریافت ویزای خود معمولا ۲ هفته وقت دارید تا برای سفر آماده شده و از خانواده و دوستان خود خداحافظی کنید. این مرحله در دسته دشوار ترین و احساسی ترین مراحل برای دانشجویانی است که وابسته به خانواده و خاک ایران هستند.

مدارک لازم برای مهاجرت تحصیلی
مدارک لازم برای مهاجرت تحصیلی متناسب با مقطع تحصیلی شما و همچنین مقطعی که میخواهید در کشور دیگر به ادامه تحصیل بپردازید متفاوت خواهد بود. همچنین بهتر است قبل از اینکه هزینه های زیادی را صرف ترجمه کردن مدارک خود کنید حتما به سایت رسمی دانشگاه مورد نظرتان مراجعه کرده و لیست مدارک را مشاهده کنید تا مدارکتان کم و کاستی نداشته باشد.
مدارک اصلی برای دانشگاه (برای گرفتن پذیرش) عبارت اند از:
- مدارک تحصیلی قبلی (با ریز نمرات)
- مدرک زبان (آیلتس یا تافل)
- رزومه (CV) (با شرکت در دوره های فنی حرفه ای و دریافت مدرک بین المللی، رزومه خود را حرفه ای تر کنید!)
- انگیزه نامه (Statement of Purpose – SOP)
- توصیه نامه (Letter of Recommendation – LOR)
- فرم اپلیکیشن دانشگاه
در رزومه باید خلاصه ای جامع از سوابق تحصیلی، پژوهشی، کاری، افتخارات، مقالات منتشر شده، دوره های آموزشی و مهارت هایتان را ذکر نموده و به زبان انگلیسی به دانشگاه مقصد ارائه نمایید. با شرکت در دوره های آموزشگاه فنی حرفه ای آریا تهران بهترین مدرک بین المللی برای مهاجرت را دریافت کرده و رزومه خود را حرفه ای تر خواهید کرد.
در انگیزه نامه نیز بهتر است به بیان اهداف تحصیلی و شغلی خود، دلایل انتخاب رشته و دانشگاه مورد نظر، ارتباط رشته انتخابی با سوابق و تجربیات قبلی و برنامه های آینده خود برای تحصیل در کشور مورد نظرتان صحبت کنید.
این نامه نقش مهمی در متقاعد کردن کمیته پذیرش در سفارت کشور مورد نظرتان خواهد داشت پس سعی کنید کاملا قانع کننده و حرفه ای باشد.
مدارک لازم برای گرفتن ویزای تحصیلی (بعد از پذیرش) به صورت ذیل می باشند:
- نامه پذیرش از دانشگاه
- پاسپورت معتبر (پاسپورت شما باید حداقل ۶ ماه بعد از تاریخ پایان ویزای درخواستی اعتبار داشته باشد.)
- مدارک شناسایی (شناسنامه و کارت ملی با ترجمه رسمی.)
- عکس پاسپورتی (چند قطعه عکس جدید با مشخصات خاصی که سفارت مورد نظر نیاز دارد.)
- گواهی تمکن مالی ( یعنی باید به سفارت نشان دهید که پول کافی برای پرداخت شهریه دانشگاه و هزینه های زندگی در اون کشور رو دارید. این مبلغ بستگی به کشور مقصد و هزینه های اونجا داشته و معمولا باید گردش حساب بانکی خود را نیز به سفارت نشان دهید.)
- فرم درخواست ویزا (این فرم را باید از سایت سفارت کشور مقصد دانلود و پر کنید.)
- بیمه درمانی (برای دانشجو ها معمولا داشتن بیمه درمانی اجباری می باشد.)
- سوابق پزشکی (در صورت نیاز)
- اثبات بازگشت به کشور (در برخی موارد، سفارت ممکنه از شما مدارکی بخواهد که نشان دهد بعد از اتمام تحصیلات قصد برگشت به کشور خود را دارید (مثلا سند ملک، گواهی کار در ایران و…).

شرایط مهاجرت تحصیلی
در کشور ایران و وضعیت در حال حاضر کشور، تصمیم برای مهاجرت تحصیلی برای اغلب دانشجویان و دانش آموزان بیشتر شده و افراد زیادی هستند که همواره قصد ادامه تحصیل در کشور های اروپایی را دارند.
شرایط مهاجرت تحصیلی برای ایرانی ها مثل هر کشور دیگری، به عوامل مختلفی بستگی دارد و باید به صورت کلی و سپس بر اساس کشور، مقطع تحصیلی و دانشگاه مورد نظر بررسی شود.
به صورت کلی هر کشور، هر دانشگاه، و حتی هر رشته تحصیلی، ممکن است الزامات خاص خود را داشته باشد و برای کسب اطلاعات رد رابطه با این الزامات بهتر است به سایت رسمی دانشگاه و همچنین سفارت مورد نظر مراجعه کنید و شرایط مورد نیاز آن ها برای هر رشته تحصلی را مشاهده نمایید.
از جمله شرایط کلی مهاجرت تحصیلی در هر مقطع به صورت ذیل می باشند:
- داشتن مدرک تحصیلی معتبر و معدل مورد نیاز دانشگاه
- رعایت میزان گپ تحصیلی (فاصله بین مقاطع)
- داشتن شرایط سنی مناسب
- میزان توانایی شما به زبان آن کشور و یا زبان انگلیسی
- ارائه میزان تمکن مالی مورد نیاز کشور مقصد
- تکمیل بودن مدارک ویزا و پذیرش
- داشتن کارت پایان خدمت سربازی (برای آقایان)
- قبولی در مصاحبه سفارت
یکی از حیاتی ترین شرایط، داشتن مدرک زبان معتبر است. نوع مدرک (آیلتس، تافل و…) و حداقل نمره مورد نیاز آن کاملا به کشور، دانشگاه و حتی رشته انتخابی شما بستگی دارد.
به طور کلی، برای مقطع کارشناسی داشتن نمره آیلتس ۶ یا تافل ۷۰-۸۰، و برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری نمره آیلتس ۶.۵ تا ۷ یا تافل ۹۰ به بالا رایج می باشد.
میزان شرایط سنی برای مهاجرت تحصیلی در مقاطع مختلف عبارت اند از:
مقطع تحصیلی | شرایط سنی |
مقطع کارشناسی | معمولا بهترین سن بین ۱۸ تا ۲۳ سال در نظر گرفته میشود. |
قطع کارشناسی ارشد | سن تا حدود ۲۷-۳۰ سالگی مناسب می باشد. |
مقطع دکتری | تا حدود ۳۵ سالگی هم امکان پذیر است، به شرطی که سوابق پژوهشی و کاری قوی داشته باشید. |
لازم به ذکر است، شما باید به سفارت کشور مقصد اثبات کنید که توانایی تامین هزینه های تحصیل و زندگی خود را برای حداقل یک سال (و یا کل دوره تحصیل) دارید.
مبلغ تمکن مالی شامل شهریه دانشگاه و هزینه های روزمره (مسکن، خوراک، حمل و نقل و…) می شود. همچنین در صورت دریافت بورسیه تحصیلی، ارائه نامه رسمی بورسیه جایگزین و مکمل تمکن مالی می باشد.
برای افزایش شانس خود در استخدام سریع داخل شرکت های معتبر خارجی، داشتن مدرک icdl و همچنین توانایی انجام امور اداری به شما کمک بسیار زیادی خواهد کرد.

هزینه مهاجرت تحصیلی
هزینه مهاجرت تحصیلی شامل هزینه های قبل از گرفتن پذیرش (ترجمه مدارک، گرفتن گواهی های مورد نیاز پزشکی همچون گواهی سلامت پزشکی و سلامت روان) و همچنین هزینه های بعد از پذیرش همچون تمکن مالی و هزینه وقت سفارت می باشد.
به صورت کلی هزینه مهاجرت تحصیلی به عوامل مختلفی همچون کشور مقصد، رشته تحصیلی، نوع دانشگاه، شهر اقامت و سبک زندگی دانشجویی بستگی خواهد داشت.
هزینه های پیش از مهاجرت تحصیلی (در ایران):
- هزینه ازمون زبان (آیلتس،تافل و…): هزینه هر آزمون زبان در ایران حدود ۱۵ تا ۲۵ میلیون تومان است (این مبلغ بسته به نوع آزمون و نرخ ارز متغیر خواهد بود).
- ترجمه رسمی مدارک: ترجمه مدارک تحصیلی (دیپلم، ریز نمرات، دانشنامه)، شناسنامه، پاسپورت و… بسته به تعداد صفحات و نوع مدارک متفاوت است. به طور کلی، حدود ۵ تا ۱۰ میلیون تومان می باشد.
- هزینه اپلیکیشن فی (Application Fee) دانشگاه ها: اکثر دانشگاه های خارجی برای بررسی درخواست پذیرش، مبلغی را به عنوان اپلیکیشن فی دریافت می نمایند. این هزینه معمولا بین ۵۰ تا ۲۰۰ دلار ( به پول ایران حدود ۱۰ تا ۲۵ میلیون تومان) برای هر دانشگاه است.
هزینه های مربوط به ویزا :
- هزینه ویزای تحصیلی: هزینه درخواست ویزای تحصیلی بسته به کشور مقصد متفاوت است، اما معمولا بین ۱۰۰ تا ۶۰۰ دلار است.
- هزینه انگشتنگاری : برخی کشور ها (مثل کانادا) هزینه جدا گانه ای برای انگشتت نگاری دریافت خواهند کرد (حدود ۸۵ دلار).
- هزینه بیمه مسافرتی، درمانی: بسته به کشور و مدت اقامت، این هزینه از چند صد یورو تا چند هزار یورو متغیر می باشد.
هزینه های مربوط به بلیط هواپیما:
هزینه بلیط هواپیما به کشور مقصد، فصل سفر، و زمان خرید بلیط بستگی دارد. هزینه بلیط هواپیما به کشور هایی همچون آلمان، کانادا و استرالیا در سال ۱۴۰۴ به صورت ذیل می باشند:
- تهران به برلین (آلمان): ۱۵ تا ۴۰ میلیون تومان
- تهران به تورنتو (کانادا): ۴۵ تا ۷۰ میلیون تومان
- تهران به کانبرا (استرالیا): ۵۰ تا ۸۹ میلیون تومان
هزینه های پس از ورود ( در کشور مقصد ) عبارت است از:
- شهریه دانشگاه
- هزینه های زندگی (اجاره خانه و یا خوابگاه +خورد و خوراک روزانه)
به طور تقریبی، برای یک سال اول (شامل هزینه های اولیه پیش از سفر، شهریه و زندگی)، رقمی بین ۱۵ هزار تا ۳۰ هزار یورو نیاز خواهید داشت (این مبلغ بدون احتساب بورسیه و برای یک نفر است).
لازم به ذکر است، این رقم در کشور هایی که هزینه های دانشگاه و زندگی در آن ها بالاتر است (مثل انگلیس و فرانسه) از ۵۰ هزار تا ۸۰ هزار دلار و پوند در ماه نیز ممکن است برسد.

مهاجرت تحصیلی به ایتالیا
ایتالیا یکی از کشور های مهاجر پذیر اروپایی می باشد که به دلیل داشتن دانشگاه های معتبر و همچنین اساتید با تجربه همواره اولین انتخاب دانشجویان در تمامی مقاطع تحصیلی می باشد.
در واقع میتوان گفت مهاجرت تحصیلی ایتالیا شرایط سختی نداشته و نسبت به سایر کشور های اروپایی، در مدت زمان کمتری پذیرش خود را از دانشگاه های این کشور دریافت خواهید کرد.
خبر خوب این است که تحصیل در بسیاری از دانشگاه های دولتی ایتالیا نسبتا ارزان و حتی گاهی رایگان هستند. البته باید هزینه های اداری یا شهریه های ثابت دانشگاه مورد نظرتان را پرداخت کنید که بسته به دانشگاه و رشته متفاوت خواهد بود.
هزینه های زندگی در ایتالیا بسته به شهر محل اقامت و سبک زندگی شما متغیر است، اما به طور متوسط ماهانه بین ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ یورو برای مسکن، غذا، حمل و نقل و سایر هزینه ها برای زندگی و تحصیل در این کشور در نظر گرفته میشود.
لازم به ذکر است، در کشور ایتالیا برنامه نویسی و طراحی سایت در دسته مشاغل پر درآمد برای دانشجویان قرار دارد. به همین دلیل پیشنهاد میشود قبل از اقدام به مهاجرت یه ایتالیا حتما در دوره های برنامه نویسی با مدرک بین المللی آریا تهران شرکت نمایید.
مدارک و شرایط مهاجرت تحصیلی به کشور ایتالیا دقیقا مشابه مواردی می باشد که بالاتر برای شما عزیزان ذکر کردیم.

مهاجرت تحصیلی به آلمان
آلمان، راحت ترین کشور برای مهاجرت تحصیلی مهندسان کامپیوتر و IT می باشد. اگر به زمینه های کامپیوتر و مهندسی تکنولوژی علاقه مند هستید، در کشور آلمان میتوانید ادامه تحصیل داده و سریعا وارد بازار کار شوید.
تنها بدی مهاجرت تحصیلی به کشور آلمان این است که باید حتما مدرک زبان آلمانی در سطح B2 داشته باشید.
تحصیل در آلمان یکی از پر طرفدار ترین مسیر های مهاجرت برای دانشجویان بین المللی مخصوصا دانشجویان ایرانی می باشد. آلمان کشوری است که هم به لحاظ کیفیت آموزش، هم فرصت های شغلی بعد از تحصیل و هم از نظر هزینه ها جذابیت زیادی برای مهاجرین تحصیلی دارد.
برای مهاجرت تحصیلی به آلمان نیاز به:
- ترجمه مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی: برای ورود به مقطع کارشناسی. (هم به زبان آلمانی هم انگلیسی)
- مدرک کارشناسی و ریز نمرات: برای ورود به مقطع کارشناسی ارشد. (هم به زبان آلمانی هم انگلیسی)
- مدرک کارشناسی ارشد و ریز نمرات: برای ورود به مقطع دکتری. (هم به زبان آلمانی هم انگلیسی)
خواهید داشت و همچنین برای تحصیل در دانشگاه ها و در رشته های آلمانی نیاز به مدرک B2 یا C1 آلمانی دارید (مثل TestDaF یا DSH).
برای تحصیل در رشته های انگلیسی زبان نیز نیاز به مدرک آیلتس (IELTS) با نمره حداقل ۶٫۰ یا ۶٫۵ یا تافل (TOEFL) با نمره ۶۰ به بالا خواهید داشت.
در کشور آلمان مشاغل مربوط به مهندسی معماری نیز علاوه بر رشته های کامپیوتری بسیار پر درآمد هستند به همین دلیل پیشنهاد میکنیم برای افزایش شانس خود در استخدام، دوره اتوکد فنی حرفه ای آریا تهران را بگذرانید و مدرک معتبر بین المللی این رشته را دریافت کنید.

مهاجرت تحصیلی به کانادا
کانادا به عنوان یکی از بهترین کشور ها برای تحصیل ایرانی ها و دانشجویان ایرانی می باشد. تنها مشکل مهاجرت کردن به کشور ایتالیا این است که برای ورود به این کشور و گرفتن ویزا باید تمکن مالی بالایی (حدود ۱۰ هزار یورو) داشته باشید.
همچنین در کشور کانادا مالیات نسبتا زیاد می باشد و این مالیات برای عموم افراد از جمله دانشجویان ایرانی نیز در نظر گرفته شده است.
دانشگاه ها و کالج های کانادا دارای استاندارد های آموزشی بسیار بالا و رتبه جهانی خوبی هستند. مدارک تحصیلی کانادایی در سراسر دنیا معتبر و مورد تایید است.
دانشجویان بین المللی در کشور کانادا اجازه دارند ۲۰ ساعت در هفته در طول ترم و به صورت تمام وقت در تعطیلات کار کنند. این امکان، به پوشش بخشی از هزینه های زندگی کمک کرده و تجربه کاری ارزشمندی را برای دانشجویان ایرانی به همراه دارد.
در کشور کانادا رشته هایی همچون رشته گرافیک، رشته مدیریت مالی و رشته های مربوط به مهندسی کامپیوتر و رشته سخت افزار کامپیوتر در دسته محبوب ترین رشته ها برای تحصیل قرار دارد.

مهاجرت تحصیلی به هلند
کشوری با دانشگاه های معتبر و حرفه ای ، کشوری که در آن فرصت های شغلی برای اکثر رشته ها همچون رشته برنامه نویسی و علوم پزشکی بسیار زیاد می باشد. هلند یکی از کشور های محبوب برای مهاجرت اکثر دانشجویانی می باشد که میخواهند در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری ادامه تحصیل داده و در رشته مورد نظر خود به تخصص بالایی برسند.
هلند دانشگاه های بسیار معتبر و باکیفیتی دارد که در رتبه بندی های جهانی جایگاه بسیار خوبی را کسب کرده اند. سیستم آموزشی این کشور نوآورانه و دانشجو محور می باشد.
تقریبا تمام مردم هلند (به خصوص جوان ها) به خوبی انگلیسی صحبت میکنند. این مورد در رابطه با مهاجرت تحصیلی به کشور هلند باعث میشود تا حتی بدون یادگیری زبان هلندی، زندگی و تحصیل برای دانشجویان بین المللی به خصوص ایرانیان خیلی راحت تر شود.
در کشور هلند با داشتن مدرک معتبر رشته حسابداری میتوانید به راحتی وارد سازمان های دولتی شده و درآمد ماهیانه فوق العاده بالایی داشته باشید.
مدارک و شرایط مهاجرت تحصیلی به کشور هلند نیز دقیقا مشابه مواردی می باشد که بالاتر برای شما عزیزان ذکر کردیم.

مهاجرت تحصیلی به آمریکا
در رابطه با مهاجرت تحصیلی به آمریکا باید بگوییم که دانشگاه های آمریکا جزء برترین های دنیا هستند و بسیاری از دانشگاه های معتبر جهان در این کشور قرار دارند (بیش از ۱۶۹ دانشگاه از ۲۰۰ دانشگاه برتر جهان در آمریکا هستند!) .
این دانشگاه ها با تمرکز بر پیشرفت و استفاده از دانش روز، امکانات بسیار خوبی برای دانشجویان در تمامی مقاطع تحصیلی فراهم میکنند و همچنین داشتن تنوع رشته های درسی و برنامه های تحصیلی در داشنگاه های آمریکا بسیار بالاست که شانس پیدا کردن رشته مورد علاقه و مناسب با اهداف تحصیلی را برای دانشجویان ایرانی افزایش خواهد داد.
کشور آمریکا به دلیل داشتن اقتصادی قوی و همچنین امنیت بالا، یکی از اولین انتخاب ها برای دانشجویانی می باشد که قصد ادامه تحصیل و دریافت اقامت دائم در این کشور را دارند.
شرایط مهاجرت به آمریکا
با در نظر گرفتن شرایط فعلی مهاجرین ایرانی به آمریکا، شرایط مهاجرت به این کشور کمی دشوار تر شده است. به صورت کلی شرایط مهاجرت به آمریکا در سال ۱۴۰۴ عبارت است از:
- گرفتن نامه پذیرش از یک موسسه آموزشی مورد تایید SEVP.
- اثبات تمکن مالی.
- تسلط به زبان انگلیسی (با نمره آیلتس ۷ به بالا).
- اثبات قصد بازگشت به کشور مبدا.
- داشتن پاسپورت معتبر با حداقل ۶ ماه اعتبار بیشتر از مدت زمان مورد نظر برای اقامت.
- داشتن گواهی عدم سوء پیشینه برای اثبات اینکه سابقه کیفری ندارید.
- انجام معاینات پزشکی توسط پزشکان مورد تایید سفارت آمریکا.
آمریکا، کشور فرصت ها و رسیدن به موفقیت در تمامی زمینه های شغلی می باشد، حتی در لیست بهترین کشور برای شغل اشپزی نیز، کشور آمریکا رتبه سوم را به خود اختصاص داده است.
بهترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی رایگان
در این بخش برای شما عزیزان لیستی از ۸ بهترین کشور برای مهاجرت تحصیلی که دارای بیش از ۱۰۰ دانشگاه رایگان و یا با شهریه بسیار کم تر از سایر دانشگا ها هستند را قرار داده ایم:
نام کشور | نام دانشگاه |
مهاجرت تحصیلی به اتریش | دانشگاه وین (University of Vienna) |
مهاجرت تحصیلی به استرالیا | دانشگاه چارلز داروین (Charles Darwin University CDU) |
مهاجرت تحصیلی به اسپانیا | دانشگاه کمپلوتنس مادرید (Complutense University of Madrid) |
مهاجرت تحصیلی به انگلیس | دانشگاه بولتون (University of Bolton) |
مهاجرت تحصیلی به ترکیه | دانشگاه آنکارا (Ankara University) |
مهاجرت تحصیلی به ژاپن | دانشگاه اوزاکا (Osaka University) |
مهاجرت تحصیلی به چین | دانشگاه بوهای (Bohai University) |
مهاجرت تحصیلی به فرانسه | دانشگاه مونپلیه (Université de Montpellier) |
این نکته را بهتر است بدانید که حتی با شهریه کم، هزینه های زندگی (مسکن، غذا، حمل و نقل، بیمه و …) بخش قابل توجهی از بودجه دانشجویی را تشکیل خواهند داد. به همین دلیل پید ا کردن کار دانشجویی و دریافت حقوق هفتگی یا ماهیانه مناسب در هر یک از کشور های ذکر شده از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار خواهند بود.
قبل از اقدام به مهاجرت، بهتر است مهارت های خود در زمینه های مختلف را افزایش دهید و مدرک بین المللی آن مهارت را دریافت کنید، این مدرک همواره شانس شما در استخدام را بالاتر خواهد برد.
مشاوره مهاجرت تحصیلی
مجتمع فنی آریا تهران با برگزاری تمامی دوره های مختلف فنی حرفه ای همواره سعی داشته است تا با ارائه مدرک معتبر و قابل ترجمه بین المللی به کارآموزان خود، شانس موفقیت آن ها در مسیر مهاجرت تحصیلی را افزایش داده و به مهارت های آن ها بی افزاید.
آریا تهران انواع کلاس کامپیوتر، کلاس های مربوط به حسابداری، کلاس آشپزی و دوره های مربوط به آموزش طراحی سایت و همچنین آموزش گرافیک با مدرک بین المللی را با بهترین اساتید و با سرفصل هایی جامع برگزار کرده و پس از اتمام دوره دو نوع مدرک داخلی و بین المللی را به کارآموزان خود اعطا می نماید.
شما عزیزان میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با نحوه شرکت در دوره ها و دریافت مدرک بین المللی برای مهاجرت همین حالا با شماره تلفن ۰۲۱۹۱۰۹۸۵۰۰ تماس بگیرد تا مشاوران مجتمع فنی آریا تهران به صورت رایگان شما عزیزان را اهنمایی نمایند.

بهترین رشته ها برای مهاجرت
انتخاب بهترین رشته ها برای مهاجرت متناسب با رشته مورد نظر شما و همچنین نوع مهاجرت متغیر خواهد بود. اما به صورت کلی برای مهاجرت به کشور های اروپایی برای تحصیل رشته های زیر در دسته محبوب ترین رشته ها قرار گرفته اند:
- رشته های تکنولوژی و IT
- رشته های دندانپزشکی
- رشته های مربوط به مدیریت مالی و حسابداری
- رشته های مربوط به علوم داده و آمار
- رشته های مربوط به داروسازی و دامپزشکی
در بسیاری از کشور های جهان رشته گریمور نیز در دسته رشته های پر تقاضی برای مهاجران ایرانی می باشد که بازار کار خوبی نیز دارد.
یکی از بهترین رشته های فنی حرفه ای برای مهاجرت که میتوانید برای مهاجرت به کانادا و اتریش آن را انتخاب کنید، رشته برنامه نویسی می باشد.
با به روز شدن سیستم های مربوط به هوش مصنوعی و برنامه نویسی تحت وب، شغل برنامه نویسی و حرفه طراحی وب و هوش مصنوعی بسیار پر رونق شده است.
- طراحی وب
- مهندسی نرم افزار و طراحی
- متخصص امنیت سایبری
- توسعه دهنده رسانه ها
- تجزیه و تحلیل دیتابیس ها و مدیریت داده
- تجزیه و تحلیل سیستم های اطلاعاتی
- حسابداری تحت وب
اگر به یادگیری صفر تاصد حسابداری و مهاجرت به عنوان حسابدار هستید، دوره های آموزشی آموزشگاه حسابداری آریا تهران را از دست ندهید! برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با نحوه شرکت در دوره و همچنین هزینه دوره حسابداری فنی حرفه ای با شماره تلفن ۰۲۱۹۱۰۹۸۵۰۰ تماس حاصل فرمایید.
پردرآمدترین رشته فنی حرفه ای برای مهاجرت
از جمله رشته های مهاجرت پذیر برای دانشجویان ایرانی، رشته های فنی حرفه ای می باشند. رشته های فنی حرفه ای این قابلیت را به کارآموزان داده اند تا بتوانند پس از گذراندن دوره های مربوطه قادر به دریافت مدرک رسمی و معتبر بین المللی باشند و با استفاده از آن مدرک بتوانند سریعا در کشور هایی همچون کانادا و ایتالیا مشغول به کار شوند.
از جمله بهترین رشته های فنی حرفه ای برای مهاجرت عبارت اند از:
- مهندسی برق: با گرایش هایی مانند الکترونیک، مخابرات و کنترل.
- مهندسی مکانیک: شامل رباتیک، اتوماسیون و طراحی.
- مهندسی عمران: به خصوص در پروژه های زیر ساختی و توسعه شهری.
- مهندسی شیمی: در صنایع مختلف مانند نفت و گاز، داروسازی و مواد.
- مهندسی پزشکی: با توجه به پیشرفت تکنولوژی در حوزه سلامت، این رشته نیز تقاضای زیادی دارد.
- مهندسی محیط زیست
رشته مهندسی کامپیوتر به عنوان بهترین رشته برای مهاجرت مخصوصا مهاجرت تحصیلی به کشور آلمان و سوئیس همواره توجه دانشجویان را به خود جلب نموده است. رشته های مربوط به مهندسی کامپیوتر و اطلاعات داده دارای بازار کار بسیار خوبی در تمامی کشور های اروپایی دارند.
رشته های بورسیه دار فنی حرفه ای
از جمله بهترین رشته های بورسیه دار فنی حرفه ای و بهترین رشته تحصیلی برای مهاجرت فنی حرفه ای عبارت اند از:
- برنامه نویسی و توسعه وب: با توجه به نیاز روز افزون به متخصصان IT در تمامی صنایع، رشته های مرتبط با برنامه نویسی، توسعه وب، هوش مصنوعی، و امنیت سایبری اغلب از حمایت بورسیه در اکثر کشور های جهان برخوردار می باشند.
- رباتیک و مکاترونیک: این رشته های فنی حرفه ای که ترکیبی از مکانیک، الکترونیک و کامپیوتر هستند، در صنایع پیشرفته و اتوماسیون بسیار مورد تقاضا هستند و بورسیه های خوبی برای آنها در نظر گرفته میشود.
- پرستاری و کمک پرستار: در بسیاری از کشور های مدرن همچون کانادا و آلمان، کمبود شدیدی در کادر درمانی وجود دارد و همواره بورسیه های متعددی برای دانشجویان رشته های پرستاری و کمک پرستاری ارائه شده است.
- جوشکاری و لوله کشی: این مهارت ها در صنایع مختلفی از جمله ساخت و ساز، نفت و گاز و تولید اهمیت زیادی دارند.
- تکنسین برق صنعتی و الکترونیک: با توجه به گسترش اتوماسیون در صنایع، نیاز به تکنسین های متخصص برق و الکترونیک که بتوانند سیستم های پیچیده را نصب و عیب یابی کنند بالا می باشد.
- ساخت و تولید (تراشکاری CNC): متخصصان ماهر در این زمینه ها در صنایع تولیدی و خودرو سازی اغلب کشور های اروپایی بسیار مورد نیاز هستند.
با داشتن هر یک از مهارت های ذکر شده در بخش های بالایی و با یادگیری بهترین رشته فنی برای مهاجرت میتوانید به راحتی در رشته مورد نظرتان در هر کشوری از جهان تحصیل کرده و از خدمات تحصیلی و اموزشی آن کشور بهره مند شوید.

بهترین رشته های هنرستان برای مهاجرت
از جمله بهترین و درآمدزا ترین رشته های هنرستان برای مهاجرت عبارت اند از:
- گرافیک و طراحی دیجیتال (شامل طراحی گرافیک، انیمیشن، موشن گرافیک، هنر های دیجیتال، تولید محتوای ویدئویی و تدوین فیلم)
- برق و الکترونیک (شامل الکتروتکنیک و الکترونیک)
- مکانیک و اتوماسیون (شامل مکانیک خودرو، CNC، تاسیسات مکانیکی)
- ساختمان و معماری (شامل نقشه کشی معماری و مهارت های عملی ساختمان)
- طراحی و دوخت لباس
- نقاشی و هنر های تجسمی
- صنایع دستی
- عکاسی
همانطور که میدانید، با محبوبیت و گسترش فضای مجازی، از سنین کم میتوانید به درآمد میلیونی برسید! با شرکت در دوره آموزش اینستاگرام و دریافت مدرک معتبر فنی حرفه ای آن میتوانید اقدام به مهاجرت به عنوان واینر یا بلاگر اینستاگرام نمایید.
بهترین رشته های ریاضی برای مهاجرت
بهترین رشته های ریاضی برای مهاجرت و رشته هایی که برای مهاجرت خوبه به صورت زیر می باشند:
- مهندسی کامپیوتر (شامل نرم افزار، سخت افزار، هوش مصنوعی، امنیت سایبری، شبکه)
- علوم کامپیوتر (با تمرکز بر الگوریتم ها، ساختار داده، محاسبات علمی)
- مهندسی برق (شامل الکترونیک، مخابرات، کنترل، قدرت)
- مهندسی مکانیک (شامل رباتیک، مکاترونیک، طراحی، ساخت و تولید، هوافضا)
- مهندسی عمران (شامل سازه، راه و ترابری، مدیریت ساخت)
- مهندسی صنایع (شامل بهنیه سازی، مدیریت عملیات، مهندسی سیستم ها)
- آمار و علوم داده (Data Science) ریاضیات کاربردی
- مهندسی پزشکی (بیومدیکال)
- اقتصاد و ریاضیات مالی (Financial Mathematics)
- معماری
لازم به ذکر است، یکی از رشته های تحصیلی برای مهاجرت که برای تمامی افراد در سنین ۱۸ سالگی تا ۴۰ سالگی مناسب است، رشته های مربوط به آشپزی و شیرینی پزی می باشد.
برای شرکت در دوره آموزش قنادی حرفه ای و دریافت مدرک بین المللی با شماره تلفن ۰۲۱۹۱۰۹۸۵۰۰ تماس حاصل فرمایید.
بهترین رشته های تجربی برای مهاجرت
از جمله بهترین رشته های تجربی برای مهاجرت عبارت اند از:
- پزشکی عمومی
- دندانپزشکی
- پرستاری
- داروسازی
- فیزیوتراپی
- مامایی
- علوم آزمایشگاهی و میکروبیولوژی
- رادیولوژی و پرتوشناسی (تکنسین رادیولوژی، سونوگرافی، MRI)
- بینایی سنجی
- شنوایی سنجی
- تغذیه و رژیم درمانی
- دامپزشکی
- بیوتکنولوژی
- ژنتیک
- علوم زیستی (گرایش های سلولی و مولکولی)
- شیمی کاربردی و دارویی
- بهداشت عمومی و محیط
در این مقاله سعی کردیم برای شما عزیزان شرایط مهاجرت تحصیلی و بهترین رشته ها برای مهاجرت را به صورت جامع ذکر نموده و شما را با بهترین کشور ها برای مهاجرت تحصیلی و اینکه چگونه مهاجرت تحصیلی کنیم؟ آشنا نماییم.
پیشنهاد میکنیم در صورت داشتن هر گونه سوال در رابطه با نحوه مهاجرت تحصیلی نظرات خود را کامنت کنید تا تیم پشتیبانی سایت آریا تهران در سریع ترین زمان ممکن پاسخ سوالات شما را درج نماید.
سوالات متداول
مهاجرت تحصیلی به معنای ادامه تحصیل و درس خواندن در یک کشور دیگر برای دریافت مدرک و همچنین افزایش سطح اطلاعات در رشته مورد نظر می باشد. داخل مقاله در رابطه با اینکه مهاجرت تحصیلی چیست و چه مراحلی دارد صحبت کرده ایم.
صفر تا صد تمامی مراحل اقدام به مهاجرت تحصیلی را داخل مقاله برای شما عزیزان ذکر نموده ایم.
از جمله بهترین رشته ها برای مهاجرت تحصیلی مهندسی کامپیوتر IT و برنامه نویسی می باشد. داخل مقاله در رابطه با تمامی رشته های خوب برای مهاجرت صحبت کرده ایم.
انجام امور مهاجرت تحصیلی از تهیه مدارک تا گرفتن پذیرش حدودا ۳ الی ۶ ماه زمان خواهد برد.
مهاجرت تحصیلی متناسب با مقطع مورد نظر ما بین ۱۰۰ میلون تا ۵۰۰ میلیون تومان هزینه خواهد برد.
برای مهاجرت تحصیلی بهتر است وسایل ضروری همچون اسناد و مدارک و لوازم شخصی و بهداشتی با خود حتما به همراه داشته باشید.
رشته هایی همچون مهندسی کامپیوتر، پزشکی و داروسازی بهترین رشته ها برای مهاجرت تحصیلی به ایتالیا هستند.
رشته هایی همچون: پزشکی، پیراپزشکی، عمران و کامپیوتر در دسته بهترین رشته ها برای مهاجرت به آمریکا قرار دارند.
برای مهاجرت به سوئیس، تمامی رشته های مهندسی و پزشکی مناسب خواهند بود.
بلهف برای ادامه تحصیل در مقطع ارشد، داشتن معدل مناسب برای اکثر کشور ها مهم و ضروری می باشد.
source