یوچوود لیفشیتز، یک مادربزرگ اسرائیلی که ۸۵ سال دارد و توسط حماس به گروگان گرفته شده بود، سرانجام عصر دوشنبه آزاد شد و در جریان گفتگو با خبرنگاران، زندگی خود در دوران اسارت را شرح داد.
او آنچه را که از لحظه اسارت تا زمان آزادی بر او گذشته، «عبور از جهنم» توصیف کرد و گفت که در جریان ربوده شدنش «کتک خورده» است.
با این وجود افزود که در مدت بیش از دو هفته که در نوار غزه نگهداری میشد، با او رفتار خوبی شده است.
یوچوود لیفشیتز در حالی که روی ویلچر نشسته بود و دخترش نیز در کنارش بود، به خبرنگارانی که در بیمارستان محل درمان او در شهر تلآویو جمع شده بودند، گفت: «من از جهنم گذشتم، فکر نمیکردم دوباره چنین روزی را ببینم.»
خانم لیفشیتز همچنین نوریت کوپر ۷۹ ساله (زن سالمند دیگری که به همراه او آزاد شد)، هر دو ساکن کیبوتص «نیر اوز» بودند و شوهران هر دوی آنها همچنان در اسارت هستند.
او روز حمله نیروهای حماس به کیبوتص را اینگونه شرح میدهد: «آنها مرا ربودند و سوار موتورسیکلت کردند… روی موتور دراز کشیده بودم طوری که بدنم یک طرف و پاهایم از طرف دیگر بود و جوانان فلسطینی (شباب) در راه مرا کتک زدند. دندههایم را نشکستند، اما خیلی به من صدمه زدند و نفس کشیدن برایم سخت بود.»
او سپس توضیح داد که بعد از رسیدن به نوار غزه، او را مجبور کردند که روی زمین خیس راه برود و سپس وارد یک سیستم بزرگ از تونلهای زیرزمینی شود.
سپس افراد دیگری آنها را از ربایندگان تحویل گرفتند و به داخل غزه بردند.
«آنها بسیار مودب بودند»
به گفته مادربزرگ ۸۵ ساله، وضعیت در دوران اسارت بهتر بود. او میگوید: «هر دو یا سه روز، یک پزشک میآمد تا وضعیت ما را ببیند و مطمئن شود که دارو داریم. آنها همه نیازهای ما را در نظر گرفتند و من از آنها ممنونم؛ آنها بسیار مؤدب بودند. آنها مطمئن میشدند که ما تمیز هستیم و غذا میخوریم. ما همان چیزی را میخوردیم که آنها میخوردند.»
خانم لیفشیتز گفت که گروگانگیرها او را روی تشک گذاشته بودند و افزود: «به نظر میرسید که آنها برای این کار آماده بودند و از مدتها قبل آماده شده بودند. آنها همه چیزهایی که مردان و زنان نیاز داشتند را آماده کرده بودند، حتی شامپو داشتند.»
او افزود که «گروگانگیران» سعی داشتند با گروگانها در مورد مسائل سیاسی صحبت کنند، اما آنها نپذیرفتند.
او گفت: «ما نمیخواستیم با آنها درباره مسائل سیاسی صحبت کنیم، ما گروگان آنها بودیم و پاسخی ندادیم. اما آنها در مورد همه چیز صحبت کردند. آنها با ما بسیار مهربان بودند.»
حدود ۲۲۰ گروگان شامل شهروندان اسرائیل همچنین اتباع دیگر کشورها و دوتابعیتیها در جریان حمله ۷ اکتبر توسط کماندوهای حماس به اسارت گرفته شدند. در جریان این حمله، شبهنظامیان حماس تنها در یک روز بیش از ۱۴۰۰ اسرائیلی (عمدتا غیرنظامی) را کشتند.
از آن زمان، نبرد سنگینی میان اسرائیل و گروههای شبهنظامی در نوار غزه آغاز شده است و به گفته مقامات بهداشت فلسطینی، تا کنون حملات بیامان اسرائیل بیش از ۵۷۹۱ کشته برجای گذاشته است.
source