بگذارید قبل از هر چیز یک نکته را مشخص کنم: جیتیای ۶ قیمتی صد دلاری نخواهد داشت. برخلاف تمام قصههایی که از گوشه و کنار میشنوید و شایعات و تیترهایی که از «تحلیلگران» میگویند، جیتیای ۶ قرار نیست قیمتی صد دلاری داشته باشد. نهایتا ۸۰ دلار و خیرش را ببینید. با این حال، خیلی جدی میگویم که هنوز هم گزینهی هفتاد دلار فعلی روی میز است.
وقتی الکترونیک آرتز میآید و میگوید که نمیخواهیم قیمت بازیهایمان را گران کنیم، چون بهتر است رقم ورودی به بازیهایمان را پایین نگه داریم و در عوض داخل بازی به ملت آیتم و پرت و پلا بفروشیم، احتمال اینکه تیک-تو هم چنین برنامهای در سر داشته باشد دور از ذهن نیست.
جیتیای آنلاین بزرگترین منبع درآمدی تیک-تو است. فکر میکنید تک تک نسخههای جیتیای که فروخته میشود بودجهی ساخت عجیب و غریب رد دد ۲ و جیتیای ۶ را تامین کرده؟ نخیر، چنین خبری نیست و همهی درآمد فعلی راکاستار از فروش آیتم در جیتیای آنلاین است. شخصا ده سال جیتیای آنلاین بازی کردم و نمیدانم چرا ملت باید در بازی شارک کارت بخرند، ولی جمعیت قابل توجهی چپ و راست مشغول پول خرج کردن در جیتیای آنلاین هستند. خب پس چندان هم غیرمنطقی نیست که بازی را همان ۷۰ دلار مقابل ملت بگذارند، که همه آن را بخرند و جمعیت کسانی که قرار است جیتیای آنلاین بازی و در آن خرج کنند، بیشتر شود.
با این حال، ما قیمت احتمالی جیتیای ۶ را بیشتر و همان ۸۰ دلار در نظر میگیریم. فقط برای لحظهای در ذهنتان حجم محتوا و کیفیت این محتوایی که قرار است در جیتیای ۶ ارایه شود را با دیگر بازیهای تراز اول و گرانقیمت بازار مقایسه کنید. رد دد ریدمپشن ۲ فقط اندازهی شصت ساعت قصهی سینمایی و میانپردهی کارگردانی شده، که از مجموع چند سریال بیشتر است را در خود جای داده بود. در ادامهی همین جریان، به نظر میرسد جیتیای ۶ نه در حد و اندازهی چند سریال وسترن، بلکه اندازهی چند ده فیلم پرهزینهی اکشن هالیوودی فقط سینماتیک نشانمان دهد. اصلا کاری به دیگر بخشهای بازی و نقشهی آن و حجم جزییات قرار داده شده در هر گوشهاش و اینکه چیزی شبیه به آن را تا به حال در هیچ سرگرمی دیگری (فراتر از ویدیوگیم) ندیدهایم، ندارم.
بعد از ماریو کارت، کال آو دیوتی امسال احتمالا دومین بازی ۸۰ دلاری تاریخ باشد؛ یک بازی که تمام و کمال با این هدف ساخته شده که در آن بتل پس و سیزن پس و آیتم بخرید و بخش داستانی چند ساعتهاش هم خیلی سال است که چندان بهدرد نمیخورد. اساسا ۸۰ دلار باید برای خرید کال آو دیوتی پیاده شوید و در عوض هم هیچ محتوای بهدردبخوری نگیرید. از آن طرف، ماریو کارت هم حتی اگر بهترین و سرگرمکنندهترین بازی تاریخ باشد، باز اندازهی جیتیای ۶ محتوا و سطح جزییات ندارد. شک ندارم وقتی این حرف را میزنم، جیتیای ۶ تنها بازی ۸۰ دلاری دنیا خواهد بود که سرش به تنش میارزد؛ تازه اگر ۸۰ دلار باشد که من هنوز میگویم ممکن است تیک-تو به همان هفتاد دلار عرف بسنده کند.
از وضعیت سال آینده خبر ندارم، امیدوارم مملکت گل و بلبل باشد، نرخ دلار پایین و ارزش واحد پولی و قدرت خرید مردم بالا رفته، مثل نسل پیاسفور همگی در خانهشان یک کنسول و همچنین برق کافی دارند تا آن کنسول را روشن کنند، ولی در همه حال این را میتوانم بگویم: هشتاد دلار از چند بار آخر هفتهها با رفقا بیرون زدن کمتر از آب در میآید.
راکاستار گیمز جیتیای ۵ را بیش از ده سال فروخت. بازی هنوز هم قدیمی نشده که هیچ، معمولا هر ماه بالای فهرست پرفروشترین بازیها و محبوبترین بازیهای هر پلتفرم اسمش دیده میشود. راکاستار گیمز برای یک سال و دو سال آینده بازی نمیسازد، چیزی میسازد که بتواند برای بازهی ده سال آینده یا حتی فراتر هم آن را بفروشد.
اگر فاصلهی بین جیتیای ۵ و جیتیای ۶ بهاندازهی ۱۳ سال شد، از جیتیای ۶ تا شمارهی بعدیاش احتمالا بیست سالی طول خواهد کشید.
جیتیای ۶ را قرار است بیست سال بازی کنیم، پس از همین حالا برای سال بعد این موقع خود را آماده کنید.
source