شاه‌پسند یک شیرینی خوشمزه و پرطرفدار است که طعم آن شباهت زیادی به شیرینی نخودچی دارد؛ اما بافت آن به دلیل استفاده از آرد گندم کمی منسجم‌تر است. شیرینی شاه‌پسند به دلیل اندازه کوچکش برای پذیرایی در عید نوروز یا مهمانی‌ها گزینه مناسبی محسوب می‌شود.

روش‌های مختلفی برای تهیه این شیرینی وجود دارد؛ بعضی از افراد آن را در فر می‌پزند، در حالی که دیگران ممکن است نسخه‌های بدون فر آن را ترجیح ‌دهند. در این مقاله از دیجی‌کالا مگ طرز تهیه شیرینی شاه‌پسند را به چند روش مختلف آموزش می‌دهیم تا بتوانید متناسب با سلیقه و امکانات خود بهترین گزینه را انتخاب کنید. اگر به دنبال یک دستور ساده برای تهیه این شیرینی هستید، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

فهرست محتوا

طرز تهیه شیرینی شاه پسند به روش قنادی
طرز تهیه شیرینی شاه پسند با پیمانه
طرز تهیه شیرینی شاه پسند بدون فر
طرز تهیه شیرینی شاه‌پسند بدون تخم‌مرغ
نکات مهم برای تهیه شیرینی شاه‌پسند

طرز تهیه شیرینی شاه پسند به روش قنادی

برای تهیه این شیرینی به روش قنادها باید به نکات و تکنیک‌های خاصی توجه کنید. در ادامه طرز تهیه شیرینی شاه‌پسند را با جزئیات توضیح می‌دهیم تا نتیجه کار حرفه‌ای و بی‌نقص باشد.

مواد مورد نیاز

مواد لازم مقدار
آرد قنادی 150 گرم
آرد نخودچی 150 گرم
پودر قند 150 گرم
زرده تخم‌مرغ یک عدد
پودر هل نصف قاشق چای‌خوری
کره یا روغن صاف 150 گرم
شکلات تخته‌ای برای تزیین
پودر نارگیل، پسته و بادام یا ترافل برای تزیین

طرز تهیه شیرینی گردویی

طرز تهیه شیرینی گردویی

مراحل تهیه

  1. روغن و پودر قند را با هم مخلوط کنید و پنج دقیقه با همزن برقی بزنید تا سبک و سفید رنگ شود.
  2. زرده تخم‌مرغ و پودر هل را اضافه کرده و به کمک همزن با سایر مواد مخلوط کنید.
  3. آرد گندم و آرد نخودچی را در یک ظرف جداگانه با هم ترکیب کرده و به تدریج روی مخلوط روغن و پودر قند الک کنید.
  4. بعد از این که همه مواد را با لیسک مخلوط کردید، خمیر شیرینی را به خوبی ورز دهید. به جای این کار می‌توانید خمیر را سه بار از چرخ گوشت رد کنید.
  5. خمیر را داخل کیسه فریزر بگذارید و سه تا چهار ساعت در دمای محیط به آن استراحت بدهید.
  6. مقداری از خمیر را به اندازه گردو داخل دست گلوله کنید و روی سینی فر که کف آن را با کاغذ روغنی پوشانده‌اید، قرار دهید.
  7. سینی را به مدت 15 تا 20 دقیقه داخل فری که از قبل آن را روی 160 درجه‌ سانتی‌گراد گرم کرده‌اید، بگذارید.
  8. سینی را از فر خارج کنید و در فضای محیط قرار دهید تا خنک شود. سپس شیرینی‌ها‌ را از کاغذ روغنی جدا کنید.
  9. شکلات تخته‌ای را به روش بن‌ماری ذوب کنید و با ماسوره روی شیرینی‌ها بریزید. سپس آن‌ها را داخل پودر پسته، بادام یا نارگیل بغلتانید.

طرز تهیه شیرینی شاه‌پسند به روش قنادی

طرز تهیه شیرینی شاه پسند با پیمانه

بعضی از افراد ممکن است به ترازو دسترسی نداشته باشند یا ترجیح دهند از پیمانه برای اندازه‌گیری مواد استفاده کنند. اگر شما هم جزء این دسته هستید، نگران نباشید. در این بخش، طرز تهیه شیرینی شاه‌پسند را با استفاده از پیمانه توضیح می‌دهیم تا بتوانید به راحتی آن را در خانه تهیه کنید.

مواد مورد نیاز

مواد لازم مقدار
آرد قنادی یک پیمانه
آرد نخودچی یک پیمانه
پودر قند یک پیمانه
زرده تخم‌مرغ یک عدد
روغن جامد یا نیمه‌جامد یک پیمانه
پودر هل نصف قاشق چای‌خوری
پودر زنجبیل نصف قاشق چای‌خوری
شکلات تخته‌ای برای  تزیین
پودر نارگیل، پسته و بادام یا ترافل برای تزیین

انواع شیرینی عید نوروز

انواع شیرینی عید نوروز

مراحل تهیه

  1. آرد قنادی، آرد نخودچی و پودر قند را جداگانه سه بار الک کنید تا بافت سبک و یکدستی داشته باشند.
  2. روغن را یک بار ذوب کنید و اجازه دهید در دمای محیط مجددا سفت شود.
  3. زرده تخم‌مرغ، روغن، پودر قند، پودر هل و پودر زنجبیل را در یک کاسه مخلوط کرده و با همزن برقی هم بزنید تا ترکیب یکدستی حاصل شود.
  4. پس از اینکه رنگ روغن کمی روشن شد، به تدریج آردهای الک‌شده را اضافه کرده و با لیسک مخلوط کنید. در این مرحله مقداری از خمیر را با دست گرد کنید تا مطمئن شوید ترک نمی‌خورد.
  5. خمیر را درون نایلون بگذارید و یک ساعت در دمای محیط استراحت دهید.
  6. از خمیر به اندازه یک گردو بردارید و آن را گرد کنید. سپس روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده‌اید، بچینید.
  7. سینی را به مدت 20 دقیقه داخل فری که از قبل روی 170 درجه سانتی‌گراد گرم شده است، قرار دهید.
  8. سینی را از فر خارج کنید و شیرینی‌های داخل آن را بعد از خنک شدن بردارید.
  9. برای تزیین شیرینی‌ شاه‌پسند می‌توانید از شکلات آب‌شده، پودر نارگیل یا پودر مغزیجات مختلف استفاده کنید.

تهیه شیرینی شاه‌پسند با پیمانه

طرز تهیه شیرینی شاه پسند بدون فر

شیرینی شاه‌پسند را می‌توان بدون فر هم تهیه کرد، بدون اینکه از کیفیت آن کاسته شود. در این روش، از قابلمه برای پخت استفاده می‌کنیم تا نتیجه‌ای مشابه شیرینی‌های پخته‌شده در فر داشته باشیم.

مواد مورد نیاز

مواد لازم مقدار
آرد قنادی یک لیوان
آرد نخودچی یک لیوان
پودر قند نصف لیوان
زرده تخم‌مرغ یک عدد
روغن صاف قنادی یا کره نصف لیوان
پودر هل نصف قاشق چای‌خوری
شکلات تخته‎‌ای برای تزیین
پودر نارگیل، پسته و بادام یا ترافل برای تزیین

طرز تهیه شیرینی ساق عروس

طرز تهیه شیرینی ساق عروس

مراحل تهیه

  1. شعله پخش‌کن را روی حرارت ملایم قرار دهید، یک قابلمه بزرگ روی آن بگذارید و درب آن را با دم‌کنی بپوشانید تا کاملا گرم شود. این روش باعث می‌شود گرما به ‌صورت یکنواخت درون قابلمه پخش شود و شیرینی‌ها به خوبی بپزند.
  2. زرده تخم‌مرغ، پودر قند، روغن صاف قنادی و پودر هل را داخل یک کاسه بریزید و با دور تند همزن برقی هم بزنید تا رنگ مواد روشن شود.
  3. مخلوط آرد نخودچی و آرد سفید قنادی که از قبل سه مرتبه الک کرده‌اید را به تدریج به مواد اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا یک خمیر لطیف و یکدست داشته باشید.
  4. خمیر را برای چند دقیقه با نوک انگشت ورز دهید تا انسجام پیدا کند. سپس آن را داخل یک کیسه نایلونی قرار داده و اجازه دهید حدود یک ساعت در محیط آشپزخانه بماند.
  5. پس از استراحت، خمیر را به قسمت‌های کوچک تقسیم کنید و هر قسمت را به شکل گرد فرم دهید.
  6. داخل قابلمه‌ای که از قبل گرم شده است، 2 لایه کاغذ روغنی قرار دهید و شیرینی‌ها را با کمی فاصله روی آن بچینید.
  7. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید شیرینی‌ها حدود 15 تا 20 دقیقه با حرارت ملایم بپزند.
  8. پس از اتمام پخت، قابلمه را از روی حرارت بردارید و منتظر بمانید شیرینی‌ها خنک شوند. در نهایت، آن‌ها را از قابلمه خارج کرده و با شکلات آب‌شده و پودر پسته، بادام و نارگیل تزیین کنید.

طرز تهیه‌ی شیرینی دانمارکی

طرز تهیه‌ی شیرینی دانمارکی

طرز تهیه شیرینی شاه‌پسند بدون تخم‌مرغ

امکان تهیه این شیرینی بدون زرده تخم‌مرغ هم وجود دارد. در این حالت به موارد زیر نیاز دارید:

  • 70 گرم آرد قنادی
  • 400 گرم آرد نخودچی
  • 190 گرم پودر قند الک‌شده
  • 200 گرم روغن جامد خانگی
  • یک قاشق چای‌خوری پودر هل
  • نصف قاشق‌چای‌خوری پودر زنجبیل

طرز تهیه این شیرینی بدون زرده تخم‌مرغ شباهت زیادی به روش‌های قبلی دارد. تنها تفاوت این است که آردهای الک‌شده را باید به تدریج و با دور کند همزن با سایر مواد مخلوط کنید. سپس خمیر به‌دست‌آمده را بدون استراحت دادن به صورت گرد درآورید و به مدت 18 تا 20 دقیقه داخل فر (دمای 180 درجه سانتی‌گراد) بگذارید.

تهیه شیرینی شاه‌پسند بدون تخم‌مرغ

نکات مهم برای تهیه شیرینی شاه‌پسند

برای داشتن شیرینی‌های خوش‌طعم و باکیفیت لازم است نکات زیر را رعایت کنید:

  • اگر می‌خواهید شیرینی‌های نرم و بدون ترک داشته باشید، خمیر را به خوبی ورز دهید یا آن را از چرخ گوشت رد کنید. خوب مخلوط نشدن خمیر یکی از مهم‌ترین دلایل ترک خوردن این شیرینی است. علاوه بر این، دقت کنید سطح خمیر هنگام فرم دادن آن کاملا صاف و بدون ترک باشد.
  • قبل از جدا کردن شیرینی‌ها از کاغذ روغنی، اجازه دهید حداقل 30 دقیقه در دمای محیط خنک شوند. سپس آن‌ها را جابه‌جا کنید. این شیرینی به دلیل وجود آرد نخودچی بافت لطیفی دارد و در صورت گرم بودن ممکن است خرد شود.
  • برای ایجاد طعم متفاوت می‌توانید علاوه بر هل، مقداری پودر زنجبیل هم به مواد اولیه خود اضافه کنید. این کار کاملا سلیقه‌ای است و طعم قوی‌تری به شیرینی می‌دهد.

طرز تهیه شیرینی پنجره‌ای

طرز تهیه شیرینی پنجره‌ای

source

توسط chehrenet.ir