پشمک یکی از انواع شیرینی خوشمزه و دوست‌داشتنی است که کوچک و بزرگ طرفدارش هستند. جالب است بدانید که این شیرینی خوشمزه، برخلاف تصور، طرز تهیه بسیار راحتی دارد و تنها با چند قلم مواد اولیه می‌توان آن را در خانه درست کرد. پس در ادامه‌ی این مطلب از دیجی‌کالا مگ همراه ما باشید تا طرز تهیه پشمک در خانه را به ۳ روش مختلف به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه پشمک بدون دستگاه در خانه

در ادامه یک روش تهیه پشمک ساده و راحت بدون نیاز به دستگاه را به شما آموزش می‌دهیم. با این طرز تهیه می‌توانید یک پشمک خوشمزه و لذیذ شبیه به پشمک‌های سنتی و بازاری درست کنید.

طرز تهیه پشمک در خانه

مواد لازم برای ۸ نفر
شکر دانه ریز ۲۸۰ گرم
آب ۱۵۰ گرم
سرکه سفید یک قاشق غذاخوری
گلوکز ½ قاشق غذاخوری
نشاسته ذرت یا آرد گندم ۲ پیمانه

شکر سفید الماس دانه - 1 کیلوگرم

گلوکوز ذرت بادکا - 599 گرم

طرز تهیه پشمک در خانه بدون دستگاه به شرح زیر است:

۱. شکر، آب، گلوکز و سرکه سفید را در یک قابلمه مخلوط کنید. سپس قابلمه را روی حرارت متوسط ​​رو به بالا قرار دهید تا شربت شروع به جوشیدن کند. سپس حرارت را کاهش دهید و منتظر بمانید تا شربت غلیظ شود.

۲. بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان می‌برد تا شربت شما به غلظت کافی برسد. در همین حین شما می‌توانید نشاسته ذرت را آماده کنید. برای این کار، نشاسته ذرت را به‌طور یکنواخت روی یک سینی فر بزرگ پخش کنید. سپس آن را به‌مدت ۱۰ دقیقه در فر با دمای ۱۵۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید. بعد از ۱۰ دقیقه، فر را خاموش کنید اما درب آن را باز نکنید و اجازه دهید سینی فر داخل آن بماند تا گرم بماند. اگر از آرد گندم استفاده می‌کنید، آرد را در یک تابه مناسب بریزید؛ سپس روی حرارت ملایم قرار دهید و به‌مدت ۱۰ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آرد از بین برود. البته حواستان باشد که آرد به‌هیچ‌وجه تغییر رنگ ندهد.

۳. حال به‌سراغ شربت که دیگر حالت خمیری به خود گرفته است بروید و آن را در سینی کوچکی که کمی چرب شده و زیرش یخ (معمولی یا خشک) قرار داده‌اید بریزید و ۳ تا ۵ دقیقه منتظر بمانید تا کمی خنک شود. خمیر باید به‌اندازه‌ای خنک شود که شما بتوانید با نوک انگشت خود به آرامی سطح آن را لمس کنید بدون اینکه انگشتتان به آن بچسبد.

۴. در حین خنک شدن خمیر پشمک، نشاسته ذرت گرم شده را از فر خارج کنید.

۵. پس از اینکه خمیر کمی خنک شد، آن را روی یک پد سیلیکونی نچسب بریزید و به‌صورت یک چوب گرد بپیچید؛ سپس به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. اگر خمیر خیلی داغ است که نمی‌توانید آن را لمس کنید، بهتر است که از یک جفت دستکش ضد چسبندگی مواد غذایی استفاده کنید.

ورز دادن خمیر پشمک

۶. خمیر پشمک را چندین بار بکشید، بچرخانید و تا کنید. با این کار، کشسانی خمیر افزایش پیدا می‌کند و احتمال شکستن آن هنگام کشیده شدن در مرحله‌ی بعدی کمتر می‌شود. پس از کشش نهایی، دو سر خمیر را به هم متصل کنید تا یک دایره مانند دستبند تشکیل شود.

حلقه کردن خمیر پشمک

۷. خمیر دایره‌ای شکل را روی سینی حاوی نشاسته قرار دهید و روی آن نشاسته ذرت بپاشید. سپس به‌آرامی خمیر را بکشید تا یک دایره بزرگتر تشکیل شود و قطر آن کاهش پیدا کند. پس از آن، یک طرف خمیر را بچرخانید تا شکل عدد “۸” ایجاد شود، سپس دو دایره را روی هم تا کنید.

کشیدن خمیر پشمک

۸. مراحل کشیدن، تشکیل عدد هشت و تا کردن خمیر را ۱۰ تا ۱۳ بار یا تا زمانی که رشته‌های پشمک به نازکی دلخواه شما برسند تکرار کنید. حواستان باشد که در طول انجام این مراحل، به‌طور مداوم نشاسته ذرت را روی خمیر بپاشید تا رشته‌های پشمک به همدیگر نچسبند.

کشیدن خمیر پشمک

۹. اگر برخی از رشته‌های پشمک در حین فرایند کشیدن پاره شدند، نگران یا ناامید نشوید. فقط کافی است که رشته‌های شکسته یا ضخیم را جدا کنید و به کشیدن بقیه خمیر ادامه دهید.

تبدیل شدن خمیر به رشته‌های پشمک

طرز تهیه پشمک چوبی با دستگاه

امروزه دستگاه‌هایی برای درست کردن پشمک چوبی خانگی تولید شده‌اند که فرایند کار بسیار راحتی دارند. با کمک این دستگاه‌ها بدون هیچ‌گونه دردسری می‌توانید در عرض چند دقیقه، پشمک‌های چوبی رنگارنگ و خوشمزه درست کنید. در ادامه طرز تهیه پشمک چوبی با دستگاه را نیز به شما آموزش داده‌ایم.

طرز تهیه پشمک چوبی با دستگاه

مواد لازم:

  • شکر مخصوص پشمک یا آب نبات سفت

آبنبات با طعم میوه و مغز پودری آیدین - 500 گرم

طرز تهیه پشمک چوبی با دستگاه به شرح زیر است:

  1. دستگاه را به برق وصل کرده و ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید تا گرم شود. اگر از آبنبات استفاده می‌کنید ۷ دقیقه و اگر از شکر استفاده می‌کنید، ۱۰ دقیقه برای گرم شدن دستگاه زمان لازم است.
  2. وقتی دستگاه به‌طور کامل گرم شد، آن را خاموش کرده و یک قاشق شکر مخصوص پشمک یا ۲ عدد آب‌‌نبات را به قسمت چرخان دستگاه اضافه کنید.
  3. دستگاه را دوباره روشن کنید. بلافاصله خواهید دید که رشته های کوچک و کرکی پشمک شروع به تشکیل شدن می‌کنند.
  4. یک چوب پشمک را به‌صورت افقی در بالای دستگاه نگه دارید و آن را بچرخانید تا پشمک روی آن جمع شود.
  5. چرخاندن را ادامه دهید تا زمانی‌که تمام پشمک جمع‌آوری شود.

پشمک ساز آریته مدل Ar-2973

طرز تهیه پشمک چوبی در قابلمه

اگر دستگاه پشمک ساز ندارید، می‌توانید از این روش برای درست کردن پشمک چوبی استفاده کنید. هر چند پشمک‌های درست شده با این روش از نظر ظاهری جذابیت پشمک‌های ساخته شده با دستگاه را ندارند اما برای امتحان کردن در خانه می‌تواند کارآمد باشد. خصوصا وقتی فرزندانتان هوس یک خوراکی خوشمزه به سرشان می‌زند.

طرز تهیه پشمک چوبی در قابلمه

مواد لازم
شکر ۴ پیمانه (۸۰۰ گرم)
گلوکز ۱ پیمانه (۴۰ میلی‌لیتر)
آب ۱ پیمانه (۴۰ میلی‌لیتر)
نمک ¼ قاشق چای‌خوری
عصاره تمشک (یا هر طعم دیگر) ۱ قاشق چای‌خوری
رنگ خوراکی صورتی (یا هر رنگ دلخواه دیگر) ۲ قطره

رنگ خوراکی قرمز و سبز و آبی و زرد طلایی آمیتیدا - 200 گرم بسته 4 عددی

برای درست کردن این پشمک شما نیاز به یک همزن دستی دارید که انتهای آن را ببرید.

مراحل تهیه پشمک چوبی در قابلمه:

  1. شکر، شربت ذرت، آب و نمک را در یک قابلمه بزرگ و سنگین روی حرارت متوسط ​​قرار دهید. مواد را هم بزنید تا شکر کاملاً ذوب شود. برای جلوگیری از تشکیل کریستال‌های شکر روی دیواره‌های قابلمه، با استفاده از یک قلمو، دیواره‌ها را تمیز کنید.
  2. سپس، مایع داغ را درون یک ظرف کم‌عمق و مقاوم در برابر حرارت بریزید. عصاره و رنگ خوراکی را اضافه کنید و مواد را به‌خوبی هم بزنید.
  3. یک کاغذ روغنی را روی میز کار خود پهن کنید. همچنین بهتر است روی زمین نیز چند روزنامه باطله یا پلاستیک زباله نیز پهن کنید تا از کثیف‌کاری آشپزخانه پیشگیری کنید.
  4. انتهای همزن را که قبلاً سر آن را بریده‌اید، در شربت فرو ببرید. آن را بالای قابلمه نگه دارید و اجازه دهید کمی از شربت دوباره به داخل ظرف بچکد. همزن را حدود ۳۰ سانتی‌متر بالاتر از کاغذ روغنی نگه دارید و آن را به جلو و عقب حرکت دهید تا رشته‌های بسیار نازکی از شکر روی کاغذ بریزند. این کار را چند بار دیگر تکرار کنید تا یک توده‌ی زیبا ایجاد شود.
  5. بلافاصله پشمک را دور چوب‌ یا نی‌ بپیچید. در این مرحله باید سریع عمل کنید، زیرا شکر خیلی زود خشک و شکننده می‌شود که در این‌صورت به خوبی دور چوب‌ها پیچیده نمی‌شود.
  6. حالا پشمک چوبی شما آماده است. این دسر را بهتر است که بلافاصله میل کنید.

در نهایت؛ چه برای پذیرایی از مهمانان و چه برای سرگرم کردن کودکان، پشمک همیشه یک گزینه‌ی ایدئال است که کوچک و بزرگ از آن استقبال می‌کنند. پس دست به کار شوید و این دسر خوشمزه را با کمک گرفتن از این ۳ طرز تهیه پشمک را که در این محتوا در اختیارتان قرار دادیم، مهیا کنید.

source

توسط chehrenet.ir