چقدر به غذاهای تند علاقه دارید؟ اگر همیشه برای چشیدن طعم‌های تند و آتشین، هیجان دارید، این مطلب برای شماست. در این مطلب از دیجی‌کالا مگ، شما را با معروف‌ترین غذاهای تند ایران و جهان آشنا می‌کنیم که امتحان کردنشان، تجربه‌ای بی‌نظیر خواهد بود. پس تا پایان همراه ما باشید.

تندترین غذاها در ایران

در ایران، به‌ویژه در نواحی جنوبی، غذاهای تند با ادویه‌ها و طعم‌های خاص خود، طرفداران زیادی دارند. از جمله تندترین غذاهای ایرانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. فلافل جنوبی، غذای تند و خاطره‌انگیز

فلافل، این غذای محبوب خیابانی، در سراسر ایران یافت می‌شود. اما اگر به دنبال فلافل‌هایی با تندی و طعم بی‌نظیر هستید، باید حتما سفری به جنوب ایران داشته باشید. فلافل‌های جنوبی با استفاده از ادویه‌های مخصوص و تند تهیه می‌شوند که طعم آن‌ها را فراموش‌نشدنی می‌کند.

طرز تهیه فلافل خانگی به ۳ روش ساده (به سبک ساندویچی‌ها)

فلافل سوخاری 202 - 1 کیلوگرم
10 %

۱۶۱,۶۰۰

۱۴۵,۴۴۰ تومان

۲. سمبوسه‌، ترکیبی از طعم‌های تند و خوشمزه

سمبوسه، یکی دیگر از غذاهای پرطرفدار ایرانی است که در مناطق مختلف کشور به شکل‌های مختلفی تهیه می‌شود. اما خصوصیت مشترک همه‌شان تند بودن طعم‌‌شان است.

سمبوسه سبزیجات پمینا مقدار 450 گرم
5 %

۱۵۳,۹۰۰

۱۴۶,۲۰۰ تومان

سمبوسه غذای تند ایرانی

۳. قلیه ماهی، غذایی تند با عطر دریا

قلیه ماهی، یکی از معروف‌ترین غذاهای جنوبی است که با ماهی تازه، سبزی‌های معطر، پیاز، سیر، تمر هندی و ادویه‌های مخصوص تهیه می‌شود. این غذا طعم ترش و تند دلپذیری دارد و معمولاً با برنج سرو می‌شود. قلیه ماهی، علاوه بر طعم فوق‌العاده، خواص تغذیه‌ای بالایی نیز دارد.

ماهی قزل آلا شکم خالی تازه مهیا پروتئین - 1 کیلوگرم

۴. سوسیس بندری، یک غذای تند و سریع

سوسیس بندری، یکی دیگر از غذای تند و محبوب در ایران است که از ترکیب سوسیس، سیب‌زمینی، پیاز، رب گوجه‌فرنگی و فلفل فراوان تهیه می‌شود. علاوه بر تند بودن، دلیل دیگر محبوبیت سوسیس بندری سریع‌ بودن طرز تهیه آن است. شما می‌توانید این غذای تند و خوشمزه را در هر ساعتی از شبانه‌روز به‌راحتی درست و میل کنید.

طرز تهیه سوسیس بندری آبادانی به ۳ روش

۵. کراهی، غذای تند و اصیل بلوچستان

کراهی، یک غذای سنتی و پرطرفدار در استان سیستان و بلوچستان است که البته از غذاهای سنتی هند و پاکستان نیز محسوب می‌شود. این غذا با گوشت گوسفند، لوبیا چشم‌بلبلی، پیاز، سیر، فلفل و ادویه‌های مخصوص تهیه می‌شود و طعمی تند و لذیذ دارد. کراهی معمولاً در ظروف سفالی پخته می‌شود و با نان محلی سرو می‌شود.

کراهی، غذای تند و اصیل بلوچستان

تندترین غذاها در جهان

در ادامه شما را با ۱۰ مورد از تندترین غذاهای شناخته شده‌ی جهان آشنا می‌کنیم:

۱. پال کاری (Phaal Curry) از کشور هند

پال کاری، یک غذای فوق‌العاده تند و پرطرفدار هندی است که برای اولین‌بار در رستوران‌های بریتانیایی-بنگلادشی ابداع شده است. این غذا از ترکیب سس گوجه‌فرنگی غلیظ و ۱۰ نوع از تندترین فلفل‌های دنیا مثل هابانرو، اسکاتچ بونیت و البته فلفل شبح (گوست) تهیه می‌شود، از این‌رو یک طعم تند و آتشین دارد. از تندی این غذا در این حد بگوییم که هر کسی جرات امتحان کردن آن را ندارد و حتی افرادی که قصد خوردن آن را دارند ملزم به امضای تعهدنامه هستند تا عواقب خوردن آن را گردن بگیرند.

۲. پاپا آلا هوآن کینا (Papa a la Huancaina) از کشور پرو

پاپا آلا هوآن کینا یک پیش‌غذای محبوب در کشور پرو است که با مواد ساده‌ای مثل سیب‌زمینی و تخم‌مرغ آب‌پز تهیه می‌شود. اما چیزی که این غذا را خاص می‌کند، سس غلیظ و تند آن است که با پنیر تازه کسو فرسکو (Queso Fresco) و فلفل‌های تند همچون آجی آماریلو درست می‌شود.

پاپا آلا هوآن کینا عذای تند از کشور پرو

۳. جِرک چیکن (Jerk Chicken) از جامائیکا

جِرک چیکن یک غذای مشهور جامائیکایی است که با طعم تند و معطر خود، در عین اینکه زبان‌ها را می‌سوزاند اما دل‌ها را می‌رباید. راز اصلی طعم جِرک چیکن، ماریناد مخصوص آن است که با ترکیب ادویه‌هایی مثل آویشن، پیاز، سیر و مقدار زیادی فلفل اسکاتچ بونیت تهیه می‌شود.

نکته جالب این است که تندی جِرک چیکن بسته به دستور پخت و میزان فلفلی که در تهیه آن استفاده می‌شود، متفاوت است. بعضی از نسخه‌های آن ملایم‌تر هستند و برای کسانی که تحمل کمی نسبت به تندی دارند مناسب‌تر است، اما بعضی دیگر آنقدر تند هستند که حتی طرفداران دو آتیشه‌ی غذاهای تند را هم به چالش می‌کشند.

۳. رندانگ (Rendang) از اندونزی

رندانگ، یک خورشت تند اندونزیایی است. برای درست کردن این خورشت، گوشت گاو یا مرغ را به‌آهستگی و برای مدت طولانی در شیر نارگیل و مخلوطی از ادویه‌های خوش عطر مثل فلفل چیلی، علف لیمو، سیر، زردچوبه، زنجبیل و گالانگال، طبخ می‌کنند. پخت طولانی مدت خورشت باعث می‌شود تا گوشت تمام عطر و طعم ادویه‌ها را به خود جذب کرده و بافت نرمی پیدا کند.

۴. بوفالو وینگز (Buffalo Wings) از آمریکا

بوفالو وینگز که ریشه در شهر بوفالوی نیویورک دارد، به‌خاطر طعم تند و دلچسبش شهرت جهانی پیدا کرده است. این پیش غذای خوشمزه‌ی آمریکایی شامل یک قسمت از بال مرغ (کتف یا وسط بال) است که سرخ شده و با سسی تند و پر ادویه که ترکیبی از سرکه، فلفل کاین و سایر ادویه‌های خوش عطر است، مزه‌دار می‌شود. در صورت دلخواه می‌توانید بوفالو وینگز را با سس‌های دلخواه دیگری مانند سس باربیکیو، سس عسل خردل یا سس‌های تند دیگر نیز میل کنید.

بوفالو وینگز غذای تند از آمریکا

۵. سوپ تام یام (Tom Yum) از تایلند

تایلند یکی از کشورهایی است که به واسطه‌ی غذاهای تند و خوش عطر خود در سراسر جهان شهرت دارد. یکی از مشهورترین غذاهای تند این کشور، سوپ تام یام است که با ترکیبی بی‌نظیر از طعم‌های تند، ترش و شور، هر ذائقه‌ای را مجذوب خود می‌کند.
تام یام به‌طور سنتی با میگو پخته شده و با انواع گیاهان معطر مانند علف لیمو، برگ‌های لیمو کاپوری و فلفل‌های تند، مزه‌دار می‌شود. البته علاوه بر میگو، مواد دیگری همچون قارچ، گوجه‌فرنگی و سایر سبزیجات نیز به سوپ تام یام اضافه می‌شوند تا آن را به یک غذای کامل و مغذی تبدیل کنند.

۶. سویا (Suya) از نیجریه

سویا، یکی از غذاهای خیابانی محبوب در نیجریه است که با طعم تند و بی‌نظیر خود، نظر همه، خصوصا علاقه‌مندان به غذاهای تند و آتشین را به خود جلب کرده است. این غذای خوشمزه‌، از کباب کردن گوشت گاو یا مرغ آغشته شده با ادویه‌‌ی یاجی (ترکیبی از فلفل‌ تند چیلی، بادام زمینی آسیاب شده، زنجبیل، سیر و سایر ادویه‌های معطر) تهیه می‌شود.

سویا معمولاً با پیاز، گوجه فرنگی و کلم تازه سرو می‌شود تا تندی آن را تعدیل کند. اما برای کسانی که به‌دنبال تجربه تندی بیشتری هستند، یاجی اضافی نیز در کنار آن سرو می‌شود.

۷. پیکادیلو (Picadillo) از مکزیک

پیکادیلو، یک غذای تند مکزیکی است که با ترکیب گوشت چرخ‌کرده، گوجه فرنگی، پیاز، سیر و ادویه‌های متنوع درست می‌شود. برای تند شدن این غذا معمولا از فلفل هالاپینو استفاده می‌شود. البته میزان تندی این غذا قابل تنظیم است و هرکس می‌تواند بسته به ذائقه‌ی خود تندی آن را کم یا زیاد کند.

پیکادیلو غذای تند از مکزیک

۸. کیمچی جیگه (Kimchi Jjigae) از کره جنوبی

اگر از علاقه‌مندان به غذاهای کره‌ای هستید، حتماً نام کیمچی جیگه به گوشتان خورده است. کیمچی جیگه یکی از محبوب‌ترین غذاهای کره‌ای و البته از تندترین غذاهای جهان محسوب می‌شود. این خورش با استفاده از مواد اولیه‌ای چون کیمچی، توفو، قارچ، سیر و مقدار فراوانی فلفل قرمز تند تهیه می‌شود. البته راز تندی بی‌نظیر کیمچی جیگه نه در مواد اولیه، بلکه در روش پخت آن نهفته است. کیمچی جیگه به‌مدت طولانی با حرارت ملایم در خورشتی پر از فلفل چیلی پخته می‌شود. این فرآیند باعث می‌شود تا طعم‌ها به‌خوبی در هم آمیخته شده و حرارت خورش به حداکثر برسد.

۹. پنه آل آرابیاتا (Penne all’arrabbiata) از ایتالیا

کلمه‌ی «آرابیاتا» در زبان ایتالیایی به معنای «عصبانی» است و این نام کاملا برازنده‌ی این پاستای کلاسیک رومی است. این پاستا از ترکیب پنه با سس تند و آتشینی که شامل گوجه‌فرنگی‌های رسیده، سیر و فلفل قرمز تند است، درست می‌شود و طعم تند و آتشینی را خلق می‌کند.

پنه آل آرابیاتا غذای تند از ایتالیا

۱۰. هات پات سیچوان (Sichuan hot pot) از چین

معمولاً غذاهای چینی از منطقه سیچوان به‌عنوان یکی از تندترین غذاهای جهان در نظر گرفته می‌شوند و هات پات نیز نمونه خوبی از آن است. این آبگوشت خوشمزه که با پیاز، سیر، قارچ، فلفل سیچوان و گوشت دلخواه (گوشت اردک، گوشت گاو یا مرغ) تهیه می‌شود، معمولاً در زمستان‌ها در بین مردم محلی بسیار محبوب است زیرا به‌خاطر تند بودنش باعث گرم شدن بدن می‌شود.

در نهایت؛ غذاهای تند در ایران و جهان تنوع فراوانی دارند که هر کدام با ادویه‌های خاص خود، درست می‌شوند. اگر اهل طعم‌های تند و چالش‌برانگیز هستید، امتحان این غذاها می‌تواند یک تجربه بی‌نظیر و هیجان‌انگیز برای شما باشد.

در این لیست ما تنها تعداد محدودی از غذاهای تند ایران و جهان را معرفی کردیم. اگر شماهم غذای تند دیگری را می‌شناسید در قسمت کامنت‌ها به ما معرفی کنید.

source

توسط chehrenet.ir