ارزش خالص دارایی (Net asset value) یکی از پر اهمیت ترین موارد حسابداری در سازمان ها می باشد که نشان دهنده میزان ارزش واقعی دارایی در کنار سود آن است. ارزش خالص دارایی در واقع ارزش ذاتی دارایی‌ های شرکت‌ بوده و از طریق کسر مقدار بدهی، از ارزش روز آن شرکت قابل محاسبه خواهد بود.

یکی از پر تکرار ترین و رایج ترین سوالاتی که ذهن افراد را در رابطه با حسابداری به خود درگیر نموده این است که حسابداری چیست و خالص دارایی ها به چه معناست، ارزش خالص دارایی یک سازمان در حسابداری NAV گفته می‌ شود.

به صورت کلی ارزش دارایی خالص مقدار ارزش اصلی و حقیقی یک دارایی بوده که به منظور سنجش میزان ارزش واقعی دارایی‌ های خالص سازمان پس از کسر بدهی‌ ها و در نظر گرفتن سود کلی شرکت استفاده می‌ شود.

در دوره حسابداری ویژه بازار کار آکادمی فنی حرفه ای آریا تهران تمامی مباحث مهم مربوط به حسابداری همچون ارزش خالص دارایی و صفر تا صد نحوه محاسبه ارزش خالص دارایی ها را با اساتید مجرب و در کلاس های فشرده بازار کاری آموزش خواهید دید.

پیشنهاد میشود برای شرکت در کلاس های بهترین آموزشگاه حسابداری در تهران همین حالا با یکی از شماره تلفن های آموزشگاه آریا تهران تماس بگیرید تا مشاوران ثبت نام ما تمامی اطلاعات لازم در رابطه با نحوه ثبت نام در کلاس ها را در اختیار شما عزیزان قرار دهند ۰۲۱۶۶۹۱۹۶۳۳ الی ۸.

ارزش خالص دارایی
ارزش خالص دارایی

دارایی خالص چیست

اصلی ترین هدف هر سازمان و شرکت که در زمینه های مختلف فعالیت می نمایند، رسیدن به ارزش دارایی بالا می باشد. در واقع میتوان گفت سازمان ها همواره به دنبال رسیدن به دارایی بیشتر و میزان سود بالاتر در زمینه کاری خود هستند تا بتوانند ارزش سازمان را از نظر اقتصادی بالاتر ببرند.

دارایی خالص میزان درآمد و دارایی یک سازمان می باشد که پس از کسر بدهی ها و همچنین ضرر های شرکت به دست می آید.

به عنوان مثال اگر شما یک شرکت تولید مواد پتروشیمی داشته باشید، میزان خالص دارایی یا همان ارزش خالص دارایی (nav) شما پس از کسر میزان بدهی های ناشی از تولید و عرضه این مواد و همچنین در نظر گرفتن میزان ضرر و زیان ها بدست خواهد آمد و این مقدار عدد حاصل شده خالص دارایی ثابت سازمان در نظر گرفته میشود.

دارایی خالص به انگلیسی net worth گفته میشود و بین افراد معروف و سرمایه گذاران دنیا، دارایی خالص بیل گیتس از سایر افراد بالاتر است که در سال ۲۰۲۴ این میزان دارایی خالص ۱۰۵ میلیارد دلار می باشد.

 پیشنهاد ویژه: اگر به دنبال کسب اطلاعات در رابطه با پاسخ این سوال که دارایی ثابت چیست هستید حتما مقاله ذکر شده را مطالعه نمایید.

خالص دارایی جاری

دارایی های جاری با توجه به نوشته های موجود در مقاله دارایی جاری چیست نوعی دارایی می باشد که در یک سازمان طی یک سال فروخته شده و یا مصرف میشوند. خالص دارایی جاری نیز مجموع دارایی‌ های جاری منهای بدهی‌ های جاری شرکت است.

میزان خالص دارایی های جاری نشان دهنده این است که چه مقدار از دارایی‌ هایی که به سرعت به وجه نقد تبدیل می‌ شوند، بدون در نظر گرفتن تعهدات جاری آن متعلق به شرکت هستند.

به عنوان مثال اگر ارزش روز دارایی‌ های یک سازمان ۸۰ میلیارد تومان و میزان بدهی‌ های آن نیز ۵ میلیارد تومان باشد، ارزش خالص دارایی‌ آن صندوق در پایان آن روز برابر با ۷۵میلیارد تومان خواهد بود.

پس در پاسخ این سوال که خالص دارایی جاری چیست میتوان گفت، خالص دارایی جاری میزان ارزش اصلی یک دارایی در طول سال پس از کسر میزان بدهی های صندوق شرکت می باشد که به صورت کامل برای سازمان خواهد بود.

با شرکت در دوره های آموزشی حسابداری آریا تهران با صفر تا صد نحوه حسابداری اموال و همچنین آموزش تجزیه و تحلیل صورت های مالی آشنا خواهید شد.

Nav مخفف چیست

با توجه به گفته های بالا، میزان خالص دارایی در حسابداری با اصطلاح NAV شناخته میشود و مخفف Net Asset Value است که به معنای ارزش خالص دارایی به انگلیسی می باشد.

خالص ارزش روز دارایی در بورس چیست

خالص ارزش دارایی در تعریف خالص دارایی چیست که بالاتر ذکر شد نیز وجود دارد و در بورس نیز این مقدار ارزش خالص معیاری استاندارد شده می باشد که برای مقایسه عملکرد شرکت‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

ارزش دارایی‌ های خالص در بورس نیز، شاخصی در بورس اوراق بهادار می باشد که به منظور ارز‌یابی و برآورد ارزش ذاتی و اصلی دارایی‌ های شرکت‌ ها و صندوق‌ های سرمایه‌ گذاری مورد استفاده قرار میگیرد و در بازار بورس از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار است.

برای مشاهده میزان ارزش خالص دارایی در بورس میتوانید از وبسایت های رسمی که افراد را قادر میسازد تا بتوانند میزان ارزش خالص دارایی در بورس را مشاهده و بررسی نمایند استفاده نمایید.

در وبسایت هایی نظیر وبسایت tsetmc میتوانید میزان بازده خالص دارایی ها و ارزش خالص دارایی سهام سازمان مورد نظرتان را مشاهده نمایید، برای مشاهده nav در سایت tsetmc مراحل زیر را دنبال نمایید:

پس از ورود به صفحه اصلی سایت TSETMC در منوی اصلی سمت چپ کلیک کنید.

مشاهده nav در سایت tsetmc
مشاهده nav در سایت tsetmc

پس از ورود به بخش منو با کلیک بر روی دکمه نمایش فهرست صفحه اطلاعات بازار برای شما نمایش داده می‌ شود.

و شما عزیزان میتوانید به صورت نمودار میزان صورت سود و زیان و ارزش خالص دارایی شرکت و سازمان مورد نظرتان را مشاهده نمایید.

مشاهده nav در سایت tsetmc
مشاهده nav در سایت tsetmc

پس از انتخاب نماد در این بخش به طور خودکار وارد صفحه مربوط به نماد می‌ شوید. این بخش آمار و اطلاعات معاملات هر سهم را نمایش می‌ دهد و میتوانید میزان ارزش روز خالص دارایی ها و همچنین ارزش منصفانه خالص دارایی های سازمان مورد نظرتان را مشاهده نمایید.

ما در آکادمی فنی حرفه ای آریا تهران امکان دانلود رایگان ثبت های حسابداری را به کاراموزان عزیز خود داده ایم تا بتوانند در مدت زمان کم و همچنین بدون پرداخت هیچگونه هزینه ای قادر به مشاهده ثبت ها در حسابداری باشند.

خالص ارزش دارایی شرکت سرمایه گذاری

خالص ارزش دارایی شرکتهای سرمایه گذاری میزان ارزش ذاتی دارایی های سازمان با در نظر گرفتن میزان ضرر و زیاد و همچنین سود تقسیمی شرکت می باشد. ارزش خالص دارایی شرکت یکی از مهم ترین مواردی است که هنگام سرمایه گذاری باید به ان توجه ویژه ای داشته باشید.

باید هنگام هنگام خرید واحدهای ETF به میزان خالص دارایی های سرمایه ای توجه نمایید تا در گذر زمان با ضرر مواجه نشوید.

همچنین هنگام خرید این واحد ها از یک سازمان و یا شرکت سعی کنید به دارایی های مشهود آن ها و همچنین میزان سود خالصی که در روز دارند نیز توجه کنید، در رابطه با این نوع دارایی ها در مقاله دارایی مشهود چیست به صورت جامع تر صحبت کرده ایم.

لازم به ذکر است، تفاوت قیمت معامله و NAV در خرید و سرمایه گذاری در این واحد ها نیز از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار هستند.

چنانچه قیمت معامله بالاتر از NAV یا همان ارزش خالص دارایی باشد، بیانگر ضرر و حباب قیمتی می باشد و بالعکس چنانچه قیمت معامله کمتر از NAV باشد، نشان‌ دهنده ارزش بالای واحد ها نسبت به قیمت فعلی آن می باشد.

پس در رابطه با این مورد که Nav بالا خوبه یا پایین میتوان نتیجه گرفت در صورتی که مقدار معامله کمتر از میزان nav باشد برای سرمایه گذار بهتر و سود آور تر خواهد بود.

 پیشنهاد ویژه: اگر به دنبال کسب اطلاعات در رابطه با پاسخ این سوال که دارایی عملیاتی چیست هستید حتما مقاله ذکر شده را مطالعه نمایید تا با ویژگی های دارایی های عملیاتی و تفاوت آن ها با دارایی های غیر عملیاتی آشنا شوید.

در دوره آموزش تحلیل تکنیکال آموزشگاه حسابداری و کامپیوتر آریا تهران با نحوه بررسی خالص ارزش دارایی شرکت برای سرمایه گذاری صحبت خواهیم کرد.

نحوه محاسبه ارزش خالص دارایی ها

ارزش خالص دارایی یا nav در هر سازمان دارای مقدار متغیری می باشد و نحوه محاسبه و فرمول خالص دارایی ها به صورت ذیل خواهد بود:

NAV ارزش خالص دارایی= بدهی‌ ها – ارزش کل دارایی‌ها

حقوق صاحبان سهام + مازاد ارزش سرمایه‌گذاری ها نسبت به بهای تمام‌شده = خالص ارزش دارایی ها

اگر میخواهید در یک سازمان و یا شرکت سرمایه گذاری نمایید، بهتر است به میزان نسبت خالص دارایی ثابت این سازمان توجه ویژه داشته باشید. بر اساس دستورالعمل نحوه محاسبه نسبت خالص دارایی های ثابت، سقف نسبت خالص دارایی های ثابت معادل سی درصد (٣٠٪) می باشد.

پیشنهاد میشود اگر نمیدانید دارایی چیست مقاله ذکر شده را مطالعه نمایید تا با انواع دارایی ها در حسابداری آشنا شوید.

نحوه محاسبه ارزش خالص دارایی ها
نحوه محاسبه ارزش خالص دارایی ها

برای به دست آوردن نسبت خالص دارایی های ثابت ابتدا میزان بدهی های سازمان را از تمامی ارزش کلی داراییی ها کسر می نماییم. عدد حاصل شده را باید از میزان حقوق کارکنان و همچنین سود کلی دارایی کم کنید تا میزان خالص دارایی ها به دست آید.

لازم به ذکر است بسیاری از وبسایت ها و نرم افزار ها در جهان وجود دارند که با آن قادر به محاسبه nav آنلاین خواهید بود.

با شرکت در دوره آموزش تهیه صورت های مالی آکادمی آریا تهران پس از اتمام دوره میتوانید انواع نسبت خالص دارایی های ثابت و ارزش خالص دارایی های شرکت را محاسبه نمایید.

برای محاسبه این ارزش خالص دارایی نقدشونده و یا خالص دارایی های ثابت، باید با جستجوی نماد سهم مورد نظر در کدال، گزارش ماهانه آن را باز کنید و با نگاه به پرتفوی بورسی، ارزش خالص آن را مشاهده نمایید.

به صورت کلی ارزش خالص دارایی فرمول های زیادی دارد که میتوانید از ۳ روش اصلی برای محاسبه آن استفاده نمایید.

  1. روش اول در محاسبه ارزش خالص دارایی (nav) :

NAV = ارزش افزوده دارایی‌های غیرجاری + سرمایه در گردش خالص + ارزش افزوده سرمایه‌ گذاری‌ ها

  1. روش دوم ارزش خالص دارایی (nav):

NAV = ارزش روز بدهی‌ها – (مجموع ارزش روز دارایی‌ های جاری + ارزش روز سرمایه‌گذاری‌ ها + ارزش روز دارایی‌ های جاری)

  1. روش سوم ارزش خالص دارایی (nav):

NAV = ارزش افزوده سرمایه‌گذاری‌ها + بهای تمام‌شده حقوق صاحبان سهام

از روش سوم در محاسبه نمودن نسبت خالص دارایی در شرکت ها و سازمان های ایرانی بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.

 پیشنهاد ویژه: نحوه مدیریت و کنترل نمودن میزان دارایی و سرمایه در هر سازمان و شرکتی از اهمیت بالایی برخوردار است، اگر نمیدانید مدیریت سرمایه چیست پیشنهاد میشود حتما مقاله ذکر شده را مطالعه نمایید.

p/nav چیست
p/nav چیست

p/nav چیست

p/nav در سرمایه گذاری مقدار ارزش سهام نسبت به ارزش خالص دارایی‌ های شرکت را نشان میدهد و در زمانی که این مقدار از ۱۰۰ درصد کمتر باشد یعنی بهترین زمان برای سرمایه گذاری خواهد بود چرا که در این زمان سهام با قیمتی ارزان‌ تر از ارزش واقعی سازمان معامله خواهد شد.

ارزش خالص دارایی (NAV) چیست و چگونه محاسبه می شود؟

همانطور که بالاتر در رابطه با تعریف خالص دارایی ها و اینکه ارزش خالص دارایی چیست گفته شد، در پاسخ این سوال که ارزش خالص دارایی یا NAV چیست و چگونه محاسبه می‌شود؟ باید بگوییم با توجه به نوشته های موجود در ارزش خالص دارایی ویکی پدیا، nav ارزش خالص دارایی بوده و در واقع میزان ارزش و میزان درامد خالصی است که پس از کسر میزان بدهی ها و میزان سود کارمندان از ارزش واقعی سازمان به دست می آید.

ارزش خالص دارایی به سه روش قابل محاسبه است که در هر یک از این روش ها میتوانید از فرمول های مختلفی که بالاتر آن ها را قرار داده ایم استفاده نمایید.

در دوره آموزش مدیریت سرمایه نیز ذکر شده است که برای محاسبه نسبت P/NAV هر سهم ابتدا باید قیمت و ارزش خالص دارایی سهم را به دست آورید. قیمت نهایی هر سهم نیز به صورت روزانه بر روی تابلوی معاملات بورسی به سرمایه گذاران نمایش داده خواهد شد.

فرمول محاسبه ارزش خالص دارایی به صورت ذیل می باشد:

بدهی‌ها – ارزش کل دارایی‌ها =NAV

شما عزیزان میتوانید قیمت پایانی هر سهم در سایت Tsetmc.com و اطلاعات مربوط به NAV هر شرکت هم در سامانه کدال (Codal.ir) مشاهده نمایید.

سوالات متداول

ارزش خالص دارایی یا nav چیست؟

ارزش خالص دارایی یا nav میزان ارزش واقعی سازمان می باشد که حاصل از کسر بدهی ها و سود حاصل از ارزش روزانه سازمان بوده و در سرمایه گذاری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. داخل مقاله در رابطه با نحوه محاسبه ارزش خالص دارایی یا nav صحبت کرده ایم.

واحد ارزش خالص دارایی چیست؟

واحد ارزش خالص دارایی یک واحد تجاری است و با کسر ارزش کل دارایی‌های آن واحد از ارزش کل بدهی‌ های آن محاسبه می‌ شود. داخل مقاله در رابطه با مفهوم ارزش خالص دارایی و واحد آن صحبت کرده ایم.

ارزش خالص دارایی را چگونه محاسبه نماییم؟

ارزش خالص دارایی دارای سه فرمول اصلی میباشد و شما عزیزان میتوانید از هر یک از این فرمول ها برای به دست آوردن میزان ارزش خالص دارایی استفاده نمایید، این فرمول ها را داخل مقاله برای شما عزیزان ذکر نموده ایم.

source

توسط chehrenet.ir