قورمه سبزی یکی از غذاهای اصیل و پرطرفدار ایرانی می باشد که در مناطق مختلف با دستورهای متنوعی تهیه می شود. برای پخت قورمه سبزی باید سبزی ها را تفت دهید و سپس به همراه گوشت، لوبیا قرمز، لیموعمانی با آب کافی بپزید تا جا بیوفتد.

در این مقاله با آموزش انواع دستور پخت قورمه سبزی مانند قورمه سبزی با سبزی خشک، قورمه سبزی مجلسی، قورمه سبزی در زودپز، قورمه سبزی با گوشت گوسفندی و مرغ با شما همراه هستیم؛ بنابراین پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مقاله را مطالعه کنید.

پیشنهاد ویژه: برای کسب مهارت آشپزی به صورت تخصصی و پیشرفته از صفر تا صد، با تدریس حرفه ای اساتید مجرب پیشنهاد می کنیم دوره آموزش آشپزی آموزشگاه آریا تهران را تجربه کنید.

طرز تهیه قورمه سبزی با سبزی خشک

  • میزان سختی تهیه قورمه سبزی: متوسط
  • مدت زمان مورد نیاز برای تهیه قورمه سبزی: حدود 2 تا 3 ساعت
  • میزان کالری قورمه سبزی: هر وعده قورمه سبزی به همراه برنج حدود 350 تا 450 کالری دارد

مواد لازم برای طرز تهیه قورمه سبزی برای 4 نفر:

مواد لازم میزان
گوشت گوسفند یا گوساله (ران یا سردست) 300 تا 500 گرم
سبزی خشک قورمه (تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله، اسفناج یا شوید) 300 تا 500 گرم
لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی نصف لیوان
پیاز 2 عدد متوسط
لیمو عمانی 2 تا 3 عدد
روغن و ادویه(نمک، فلفل سیاه و زردچوبه) به میزان لازم
آب 4 تا 6 لیوان

برای طرز تهیه قورمه سبزی برای 8 نفر مواد اولیه را دو برابر کنید.

برای طرز تهیه قورمه سبزی برای 4 نفر با سبزی خشک مراحل زیر را انجام دهید:

مرحله اول: آماده کردن سبزی خشک
مرحله اول: آماده کردن سبزی خشک

مرحله اول: آماده کردن سبزی خشک

  • برای تهیه خورشت قورمه سبزی با سبزی خشک ابتدا سبزی خشک که شامل تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله، اسفناج یا شوید می باشد را از چند ساعت قبل در آب خیس کنید تا رنگ آن تیره شود و عطرش آزاد شود.
  • سبزی خیس خورده را آبکش کنید و با کمی روغن در قابلمه تفت دهید تا رنگ آن تیره شود.
مرحله دوم: آماده کردن گوشت و پیاز
مرحله دوم: آماده کردن گوشت و پیاز

مرحله دوم: آماده کردن گوشت و پیاز

  • پیاز ها را خرد کنید و سپس آن ها را با روغن و ادویه سرخ کنید.
  • سپس گوشت خورشتی خرد شده را به پیاز ها اضافه کنید و اجازه دهید تا بپزد و رنگ آن تغییر کند.
مرحله سوم: ترکیب مواد
مرحله سوم: ترکیب مواد

مرحله سوم: ترکیب مواد

  • لوبیا ها را از شب قبل خیس کنید و ترجیحا آب آن ها را تا 4 بار عوض کنید.
  • لوبیا های خیس خورده را به قابلمه و محتویات اضافه کنید.
  • سپس سبزی تفت خورده را به گوشت و لوبیا اضافه کنید و آب کافی بریزید تا مواد خوب بپزند.
مرحله چهارم: اضافه کردن لیمو عمانی
مرحله چهارم: اضافه کردن لیمو عمانی

مرحله چهارم: اضافه کردن لیمو عمانی

  • لیمو عمانی را سوراخ کرده و در نیمه های پخت و یا نیم ساعت آخر پخت داخل خورشت بیاندازید تا با طعم ترش آن خوش عطر شود.
  • اجازه دهید خورشت با شعله ملایم حدود 2 تا 3 ساعت بپزد تا گوشت کاملا نرم شود و غلیظ و جا افتاده شود.

برای دیدن فیلم طرز تهیه قورمه سبزی خوشمزه و جا افتاده و یا دیگر غذاهای ایرانی اصیل که نیاز به دانستن نکات مهمی دارد. می توانید با مراجعه به فیلم آشپزی رایگان علاوه بر آموزش پخت قورمه سبزی روش پخت اصولی غذاهای دیگر را به صورت رایگان یاد بگیرید.

راز خوشمزه شدن قورمه سبزی

  • یکی از نکات مهم در طرز تهیه قورمه سبزی با گوشت گوسفندی، استفاده از گوشت مناسب است. مناسب ترین گوشت برای قورمه سبزی مجلسی، گوشت گوسفندی یا یا گوساله از قسمت ران یا سردست می باشد.
  • توجه داشته باشید که گوشت گوسفندی به دلیل چرب بودن آن در پایان پخت جمع می شود به همین دلیل باید گوشت را به تکه های بزرگ تری تقسیم کنید تا در آخر پخت مشخص باشد.
  • یکی دیگر از نکات مهم در پختن قورمه سبزی، نحوه اضافه کردن لیموعمانی به خورش می باشد. ۱۵ الی ۳۰ دقیقه پایان پخت خورش، لیموعمانی را درون خورش بیندازید.
  • اگر به دنبال استفاده از چاشنی قورمه سبزی هستید، می توانید برای خوش عطر و رنگ شدن قورمه سبزی، ۱ قاشق پودر شنبلیله خشک شده را در کمی روغن تف دهید و در ۳۰ دقیقه پایان پخت قورمه سبزی، به خورش اضافه کنید.
طرز تهیه قورمه سبزی مجلسی برای 10 نفر
طرز تهیه قورمه سبزی مجلسی برای 10 نفر

طرز تهیه قورمه سبزی مجلسی برای 10 نفر

مواد لازم برای پخت قورمه سبزی خوشمزه مجلسی (10 نفر):

مواد لازم میزان
گوشت خورشتی حدود 1 و 2.5 کیلوگرم
سبزی تازه قورمه (تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله، اسفناج یا شوید) 2 تا 2.5 کیلوگرم
لوبیا قرمز یا چیتی حدود 500 گرم
پیاز 4 تا 5 عدد متوسط
لیمو عمانی 6 تا 8 عدد
روغن و ادویه به میزان لازم
آب 10 تا 12 لیوان
سیر 3 حبه

نکته : این مقادیر گفته شده برای طرز تهیه قورمه سبزی برای 10 نفر می باشد در صورتی که به دنبال مقدار مواد اولیه برای طرز تهیه قورمه سبزی مجلسی برای ۲۰ نفر هستید، باید این مقادیر را دو برابر کنید.

برای تهیه خورشت قورمه سبزی مجلسی مراحل زیر را انجام دهید:

1.مرحله اول

در مرحله اول دستور پخت قورمه سبزی مجلسی سبزی تازه را به خوبی خرد کنید و آن را با روغن کافی روی حرارت ملایم سرخ کنید تا کاملا تغییر رنگ دهد و مزه خامی آن از بین برود.

2.مرحله دوم

در قدم بعد پیازها را به همراه سیر به صورت نگینی ریز خرد کنید. اجازه دهید تا روغن کاملا داغ شود. حال پیازهای خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه تف دهید تا زمانی که پیازها سبک و طلایی شوند. در ادامه سیر را به آن اضافه کنید و دوباره تف دهید.

سیر را تا زمانی تف دهید که عطر آن خارج شود. هنگامی که عطر و بوی آن خارج شد، گوشتی که از قبل تکه تکه شده است را به قابلمه اضافه کنید و مجددا تف دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

3.مرحله سوم

در این مرحله از طرز تهیه ی قورمه سبزی لوبیا هایی که از قبل خیس کرده اید را آبکشی کنید و بشویید و سپس به قابلمه حاوی گوشت اضافه کنید و کمی تف دهید. در ادامه ۴ الی ۶ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را روی آن بگذارید.

در قدم بعد حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا زمانی که آب به جوش آید. پس از به جوش آمدن آب درون قابلمه، حرارت را ملایم کنید و صبر کنید تا گوشت و لوبیا کاملا پخته شوند.

در این فاصله تخمه های درون لیموعمانی را خارج کنید. برای اینکه تلخی لیموعمانی ها از بین برود آن ها را درون آب قرار دهید.

4.مرحله چهارم

بعد از نیم پز شدن گوشت و لوبیا، سبزی خورشتی که سرخ کرده اید را به قابلمه اضافه کنید و بعد از پخته شدن کامل گوشت و لوبیا، لیموعمانی را همراه با مقداری نمک و فلفل به قابلمه اضافه کنید.

در مرحله آخر حرارت زیر قابلمه را ملایم تر کنید تا خورش با حرارت ملایم جا بیوفتد و روغن بیندازد.

اگر به درست کردن غذاهای مجلسی برای مهمانی ها علاقه دارید. به خصوص به دنبال طرز تهیه زرشک پلو مخصوص هستید پیشنهاد می کنیم از دستور طرز تهیه زرشک پلو تالار استفاده کنید.

راز قورمه سبزی جا افتاده مجلسی

  • مهم ترین راز قورمه سبزی جا افتاده این است که سبزی به خوبی سرخ شود و خورشت به صورت آرام و طولانی روی حرارت ملایم بپزد.
  • در طرز تهیه قورمه سبزی با سبزی تازه دقت کنید که سبزی تازه باید خوب ریز و خرد شود و به خوبی با روغن سرخ شود تا رنگ آن تغییر کند و عطر آزاد کند.
  • فراموش نکنید که در طرز تهیه ی قورمه سبزی باید سبزی ها را به طور مرتب هم بزنید تا نسوزند چرا که سوخته شدن سبزی ها باعث تلخی قورمه سبزی می شود. اگر سبزی به خوبی سرخ شود خورشت شما به خوبی روغن می اندازد.
  • برای مجلسی بودن قورمه سبزی می توانید از گوشت گوسفندی با استخوان استفاده کنید.
  • یکی از نکات در طرز تهیه قورمه سبزی روغن انداخته، استفاده از یخ می باشد. شما می توانید برای اینکه روغن روی خورش جمع شود چند تکه کوچک یخ داخل ملاقه بگذارید و مقاله را روی روغن ها نگه دارید.
  • در صورتی که تمایل دارید قورمه سبزی بدون لوبیا درست کنید، می توانید آن را از لیست مواد اولیه حذف کرده و از ریختن آن در قابلمه صرف نظر کنید.

پیشنهاد ویژه: برای یادگیری مهارت آشپزی سنتی از مبتدی تا پیشرفته و دریافت مدرک فنی حرفه ای زیر نظر اساتید برتر، پیشنهاد می کنیم به صفحه آشپزی سنتی مراجعه کنید.

طرز تهیه قورمه سبزی در زودپز
طرز تهیه قورمه سبزی در زودپز

طرز تهیه قورمه سبزی در زودپز

طرز تهیه قورمه سبزی در زودپز یک طرز تهیه قورمه سبزی ساده است و نیاز به مراحل پیچیده ای ندارد فقط کافیست به جای اینکه مواد را در قابلمه بریزید در ابتدا از زودپز برای پخت قورمه سبزی استفاده کنید. توجه داشته باشید که زمان پخت قورمه سبزی در زودپز تقریبا ۵۰ دقیقه است.

در طرز تهیه قورمه سبزی با زودپز برای اینکه لوبیا ها له نشوند بهتر است گوشت و لوبیا به صورت جدا گانه پخته شوند. به این منظور بعد از پخته شدن گوشت و سبزی در زودپز، لوبیا های پخته شده و لیموعمانی را به آن اضافه کنید. سپس برای چاشنی خورشت کمی آبلیمو به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا خورشت با حرارت ملایم جا بیفتد و سپس نوش جان کنید.

در کنار قورمه سبزی عدس پلو نیز از غذاهای محبوب و پرطرفدار می باشد اما برخی نمی دانند که طرز تهیه یک عدس پلو خوشمزه چیست و یا تهیه عدس پلو نذری چه نکاتی دارد. پس برای درست کردن یک عدس پلو درجه یک به مقاله طرز تهیه عدس پلو با گوشت چرخ کرده مراجعه کنید.

طرز تهیه قورمه سبزی با مرغ
طرز تهیه قورمه سبزی با مرغ

طرز تهیه قورمه سبزی با مرغ

طرز تهیه قورمه سبزی خوشمزه و جا افتاده با مرغ مشابه طرز تهیه قورمه سبزی با گوشت می باشد با این تفاوت که به جای گوشت گوسفندی باید از گوشت مرغ استفاده کنید و مراحلی که در ابتدای مقاله توضیح دادیم را طی کنید. در انتها می توانید برای چاشنی قورمه سبزی از مقدار کمی رب انار استفاده کنید تا طعم خوشمزه ای به خورش شما بدهد.

طرز تهیه قورمه سبزی با گوشت چرخ کرده

اگر نمی دانید که با گوشت چرخ کرده چگونه قرمه سبزی درست کنیم؟ باید گفت در این روش شما می توانید گوشت چرخ کرده را به صورت کوفته های قلقلی کوچک در آورده و بعد از سرخ کردن همراه با سبزی و لوبیا در خورشت بریزید. در این روش خورشت زود تر م یپزد و بافت گوشت نرم تر خواهد بود و شما یک قورمه سبزی متفاوت را امتحان می کنید.

طرز تهیه قورمه سبزی شمالی

معمولا در روش تهیه قورمه سبزی شمالی از سبزی های محلی و معطر شمالی استفاده می شود و به همین دلیل قورمه سبزی شمالی یکی از خوشمزه ترین قورمه سبزی های دنیا محسوب می شود.

یکی از نکات مهم در طرز تهیه قورمه سبزی شمالی ترکیب کردن سبزیجات به مقدار زیر می باشد.

  • تره و گشنیز : به طور مساوی
  • سبزی جعفری : بیشتر از تره و گشنیز
  • شنبلیله : یک سوم تره و گشنیز
  • مقداری برگ چغندر یا اسفناج
  • خالواش یا چوچاق : به مقدار کم

برای آشپزی قورمه سبزی شمالی باید خورش را به مدت طولانی روی حرارت ملایم قرار دهید تا خورش کاملا جا بیفتد.

یکی از نکات مهم در طرز تهیه خورشت سبزی خوشمزه شمالی، استفاده از گوشت خورشتی به همراه استخوان و مقدار کمی چربی می باشد. در صورتی که دوست دارید میزان ترشی خورش بیشتر باشد می توانید از مقداری آبغوره استفاده کنید.

اگر به تهیه غذاهای ایرانه مانند دانوال دلمه علاقه دارید و می خواهید انواع مختلف دلمه مانند دلمه برگ مو، کلم، گوجه و فلفل دلمه را یاد بگیرید به صفحه طرز تهیه دلمه بادمجان ساده مراجعه کنید و به صورت مرحله به مرحله و آسان آشپزی کنید.

طرز تهیه قورمه سبزی جنوبی با تمر هندی

در صورتی که می خواهید قورمه سبزی شما همانند جنوبی ها تند و تیز و سیاه شود، باید کمی متفاوت از روشی که گفته شد عمل کنید. برای این کار ابتدا باید علاوه بر سبزیجاتی که گفته شد، سیر سبز و شوید را به آن اضافه کنید.

سپس باید سبزی را تا حدی سرخ کنید که سبزی ها سیاه شوند و در آخر فراموش نکنید که به خورش فلفل سیاه و قرمز فراوان اضافه کنید تا خورش طعم تندی به خود بگیرد. در آخر برای چاشنی قورمه سبزی می توانید به جای آبلیمو از تمر هندی استفاده کنید.

اگر می خواهید در کنار خورشت ها و قورمه سبزی برای مهانانتان انواع پلو را سرو کنید حتما طرز تهیه انواع پلوهای مخلوط ایرانی را مشاهده کنید تا با طرز تهیه آسان این پلوهای پرطرفدار آشنا شوید.

قورمه سبزی با لوبیا چیتی بهتره یا قرمز

انتخاب نوع لوبیا در طرز تهیه ی قورمه سبزی خوشمزه و جا افتاده کاملا بستگی به ذائقه و سلیقه شما دارد. معمولا از لوبیا چیتی برای لعاب انداختن خورشت استفاده می شود. اگر میخواهید این خورش را برای مجلس خاصی سرو کنید بهتر است از لوبیا چیتی استفاده کنید چرا که این لوبیا درشت تر است و در ظرف مشخص تر است.

از طرفی دیگر استفاده از لوبیا قرمز باعث خوشرنگ شدن تر خورش می شود. لازم به ذکر است که استفاده از هر نوع لوبیا در طعم و مزه این خورش تاثیری نمی گذارد.

پیشنهاد ویژه: اگر می خواهید آشپزی را به صورت حرفه ای و کاملا کاربردی یاد بگیرید و از این طریق کسب درآمد کنید، پیشنهاد می کنیم دوره آشپزی ملل مجتمع فنی آریا تهران را از دست ندهید.

سبزی قورمه سبزی تهرانی شامل چیست

سبزی قورمه سبزی تهرانی شامل تره، جعفری، شنبلیله، گشنیز و اسفناج می باشد. همانطور که گفته شد دستور پخت قورمه سبزی در مناطق مختلف متفاوت است و این امر درمورد سبزی قورمه سبزی نیز صدق می کند.

به طور مثال در قورمه سبزی جنوبی علاوه بر سبزیجاتی که گفته شد، از سیر سبز و شوید نیز استفاده می کنند. در استان آذربایجان سبزی ترخون که باعث تند و تیز شدن طعم خورش می شود نیز به سبزیجات اضافه می شود.

سبزی قورمه سبزی خوزستانی شامل چیست

یکی از سوالات پرتکراری که توسط کاربران مطرح می شود این است که طرز تهیه قورمه سبزی خوشمزه خوزستانی شامل چه چیزهایی می شود؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که قورمه سبزی خوزستانی با توجه به عطر سبزی های خاص که در فصل زمستان به بازار ارائه می شود، پخته می شود و معمولا به جای روغن خوراکی از دمبه آب شده گوسفندی استفاده می کنند.

راهنمای نسبت سبزی قورمه در قورمه سبزی

یکی از نکات بسیار مهم در قورمه سبزی خوشمزه، نسبت سبزی قورمه سبزی می باشد که نباید از آن غافل شوید.

نسبت سبزی قورمه برای 5 کیلو

نوع سبزی میزان
تره ۲.۵ کیلوگرم
جعفری ۱.۲ کیلوگرم
گشنیز ۵۰۰ گرم
شنبلیله ۲۵۰ گرم
اسفناج ۲۵۰ گرم

نسبت سبزی قورمه سبزی برای ۱۵ کیلو

نوع سبزی میزان
تره ۷.۵ کیلوگرم
جعفری ۵ کیلوگرم
گشنیز ۱.۵ کیلوگرم
شنبلیله ۱ کیلوگرم
اسفناج ۱ کیلوگرم

جمع بندی

همانطور که گفتیم غذای قورمه سبزی یکی از پرطرفدارترین و خوشمزه ترین غذاهای اصیل ایرانی می باشد که در اکثر مهمانی ها و مراسم به همراه برنج و سالاد شیرازی سرو می شود. برای مشاهده آموزش پخت قورمه سبزی با سبزی خشک و یا به صورت مجلس با گوشت مرغ و گوسفندی و یا حتی در زودپز به صورت مرحله به مرحله این مقاله را مطالعه کنید.

سوالات متداول

طرز تهیه قورمه سبزی مجلسی چگونه است؟

در این مقاله طرز تهیه قورمه سبزی رستورانی در خانه همراه با نکات را ارائه داده ایم تا شما بتوانید این غذای خوشمزه را به ساده ترین و خوشمزه ترین شکل ممکن در منزل تهیه کنید.

قورمه سبزی با لوبیا چیتی خوشمزه تر می شود یا لوبیا قرمز؟

همانطور که اشاره کردیم، استفاده از لوبیا چیتی یا قرمز در تهیه قورمه سبزی کاملا بستگی به ذائقه و سلیقه شما دارد اما همانطور که گفتیم استفاده از لوبیا چیتی باعث لعاب بیشتر خورش می شود در صورتی که لوبیا قرمز باعث خوشرنگ تر شدن آن می شود.

قورمه سبزی تهرانی شامل چه سبزی هایی است؟

سبزی قورمه سبزی تهرانی شامل تره، جعفری، شنبلیله، گشنیز و اسفناج می باشد که در مناطق مختلف ممکن است در کنار این سبزیجات از سبزی های معطر دیگری نیز استفاده شود.

چگونه قورمه سبزی درست کنیم؟

برای تهیه قورمه سبزی جا افتاده و خوشمزه باید سبزی ها را به میزان لازم تفت دهید اما دقت داشته باشید اگر سبزی خشک زیاد تفت داده شود تلخ می شود و سپس به همراه گوشت، لوبیا قرمز، لیموعمانی با آب کافی بپزید تا جا بیوفتد.

طرز تهیه قورمه سبزی خوشمزه و جا افتاده با رب چگونه است؟

در طرز تهیه قورمه سبزی با رب بعد از سرخ کردن سبزی و پخت گوشت و لوبیا کمی رب گوجه فرنگی به خورشت اضافه می کنند تا طعم ترش و شیرین، رنگ و مزه متفاوتی بگیرد.

چرا رنگ قورمه سبزی من روشن می شود؟

زیرا سبزی باید خوب سرخ شود و اگر کم سرخ شود رنگ خورشت کم رنگ و بی رنگ مشخص می شود.

چرا خورشت قورمه سبزی گاهی تلخ می شود؟

به دلیل زیاد بودن شنبلیه یا زود اضافه کردن لیمو عمانی به خورشت.

آیا می توان قورمه سبزی را فریز کرد؟

بله سبزی تازه بعد از سرخ شدن و پخته شدن قابل فریز شدن است.

چرا قورمه سبزی من آبکی می شود؟

از آب زیاد استفاده کرده اید و یا زمان کافی برای جا افتادن خورشت نداده اید.

می توان در تهیه قورمه سبز یبه جای لیمو عمانی از آب لیمو استفاده کرد؟

بله اما طعم خوشمزه واصیل قورمه سبزی با لیمو عمانی بهتر می شود.

source

توسط chehrenet.ir