پوچد اگ یکی از سالمترین و خوش طعمترین روشهای پخت تخم مرغ است که به عنوان یک صبحانه کافهای، رژیمی و محبوب شناخته شده است. در نحوه پخت پوچد اگ فقط کافی است تخم مرغ را بدون پوست در آب داغ و کمی سرکه قرار دهید تا سفیده کمی منسجم شود و زرده نرم و کرمی باقی بماند.
در نتیجه شما یک صبحانه پوچد اگ مقوی، کم کالری و البته سبک خواهید داشت که میتوانید با نان تست و آووکادو یا سالاد آن را میل کنید. در ادامه تمامی نکات طلایی برای اموزش پوچد اگ را به شما خواهیم گفت.

پوچد اگ چیست
اگر برایتان سوال است که پوچد اگ چیه؟ باید گفت این مدل تخم مرغ همان تخم مرغ آبپزی است که سفیده کمی سفت و زرده حالتی کرمی دارد. پوچد اگ یک روش سالم و کم چرب و بدون استفاده از روغن برای پخت تخم مرغ در آب جوش است که در آن تخم مرغ بدون پوسته داخل آب داغ آرام پخته میشود.
پوچد اگ به انگلیسی همان Poached Eggs (پوچد اگز) میباشد و تلفظ پوچد اگ هم به صورت پُوچد اِگ گفته میشود و ریشه اصلی پخت این مدل تخم مرغ به آشپزی کلاسیک فرانسه برمیگردد. در واقع تکنیک poaching یا همان پخت در آب داغ یکی از پایههای مهم در آشپزی فرانسه است و فرانسویها اولین افرادی بودند که این روش پخت را به شکل حرفهای وارد دستور غذا کردند.
البته تخم مرغ پوچد بعدها در آمریکای شمالی و اروپا هم رایج شد که امروزه در سرار دنیا در صبحانههای کافهای و یا همراه با فرنچ تست رژیمی سرو میکنند. برای داشتن یک صبحانه کافهای جذاب میتوانید طرز تهیه صبحانه انگلسیی را هم یاد بگیرید.

چگونه پوچد اگ درست کنیم
در ادامه به مرحله به مرحله طرز تهیه پوچد اگ ساده و خوشمزه را دنبال کنید.
مواد لازم برای طرز تهیه تخم مرغ مرطوب یا همان پوچد اگ:
| مواد لازم | میزان |
|---|---|
| تخم مرغ | 1 عدد تازه |
| آب | 3 تا 4 لیوان |
| سرکه سفید | 1 قاشق غذاخوری |
| نمک | اختیاری |
مراحل روش تهیه تخم مرغ آب پز بدون پوست:
1. آب را گرم کنید
در یک قابلمه یا شیرجوش آب بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. وقتی در ته قابلمه حباب ریز ظاهر شد حرارت را کم کنید. آب نباید در حال جوش باشد و یا قل قل کند چون باعث پخش شدن سفیده میشود.
2. سرکه را اضافه کنید
1 قاشق غذا خوری سرکه سفید به آب اضافه کنید. این کار سبب میشود تا سفیده سریعتر ببندد و فرم خود را حفظ کند. نگران طعم سرکه نباشید چون اصلا حس نمیشود.
3. گرداب درست کنید
با یک چنگال یا قاشق آب را در جهت عقربههای ساعت بچرخانید تا یک گرداب ملایم ایجاد شود این کار باعث میشود سفیده دوره زرده جمع شود و تخم مرغ فرم زیبایی بگیرد.
4. شکستن تخم مرغ در آب جوش
تخم مرغ را در یک ظرف جدا بشکنید تا راحتتر بتوانید آن را داخل آب بریزید و زرده سالم بماند. خیلی آرام تخم مرغ را داخل مرکز گرداب بریزید.
5. زمان پختن تخم مرغ در آب جوش
حدود 3 تا 4 دقیقه صبر کنید تا سفیده کاملا ببندد و زرده نرم و کرمی باقی بماند.
6. تخم مرغ را خارج کنید
بعد از پختن تخم مرغ در آب جوش با یک کفگیر سوراخدار یا قاشق بزرگ تخم مرغ را به آرامی از آب خارج کنید. روی دستمال یا حوله کاغذی بگذارید تا آب اضافی آن گرفته شود.
اگر به دنبال یادگیری مهارتهای آشپزی هستید آریا تهران به عنوان معتبرترین آموزشگاه آشپزی در تهران میتواند بهترین گزینه برای شما باشد. در این مجموعه شما تمامی تکنیکهای مختلف پخت و طرز تهیه غذاهای متنوع ار با در یافت مدرک فنی حرفهای یاد خواهید گرفت.
همچنین با یادگیری درستکرن غذای فست فودی باکلاس میتوانید غذاهایی سریع و خوشمزه درست کنید که ظاهری شبیه به غذای رستورانهای حرفهای دارد و برای ایجاد کسب و مهمانیها بسیار کاربرد دارد.
نکات طلایی برای تهیه تخم مرغ آب پز بدون پوست:
- تخم مرغ باید حتما تازه باشد چون تخم مرغ تازه سفیده غلیظتری دارد و بهتر جمع میشود.
- آب نباید بجوشد و جوشیدن شدید باعث پخش شدن سفیده میشود.
- گرداب برای فرم دهی بهتر تخم مرغ به شما کمک میکند مخصوصا اگر یک تخم مرغ دارید.
- زمان پخت اگر بیش از 4 دقیقه باشد باعث سفت شدن زرده میشود.
پیشنهاد ویژه: با شرکت در دوره برانچ آریا تهران مهارتهای پخت انواع صبحانه و عصرانههای سبک و بین المللی را یاد بگیرید. برای اطلاعات بیشتر به صفحه دوره برانچ مراجعه نمایید.

پوچد اگ بدون سرکه
برای طرز تهیه poached egg بدون سرکه استفاده از تخم مرغ تازه بسیار مهم است چون در نبود سرکه سفیده فقط با تازگی میتواند فرم خود را حفظ کند. مراحل زیر را انجام دهید:
- ابتدا در یک قابلمه کوچک آب بریزید و روی حرارت بالا قرار دهید تا به جوش کامل برسد. سپس حرارت را کم کنید تا فقط آب داغ بماند و قل قل نکند.
- تخم مرغ را در یک ظرف کوچک بشکنید تا زرده سالم بماند.
- آب را در قابلمه به آرامی بچرخانید تا یک گرداب ملایم به وجود بیاید و سپس تخم مرغ را در مرکز گرداب قرار دهید.
- حدود 3 تا 4 دقیقه صبر کنید تا سفیده بپزد و زدره نیمپز باقی بماند.
- در آخر تخم مرغ را به کمک کفگیر از آب خارج کرده و روی دستمال بگذارید تا آب آن کاملا گرفته شود.
پیشنهاد ویژه: با شرکت در دوره مدیریت کافه رستوران آریا تهران مهارتهای عملی و مدیریتی لازم برای راه اندازی و مدیریت یک کافه یا رستوران حرفهای را یاد بگیرید. برای اطلاعات بیشتر به صفحه دوره مدیریت کافه رستوران مراجعه نمایید.

طرز تهیه اگ بندیکت
اگ بندیکت یک صبحانه خوش عطر و کلاسیک است که از ترکیب پوچد اگ، نان انگلیسی یا مافین و ژامبون و بیکن درست شده و روی آن سس هالندز ریخته میشود.
مواد لازم برای 2 نفر:
| مواد لازم | میزان |
|---|---|
| تخم مرغ پوچد | 2 عدد |
| نان انگلیسی یا نان تست | 2 عدد |
| ژامبون یا بیکن | 2 برش |
| کره | به میزان لازم برای تست کردن نان |
مواد لازم برای سس هالندز:
| مواد لازم | میزان |
|---|---|
| زرده تخم مرغ | 2 عدد |
| آب لیمو تازه | 1 قاشق غذا خوری |
| کره ذوب شده | 100 گرم |
| نمک و فلفل | به میزان لازم |
اگر دوست دارید طعمهای کافهای و حرفهای را در خانه تجربه کنید میتوانید با یادگیری طرز تهیه وافل کافی شاپی با دستورهای خیلی ساده طعمهای جدید را تجربه کنید. همچنین با کمی تمرین و دقت میتوانید مهارتهای شیرینی پزی مانند طرز تهیه پنکیک داچ بیبی را نیز به خوبی یاد بگیرید.
طرز تهیه سس هالندز:
- زرده تخم مرغ را داخل کاسه ای بریزید و روی بخار آب بنماری کنید.
- به آن آبلیمو اضافه کرده و هم بزنید تا غلیظ شود.
- کره ذوب شده را کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا سس غلیظ شود.
- در آخر نمک و فلفل را به سس اضافه کنید.
طرز تهیه اگ بندیکت به همراه پوچد اگ:
- در ابتدا پوچد اگ خود را با توجه به طرز تهیه تخم مرغ آب پز مخلوط و بدون پوست که در ابتدا توضیح دادیم آماده کنید.
- نان انگلیسی یا تست را از وسط نصف کنید و با کره در ماهیتابه تست کنید تا طلایی شود.
- ژامبون و بیکن را جداگانه سرخ کنید تا کمی برشته شوند.
- نان تست را در بشقاب قرار دهید و سپس ژامبون و بیکن را روی نان بگذارید بعد از آن تخم مرغ پوچد را روی بیکن گذاشته و سس هالندز گرم را روی پوچد اگ بریزید و در آخر میتوانید آن را با فلفل و جعفری تزئین کنید.
تخم مرغ یکی از وعدههای مغذی برای تغذیه کودکان است اما برای تغذیه سالم کودکان یادگیری تهیه صبحانه کودک ۹ ماهه اهمیت بسیار زیادی دارد تا مواد مغذی و مناسب رشد آنها را فراهم کند. همچنین با آموزش صبحانه انگشتی کودک میتوانید خوراکیهای قابل دست گرفتن، نرم و جذاب را برای کودک بازیگوش خود آماده کنید.
پیشنهاد ویژه: در دوره آشپزی بین المللی آریا تهران با طرز تهیه غذاهای محبوب از سراسر جهان آشنا شوید و تکنیکهای حرفهای آشپزی بین المللی را یاد بگیرید. برای اطلاعات بیشتر به صفحه دوره آشپزی بین المللی مراجعه نمایید.

طرز تهیه صبحانه با سفیده تخم مرغ
در ادامه چند نمونه طرز تهیه صبحانه رژیمی و سالم با سفیده تخم مرغ به شما پیشنهار میکنیم که حتما امتحان کنید.
- املت سفیده تخم مرغ با سبزیجات
- ساندویچ سفیده تخم مرغ و آووکادو
- کاسه پروتئینی سفیده تخم مرغ و جو دوسر
- پنکیک سفیده تخم مرغ
- رول سفیده تخم مرغ با نان لواش
جمع بندی
پوچد اگ طرز تهیه تخم مرغ بدون نیاز به روغن یا کره است که یکی از سالمترین و خوش فرمترین روشهای پخت تخم مرغ است. این تخم مرغ لطیف و خوش طعم پایهای عالی برای صبحانههایی مانند اگ بنددیکت یا ترکیب نان تست و آووکادو میباشد.
سوالات متداول
هر عدد پوچد اگ با تخم مرغ متوسط حدود 70 کالری دارد چون بدون روغن یا کره پخته میشود.
چیلی پوچد اگ همان تخم مرغ آبپز بدون پوست است که با روغن چیلی، سیر یا ادویههای تند سرو میشود.
بله ولی بهتر است گرداب درست نکنید و تخم مرغها را با فاصله داخل آب بریزید تا به هم نچسبند.
آب باید داغ باشد اما قل قل نزند و دمای آن حدود 80 درجه سانتیگراد باشد.
کاملا مناسب است زیرا کالری کمی داشته و حاوی پروتئین است و در تهیه آن از هیچگونه روغنی استفاده نمیشود.
source