سس هلندی یکی از سس های کلاسیک و پایه در آشپزی فرانسوی است، هرچند که او را با نام سس فرانسوی می شناسند. این سس بافتی نرم، کرمی و براق دارد و طعمش ترکیبی از کره، زرده تخم مرغ و آبلیمو است. البته در صورت تمایل از سرکه سفید هم در ترکیب آن استفاده می شود. در واقع سس هلندی از امولسیون کردن زرده تخم مرغ و کره آب شده درست می شود. یعنی زرده و کره به آهستگی با هم ترکیب می شوند تا بافتی یکدست و لطیف ایجاد شود. طعم ترش و کره ای آن موجب می شود که با تخم مرغ، سبزیجات بخارپز (مانند مارچوبه) یا ماهی و مرغ بسیار هماهنگ باشد. طرز تهیه سس هلندی خوشمزه و مخصوص برای انواع غذا هم به این صورت است که ابتدا باید موادی مثل زرده تخم مرغ (حداقل 3 عدد)، صد گرم کره آب شده، آبلیمو تازه یک قاشق غذاخوری، نمک به میزان لازم، فلفل سیاه را تهیه کرد و مطابق با دستورالعمل زیر مراحل درست کردن آن را انجام دهید.

پس از مطالعه این مقاله، در صورتی که تمایل دارید انواع سس های لذیذ و خوشمزه را به شکل حرفه ای درست کنید، کلاس های آموزشی مجتمع فنی آریا تهران در این زمینه به شما کمک می کنند که جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این دوره های آموزشی می توانید به صفحه دوره سوسیر مراجعه نمایید.

مراحل طرز تهیه سس هلندی
مراحل طرز تهیه سس هلندی

مراحل طرز تهیه سس هلندی

برای طرز تهیه سس هلندی اصل همانند دیگر سس ها ابتدا باید مواد اولیه آن را فراهم کرد. مواد ضروری برای طرز تهیه سس هولندایز مرحله به مرحله شامل موارد زیر است.

  • زرده تخم مرغ: 3 عدد
  • کره: 100 گرم (آب شده و گرم)
  • آبلیمو تازه: 1 قاشق غذاخوری
  • نمک: به میزان لازم
  • فلفل سیاه (اختیاری): به مقدار لازم

بعد از آماده کردن این مواد، مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید. (توجه» پس از انجام این مراحل، هرکجا که نیاز به سوال یا راهنمایی داشتید، در انتهای همین صفحه و در بخش نظرات، سوالات خود را وارد نمایید تا همکاران ما در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ دهند.)

برای یادگیری تمامی مهارت های آشپزی با اخذ مدرک بین المللی و قابل ترجمه می توانید به صفحه هزینه کلاس آشپزی در تهران مراجعه نمایید.

آماده سازی آب گرم برای درست کردن سس هلندی

یک کاسه نسوز روی قابلمه ای با آب جوش (نه زیاد) قرار دهید. مهم است که کف کاسه با آب تماس نداشته باشد.

هم زدن زرده ها؛ مرحله دوم آمادی سازی سس هلندی

زرده تخم مرغ ها را داخل کاسه بریزید و کمی هم بزنید تا یکدست شوند.

جهت آشنایی با انواع سس ها می توانید به صفحه انواع سس مراجعه نمایید.

امولسیون کردن با کره

کره آب‌شده و گرم را به تدریج و به آرامی به زرده ها اضافه نمایید و همزمان با همزن دستی یا برقی هم بزنید تا مخلوط به دست آمده کرمی و براق شود.

برای آشنایی با مراحل آموزش طرز تهیه سس سالاد سزار، پیشنهاد می کنیم که مقاله آموزشی طرز تهیه سس سالاد سزار را مطالعه نمایید.

اضافه کردن طعم دهنده ها برای بهتر شدن طعم سس هلندی

آبلیمو، نمک و کمی فلفل اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید تا یکنواخت شود.

برای آشنایی با مراحل انواع سس واسابی، پیشنهاد می کنیم که مقاله آموزشی سس واسابی را مطالعه نمایید.

سرو کردن سس هلندی

سس آماده را گرم سرو کنید و آن را روی سبزیجات بخارپز، ماهی یا تخم مرغ بندیکت بریزید.

برای یادگیری تمامی مهارت های آشپزی با اخذ مدرک بین المللی و قابل ترجمه می توانید به صفحه هزینه کلاس آشپزی در تهران مراجعه نمایید.

نکات مهم در مورد مراحل طرز تهیه سس هلندی

در بخش زیر سه نکته مهم و ضروری را ذکر کرده ایم که در زمان تهیه سس هلندی باید به آن توجه داشته باشید. رعایت این نکات کمک می کند که نتیجه کار شما به بهترین شکل ممکن مشاهده شود.

  • ابتدا باید توجه داشته باشید که حرارت زیاد موجب می شود زرده ها بپزند و سس بریده شود، پس همیشه حرارت را ملایم نگه دارید.
  • اگر سس بریده شد، می توانید کمی آب ولرم اضافه کنید و با همزن آن را دوباره یکدست کنید.
  • سس هلندی را معمولا به شکل گرم سرو می کنند و یکی از اجزای اصلی غذای معروف تخم مرغ بندیکت است.

جهت یادگیری مراحل طرز تهیه انواع صبحانه پیشنهاد می کنیم در کلاس های آموزش صبحانه آموزشگاه فنی حرفه ای آریا تهران شرکت نمایید، جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید به صفحه کلاس آموزش صبحانه کافه ای مراجعه نمایید.

طرز تهیه سس هلندی برای سیب زمینی

برای سیب زمینی شما می توانید سس هلندی را کمی ساده تر و با طعم متناسب با سبزیجات درست کنید. همان مواد ذکر شده در بخش قبلی را تهیه نمایید. سپس آب گرم را آماده کنید. مثل مرحله قبلی زرده ها را در کاسه هم بزنید تا کمی سبک و یکدست شوند. سپس کره آب شده و گرم را خیلی آهسته اضافه نمایید تا سس غلیظ و کرمی شود. سپس آبلیمو، نمک و فلفل را اضافه نمایید و دوباره مخلوط کنید. در آخر هم سیب زمینی های پخته و یا تنوری را در ظرف قرار دهید و سس را روی آن بریزید.

توجه داشته باشید که برای سرو کردن با سیب زمینی، اگر سس خیلی غلیظ باشد، کمی آب یا شیر ولرک اضافه کنید تا رقیق تر شود. برای طعم ملایم تر هم می توانید کمی خامه صبحانه هم به سس اضافه نمایید.

برای یادگیری انواع غذاهای بین المللی به صورت تخصصی و با اخذ مدرک فنی حرفه ای می توانید به صفحه دوره آشپزی بین المللی مراجعه نمایید.

طرز استفاده از سس هلندی در غذاها

سس هلندی به دلیل بافت کرمی و طعم کره ای و ترش ملایم، یکی از سس هایی است که می تواند روند غذا را تغییر دهد و طعم آن را برجسته کند. وقتی روی غذا ریخته می شود، نه تنها طعم، بلکه ظاهر غذا هم جذاب می شود، زیرا براق و لطیف است و روی سبزیجات یا پروتئین ها مانند یک لایه ابریشمی می نشینند. به عنوان مثال اگر سیب زمینی پخته یا تنوری دارید، ریختن سس هلندی روی آن باعث می شود هر لقمه نرم و کرمی شود و طعم ساده سیب زمینی با کره و ترشی لیمو متعادل شود. یا روی سبزیجاتی مثل مارچوبه، کلم بروکلی یا گل کلم، سس هلندی طعم سبزیجات را ملایم می کند و تلخی طبیعی ان ها را می گیرد.

برای انواع پروتئین ها مانند ماهی، سفیده تخم مرغ، گوشت، مرغ و غیره سس هلندی باعث می شود گوشت خشک نشود و با کره ای که در سس هست، هر قطعه نرم و لطیف شود. در تخم مرغ بندیکت، سس هلندی نقش اصلی را دارد و هر لقمه را با طعم غنی و خامه ای، خاص و لوکس می کند. در یک جمعبندی کلی، سس هلندی باید گرم و تازه روی غذا ریخته شود تا بافت و طعمش حفظ شود و هر ماده غذایی که با آن همراه شود، از ساده به خوشمزه و شکیل تبدیل می شود.

در صورتی که تمایل دارید با مراحل طرز تهیه املت فرانسوی آشنا شوید، پیشنهاد می کنیم که مقاله آموزشی طرز تهیه املت فرانسوی را مطالعه نمایید.

سوالات متداول؟

سس هالندیز چیست؟

سس هالندیز یا سس هلندی یک سس فرانسوی کرمی و غلیظ است که از زرده تخم مرغ، کره آب شده و آبلیمو درست می شود. طعمش ملایم، کره ای و کمی ترش است و معمولا روی سبزیجات، سیب زمینی، ماهی یا تخم مرغ بندیکت سرو می شود.

برای طرز تهیه مایونز هلندی یا سس هالندیز چه موادی را باید تهیه کرد؟

همانطور که در مقاله گفته شد، موادی مثل زرده تخم مرغ حداقل 3 عدد، صد گرم کره آبشده، یک قاشق غذاخوری آبلیمو تازه، فلفل سیاه و نمک به مقدار لازم را باید تهیه کرد.

طرز تهیه سس هلندی به چه صورت است؟

برای تهیه سس هلندی، زرده تخم مرغ را در کاسه ای روی بخار آب گرم هم می زنید و خیلی آهسته کره آب شده اضافه می کنید تا بافت کرمی پیدا کند. سپس آبلیمو، نمک و فلفل را اضافه می کنید و هم می زنید تا یکدست شود. سس آماده را گرم روی سبزیجات، سیب زمینی، ماهی یا تخم مرغ سرو می کنند.

شرایط نگهداری و مدت زمان ماندگاری سس هلندی چگونه است؟

سس هلندی به دلیل داشتن زرده تخم مرغ و کره، بسیار حساس است و دوام زیادی در دمای اتاق ندارد. بهترین حالت این است که بلافاصله پس از آماده شدن مصرف شود، زیرا ماندگاری طولانی باعث فساد و تغییر طعم می شود. اگر بخواهید آن را نگه دارید، باید در یخچال و در ظرف دربسته قرار گیرد و معمولا بیشتر از 24 ساعت مناسب نیست. هنگام استفاده مجدد، سس باید به آرامی و با حرارت ملایم گرم شود تا بافت کرمی و یکدست خود را حفظ کند، اما جوشاندن آن باعث بریده شدن و خراب شدن سس می شود. به همین دلیل، تهیه تازه و مصرف همان روز بهترین روش برای حفظ طعم و کیفیت سس هلندی است.

source

توسط chehrenet.ir