آخرین بار که در کلبههای شمال اقامت داشتم میز صبحانه از انواع و اقسام مرباهای خوشرنگ پر بود. قبلتر مربای تمشک را سرو کرده بودم و حالا نوبت به مربای گلابی رسیده بود. طعم ملس مربا همراه با کره و چای داغ عجیب به دلم نشست. طرز تهیه مربای گلابی را از خانم صاحب کلبه پرسیدم. در این مقاله از دیجیکالا مگ روش تهیه این مربا را برای شما هم نوشتهام. همراه من باشید.
مواد لازم برای تهیه مربا گلابی
عنوان | مقدار |
گلابی | ۱ کیلوگرم |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
لیمو | ۱ عدد |
طرز تهیه مربا گلابی
طرز تهیه مربا گلابی خانگی مشابه طرز تهیه مربای سیب گلاب است. برای تهیه این مربا کافی است مراحل زیر را طی کنید:
- آماده کردن گلابی: گلابیها را بشویید و پوست بگیرید. هستههای گلابی را در بیاورید و میوهها را خرد کنید. لیمو را از وسط برش دهید و آب آن را روی گلابیها بچکانید. با این روش از قهوهای شدن گلابیها جلوگیری خواهید کرد.
- افزودن شکر: گلابیها را درون کاسهای دردار بریزید و شکر را روی آن بپاشید. درب ظرف را ببندید و کاسه را برای ۲ الی ۸ ساعت در یخچال قرار دهید تا شکر کامل به خورد گلابیها برود.
برای خرید شکر کافی است به سوپرماکت دیجیکالا مراجعه کنید. - پختن گلابی: گلابیها را درون قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. زمانیکه گلابیها نرم شوند مربای شما تقریبا آماده است. در این مرحله از طرز تهیه مربا گلابی مقداری از آب مربا را درون قاشق بریزید. اگر آب مربا پس از خنک شدن غلیظ بود و ظاهری شبیه به عسل داشت مربای شما آماده بستهبندی است.
- پوره کردن گلابی: این مرحله به سلیقه شما بستگی دارد. گلابیها را درون مخلوطکن بریزید و هم بزنید تا شبیه پورهای شوند. در این مرحله مربا گلابی شما آماده است. میتوانید مربای گلابی را در شیشههای خشک و تمیز بریزید و برای ۲ الی ۴ هفته در یخچال و تا ۶ ماه در فریزر نگهداری کنید.
اگر علاقه خاصی به مرباهای خوشعطر دارید میتوانید مربای بالنگ را در منزل تهیه کنید. با مطالعه طرز تهیه مربا بالنگ با مقدار مواد اولیه و روش تهیه این مربا آشنا شوید.
نکات مهم در طرز تهیه مربا گلابی
- در طرز تهیه مربا گلابی جنگلی بهازای هر یک کیلوگرم گلابی، مانند طرز تهیه مربا هویج، میتوانید یکچهارم قاشق چایخوری وانیل به مربا اضافه کنید.
- برای آنکه مربا گلابی خوشرنگتری داشته باشید میتوانید مقداری زعفران را دمکرده و به مربا اضافه کنید.
- استفاده از دارچین و هل در طرز تهیه مربا گلابی خردشده به خوشعطرتر و خوشطعمتر شدن این مربا کمک میکند.
- استفاده از گلابی با پوست یا پوستگرفتهشده به سلیقه شما بستگی دارد. اگر معدهتان اذیت نمیشود بهتر است از پوست گلابی را جدا نکنید. این بخش از میوه طعم و رنگ بهتری به مربای شما میخشد و فیبر فراوانی دارد.
منبع
recipe52.com
source