شیائومی 16 پرو یکی از گوشی‌های مورد انتظار شیائومی است که به احتمال خیلی زیاد امسال به بازار می‌آید. البته اگر روند عرضه گوشی‌های شیائومی را در نظر بگیریم، این محصول نباید وارد بازار جهانی شود. ولی امیدواریم این اتفاق این بار رخ دهد تا کاربران بتوانند یکی از بهترین پرچم‌داران بازار را تجربه کنند. با این حال، با این امید که این بار پرچم‌دار مدل پرو شیائومی قرار است به بازار ایران راه پیدا کند، تصمیم به نگارش این مطلب گرفتیم. قصد داریم تا زمان رونمایی و عرضه شیائومی ۱۶ پرو، خبرها و شایعات مربوط به آن را پوشش دهیم. بدین ترتیب کاربران دید بهتری در رابطه با این گوشی و احتمال عرضه یا عدم عرضه آن خواهند داشت.

27,716,100

26,884,700

تومان

راهنمای خرید بهترین گوشی شیائومی؛ از اقتصادی تا بالارده

آیا شیائومی 16 پرو در ایران عرضه می‌شود؟

در حال حاضر هیچ اطلاعات رسمی یا موثقی درباره عرضه جهانی شیائومی 16 پرو در دسترس نیست. شرکت شیائومی هم هنوز جزئیاتی درباره سیاست عرضه این مدل منتشر نکرده است. با نگاهی به گذشته، می‌بینیم که خبری از شیائومی 14 پرو به شکل رسمی در ایران نبود. شیائومی 15 که اصلا در دسترس هم قرار نگرفته و صرفا در بازار چین عرضه می‌شود. بنابراین نمی‌توان انتظار داشت که نسخه 16 پرو به‌راحتی در بازارهای جهانی در دسترس قرار بگیرد.

از سوی دیگر، احتمال عرضه جهانی 16 پرو به‌طور کامل منتفی نیست. اما با توجه به سیاست‌های اخیر شیائومی، فعلاً محتمل‌تر آن است که این مدل نیز فقط در بازار چین عرضه شود یا با تأخیر و محدودیت وارد سایر بازارها شود. در چنین شرایطی، دو سناریو پیش رو داریم؛ یا شیائومی 16 پرو رسماً وارد بازار جهانی از جمله ایران می‌شود. یا مانند مدل‌های اخیر فقط از مسیرهای غیررسمی و وارداتی قابل دسترسی خواهد بود. باید منتظر ماند و دید آیا شیائومی تصمیمی متفاوت برای این نسل اتخاذ خواهد کرد یا نه.


شیائومی ۱۶ پرو کی میاد؟

با نگاهی به روند معرفی و عرضه دو نسل پیشین یعنی شیائومی 14 پرو و 15 پرو، می‌بینیم که هر دو مدل در اواخر ماه اکتبر رونمایی شدند. شیائومی 15 پرو در تاریخ 29 اکتبر 2024 (8 آبان 1403) معرفی و همان روز عرضه شد. در حالی که مدل 14 پرو نیز در تاریخ 26 اکتبر 2023 (4 آبان 1402) معرفی و تنها چند روز بعد، در 1 نوامبر (10 آبان 1402)، به بازار عرضه شد. این نظم زمانی نشان‌دهنده الگوی مشخصی در برنامه‌ریزی شیائومی برای پرچم‌داران سری پرو است که عموماً در هفته پایانی اکتبر هر سال اتفاق می‌افتد.

شیائومی ۱۶ پرو کی میاد؟

با توجه به این الگو، می‌توان پیش‌بینی کرد شیائومی 16 پرو نیز اواخر اکتبر 2025 رونمایی شود؛ مثلاً بین 25 تا 30 اکتبر. عرضه اولیه آن نیز یا همزمان با رونمایی یا حداکثر چند روز بعد در اوایل نوامبر انجام خواهد شد. البته این پیش‌بینی صرفاً بر پایه روند گذشته است و بسته به تغییرات استراتژیک شرکت یا شرایط بازار ممکن است دستخوش تغییر شود.

عرضه این گوشی تا حدودی هم به برنامه کوالکام برای سال جاری بستگی دارد. کوالکام اواخر هر سال از پردازنده‌های پرچم‌دار خود رونمایی می‌کند. تراشه‌هایی که در پرچم‌داران شیائومی هم به کار گرفته می‌شوند. در واقع شیائومی مشتری اول کوالکام برای پردازنده‌هایش است. اگر کوالکام تصمیم بگیرد رونمایی از پرچم‌دارش را در پاییز انجام دهد، احتمالا تاریخ بالا برای رونمایی و عرضه شیائومی ۱۶ پرو درست خواهد بود.


قیمت شیائومی ۱۶ پرو در بازار جهانی و در ایران

در حال حاضر هیچ اطلاعات رسمی درباره قیمت شیائومی ۱۶ پرو منتشر نشده، اما با بررسی الگوی قیمت‌گذاری دو نسل گذشته، می‌توان پیش‌بینی محدودی از این بابت داشت.

شیائومی 14 پرو در چین با قیمت‌های 650 یورو (256/12)، 710 یورو (512/16) و 780 یورو (1 ترابایت/16) عرضه شد. شیائومی 15 پرو نیز از حدود 742 دلار برای نسخه پایه 256/12 شروع شد و تا 910 دلار برای نسخه 1 ترابایت/16 گیگابایت ادامه یافت. با توجه به افزایش معمول قیمت در هر نسل (بین 5 تا 10درصد) و می‌توان انتظار داشت شیائومی ۱۶ پرو قیمت زیر را در مدل‌های مختلف داشته باشد؛

  • نسخه پایه (256/12): حدود 765 تا 810 دلار
  • نسخه میان‌رده (512/16): حدود 830 تا 880 دلار
  • نسخه بالاتر (1 ترابایت/16): حدود 940 تا 1040 دلار

با این حال، چون فعلاً خبری رسمی در دست نیست، این اعداد صرفاً پیش‌بینی بر اساس روند گذشته هستند و قیمت نهایی شیائومی ۱۶ پرو ممکن است با توجه به نوسانات نرخ ارز، تغییرات هزینه تولید یا سیاست‌های جدید شرکت، کمی متفاوت باشد. بنابراین برای اعلام دقیق قیمت شیائومی 16 پرو باید تا انتشار رسمی منتظر ماند.

قیمت شیائومی ۱۶ پرو در بازار جهانی و در ایران

با توجه به قیمت جهانی مورد انتظار برای شیائومی 16 پرو، می‌توان با اطمینان گفت که قیمت شیائومی ۱۶ پرو در بازار ایران قطعاً از 80 میلیون تومان بالاتر خواهد بود. این گوشی، بسته به نسخه حافظه، زمان عرضه، میزان موجودی و نوسانات بازار ارز، احتمال دارد در ابتدا بین 85 تا 100 میلیون تومان قیمت‌گذاری شود و حتی در برخی شرایط خاص یا نسخه‌های بالارده، به حدود 110 میلیون تومان نیز برسد. بنابراین، شیائومی 16 پرو را باید در جمع گوشی‌های فوق پرچمدار و لوکس بازار ایران دانست.

عکس شیائومی 16 پرو (طراحی و کیفیت ساخت)

با بررسی روند طراحی پرچمداران اخیر شیائومی، می‌توان تا حدودی طراحی احتمالی شیائومی 16 پرو را پیش‌بینی کرد. شیائومی طی این دو نسل به طراحی با فریم تخت و شاسی خمیده در لبه اتصال به پنل پشتی پایبند بوده که هم حس لوکس بودن القا می‌کند و هم باعث خوش‌دستی گوشی می‌شود.

Xiaomi 15 Pro

با توجه به اینکه این زبان طراحی به یکی از شاخصه‌های محصولات بالارده این برند تبدیل شده، می‌توان انتظار داشت که 16 پرو نیز همین مسیر را دنبال کند. البته صفحه‌نمایش تخت و قاب پشتی شیشه‌ای و فریم تیتانیومی هم احتمالا همچنان در دستور کار قرار خواهد گرفت.

Xiaomi 15 Pro

در بخش ابعاد و وزن، تفاوت جزئی میان دو نسل پیشین دیده می‌شود:

  • 14 پرو: 161.4×75.3×8.5 میلی‌متر، وزن: 223 یا 230 گرم
  • 15 پرو: 161.3×75.3×8.4 یا 8.7 میلی‌متر، وزن: 213 یا 219 گرم

با این الگو، می‌توان پیش‌بینی کرد که شیائومی ۱۶ پرو در همان بازه ابعادی باقی بماند (احتمالاً بین 161 تا 162 میلی‌متر طول و حدود 8.5 میلی‌متر ضخامت)، و وزن آن در محدوده 215 تا 225 گرم قرار بگیرد. اگر شیائومی از فریم تیتانیومی در مدل‌های خاص استفاده کند (مثل نسخه‌ای که در 14 پرو داشت)، وزن ممکن است کمی کاهش یابد.

عکس شیائومی ۱۶ پرو هم هنوز رسما به بیرون درز نکرده، اما فقط یک عکس از شکل لنزهای آن وجود دارد که نمی‌دانیم درست است یا غلط. این عکس، ترتیب قرارگیری لنزها را روی پنل پشتی این گوشی نشان می‌دهد که خیلی شبیه به سری آیفون پرو است. با این تفاوت که ماژول اندکی بزرگ‌تر است و لنزها به جای مثلث به سمت راست، مثلث به سمت پایین هستند.

کیفیت ساخت

در مورد کیفیت ساخت، احتمالاً شاهد تکرار ترکیب موفق شیشه در پنل جلو و پشت، همراه با فریم آلومینیومی یا تیتانیومی خواهیم بود. استفاده از متریال باکیفیت همچنان در دستور کار خواهد بود و ممکن است حتی شاهد فریم تیتانیومی و پنل پشتی سرامیکی هم باشیم هرچند احتمال شیشه و تیتانیوم مثل دو نسل قبل و شیشه و آلومینیوم مثل نسل‌های دورتر بیشتر است. با توجه به رقابت شدید با برندهایی مثل سامسونگ و اپل، بعید است شیائومی در این بخش عقب‌نشینی کند.

به احتمال قوی استاندارد IP68 برای مقاومت در برابر گرد و غبار و آب همچنان حفظ خواهد شد. این ویژگی از نسل‌های قبلی وجود داشته و حالا به یک الزام در محصولات پرچمدار تبدیل شده است. بنابراین، انتظار می‌رود شیائومی 16 پرو نیز همچنان، حداقل بتواند تا عمق 1.5 متر به مدت 30 دقیقه در آب دوام بیاورد. همچنین ممکن است شاهد بهبودهای جزئی در مقاومت ساختاری یا استحکام شیشه محافظ نمایشگر باشیم.


محتویات درون بسته‌بندی شیائومی 16 پرو

محتویات جعبه شیائومی ۱۶ پرو به‌طور رسمی هنوز مشخص نشده. اما بر اساس رویه‌ای که شیائومی در سال‌های اخیر دنبال کرده، می‌توان پیش‌بینی کرد که این گوشی نیز در دو نسخه مختلف وارد بازار شود. یکی با لوازم جانبی (شارژر، کابل، قاب محافظ و دفترچه راهنما) و دیگری بدون شارژر و اقلام جانبی، مخصوص بازارهایی که سیاست‌های زیست‌محیطی سخت‌گیرانه‌تری دارند. در بازار چین معمولاً نسخه کامل عرضه می‌شود. ولی در برخی مدل‌ها، نسخه‌ای بدون لوازم نیز در دسترس قرار می‌گیرد که خریدار در زمان خرید امکان انتخاب دارد.

محتویات درون بسته‌بندی شیائومی 16 پرو

در صورتی که شیائومی 16 پرو وارد بازار ایران شود، به احتمال زیاد نسخه دارای لوازم جانبی کامل خواهد بود. چون تاکنون ایران جزو بازارهایی نبوده که نسخه بدون لوازم برای آن ارسال شود. همچنین تاکنون خبری رسمی یا شایعه‌ای مبنی بر حذف کلی لوازم از جعبه توسط شیائومی برای این مدل منتشر نشده، پس به‌طور منطقی می‌توان انتظار داشت که 16 پرو نیز مانند نسل‌های قبلی، با شارژر سریع، کابل USB-C، قاب سیلیکونی ساده و ابزار خارج‌سازی سیم‌کارت در جعبه به فروش برسد. مگر اینکه سیاست جدیدی از سوی شیائومی اعلام شود که فعلاً نشانه‌ای از آن وجود ندارد.


نمایشگر شیائومی ۱۶ پرو

با توجه به روندی که شیائومی در نسل‌های ۱۴ پرو و ۱۵ پرو دنبال کرده، به احتمال زیاد شیائومی ۱۶ پرو نیز از یک نمایشگر 6.73 یا حتی 6.85 اینچی (طبق شایعات جدید) از نوع LTPO AMOLED بهره خواهد برد. این نمایشگر وضوح QHD+ با تراکم پیکسلی بالا و نسبت تصویر 20:9 را حفظ خواهد کرد و کیفیتی چشمگیر خواهد داشت. شیشه محافظ هم احتمالاً نسل جدیدی از نسخه مقاوم‌شده شیائومی خواهد بود که در برابر ضربه و خط و خش عملکرد بهتری نسبت به گذشته دارد.

نمایشگر شیائومی ۱۶ پرو

ویژگی‌هایی مثل پشتیبانی از +HDR10، دالبی ویژن و روشنایی اوج فوق‌العاده بالا (که در نسل قبل به 3200 نیت رسید) به احتمال زیاد حفظ شده و حتی ممکن است در نسل جدید به حدود 3500 یا 4000 نیت برسد. همچنین، رفرش‌ریت تطبیقی 1 تا 120 هرتز که در نسل‌های پیشین وجود داشت، با همان عملکرد نرم و روان ادامه خواهد داشت. در مجموع، انتظار می‌رود نمایشگر شیائومی ۱۶ پرو همچنان یکی از نقاط قوت اصلی دستگاه باقی بماند.


سخت‌افزار و نرم‌افزار Xiaomi 16 Pro

گوشی شیائومی ۱۶ پرو به‌صورت پیش‌فرض با اندروید 16 عرضه خواهد شد؛ نسخه‌ای که تمرکز زیادی بر قابلیت‌های هوش مصنوعی دارد. نمی‌خواهیم خیلی روی این قابلیت‌ها تمرکز کنیم. اما تمام امکاناتی که حالا در شیائومی 15 در دسترس قرار دارد به علاوه امکانات اندروید 16 به این گوشی اضافه خواهد بود.

سخت‌افزار و نرم‌افزار Xiaomi 16 Pro

از نظر سخت‌افزاری، شیائومی 16 پرو به احتمال بسیار زیاد به چیپست اسنپدراگون 8 الیت 2 مجهز می‌شود؛ تراشه‌ای که کوالکام به‌زودی معرفی خواهد کرد ولی اطلاعات زیادی درباره‌اش در دسترس نیست. اما بر اساس شایعات، عملکردی فراتر از انتظارات ارائه خواهد داد. حافظه رم از 12 گیگابایت آغاز می‌شود و در نسخه‌های حرفه‌ای‌تر به 16 گیگابایت رم و 1 ترابایت فضای ذخیره‌سازی می‌رسد. این حافظه‌ها از نوع UFS 4.0 خواهند بود و شاید حتی شیائومی از استاندارد سریع‌تر UFS 4.1 نیز بهره ببرد.


دوربین شیائومی ۱۶ پرو

با توجه به روند تکاملی دوربین در نسل‌های گذشته، می‌توان پیش‌بینی کرد که شیائومی ۱۶ پرو از نظر سخت‌افزار دوربین تفاوت چندانی با شیائومی ۱۵ پرو نداشته باشد به احتمال زیاد همچنان شاهد ترکیب سه‌گانه دوربین‌های 50 مگاپیکسلی شامل سنسور اصلی با دیافراگم متغیر، تله‌فوتوی پریسکوپی با زوم اپتیکال 5 برابری، و فوق عریض با فوکوس خودکار خواهیم بود. البته این بار خبری از لایکا نخواهد بود چون شیائومی همکاری‌اش را با این برند معروف تمام کرده است. همین می‌تواند دریچه‌ای باشد به سوی سنسورهای متفاوت که متأسفانه در این لحظه از آن بی‌خبریم.

دوربین شیائومی ۱۶ پرو

با این حال، انتظار می‌رود که شیائومی تمرکز اصلی خود را بر بهبود کیفیت تصویر از طریق پردازنده جدید و توان هوش مصنوعی اندروید 16 بگذارد؛ یعنی پردازش دقیق‌تر رنگ، کاهش نویز در نور کم، و عملکرد پیشرفته‌تر در HDR و حالت پرتره، بدون لزوماً تغییر در سخت‌افزار دوربین.

البته نمی‌توان احتمال استفاده از سنسورهای جدید را کاملاً نادیده گرفت؛ به‌ویژه در بخش دوربین اصلی و تله‌فوتو، جایی که رقابت با گلکسی S26 اولترا و آیفون 17 پرو مکس شدت خواهد گرفت. در صورت وقوع چنین تغییری، شاید شاهد سنسور بزرگ‌تری برای ثبت بهتر نور در شب یا زوم اپتیکال طولانی‌تری باشیم. البته رقیب اصلی گوشی‌های نام‌برده شیائومی 16 اولترا یا پرو مکس خواهد بود. موضوعی که بحث ثابت ماندن سیستم دوربین نسب به گذشته را تقویت می‌کند.


باتری و شارژر شیائومی 16 Pro

در بخش باتری، انتظار می‌رود شیائومی 16 پرو جهشی چشمگیر نسبت به نسل‌های قبل داشته باشد. با توجه به استفاده از باتری 6100 میلی‌آمپرساعتی در مدل 15 پرو، بسیار بعید است که ظرفیت در مدل جدید کمتر از این مقدار باشد؛ چراکه چنین عقب‌گردی با روند کلی بازار و سیاست‌های اخیر شیائومی همخوانی ندارد.

شارژر 90 واتی شیائومی

بنابراین، احتمال ارتقا به باتری 6500 یا حتی 7000 میلی‌آمپرساعت کاملاً منطقی است؛ به‌ویژه با توجه به مصرف بالای تراشه‌های پرچم‌دار، قابلیت‌های گسترده هوش مصنوعی، و نمایشگرهای پیشرفته‌تر. البته شارژ سریع احتمالاً در همان محدوده 90 تا 120 وات حفظ خواهد شد.


جمع‌بندی

در این مطلب به بررسی اخبار و شایعات پیرامون گوشی شیائومی ۱۶ پرو پرداختیم؛ دستگاهی که قرار است به‌عنوان پرچم‌دار میانی سری 16 شیائومی معرفی شود، جایگاهی مابین مدل پایه و نسخه اولترا یا پرو مکس را به خود اختصاص دهد. این گوشی به لطف اندروید 16، پردازنده اسنپدراگون 8 الیت 2، قابلیت‌های هوش مصنوعی، نمایشگر پیشرفته و احتمالا باتری حجیم‌تر، یکی از جذاب‌ترین پرچم‌داران سال خواهد بود.

27,716,100

26,884,700

تومان

بهترین گوشی موبایل بازار ایران (تیر 1404)

منبع: دیجی‌کالا مگ

سوالات متداول درباره شیائومی 16 پرو

آیا شیائومی 16 پرو با شارژر عرضه می‌شود؟

احتمالا بله. این گوشی باید به همراه شارژر سریع عرضه شود.

آیا شیائومی ۱۶ در ایران عرضه می‌شود؟

طبق شواهد موجود، این گوشی برای عرضه در ایران از سوی کشور ما نباید محدودیتی داشته باشد. حال شاید خود شیائومی عرضه آن به کشورهای مختلف را محدود کند.

آیا شیائومی 16 پرو رجیستر می‌شود؟

در صورت عرضه در بازار کشور ما، بله. رجیستر شدن گوشی‌ها در ایران محدودیتی ندارد.

source

توسط chehrenet.ir