برداشتن خال با لیزر یک روش زیبایی بوده که از پرتوهای لیزر متمرکز برای از بین بردن خال‌ها از روی پوست استفاده می‌کند. نسبت به نوع لیزر ممکن است رنگدانه درون خال هدف قرار بگیرد (لیزرهای Q-switched) یا لایه‌های سطحی خال تبخیر شود. این یک روش غیرتهاجمی است که اغلب به دلایل زیبایی یا زمانی که خال‌ها در مناطق حساس یا غیرقابل دسترس بدن  هستند، انجام می‌شود. اگر تمایل دارید که درباره این روش بیشتر بدانید تا انتهای این مقاله از دکترتو با ما همراه باشید.

برداشتن خال با لیزر چیست؟

در مورد برداشتن خال با لیزر چنانچه اگر خال‌ها در نقاط خارج از دسترس مانند گوش‌ها یا در نواحی حساس یا بسیار در معرض دید پوست مانند صورت باشند، گزینه خوبی خواهد بود. برای برداشتن خال به‌صورت کامل با استفاده از لیزر درمانی، ممکن است به دو یا سه جلسه درمان نیاز داشته باشید. لیزرهای تخصصی برای از بین بردن خال‌ها برای زیبایی بیشتر بود مفید هستند و تقریباً هیچ زخمی باقی نمی‌گذارند.

یک پرتو لیزر متمرکز به خال تابانده می‌شود، سلول‌های تولیدکننده رنگدانه را گرم کند و از بین می‌برد. روند بهبود طبیعی بدن باعث می‌شود که به تدریج رنگدانه از بین ببرد. در مواردی که از لیزرهای لایه‌بردار استفاده شود (مانند CO₂)، ممکن است علاوع بر حذف رنگدانه، کل ساختار خال برداشته شود.

خدمات زیبایی

از کلینیک های معتبر با هزینه مناسب

۱۵۰۰+ خدمت

انواع روش برداشتن خال با لیزر

لیزرها بسته به نوع و عمق خال، کاربردهای متفاوتی دارند. لیزر CO₂ (کربنی دی‌اکسید) با طول موج ۱۰۶۰۰ نانومتر و فناوری پالس یا فرکشنال به‌طور انتخابی بافت خال سطحی را تبخیر می‌کند. این لیزر کار خود را بدون ایجاد آسیب قابل‌توجه در پوست سالم اطراف خال انجام می‌دهد.  لیزر  CO₂ برای خال‌های کوچک و صاف بسیار مؤثر است و امکان کنترل عمق نفوذ در لایه‌های سطحی فراهم می‌کند. بهبود سریع با ایجاد اسکار محدود را هم به همراه خواهد داشت.

علاوه بر CO₂، انواع دیگر لیزر مثل Er:YAG و Q‑switched Nd:YAG نیز برای خال‌های متفاوت استفاده می‌شوند؛ Er:YAG عمق کمتر و حرارت محدودتری دارد و برای خال‌های سطحی‌تر مناسب است. در حالی که Q‑switched Nd:YAG عملکرد تراکم رنگدانه‌ای دارد و برای خال‌های پررنگ‌تر کاربردی‌تر است. انتخاب نوع لیزر بستگی به عمق، رنگ، اندازه خال و نوع پوست بیمار دارد؛ بنابراین، پزشک متخصص باید بر اساس ویژگی‌های خال و تاریخچه پزشکی بیمار تصمیم‌گیری نهایی را انجام دهد.

استفاده از لیزرهای CO2 برای برداشتن خال

لیزر CO₂ با ایجاد ستون‌های ریز تخریب و افزایش بازسازی از عمق پوست (فرکشنال)، گزینه‌ای ایمن برای خال‌های سطحی و متوسط است؛ در یک مطالعه با ۶۱۸ بیمار و ۱۵۴۵ خال، ۸۵٪ خال‌ها تنها در یک جلسه درمان شدند و نتایج رضایت‌بخش در بیش از ۹۵٪ بیماران گزارش شده است. این روش به دلیل کنترل نفوذ دقیق و کمترین آسیب لایه‌های عمیق پوست، ریسک عوارضی مانند اسکار و هیپرپیگمانتاسیون را کاهش می‌دهد.

همچنین لیزر CO₂ باعث تشکیل سریع پوسته و بهبود قابل پیش‌بینی طی چند هفته می‌شود. پیگیری‌های یک‌ساله نشان داده است که تغییرات رنگ نسبی پوست یا اسکارهای جزئی قابل کنترل هستند؛ هرچند در برخی بیماران درجاتی از هیپو یا هیپرپیگمانتاسیون وجود خواهد داشت که معمولاً با مراقبت‌های پس‌درمانی بهبود می‌یابد.

متن انگلیسی:
The laser used in hair removal is not likely to completely remove moles. It may change the appearance for some time, but generally, moles will grow back after “removal” during laser hair removal treatment.
ترجمه متن:
لیزر مورد استفاده در حذف موهای زائد، احتمالاً خال‌ها را به طور کامل از بین نمی‌برد. ممکن است ظاهر آن‌ها را برای مدتی تغییر دهد، اما به طور کلی خال‌ها پس از حذف در طول درمان حذف موهای زائد با لیزر، دوباره رشد خواهند کرد.

spoctheck

برداشتن خال با لیزر چیست؟
برداشتن خال با لیزر با تابیدن یک نوع لیزر به نقطه مورد نظر انجام می‌شود.

کاربردهای برداشتن خال با لیزر چیست؟

برداشتن خال با لیزر برای خال‌های خوش‌خیم، صاف، با رنگ یکنواخت و بدون نشانه‌های مشکوک به سرطان، مناسب است. این روش گزینه‌ای سریع، کم‌تهاجمی و مناسب برای نواحی حساس مثل صورت و گردن است. برداشتن خال با لیزر به دلیل عدم نیاز به برش، موجب کاهش قابل‌توجه ترس، استرس و ناراحتی بیمار می‌شود. همچنین بیماران به دلیل بازگشت سریع به فعالیت‌های روزمره پس از لیزر، این روش را به سایر روش‌ها ترجیح می‌دهند.

برداشتن خال با لیزر برای چه کسانی مناسب است؟

افرادی که خال‌های خوش‌خیم، صاف و دارای رنگ یکنواخت دارند و می‌خواهند جای زخم حداقلی داشته باشند، بهترین کاندید برای انجام لیزر خال هستند. علاوه بر این، کسانی که مشکلات سلامت عمومی ندارند (مثل دیابت کنترل‌شده و سابقه کلوئید) هم می‌توانند لیزر خال انجام دهند؛ چرا که بهبود پس از این روش سریع‌تر و لیزر ریسک پایین‌تری نسبت به سایر روش‌ها دارد. این بیماران معمولاً بدون نیاز به استراحت طولانی، ظرف چند روز به کارهای روزمره خود بازمی‌گردند.

نمی‌دونی لیزر برای برداشتن خال‌هات مناسبه یا نه؟

از متخصص سوال کن.

برداشتن خال با لیزر برای چه کسانی مناسب نیست؟

لیزر مناسب افراد دارای خال‌های عمیق، پررنگ یا مشکوک نیست؛ چرا که ممکن است سلول‌های غیرعادی در بافت باقی بمانند و نمونه‌برداری نیز غیرممکن است. در چنین مواردی انجام جراحی یا بیوپسی از خال ضروری است. همچنین اگر بیمار سابقه کلوئید داشته باشد، استفاده از لیزر توصیه نمی‌شود. در بیماران دیابتی یا دارای سیستم ایمنی ضعیف هم خطر عفونت و کندی روند ترمیم پوست افزایش می‌یابد. این افراد باید تحت نظر دقیق پزشک باشند یا ترجیحاً از طریق روش‌های غیرلیزری یا جراحی با مراقبت‌های ویژه خال خود را از بین ببرند.

مناسب بودن توضیح
مناسب برای – خال‌های خوش‌خیم، صاف و یکنواخت رنگ
– افرادی بدون مشکلات سلامت عمومی مثل دیابت کنترل‌شده و سابقه کلوئید
– کسانی که می‌خواهند جای زخم حداقلی داشته باشند.
– بهبود سریع و بازگشت سریع به فعالیت‌های روزمره بدون نیاز به استراحت طولانی
غیر مناسب برای – خال‌های عمیق، پررنگ یا مشکوک (نمونه‌برداری مشکل است)
– افرادی با سابقه کلوئید
– بیماران دیابتی یا دارای سیستم ایمنی ضعیف (ریسک عفونت و کندی ترمیم بالاتر)
– افرادی که نیاز به جراحی یا بیوپسی دارند.
شرایط برداشتن خال با لیزر

مزایای انجام برداشتن خال با لیزر

یکی از بزرگ‌ترین مزایای لیزر خال دوران نقاهت کوتاه این روش است. بیماران معمولاً ظرف یک تا سه روز فعالیت‌های عادی خواهند‌ داشت. همچنین این روش بدون نیاز به پانسمان یا مراقبت ویژه طولانی‌مدت پس از انجام است. پرتو دقیق لیزر، تخریب را فقط در ناحیه هدف انجام می‌دهد و این موضوع منجر به کاهش ریسک آسیب به پوست سالم اطراف خال می‌شود.

پزشکان پیشنهادی

نحوه برداشتن خال با لیزر

برداشتن خال با لیزر با مشاوره و بررسی دقیق توسط پزشک متخصص پوست شروع می‌شود؛ پزشک با معاینه اولیه و به کمک ابزارهایی مثل درماتوسکوپ یا بیوپسی (در صورت وجود علائم مشکوک) تصمیم می‌گیرد که آیا لیزر مناسب هست یا خیر. پس از تایید، ناحیه تحت درمان با بی‌حسی موضعی (معمولاً لیدوکائین) بی‌حس شده و سپس لیزر CO₂ فرکشنال یا پالسی، با شدت و عمق مشخص، به‌صورت کنترل‌شده تابانده می‌شود تا بافت خال تبخیر شود؛ هر جلسه معمولا چند دقیقه طول می‌کشد و بسته به پاسخ پوست، گاهی درمان در ۳–۲ جلسه انجام می‌شود.

پس از انجام لیزر، محدوده خال با پانسمان استریل پوشانده می‌شود و دستورالعمل‌هایی برای تمیز کردن و زدن مرطوب‌کننده ارائه می‌شود. اغلب پماد آنتی‌بیوتیک یا وازلین توصیه می‌گردد. آمارها نشان می‌دهند بیش از ۸۵٪ خال‌ها در یک جلسه پاسخ می‌دهند، اما گاهی اوقات حذف خال با لیزر تا ۳ جلسه هم ادامه پیدا می‌کند.

آمادگی برای انجام برداشتن خال با لیزر

قبل از درمان، بیمار باید حداقل ۴–۲ هفته از نور شدید خورشید دوری کند تا از هیپرپیگمانتاسیون پس از لیزر جلوگیری شود. همچنین توصیه می‌شود مصرف محصولات لایه‌بردار یا رتینوئیدها قطع شود تا ناحیه پوستی حساس‌تر نشود. در صورت استفاده از داروهایی مانند ایزوترتینوئین یا داروهای ضدالتهابی، باید درباره مصرف این دارو  با پزشک خود صحبت کنید. همچنین پوست باید کاملاً تمیز باشد (بدون آرایش، کرم یا ضدآفتاب) تا لیزر بتواند مستقیم تاثیرگذاری کند و خطر عفونت کاهش یابد.

نحوه برداشتن خال با لیزر چگونه است؟
برداشتن خال با لیزر در بعضی افراد به صورت چند مرحله‌ای و در چند جلسه مختلف انجام می‌شود.

مراقبت های بعد از برداشتن خال با لیزر

در ۲۴ تا ۴۸ ساعت ابتدایی بعد از جلسه برداشتن خال باید ناحیه را استریل پوشاند، شست‌وشوی ملایم با صابون بدون بو و پماد وازلین یا آنتی‌بیوتیک استفاده شود. تا افتادن پوسته نباید پانسمان برداشته شود یا محل شسته شود. همچنین فعالیت‌های سنگین و تعریق شدید باید محدود شود.

در هفته‌های بعدی تا چند هفته هم باید پس از افتادن پوسته، استفاده از ضدآفتاب SPF ۳۰+ و اجتناب از آفتاب مستقیم را جدی بگیرید. با این کار از تغییر رنگ پوست جلوگیری می‌کنید. مرطوب نگه داشتن ناحیه با وازلین هم توصیه می‌شود؛ مراقبت طولانی‌مدت تا کاهش علائم التهاب و جلوگیری از اسکار نقش مهمی در نتیجه نهایی دارد.

متن انگلیسی:
Expect a mole removal scar to heal in 2 to 3 weeks in most cases. Once the wound has healed, several scar-reduction techniques should be implemented. However, proper wound care is critical for preventing infection and ensuring the least amount of scarring possible.
ترجمه متن:
انتظار می‌رود که در بیشتر موارد، جای زخم ناشی از برداشتن خال در عرض ۲ تا ۳ هفته بهبود یابد. پس از بهبود زخم، چند روش کاهش جای زخم انجام می‌شود. با این حال، مراقبت مناسب از زخم برای جلوگیری از عفونت و اطمینان از حداقل میزان جای زخم ممکن بسیار مهم است.

sknclinics

عوارض برداشتن خال با لیزر

شایع‌ترین عوارض برداشتن خال با لیزر شامل قرمزی، تورم، خارش یا پوسته‌ریزی گذراست که معمولاً طی چند روز تا چند هفته رفع می‌شود. در برخی بیماران ممکن است تغییر رنگ پوست (هیپر یا هیپوپیگمانتاسیون) بروز کند که اغلب طی سه تا شش ماه برطرف می‌شود. در موارد نادر هم ممکن است اسکار رخ دهد؛ به خصوص اگر بیمار سابقه کلوئید یا اختلال ترمیم پوست داشته باشد. همچنین اگر یک خال عمیق به‌طور کامل برداشته نشود، امکان بازگشت مجدد آن وجود دارد. خطر عفونت هم همیشه وجود دارد اما با مراقبت درست، استریل نگه داشتن جای خال، استفاده از پماد آنتی‌بیوتیک و پیگیری توسط پزشک قابل کنترل و درمان است.

نگران عوارض برداشتن خال‌هات با لیزر هستی؟ همین حالا مشاوره بگیر.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

برداشتن خال با لیزر به صورت کلی یک روش کم‌تهاجمی، سریع و با حداقل عوارض جانبی برای خال‌های سطحی و خوش‌خیم است. برای کسب نتیجه مطلوب از این روش درمانی انتخاب صحیح نوع لیزر، رعایت احتیاطات پیش از جراحی، مراقبت دقیق پس از عمل، تجربه پزشک و پیگیری‌های منظم بیمار پس از انجام لیزر اهمیت ویژه‌ای دارد. در صورتی که خال عمیق باشد یا رنگ آن ناهمگون و دارای علائم مشکوک باشد باید بیوپسی انجام شود.

به دلیل اهمیت انجام لیزر برداشتن خال نزد یک پزشک متخصص پوست و زیبایی توصیه می‌کنیم که حتما پیش از انجام آن توسط چند پزشک ویزیت شوید. پزشک بهترین روش را به شما پیشنهاد خواهد داد.

دکترتو مراقب زیبایی شماست!

source

توسط chehrenet.ir