داشتن موهای سالم و درخشان نقش مهمی در زیبایی ظاهری ما دارد زیرا موها از اصلی‌ترین عناصر در جذابیت چهره و اعتماد به نفس زنان و مردان به شمار می‌روند. اما موها به طور مداوم در معرض آسیب‌های مختلف داخلی و محیطی قرار دارند و اگر به درستی از موها مراقبت نکنیم، شادابی و سلامت آن‌ها به مرور زمان به خطر می‌افتد. یکی از روش‌های موثر برای تقویت و احیای موهای آسیب دیده، اسید تراپی مو است. اگر دوست دارید با این روش نوین مراقبتی، انواع آن، نحوه انجام، فواید و البته عوارض احتمالی آن بیشتر آشنا شوید، تا پایان این مقاله از دکترتو همراه ما باشید.

اسید تراپی مو چیست؟

در حالت طبیعی، سطح پوست و مو حالت اسیدی دارد. حال گاهی بعد از استفاده مکرر از شامپوهای قوی حاوی سولفات، رنگ یا دکلره مو، این تعادل به هم می‌خورد و محیط مو به سمت قلیایی شدن می‌رود. در این شرایط، اگر اقدام موثری برای بازگرداندن pH طبیعی مو انجام ندهید، خشکی مو به سمت وزی و شکنندگی حرکت می‌کند.

اسید تراپی یکی از روش‌های کاربردی برای بازگرداندن حالت اسیدی موها به آن‌ها است. این درمان موضعی، کمک می‌کند که کوتیکول‌های مو که در طول فرآیند قلیایی شدن باز شده‌اند، مجددا بسته شوند و موها دوباره شادابی و درخشانی خود را به دست آورند. کوتیکول، لایه بیرونی مو است که ظاهری شبیه فلس‌های ماهی دارد و در حالت طبیعی باید بسته باشد تا موها سالم بمانند.

خدمات زیبایی

از کلینیک های معتبر با هزینه مناسب

۱۵۰۰+ خدمت

عکس قبل و بعد اسید تراپی مو

در عکس تفاوت قبل و بعد از اسید تراپی، سلامت مو به‌وضوح قابل مشاهده است؛ موهایی که قبل از درمان خشک، وز و بی‌جان بودند، حالا نرم، براق و خوش‌حالت شده‌اند. این روش با تنظیم pH و ترمیم کوتیکول مو، ظاهر موها را بازسازی می‌کند و جلوه‌ای سالم‌تر و زیباتر به آن‌ها می‌دهد. عکس قبل و بعد به‌خوبی نشان می‌دهد که اسید تراپی چطور می‌تواند جان تازه‌ای به موهای آسیب‌دیده ببخشد.

عکس قبل و بعد اسید تراپی مو حاکی از تغییرات زیادی است.
عکس قبل و بعد اسید تراپی مو نشان دهنده چیست؟

انواع اسید تراپی مو

برای اسید تراپی مو معمولاً از ترکیبات اسیدی مختلفی استفاده می‌شود که هر یک بر اساس شدت مشکل و عوامل دیگر می‌توانند اثرات مختلفی داشته باشند. این ترکیبات با هدف لایه‌برداری، پاکسازی پوست سر، تحریک رشد مو و تقویت فولیکول‌ها به کار می‌روند. انتخاب ترکیب مناسب بستگی به نوع پوست سر، میزان آسیب و نیازهای خاص فرد دارد. اسید تراپی مو نه‌تنها به درمان مشکلات موجود کمک می‌کند بلکه به بهبود کلی سلامت پوست سر و موها نیز می‌انجامد. در ادامه به برخی از رایج‌ترین این ترکیبات اشاره کرده‌ایم:

نوع شرح
هیالورونیک اسید یک ماده است که به طور طبیعی در بسیاری از بخش‌های بدن یافت می‌شود و قابلیت فوق‌العاده‌ای در جذب و حفظ رطوبت دارد. افزودن این ماده به محصولات مراقبت از مو، باعث آبرسانی عمیق پوست سر و موهای آسیب دیده می‌شود، بدون این که موها را چرب و سنگین کند.
آلفا هیدروکسی اسیدها (AHA) مثل اسید لاکتیک و اسید گلیکولیک برای درمان شوره، پاکسازی منافذ پوست سر و تسکین سوزش پوست سر کاربرد دارند. این اسیدها، فولیکول‌های مو را پاکسازی می‌کنند و نقش مهمی در لایه‌برداری ملایم پوست سر دارند.
بتا هیدروکسی اسیدها (BHA) مثل سالیسیلیک اسید، می‌توانند منافذ را از آلودگی و سلول‌های مرده پاک کنند. این دسته از اسیدها انتخابی عالی برای پوست‌های چرب و مستعد التهاب یا شوره هستند.
آمینواسیدها نوعی اسید موثر در بهبود و بازسازی پروتئین‌های مو نظیر کراتین هستند. آمینواسیدها باعث افزایش استحکام مو، بهبود نرمی، کاهش وز بودن و جلوگیری از شکنندگی مو می‌شوند. بدین ترتیب ظاهر مو را سالم‌تر و درخشان‌تر می‌کنند.
انواع اسید تراپی مو

متن انگلیسی:
Hyaluronic acid retains 1000 times its weight In water and Is great to maintain the natural moisture barrier of your scalp, Irrespective of your hair type.
ترجمه متن:
هیالورونیک اسید می‌تواند تا ۱۰۰۰ برابر وزن خود، آب را نگه دارد و صرف‌نظر از نوع مو، به حفظ سد رطوبتی طبیعی پوست سر کمک کند.

lorealparis

اسید تراپی مو در منزل

برخی از محصولات به طور اختصاصی برای اسید تراپی در خانه طراحی شده‌اند. برای بهترین نتیجه، این نرم کننده‌ها یا سرم‌های حاوی اسید را بعد از شامپو زدن، روی موها استعمال کنید. سپس در حالی که موها هنوز مرطوب هستند، این محصول را به آرامی روی پوست سر ماساژ دهید. بر اساس دستور درج شده روی بسته‌بندی، ممکن است لازم باشد ۱۰ الی ۲۰ دقیقه به آن استراحت دهید. در نهایت، موها را با آب سرد بشویید تا کوتیکول بسته شود و اثرات اسید بهتر تثبیت و نمایان شوند.

می‌خوای توی خونه اسیدتراپی مو انجام بدی؟

کلیک کن و راهنمایی بگیر.

کاربردهای اسید تراپی مو

اسید تراپی مو به عنوان یک درمان موثر برای بهبود سلامت مو و پوست سر شناخته می‌شود. این روش به‌طور خاص به تقویت فولیکول‌های مو و تحریک رشد آن‌ها کمک می‌کند، همچنین از آسیب بیشتر مو جلوگیری می‌کند. با استفاده منظم از این درمان، می‌توان از خشکی، شکنندگی و مشکلات دیگر مو پیشگیری کرده و به ظاهری سالم‌تر و درخشان‌تر دست یافت. اگر بعد از رنگ یا دکلره، اسید تراپی مو را انجام دهید، این درمان می‌تواند مزایای زیر را به همراه داشته باشد:

  • مواد قلیایی که بعد از رنگ یا دکلره روی مو و پوست سر باقی مانده‌اند را پاک کند.
  • از چربی و رطوبت طبیعی پوست سر و مو محافظت کند.
  • باعث تثبیت رنگ داخل تارهای مو شود و کمک کند کوتیکول‌های مو دوباره بسته شوند.
  • جلوی خشکی موها را بگیرد و باعث شود رطوبت داخل مو حفظ شود.
  • موها را نرم، آبرسانی و براق کند.

اسید تراپی مو برای چه کسانی مناسب است؟

اسید تراپی مو معمولا یک گزینه درمانی مناسب و ایمن برای اکثر افراد در نظر گرفته می‌شود و خصوصا در شرایط زیر می‌تواند نتایج قابل‌توجهی به همراه داشته باشد:

  • افرادی که به خاطر رنگ مو و دکلره مکرر دارای موهای آسیب‌دیده و وز هستند. این نوع موها متخلخل‌تر از موهای معمولی هستند و نمی‌توانند رطوبت را نگه دارند. اسید تراپی با کاهش تخلخل مو، به حفظ بهتر رطوبت در تارهای مو کمک می‌کند.
  • افرادی که دچار خشکی، پوسته پوسته شدن پوست سر و شوره هستند و به آبرسانی موثر پوست سر نیاز دارد.
  • حتی اگر فرد دارای موهایی سالم و درخشان باشد، اسید تراپی می‌تواند در حفظ سلامت و شادابی مو موثر واقع شود.

می‌خوای بدونی اسیدتراپی برای شوره موهات مناسبه یا نه؟ مشاوره بگیر.

اسید تراپی مو برای چه کسانی مناسب نیست؟

اگر چه اسید تراپی مو اغلب روشی بی‌خطر محسوب می‌شود اما در شرایط زیر بهتر است با احتیاط یا تنها با مشورت و تایید پزشک انجام شود:

  • اگر سابقه حساسیت به درمان‌های حاوی اسید را دارید.
  • اگر موهای بسیار ضعیف و شکننده‌ای دارید.
  • اگر در دوران بارداری یا شیردهی هستید.
  • اگر پوست سرتان خیلی حساس است یا در ناحیه تحت درمان، زخم باز یا بیماری پوستی (نظیر پسوریازیس) دارید.
  • در صورتی که به سرطان مبتلا هستید یا سابقه ابتلا به آن را دارید زیرا محصولات حاوی هیالورونیک اسید، می‌توانند باعث رشد سلول‌های سرطانی شوند.

مزایای اسید تراپی مو

بسیاری از افراد امروزه از روش‌های مختلف رنگ و دکلره استفاده می‌کنند. اما انجام آنها می‌تواند برای برخی افراد دردسرهایی را به همراه داشته باشد. اسید تراپی مو مزایای متعددی دارد که برخی از آن‌ها شامل این مواردند:

  • به تثبیت pH طبیعی تار مو پس از رنگ یا دکلره کمک می‌کند.
  • رطوبت از دست رفته را بازمی‌گرداند و موها را دوباره انعطاف‌پذیر می‌کند.
  • سطح مو را با لایه‌ای پوشش می‌دهد که از موها در برابر عوامل خارجی محافظت می‌کند.
  • قیمت مناسب‌تری نسبت به بسیاری از درمان‌های تخصصی دیگر (مانند کراتین یا پروتئین تراپی) دارد.
مراحل اسید تراپی مو چند قسمت است؟
مراحل اسید تراپی مو چند قسمت است؟

مراحل اسید تراپی مو

اگر قصد دارید اسید تراپی مو را در یک سالن تخصصی انجام دهید، مراحل زیر به طور معمول انجام می‌شوند:

  • ابتدا آرایشگر، وضعیت موها را بررسی می‌کند و نوع اسید مورد استفاده را تعیین می‌کند.
  • سپس به طور ملایم موها را شستشو می‌دهد تا مواد اضافی و آلودگی‌ها را پاک کند.
  • در مرحله بعدی محلول اسیدی روی ساقه موها استعمال می‌شود و به طور یکنواخت پخش می‌شود.
  • سپس بسته به نیاز مو، چند دقیقه به موها استراحت داده می‌شود تا مواد به خوبی جذب شوند.
  • در پایان، موها آبکشی می‌شوند و در صورت نیاز از برخی محصولات مراقبتی خاص روی آن‌ها استفاده می‌شود.

آمادگی برای اسید تراپی مو

اگر قصد دارید اسید تراپی مو را انجام دهید، رعایت نکات زیر قبل از درمان، به دستیابی به نتیجه بهتر کمک خواهد کرد:

  • قبل از مراجعه، مو و پوست سر را به خوبی بشویید تا هر گونه آلودگی یا چربی از روی آن‌ها پاک شود.
  • از استفاده از محصولات مراقبتی مانند روغن‌ها، سرم‌ها، ماسک‌ها یا نرم کننده‌ها خودداری کنید زیرا می‌توانند اثرگذاری اسید را کاهش دهند.
  • اگر موهایتان بیش از حد حساس و شکننده هستند یا مشکل پوستی خاصی دارید، از قبل متخصص مربوطه را در جریان قرار دهید.

مراقبت بعد از اسید تراپی مو

برای این که اسیدهای استفاده شده بتوانند مشکلات مو را به طور موثری درمان کنند، رعایت نکات زیر پس از درمان ضروری است:

  • از قرار گرفتن مستقیم پوست سر در معرض نور خورشید خودداری کنید.
  • تا زمانی که متخصص توصیه کرده، از شستشوی موها و استفاده از محصولات پوست و موی خشن خودداری کنید.
  • تا حد امکان از ابزارهای حرارتی مانند فر مو و اتو مو استفاده نکنید تا اسید فرصت اثرگذاری داشته باشد.
عوارض اسید تراپی مو چیست؟
عوارض اسید تراپی مو چیست؟

عوارض اسید تراپی مو

اگر چه اسید تراپی مو در اکثر موارد یک درمان بی‌خطر محسوب می‌شود اما همچون هر روش درمانی و زیبایی دیگری، می‌تواند با برخی خطرات و عوارض جانبی همراه باشد. این عوارض بسته به نوع اسید مورد استفاده و شرایط هر فردی متفاوت هستند. آگاهی از این عوارض می‌تواند به پیشگیری و مدیریت بهتر آن‌ها کمک کند، بنابراین در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها اشاره کرده‌ایم:

  • بروز واکنش آلرژیک نظیر تحریک، قرمزی و خارش پوست سر که بیشتر در افرادی با پوست حساس رخ می‌دهد. برای پیشگیری از این عارضه، قبل از استعمال محصول روی مو، ابتدا مقدار کمی از آن را روی بخش کوچکی از پوست استعمال کنید تا از نداشتن واکنش مطمئن شوید.
  • برخی از انواع اسیدها، از جمله گلیکولیک اسید، حساسیت به اشعه UV را افزایش می‌دهند. بنابراین در صورت استفاده مکرر یا طولانی‌مدت از این اسیدها، احتمال آفتاب‌سوختگی بیشتر می‌شود.
  • در صورتی که موهای شما از قبل بسیار ضعیف و شکننده باشند و اسیدتراپی نیز با دفعات یا غلظت‌های نامناسب انجام شود، احتمال تشدید خشکی و وز شدن موها وجود دارد.
  • سوختگی شیمیایی که یک عارضه بسیار نادر است و علت بروز آن استفاده از اسید به صورت افراطی و در دوزهای بالا است. سوختگی شیمیایی می‌تواند به آسیب جدی پوست سر، درد و حتی ریزش مو منجر شود.
  • درماتیت تماسی که نوعی واکنش التهابی پوست است و شامل ظهور بثورات موضعی روی پوست است.

متن انگلیسی:
You should stick to glycolic acid of 10% concentration or lower when used at home – anything above that should be under the care of a professional.
ترجمه متن:
هنگام استفاده در خانه، از محصولات دارای گلیکولیک اسید با غلظت ۱۰٪ یا کمتر استفاده کنید. غلظت‌های بالاتر باید تحت نظر متخصص پوست و مو استفاده شوند.

hshairclinic

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

اسید تراپی مو یک درمان کاربردی و موثر است که برای بازگرداندن زیبایی، سلامت و درخشش طبیعی موها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روش درمانی، با تنظیم pH و بستن کوتیکول‌های مو، حالت قلیایی مو را از بین می‌برد و به کاهش وزی و شکنندگی موها کمک می‌کند. با این حال اگر باردار یا شیرده هستید، پوست حساسی دارید یا از بیماری پوستی خاصی رنج می‌برید، قبل از اسید تراپی مو، حتما با یک متخصص پوست و مو مشورت کنید. این متخصصان شما را درباره مناسب بودن یا نبودن این درمان راهنمایی می‌کنند.

دکترتو مراقب زیبایی شماست!

source

توسط chehrenet.ir