تا مدتی پیش، گل محمدی برای من فقط به گلاب و غنچه‌های خشک‌شده‌ای خلاصه می‌شد که عطر خوش‌شان را به چای و بعضی دسرها هدیه می‌دهند. اما چند روز پیش که مهمان یکی از دوستانم بودم و با شربت گل محمدی پذیرایی شدم با یک استفاده دیگر از این گل خوش عطر و بو آشنا شدم. از آنجا‌یی‌که طعم بی‌نظیر این شربت حسابی من را سر کیف آورد، تصمیم گرفتم آموزش آن را با شما هم به اشتراک بگذارم. اگر دوست دارید طرز تهیه یک شربت خنک و آرامش‌بخش را برای روزهای گرم تابستان یاد بگیرید؛ تا پایان این محتوا از دیجی‌کالا مگ، همراه ما باشید تا طرز تهیه شربت گل محمدی را به شما آموزش دهیم.

زمان آماده سازی


زمان آماده سازی
۲۴ ساعت

زمان پخت


زمان پخت
یک ساعت

مناسب برای


مناسب برای
۵ تا ۸ نفر

میزان سختی


میزان سختی
آسان

طرز تهیه شربت گل محمدی تازه

طرز تهیه این شربت همانند طرز تهیه شربت زعفران بسیار راحت است و نتیجه‌ی نهایی به‌اندازه‌ی همان شربت خوشمزه و آرامش‌بخش است.

150,000

110,000

تومان

مواد لازم برای تهیه شربت گل محمدی

مواد لازم مقدار لازم
گل محمدی تازه ۵۰۰ گرم
شکر ۲ کیلوگرم
آب ۲ لیتر
جوهر لیمو نوک قاشق چایی‌خوری

مراحل طرز تهیه شربت گل محمدی به شرح زیر است:

۱. خیساندن گل محمدی‌ها برای ۱۰ دقیقه

در اولین قدم برای گرفتن عصاره گل‌محمدی و تهیه‌ی شربت از آن، باید گلبرک‌های گل محمدی را از ساقه جدا کرده و با دقت بشویید تا گردوغبار و آلودگی‌های روی گلبرگ‌ها از بین برود.

سپس همه‌ی گلبرگ‌ها را همراه با آب سرد داخل یک ظرف مناسب بریزید و ۱۰ دقیقه صبر کنید. این کار باعث می‌شود که آلودگی‌های باقی‌مانده روی گلبرگ‌ها به‌خوبی از بین برود.

بعد از گذشت مدت‌زمان لازم، گل محمدی‌ها را آب‌کش کنید و کنار بگذارید.

خیساندن و آبکش کردن گل محمدی برای تهیه شربت

۳. گرفتن عصاره گل محمدی

حال گلبرگ‌ها را داخل یک قابلمه‌ مناسب بریزید. سپس در یک قابلمه‌ی دیگر‌، ۳ لیتر آب بریزید و بگذارید جوش بیاید. وقتی آب جوش آمد، بلافاصله آن را روی گلبرگ‌ها بریزید و فورا یک دم کنی روی قابلمه گذاشته و درب آن را ببندید تا بخار از آن خارج نشود.

اجازه دهید گل‌محمدی‌ها به‌مدت ۲۴ ساعت به‌همین‌صورت داخل قابلمه و در دمای اتاق بمانند تا عطرشان کامل گرفته شود.

بعد از گذشت این مدت می‌توانید گلبرگ‌ها را آبکش کنید. برای این‌کار آبکش را روی یک قابلمه مناسب قرار دهید و گلبرگ‌ها را داخل آبکش بریزید. مدتی صبر کنید تا آب موجود در گلبرگ‌ها به‌طور کامل خارج شود.

به‌هیچ عنوان گلبرگ‌ها را فشار ندهید زیرا این کار، باعث کدر شدن شربت و همچنین تلخ شدن آن می‌شود.

در کنار این شربت خوشمزه، پیشنهاد می‌کنیم حتما طرز تهیه مربای گل محمدی را هم امتحان کنید.

گرفتن عصاره گل محمدی

۵. اضافه کردن شکر به عصاره گل‌محمدی

در این مرحله، باید قابلمه حاوی عصاره گل محمدی را روی حرارت ملایم قرار دهید و شکر را به آن اضافه کنید. صبر کنید تا شکر به‌طور کامل حل شود و شربت گل محمدی به یک غلظت ایدئال برسد؛ سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید.

سوپرمارکت دیجی‌کالا امکان خرید شکر را به‌صورت آنلاین و با قیمت مناسب برای شما فراهم کرده است.

۶. افزودن جوهر لیمو به شربت گل محمدی

در چند دقیقه‌ی آخر که هنوز شربت روی حرارت است، مقدار کمی جوهر لیمو یا آبلیمو به شربت اضافه کنید. این کار از شکرک زدن شربت جلوگیری می‌کند، همچنین باعث خوشرنگ و شفاف شدن شربت می‌شود.

طرز تهیه شربت آبلیمو

جوشاندن شربت گل محمدی با شکر

۷. ریختن شربت گل محمدی در شیشه

اجازه دهید که شربت مدتی در دمای اتاق بماند تا حسابی خنک شود. سپس آن را در یک ظرف شیشه‌ای تمیز و خشک بریزید و آن را داخل یخچال قرار دهید.

شربت زعفران مصطفوی - 650 گرم
50 %

487,300

243,600 تومان

۸. سرو شربت گل محمدی

هر زمان خواستید این شربت خوشمزه را سرو کنید، فقط کافی است که مقدار کافی از آن را داخل لیوان بریزید و به آن آب سرد اضافه کنید. به‌همین راحتی شربت شما آماده می‌شود.

درست کردن شربت گل محمدی

طرز تهیه شربت گل محمدی خشک شده

اگر به گل محمدی تازه دسترسی ندارید (خصوصا در فصل‌های سرد سال) اما هوس شربت گل سرخ کرده‌اید، می‌توانید از گل‌محمدی خشک شده استفاده کنید.

  1. ابتدا گل محمدی‌های خشک شده را با مقدار کافی آب در یک قابلمه مناسب بریزید و درب قابلمه را (ترجیها همراه با دم کنی) ببندید. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا آب جوش بیاید.
  2. بعد از جوش آمدن آب، گلبرگ‌های گل محمدری را آب‌کش کنید.
  3. عصاره‌ی خارج شده از گل محمدی را همراه با شکر داخل یک قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر کامل حل شده و شربت غلیظ شود. در دو دقیقه‌ی آخر هم جوهر لیمو اضافه کنید.
  4. در نهایت وقتی شربت خنک شد، آن را داخل شیشه‌ی مناسب بریزید.

اگر می‌خواهید در کنار این شربت خوش‌رنگ، یک مدل شربت خنک و گوارای دیگر هم درست کنید، طرز تهیه شربت خاکشیر را هم که قبلا آموزشش را در دیجی‌گالا مگ داده‌ایم، امتحان کنید.

غنچه گل محمدی ممتاز سرمد - 100 گرم
23 %

240,000

184,000 تومان

badge-icon

400+ نفر بیش از ۲ بار این کالا را خریده‌اند

badge-icon

300+ نفر به این کالا علاقه دارند

badge-icon

در سبد خرید 40+ نفر

طرز تهیه شربت گل محمدی خشک شده

خواص شربت گل محمدی

شربت گل محمدی جدای از عطر و طعم بی‌نظیرش، خواص فراوانی هم برای سلامتی دارد. از جمله:

  • شربت گل سرخ منبع خوبی از کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، سدیم، پتاسیم، روی، منگنز، مس و پروتئین، قندهایی مانند گلوکز، ساکاروز و فروکتوز است.
  • این شربت خوش‌رنگ و خوش‌عطر خاصیت آرامش‌بخشی دارد و می‌تواند به کنترل استرس و بهبود خواب کمک کند.
  • شربت گل محمدی همچنین می‌تواند خون را تصفیه کند.
  • آنتی‌اکسیدان‌های موجود در شربت گل سرخ می‌توانند به پیشگیری از بیماری‌های آلزایمر و زوال عقل کمک کنند.
  • یکی از خواص مهم شربت گل محمدی هیدراته نگه داشتن بدن است که این خاصیت می‌تواند به رفع بوی بد بدن کمک کنند. بنابراین اگر از بوی بد عرق بدنتان شاکی هستید نوشیدن شربت گل محمدی راهکار طبیعی برای رفع مشکل شماست.
  • شربت گل محمدی همچنین با تامین و حفظ آب بدن از خشکی پوست پیشگیری کرده و حتی می‌تواند به درمان برخی از بیماری‌های پوستی مثل اگزما نیز کمک کند.
  • شربت گل سرخ همچنین خاصیت تسکین‌دهندگی درد دارد و می‌تواند دردهای قاعدگی را کاهش دهد.
طرز تهیه شربت سکنجبین
شربت سکنجبین اصالت مقدار 530 گرم به همراه نیم لیوان

گرفتن تلخی شربت گل محمدی

برای گرفتن تلخی شربت گل محمدی چند راهکار وجود دارد که در ادامه به شما می‌گوییم:

  • برای اینکه شربت گل محمدی که درست می‌کنید رگه‌های تلخی نداشته باشد، حتما به‌سراغ گل‌برگ‌های رسیده که رنگ صورتی روشن دارند بروید. همچنین گل محمدی کوهستانی بهترین نوع گل‌محمدی است که تلخی ندارد.
  • اگر از گل محمدی کویری مثل گل محمدی کاشان استفاده می‌کنید حتما باید گلبرگ‌ها را بجوشانید و آب‌کش کنید تا درصورت داشتن طعم تلخ، تلخی‌شان گرفته شود.
  • همچنین حواستان باشد که موقع آبکش کردن گلبرگ‌ها، به‌هیچ‌عنوان آن‌ها را فشار ندهید چون هم باعث کدر شدن شربت و هم تلخ شدن آن می‌شود.
  • در نهایت، اگر همچنان شربت گل محمدی‌تان رگه‌هایی از تلخی دارد، برای اینکه این طعم تلخ، کمتر احساس شود، می‌توانید موقع درست کردن شربت، مقداری آبلیمو به آن اضافه کنید.

240,000

211,200

تومان

راز خوشمزه شدن شربت گل محمدی

  • برای خوش‌رنگ‌تر شدن شربت‌ گل سرخ می‌توانید مقداری رنگ خوراکی هم به آن اضافه کنید.
  • برای شفاف‌تر شدن شربت، حتما چند قطره آبلیمو یا جوهر لیمو به آن اضافه کنید. این کار از شکرک زدن شربت هم جلوگیری می‌کند.
  • موقع جوشاندن شربت با شکر، حتما کف‌های تشکیل شده روی آن را با کف‌گیر بگیرید. این کار به شفاف شدن شربت شما کمک می‌کند.
  • افزودن زعفران نیز علاوه‌بر اینکه به خوش‌رنگ شدن شربت شما کمک می‌کند، عطر و طعم خوبی هم به آن می‌دهد. طرز تهیه شربت گل محمدی با زعفران هم خیلی راحت است. فقط کافی است هنگام سرو شربت، دو قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده غلیظ به آن اضافه کنید.

سوالات متداول

۱. چطوری شربت گل محمدی درست کنم؟

برای تهیه شربت گل محمدی ابتدا باید گلبرگ‌های گل محمدی را ۲۴ ساعت در آب جوش (با درب بسته) قرار دهید. سپس عصاره‌ی گرفته شده از آن را با شکر بجوشانید تا غلیظ شود.

۲. شربت گل محمدی را با گل تازه درست کنیم یا خشک؟

می‌توانید از هر دو نوع گل تازه یا خشک استفاده کنید، اما گل تازه عطر و طعم بهتری به شربت می‌دهد.

۳. چطور تلخی گل محمدی را در شربت بگیریم؟

برای تلخ نشدن شربت حتما از گل‌محمدی‌های مناطق کوهستانی استفاده کنید. درصورت استفاده از گل‌محمدی مناطق کویری به‌علت داشتن رگه‌‌های تلخی باید یک‌بار گل‌برگ‌ها را بجوشانید و آب‌کش کنید تا تلخی‌شان گرفته شود.

۴. برای خوش‌رنگ شدن شربت گل محمدی چه کنیم؟

برای خوش رنگ شدن شربت گل محمدی می‌توانید چند قطره رنگ خوراکی به آن اضافه کنید.

۵. شربت گل محمدی چه خاصیتی دارد؟

شربت گل محمدی خواص متعددی برای سلامتی دارد؛ از جمله اینکه آرامش‌بخش است، به بهبود خواب کمک می‌کند، تپش قلب را برطرف می‌کند، به رفع خشکی پوست کمک می‌کند، کیسه صفرا را پاکسازی می‌کند و دردهای قاعدگی را کاهش می‌دهد.

source

توسط chehrenet.ir