از گرمای بیرون به یخچال پناه برده بودم که چشمم به شیشه‌ شربتی خوش‌رنگ افتاد. با خیال این‌که شربت آلبالو داریم مقداری از شربت را همراه با آب سرد داخل لیوان ریختم. طعم شربت برایم جدید بود. از مادر که سوال پرسیدم، گفت:« شربت شاه‌توته. همسایه برامون یک ظرف شاه‌توت آورده بود. می‌دونستم از شربت‌های تکراری خسته شدی، منم این شربت رو درست کردم». طرز تهیه شربت را از مادر پرسیدم تا برای فصل‌های بهار و تابستان نوشیدنی خنکی داشته باشم. اگر شما هم قصد تهیه این شربت خوش‌رنگ و خوش‌طعم را دارید در این محتوا همراه من باشید.

زمان آماده‌سازی


زمان آماده‌سازی
۱۵ دقیقه

زمان پخت


زمان پخت
۲۰ دقیقه

مناسب برای


مناسب برای
۶ الی ۸ نفر

میزان سختی


میزان سختی
آسان

مواد لازم برای تهیه شربت شاه‌توت

عنوان مقدار
شاه‌توت ۵۰۰ گرم
شکر ۲۰۰ گرم
آب ۲ لیوان
آب‌لیمو ۱ قاشق غذاخوری
وانیل نصف قاشق چای‌خوری

۱. آماده کردن شاه‌توت

دم و برگ‌های شاه‌توت‌ها را جدا کنید. سپس شاه‌توت‌ها را درون مقداری آب سرد خیس کنید تا گردوخاک و حشره‌های احتمالی روی آن از بین بروند. شاه‌توت‌های شسته‌شده را درون آبکش بریزید تا کمی خشک شوند.

مرحله اول تهیه شربت شاه‌توت

طرز تهیه شربت‌های سنتی ایرانی

۲. پخت شربت

شاه‌توت‌ها را همراه با ۲ لیوان آب درون قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید. در دقایق اول شعله گاز باید زیاد باشد تا آب از اطراف دایره بجوشد و حباب‌های ریز دور آن تشکیل شود. پس از جوش آمدن آب، شعله گاز را روی متوسط تنظیم کنید. پس از ۳۰ دقیقه قابلمه را از روی حرارت بردارید.

۳. صاف کردن شربت

شاه‌توت‌ها را پس از خنک شدن درون میکسر بریزید یا با گوشت‌کوب برقی له کنید. سپس صافی، الک یا سبدی با سوراخ‌های کوچک انتخاب کنید. صافی را روی کاسه‌ای مناسب قرار دهید و شاه‌توت‌ها را از روی آن رد کنید. در این مرحله آب‌میوه‌ای بنفش و شفاف خواهید داشت.

۴. جوشاندن شربت

آب‌میوه صاف‌شده را مجدد درون قابلمه بریزید. شکر را به آب‌میوه اضافه کنید. شعله گاز را روی متوسط تنظیم کنید تا شکر کاملا حل شود. پس از ۵ الی ۶ دقیقه شربت به قوام می‌رسد. در این مرحله وانیل و آب‌لیمو را به آن اضافه کنید. پس از خنک شدن شربت را در شیشه‌ای تمیز و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

اگر به شربت‌های ترش علاقه دارید می‌توانید شکر را در این مرحله حذف کنید. در طرز تهیه شربت شاه‌توت بدون شکر نیاز نیست مواد زیاد روی حرارت گاز قرار داشته باشند. البته غلظت این شربت به دلیل نداشتن شکر کمتر خواهد بود.

در کنار شربت شاه‌توت می‌توانید با سایر شربت‌هایی مانند زعفران از عزیزان خود پذیرایی کنید. با مطالعه طرز تهیه شربت زعفران نوشیدنی‌های خوش‌عطرتری تدارک ببینید.

مرحله آخر تهیه شربت شاه‌توت

خواص شربت شاه‌توت

شربت شاه‌توت سرشار از خواص شاه‌توت است و علاوه‌بر آن احساس خنکی و نشاط را به شما منتقل می‌کند. از خواص این شربت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سرشار آنتی‌اکسیدان بودن و محافظت از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد
  • کنترل قند خون و مهار آنزیم‌های تجزیه‌کننده کربوهیدرات
  • کاهش سطح کلسترول خون و کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی
  • کمک به هضم غذا و درمان یبوست و نفخ
  • تقویت سیستم ایمنی بدن با ویتامین C
  • کنترل استرس و کمک به کنترل وزن و اشتها

علاوه‌بر شربت شاه‌توت، پیشنهاد می‌کنیم با مطالعه محتوای طرز تهیه شربت آبلیمو شربتی مناسب جلوگیری از گرمازدگی و تقویت‌کننده سیستم ایمنی بدن را در منزل آماده کنید.

شربت شاهتوت حقیقت دادجو - 650 گرم

فوت‌و‌فن‌های طرز تهیه شربت شاه‌توت

  • برای اطمینان از غلظت شربت شاه‌توت مقداری از آن را درون ظرف بریزید و در فریزر قرار دهید. پس از ۲ دقیقه شربت به سرعت غلیظ می‌شود. اگر هنگام طرز تهیه شربت شاه‌توت به فریزر دسترسی ندارید مقداری از شربت را بین دو انگشت خود بریزید. در صورت کشسان بودن شربت شما آماده استفاده است.
  • اگر رژیم دارید یا مصرف شکر برایتان ممنوع است می‌توانید شربت شاه‌توت را با عسل درست کنید. در طرز تهیه شربت شاه‌توت با عسل، برعکس طرز تهیه شربت سکنجبین، باید شربت را بجوشانید و عسل را هنگام سرو کردن به آن اضافه کنید. عسل نباید بجوشد.
  • در طرز تهیه شربت شاه‌توت غلیظ، مانند مربا، شکر را ۲۴ ساعت قبل به شاه‌توت‌ها اضافه کنید و ترکیب را در یخچال قرار دهید. سپس شاه‌توت را پوره کنید و بجوشانید. این روش نیازی به صاف کردن شربت ندارد.
  • استفاده از آبلیمو یا جوهر لیمو در طرز تهیه شربت شاه‌توت خانگی از کپک زدن شربت در طولانی‌مدت جلوگیری می‌کند.
  • برای خوش‌رنگ‌تر شدن شربت شاه‌توت آن را در قابلمه‌های لعاب‌دار بجوشانید.
  • جوشاندن به اندازه کافی باعث شفاف شدن شربت شما می‌شود. اگر شربت را کم بجوشانید رنگ آن کدر خواهد شد.
  • مانند طرز تهیه شربت خاکشیر، استفاده از عرق بیدمشک یا گلاب باعث خوش‌طعم‌تر و خوش‌عطرتر شدن شربت شاه‌توت می‌شود.
خاکشیر لوکس جمع - 90 گرم
6 %

89,300

83,940 تومان

سوالات متداول

چطور می‌توان شربت شاه‌توت را غلیظ‌تر درست کرد؟

برای غلیظ‌تر شدن شربت شاه‌توت می‌توانید از ۲۴ ساعت قبل شاه‌توت‌ها را با شکر ترکیب کنید و در یخچال قرار دهید. سپس مواد را بجوشانید.

چطور شربت شاه توت درست کنیم؟

برای تهیه شربت شاه‌توت ابتدا شاه‌توت‌ها را با مقداری آب درون قابلمه بریزید و پس از جوش‌آمدن آن را با میکسر له کنید. سپس شاه‌توت‌‌ها را از صافی رد کنید. آبمیوه به دست آمده را همراه با شکر درون قابلمه بریزید. پس از ۵ دقیقه شربت شما آماده است.

شربت شاه توت چه خاصیتی دارد؟

شربت شاه‌توت سرشار از ویتامین C و آنتی‌اکسیدان است که به تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از بیماری‌های قلبی کمک می‌کند.

source

توسط chehrenet.ir