هیچ چیزی مثل یک لیوان شربت آلبالوی خنک و خوشمزه نمی‌تواند روزهای گرم تابستان را دلپذیرتر کند. اگر تا حالا فقط شربت‌های آماده را امتحان کرده‌اید، امسال پیشنهاد می‌کنیم خودتان دست به کار شوید و یک شربت آلبالوی تازه، خوشرنگ و خوش‌طعم در خانه تهیه کنید. طرز تهیه شربت آلبالو ساده و کم‌دردسر است و با راهنمایی کامل این محتوا از دیجی‌کالا مگ، به‌راحتی می‌توانید آن را آماده کنید و از طعمش لذت ببرید. پس در ادامه همراه ما باشید.

طرز تهیه شربت آلبالو بدون مربا

مواد لازم
آلبالو تازه یک کیلوگرم
شکر یک تا یک‌ونیم‌کیلو (بسته به میزان ترش بودن آلبالو‌ها)
آب یک لیوان

145,000

137,750

تومان

طرز تهیه شربت آلبالو بدون مربا

مراحل تهیه شربت آلبالو بدون مربا:

۱. آماده کردن آلبالوها

اولین کاری که باید بکنید این است که آلبالوها را شسته، ساقه و برگ اضافه‌شان را جدا کنید و سپس با دست یا هسته‌گیر، هسته‌ی آلبالوها را در بیاورید.

۲. ترکیب آلبالو و شکر

در گام دوم باید شکر را لابه‌لای آلبالو‌ها بریزید. به این صورت که ابتدا یک لایه آلبالو داخل ظرف بریزید، سپس یک لایه شکر و این کار را تا تمام شدن آلبالو‌ها ادامه دهید. در انتها یک لیوان آب روی آلبالو‌ها بریزید، سپس درب ظرف را ببندید و آن را به‌مدت یک شب یا ۲۴ ساعت داخل یخچال قرار دهید تا آلبالو‌ها کاملا آب بیندازد.

برای خرید شکر به‌صورت آنلاین و با قیمت مناسب می‌توانید به سوپر مارکت دیجی‌کالا مراجعه کنید.

۳. جوشاندن آلبالوها

بعد از اینکه آلبالو‌ها کاملا آب انداخت، آن‌ها را داخل یک قابلمه‌ی مناسب بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا کم‌کم شروع به جوشیدن کند.

اجازه دهید آلبالو‌ها به مدت ۳۰ دقیقه به‌آرامی، روی حرارت متوسط بجوشند. بهتر است که بیشتر از این زمان نگذارید جوشیدن آلبالوها طول بکشد، زیرا هر چقدر، زمان جوشیدن آلبالو‌ها طولانی‌تر شود، رنگ شربت تیره‌تر می‌شود.

در حین جوشیدن آلبالوها، کف جمع شده روی آلبالو‌ها را مرتب بردارید؛ زیرا این کار به خوش‌رنگ شدن شربت کمک می‌کند.

۳. صاف کردن آلبالوها

پس از نیم ساعت حرارت دادن، قابلمه را از روی حرارت بردارید و داخل یک صافی با سوراخ‌های ریز بریزید و با یک کف‌گیر خیلی آرام، آلبالو‌ها را فشار دهید تا شربت صاف شده و تفاله‌های آلبالو از آن جدا شود. دقت کنید که این کار را باید تا زمانی‌که آلبالوها داغ هستند انجام دهید، زیرا در صورت سرد شدن آلبالو‌ها، فرایند صاف کردن‌شان، دشوارتر می‌شود.

در آخر، اجازه دهید شربت آلبالو ۱۵ دقیقه در دمای اتاق بماند تا خنک شود. سپس آن را داخل یک بطری مناسب بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

یکی دیگر از گزینه‌هایی که برای رفع عطش در گرمای تابستان توصیه می‌شود، شربت خاکشیر است. این شربت علاوه بر خوشمزگی تاثیر زیادی هم در پیشگیری از گرمازدگی دارد. در محتوای طرز تهیه شربت خاکشیر، می‌توانید فوت و فن درست کردن این شربت را هم بیاموزید.

240,000

204,000

تومان

طرز تهیه شربت آلبالو با مربا

اگر می‌خواهید همزمان با درست کردن شربت، مربای آلبالو هم درست کنید فقط کافی است که طبق مراحل زیر پیش بروید:

  1. ابتدا هسته‌ی آلبالو‌ها را جدا کنید.
  2. سپس آلبالوها را با دو سوم از شکر و یک لیوان آب، مخلوط کرده و ۲۴ ساعت داخل یخچال بگذارید تا حسابی آب بیندازد.
  3. حال باید آلبالو‌ها را روی حرارت متوسط قرار دهید و بگذارید حدود ۱۰ دقیقه بجوشد. هنگامی که آلبالو‌ها شروع به جوشیدن کردن، یک قاشق آبلیمو یا مقداری جوهر لیمو به آن اضافه کنید.
  4. بعد از ۱۰ دقیقه، آلبالو‌ها را با استفاده از کفگیر، از شربت خارج کنید و برای مربا کنار بگذارید.
  5. سپس یک سوم باقیمانده از شکر را به آب آلبالوها اضافه کنید و بگذارید که نیم ساعت دیگر روی حرارت ملایم بجوشد تا غلیظ‌تر شود.
  6. وقتی شربت به‌اندازه‌ی کافی غلیظ شد، آن را از روی حرارت بردارید و یک‌بار از صافی رد کنید تا آلبالو‌های باقی‌مانده در آن نیز جدا شوند. برای این‌که بفهمید شربت به قوام رسیده یا نه، یک قاشق از آن را داخل یک نعلبکی یا بشقاب بریزید و چند دقیقه داخل یخچال بگذارید تا خنک شود. سپس با انگشت روی شربت بکشید، اگر رد انگشت‌تان ماند، یعنی شربت قوام کافی دارد.
  7. در نهایت شربت آلبالو و مربای آلبالوی شما آماده است و می‌توانید آن‌ها را بعد از خنک شدن، در ظرف‌های مناسب بریزید و داخل یخچال نگهداری کنید.

طرز تهیه شربت سکنجبین

شربت گیاهی سکنجبین - 1200 گرم
23 %

160,000

124,000 تومان

badge-icon

200+ نفر بیش از ۲ بار این کالا را خریده‌اند

badge-icon

در سبد خرید 30+ نفر

طرز تهیه شربت آلبالو با مربا

طرز تهیه شربت آلبالو با هسته

اگر وقت گرفتن هسته‌ی آلبالو‌ها را ندارید می‌توانید آلبالو‌ها را با هسته، به‌همان شیوه‌ی اول بپزید و در انتها صاف کنید تا هسته و تفاله‌های آلبالو از شربت جدا شوند.

شربت آلبالو سن ایچ مقدار 1950 گرم

طرز تهیه شربت آلبالو با کیسه

در این روش، آلبالوها را درون یک کیسه توری یا پارچه نازک و تمیز بریزید و سر آن را محکم ببندید. سپس، در یک قابلمه، شکر و آب را با هم مخلوط کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا شکر در آب حل شود. پس از حل شدن شکر، کیسه‌ی حاوی آلبالوها را داخل قابلمه قرار دهید.

پس از آنکه مخلوط آب و شکر شروع به جوشیدن کرد، حرارت را ملایم کنید و صبر کنید تا شربت به غلظت مطلوب برسد و رنگ آن نیز مطابق دلخواه شما شود. سپس کیسه‌ی حاوی آلبالوها را به‌آرامی از قابلمه خارج کنید. در نهایت، شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید شربت خنک شود. سپس آن را در بطری‌های تمیز و خشک بریزید.

اگر به طعم‌های ترش بیشتر علاقه دارید، طرز تهیه شربت آبلیمو را هم امتحان کنید.

145,000

95,000

تومان

برای خوشرنگ‌شدن شربت آلبالو چه باید کرد؟

برای داشتن شربت آلبالوی خوشرنگ و شفاف، به این نکات توجه کنید:

  • نجوشاندن بیش از حد آلبالو‌ها: اجازه ندهید آلبالوها بیشتر از ۳۰ دقیقه بپزند. زیرا پخته شدن زیاد باعث تیره شدن آلبالو‌ها می‌شود و در نتیجه یک شربت با رنگ کدر به شما می‌دهد. علاوه بر این، هنگام صاف کردن آلبالوها نیز از فشار دادن بیش از حد آن‌ها با قاشق خودداری کنید.
  • گرفتن مداوم کف شربت: در طول درست کردن شربت آلبالو، به‌طور مرتب کفی که روی سطح آن جمع می‌شود را با قاشق بگیرید و دور بریزید. این کار باعث می‌شود که در نهایت شربتی شفاف و خوشرنگ داشته باشید.
  • ۲ بار صاف کردن شربت: پس از یک بار صاف کردن شربت و جدا کردن تفاله‌های آلبالو از آن، شربت را دو باره از یک صافی با بافت ریز یا پارچه نازک و تمیز عبور دهید. این کار ذرات ریز و احتمالی تفاله‌ها را جدا کرده و شربتی صاف و خوشرنگ به شما می‌دهد.

اگر مهمانی دارید و می‌خواهید چند مدل شربت درست کنید، پیشنهاد می‌کنیم با آموزش داده شده در محتوای طرز تهیه شربت زعفران یک شربت زعفرانی گوارا و خوشمزه هم درست کنید.

شربت پرتقال سن ایچ مقدار 1950 گرم

شربت آلبالو خوشرنگ

خواص شربت آلبالو

شربت آلبالو علاوه بر خوشمزه و گوارا بودن، خواص زیادی هم برای سلامتی دارد که نمی‌شود نادیده گرفت. از جمله خواصی که این شربت دارد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سرشار از مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان‌ها از جمله: ویتامین A، پتاسیم، منیزیم، آهن و مس
  • کاهش درد و التهاب عضلانی پس از ورزش
  • کمک به تنظیم خواب و بهبود کیفیت آن (به‌دلیل داشتن ملاتونین و تریپتوفان)
  • کاهش سطح اسید اوریک خون و کمک به کاهش دفعات و شدت حملات نقرس (در صورت مصرف منظم)
  • تقویت سلامت مغز و حافظه
  • تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش خطر ابتلا به عفونت‌ها
  • کاهش فشار خون و کلسترول بد (LDL)
  • کمک به کاهش درد و التهاب در افراد مبتلا به آرتروز
بررسی خواص آلبالو

راز خوشمزه شدن شربت آلبالو

راز خوشمزه شدن شربت آلبالو در رعایت چند نکته‌ی زیر نهفته است:

  • رعایت نسبت شکر به آلبالو: به‌طور کلی، برای هر یک کیلو آلبالو یک کیلو شکر توصیه می‌شود. اگر آلبالوها خیلی ترش هستند، از یک و نیم کیلو شکر استفاده کنید.
  • اضافه کردن وانیل: در صورت دلخواه، می‌توانید در پایان جوشیدن شربت، مقدار بسیار کمی وانیل به شربت اضافه کنید. این کار شربت را خوش‌مزه و خوش‌عطرتر می‌کند. البته حواستان باشد که فقط در حدی وانیل اضافه کنید که طعم طبیعی آلبالو را تغییر قرار ندهد.
  • استفاده از قابلمه مناسب: بهتر است از قابلمه لعابی یا استیل برای تهیه شربت استفاده کنید.

سوالات متداول

۱. برای خوشرنگ شدن شربت آلبالو چه باید کرد؟

آلبالوها را زیاد نجوشانید، کف شربت را مرتب بگیرید و شربت را دو بار صاف کنید تا شفاف و خوشرنگ شود.

۲. فرق بین شربت آلبالو با مربا و بدون مربا چیست؟

در شربت آلبالو با مربا، آلبالوها باید پیش از له‌شدن از شربت جدا شوند تا ظاهر و بافتشان حفظ شود. اما در شربت آلبالو بدون مربا، نیازی به جدا کردن آلبالوها نیست و می‌توان آن‌ها را تا پایان پخت در شربت نگه داشت تا طعم و رنگ بیشتری به شربت بدهند.

۳. آیا می‌توان شربت آلبالو را با هسته درست کرد؟

بله، می‌توان شربت آلبالو را با هسته درست کرد. در بسیاری از روش‌های سنتی، آلبالوها را بدون خارج کردن هسته می‌جوشانند تا طعم طبیعی‌تر و گس‌تری به شربت بدهند.

۴. تفاله آلبالو بعد از صاف‌کردن به چه دردی می‌خورد؟

می‌توانید از آن برای تهیه لواشک، دسر، یا ترکیب در کیک و شیرینی استفاده کنید.

source

توسط chehrenet.ir