درست کردن وعدههای غذایی مخصوصا ناهار و میان برنامههای شلوغ، کاری زمانبر است. گاهی مواد غذاییمان جور نیست و گاهی از غذاهای تکراری خسته میشویم. در چنین شرایطی آشنایی با انواع غذای مناسب ناهار به داشتن برنامه غذایی منظم کمک میکند. اگر زمانتان محدود است یا انرژی کافی برای آشپزی ندارید ناهار سریع مانند ساندویچ تن ماهی یا ناهار سادهای مانند استانبولی را به شما پیشنهاد میدهیم. برای پاسخ به سوال ناهار چی بپزم در این مقاله از دیجیکالا مگ همراه ما باشید.
ناهار ساده چی درست کنم؟
ناهار ساده مواد اولیه در دسترسی دارد. شما میتوانید این ناهار را تنها با ترکیب چند ماده در منزل تهیه کنید. در ادامه به انواع ناهار ساده اشاره کردهایم.
۱. آبدوغخیار
آبدوغخیار ناهار خنکیست و برای غلبه بر گرمای طاقتفرسای بهار و تابستان بسیار مناسب است. میتوانید با ترکیب مقداری ماست، آب، نعنا، خیار رندهشده و چند تکه یخ آبدوغخیار را در منزل تهیه کنید. این غذا را میتوان با مقداری کشمش و گردوی خردشده سرو کرد تا کمی از طبع سرد ماست و خیار کم شود. برای تهیه این غذا به یک پیمانه ماست، دو پیمانه آب و یک عدد خیار برای دو نفر نیاز دارید. آبدوغخیار را میتوان با نان بربری، سنگک یا نان خشک خردشده سرو کرد.
۲. استانبولی
سیبزمینی، پیاز، رب گوجهفرنگی و برنج از مواد غذایی ثابت هر خانه است. برای تهیه این غذا کافی است پیاز و سیبزمینی را تفت دهید و پس از طلایی شدن رب گوجه و زردچوبه را به آن اضافه کنید. بعد از دو دقیقه نیز برنج خیسخورده را همراه با مقداری آب به مواد اضافه کنید. پس از جمع شدن آب درِ قابلمه را ببندید. بعد از بیست الی سی دقیقه استانبولی شما آماده است. بسته به ذائقه خود میتوانید از مقداری قارچ یا لوبیاسبز تفت داده شده استفاده کنید.
۳. اشکنه تخممرغ
اگر پای صحبت بزرگترها نشسته باشید احتمالا در خاطراتشان از غذاهای ساده و مفیدی مانند اشکنه یاد کردهاند. اشکنه را میتوان به تنهایی یا همراه با مقداری نان خردشده سرو کرد. برای تهیه این غذا کافی است مقداری آرد را همراه با روغن تفت دهید. سپس شنبلیله، زردچوبه، نمک و پیاز داغ را همراه با آب جوش به آن اضافه کنید. در نهایت تخممرغ زدهشده را به اشکنه اضافه کنید. پس از سفت شدن تخممرغ اشکنه را نوش جان کنید.
۴. کوکو سیبزمینی
کوکو سیبزمینی را میتوان با سیبزمینی خام یا آبپز تهیه کرد. برای تهیه این ناهار ساده تنها به مقداری سیبزمینی، پیاز و ادویه نیاز دارید. بسته به ذائقه خود میتوانید از تخممرغ استفاده کنید. تا کوکوها وا نروند. برای خوشمزهتر شدن کوکوها نیز میتوانید از مقداری سبزی خشک و برای سفتتر شدن آن از مقداری آرد استفاده کنید.

۵. میرزا قاسمی
میرزا قاسمی از آن دست غذاهای ساده است که میتوانید آن را با نان یا برنج سرو کنید. برای تهیه این غذا کافی است بادمجان و گوجهفرنگی را کباب کنید و سپس بکوبید. مقداری پیاز تفت دهید و با مواد ترکیب کنید. در طرز تهیه اصلی این غذا از تخممرغ در مرحله آخر استفاده میکنند.

۶. پوره سیبزمینی
پوره سیبزمینی با ترکیب سیبزمینی آبپز، پیازداغ و نعنا داغ یکی از سادهترین و سیرکنندهترین غذاها است. برای تهیه این غذا بهتر است از سیبزمینیهای ریز استفاده کنید تا زودتر آبپز و نرم شوند. پس از آماده شدن پوره سیبزمینی غذای خود را همراه با مقداری خیارشور، ترشی یا گوجهفرنگی سرو کنید.
۷. خوراک لوبیاچیتی
اگر مشغله زیادی دارید میتوانید خوراک لوبیاچیتی را از صبح بار بگذارید و در وعده ناهار سرو کنید. برای تهیه این غذای ساده کافی است لوبیاها را در مقداری آب ولرم خیس کنید. پس از چند ساعت لوبیاچیتی را همراه با مقداری آب درون قابلمه بریزید تا بپزد. برای خوشرنگ و خوشطعمتر شدن این غذا میتوانید مقداری رب گوجه تفتدادهشده و مقداری پیازداغ به آن اضافه کنید.
۸. سبزیپلو با تن ماهی
برای تهیه سبزیپلو با تن ماهی است کافی است مقداری سبزی فریزشده یا سبزی خشک داشته باشید. برنج و آب را درون قابلمه بریزید و پس از چند جوش آن را آبکشی کنید. زمانی که برنج درون آبکش است سبزی را به آن اضافه کنید. سپس مواد را درون قابلمه بریزید و برنج را دم کنید. تن ماهی را در مقداری آب و برای ۲۰ دقیقه بجوشانید تا باکتریهای احتمالی آن از بین برود. پس از دمکشیدن برنج غذا را سرو کنید.
برای خرید تن ماهی به سوپرمارکت آنلاین دیجیکالا مراجعه کنید.
۹. عدسی
طرز تهیه عدسی شبیه به لوبیاچیتی است. با این تفاوت که عدس معمولا در زمان کمتری میپزد. برای آنکه پس از سرو کردن عدسی احساس گرسنگی نداشته باشید میتوانید بسته به تعداد مقداری سیبزمینی را خرد و به غذا اضافه کنید. استفاده از پیاز نیز به لعابدار شدن عدسی کمک میکند. برای مقویتر شدن عدسی مقداری عصاره گوشت یا قلم به آن اضافه کنید.
۱۰. فاهیتای مرغ
فاهیتای مرغ غذای تند و محبوب مکزیکی است. این غذا از ترکیب مرغ نواری برش دادهشده، سیر خردشده، فلفلدلمهای و قارچ خردشده تهیه میشود. برای تهیه فاهیتای مرغ کافی است پس از سرخ کردن گوشت سایر مواد را به آن اضافه کنید و تفت دهید. در مرحله آخر نیز نمک، فلفل و مقداری سس کچاپ به غذا اضافه کنید. فاهیتای مرغ را میتوانید با پاستا، برنج یا انواع نان سرو کنید.
۱۱. کشکبادمجان
کشکبادمجان غذایی ساده است که برای تهیه آن به مواد اولیه کمی نیاز دارید. برای تهیه کشکبادمجان میتوانید بادمجانها را سرخ یا کباب کنید. سپس آنها را بکوبید تا یکدست شوند. کشک را با بادمجان و مقداری پیازداغ مخلوط کنید. برای خوشمزهتر شدن کشکبادمجان نیز میتوانید از گردو و سیر استفاده کنید.
۱۲. سالاد الویه
الویه از آن دست غذاهای آسان است که میتوان آن را با مرغ، سوسیس یا کالباس آماده کرد. برای تهیه این غذا کافی است سیبزمینی، هویج، مرغ و تخممرغ را آبپز و سپس تمام مواد را همراه با خیارشور رنده کنید. بهترین سس برای سالاد الویه مایونز است. اما برخی از افراد برای کاهش کالری آن از سس دستساز با ماست استفاده میکنند. اگر رژیم دارید میتوانید از مایونز کمچرب یا مایونز بدون تخممرغ استفاده کنید.
۱۳. پاستا تاکو
اگر برایتان سوال است که ناهار چی درست کنم تکراری نباشه؟ پاستا تاکو را به شما پیشنهاد میدهیم. این غذا به پاستا تکقابلمهای یا پاستا نیمساعته معروف است. برای تهیه پاستا تاکو باید با گوشت چرخکرده، سیر، پنیر چدار و سس کچاپ سس اصلی غذا را درست کنید. پاستاها را نیز در قابلمه آب جوش بریزید. هنگام آبکشی پاستا مقداری از آب آن را به سس اضافه کنید. پاستا را درون سس بریزید و پس از کمی تفت دادن آن را سرو کنید. این غذا را میتوان همراه با مقداری چیپس تردیلای خردشده یا مقداری گوجهفرنگی خردشده سرو کرد.
۱۴. کوکو بادمجان
برای تنوع در وعده ناهار میتوانید کوکو بادمجان را تهیه کنید. روشهای مختلفی برای تهیه این غذا وجود دارد. شما میتوانید برای تهیه کوکو بادمجان از سیبزمینی و سیر استفاده کنید. همچنین میتوانید بسته به ذائقه خود بادمجانها را بهصورت خام رنده کنید یا آنها را کباب کنید و سپس بکوبید. برای آنکه کوکوی شما وا نرود از مقداری آرد و تخممرغ استفاده کنید.
۱۵. پاستا آلفردو
نمیشود قصد تهیه غذا داشت و از پاستا آلفردو غافل شد. تهیه سس این غذا ساده و مورد علاقه افراد بسیاری است. برای تهیه این غذا ابتدا فیله مرغ خردشده و سپس قارچها را با حرارت زیاد تفت دهید. برای تهیه سس نیز سیر خردشده را کمی تفت دهید. سپس خامه و شیر و کمی بعد پنیر پارمزان را به مواد درون تابه اضافه کنید. پاستای پختهشده و مرغ و قارچ را به سس آلفردو اضافه کنید.
۱۶. پاستا اسفناج
اگر در دوران رژیم هستید و قصد تهیه غذایی آسان و کمکالری را دارید پاستا اسفناج انتخاب مناسبی برای شما است. در تهیه این غذا بسته به ذائقه خود میتوانید از گوجه، قارچ یا پنیر خامهای استفاده کنید. برای پخت پاستا اسفناج بهتر است مقداری از آب پاستا را با سس ترکیب کنید تا سس کامل به خورد پاستا برود.
۱۷. نرگسی اسفناج
نرگسی یکی از غذاهای مقرونبهصرفه و مقوی است که میتوان در تمام وعدههای غذایی و مخصوصا ناهار آن را سرو کرد. برای تهیه این غذا کافی است مقداری پیاز تفت دهید. سپس اسفناج شسته و خردشده را به آن اضافه کنید. پس از جمع شدن آب اسفناج تخممرغ را به آن اضافه کنید. برای خوشمزهتر شدن نرگسی نیز میتوانید از مقداری فلفل سیاه یا ادویه استفاده کنید.
ناهار سریع چی درست کنم؟
عجله دارید و مدام از از خود میپرسید ناهار چی درست کنم؟ میتوانید غذاهایی که در کمتر از یک ساعت آماده میشوند را تهیه کنید. مواد اولیه این غذاها در دسترس هستند و شما میتوانید با حداقل امکانات آنها را تهیه کنید.
۱۸. سوسیس بندری
ساندویچ سوسیس بندری غذایی تند است که در کمتر از نیمساعت تهیه میشود. برای تهیه این غذا کافی است مقداری پیاز را تفت دهید. پس از طلایی شدن پیازها سوسیس را به آن اضافه کنید و تفت دهید. در نهایت نیز نمک، رب گوجه و مقداری فلفل به ترکیبات ساندویچ اضافه کنید. مواد را درون نان باگت بریزید و غذای خود را با سس کچاپ تند یا سس فلفل سرو کنید.
۱۹. املت قارچ
اگر میزان کالری ناهار برایتان مهم است میتوانید املت قارچ را در منزل تهیه کنید. این غذای کمکالری از ترکیب تخممرغ، قارچ و مقداری نمک آماده میشود. قارچها را درون تابهای تفت دهید. سپس تخممرغها را با همزن دستی یا چنگال بزنید تا کمی پفکی شوند. روغن و مایه تخممرغ را همراه با مقداری نمک به قارچ اضافه کنید. برای خوشمزهتر شدن املت قارچ میتوانید از مقداری پنیر موزارلا، پارمزان یا گودا استفاده کنید.
۲۰. ناچوی سیبزمینی
سیبزمینی پایه ثابت بسیاری از غذاهای سریع مانند ناچو است. برای تهیه ناچو به مقداری سیبزمینی، سوسیس، گوجهفرنگی، فلفل سبز و پنیر نیاز دارید. ابتدا سیبزمینیها را آبپز یا درون فر تنوری کنید. سپس آنها را بهصورت حلقههایی ضخیم برش و در مقداری روغن تفت دهید. سوسیسها را نیز تفت دهید. مقداری آرد، کره مارگاین و شیر را با یکدیگر مخلوط کنید تا سس یکدستی داشته باشید. ظرفی مناسب قرار دادن در فر انتخاب کنید. سپس مقداری سس درون ظرف بریزید و سیبزمینی و سوسیسها را روی آن بچینید. این مراحل را تکرار کنید تا تمام لایههای ناچو با سس به یکدیگر بچسبند. در آخر مقداری پنیر پیتزا روی مواد بپاشید و ظرف را درون فر قرار دهید. پس از ۳۰ دقیقه ناچوی شما آماده است.
۲۱. نودل
نودل آماده سریعترین غذایی است که میتوان برای وعده ناهار آماده کرد. تهیه این غذا به حداکثر یک ربع زمان نیاز دارد. اما خوردن نودل با ادویه طعم چندانی ندارد. برای آنکه نودل تنها مزه ادویه نداشته باشد میتوانید از مقداری پیازچه، قارچ، سینه مرغ تفت دادهشده، زنجبیل تازه و سس سویا استفاده کنید. استفاده از سس کچاپ برای انواع نودل باعث خوشمزهتر شدن غذای شما میشود.
۲۲. کوکو کدوسبز
کدوسبز از آن دست صیفیجات پرخاصیتی است که معمولا کمتر در غذاها استفاده میشود. میتوان از این ماده غذایی در تهیه کوکوی کدوسبز استفاده کرد. برای تهیه این غذا به مقداری کدوسبز، آرد گندم، آویشن، پیازچه و تخممرغ نیاز است. کدوها را رنده و با سایر مواد مخلوط کنید. برای خوشمزهتر شدن کوکوی کدوسبز میتوانید از مقداری شوید خشک نیز استفاده کنید. سپس مایه کوکو را در روغن داغ سرخ و غذا را سرو کنید.

۲۳. املت فرانسوی
تخممرغ پایه ثابت غذاهای سریع است و میتوان آن را با مواد غذایی مختلف ترکیب و سرو کرد. املت فرانسوی یکی از غذاهایی است که از تخممرغ، آرد، مقداری بیکینگپودر، بیکن و پنیر موزارلا تهیه میشود. ظاهر این غذا شبیه پنکیک است و میتوان آن را با نان تست، نان باگت یا بهتنهایی سرو کرد. اگر احساس میکنید با سرو کردن املت فرانسوی در وعده ناهار سیر نمیشوید مقداری سیبزمینی سرخکرده نیز همراه با غذا سرو کنید.
۲۴. املت دنور
ظاهر املت دنور کمی شبیه به املت فرانسوی است اما مخلفات بیشتری دارد. برای تهیه املت دنور به شیر، فلفلدلمهای، گوجهفرنگی، تخممرغ، ژامبون، ذرت، قارچ، پیاز و پنیر پیتزا نیاز دارید. پس از تفت دادن پیاز، قارچ را به آن اضافه کنید. سپس سایر مواد خردشده را به مواد درون تابه اضافه کنید. تخممرغها را با همزن دستی یا چنگال هم بزنید تا پف کنند. ادویه، نمک و شیر را به تخممرغ اضافه کنید و مواد را درون تابه بریزید. پس از سفت شدن تخممرغ پنیر پیتزا را به آن اضافه کنید. با ذوب شدن پنیر مواد تفت دادهشده را روی تخممرغ بریزید و آن را دو لا کنید تا شبیه به ساندویچ شود. ترکیبات موجود در املت دنور سیرکننده هستند اما شما بسته به نیاز بدن خود میتوانید این غذا را با نان تست یا باگت سرو کنید.
۲۵. ساندویچ تن ماهی
صبح زود است، باید سریع خود را به محل کارتان برسانید اما فکری به حال وعده ناهارتان نکردهاید؟ میتوانید ساندویچ تن ماهی را در کمتر از نیمساعت آماده کنید. نیاز نیست این ساندویچ هنگام سرو گرم باشد. برای تهیه ساندویچ تن ماهی، تن را ۲۰ دقیقه در آب بجوشانید. سپس سیبزمینی خلالی سرخشده، خیارشور و تن ماهی را درون نان باگت بگذارید. برای سرو این غذا به هیچ نوع سس یا چاشنی نیاز نیست.
۲۶. یتیمچه
یتیمچه ناهاری سبک و فوری است که میتوان با انواع نان سرو کرد. برای تهیه این غذا در منزل کافی است تمام مواد را نگینی خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید. پس از نرم شدن بافت مواد غذای شما آماده است. برای خوشمزهتر شدن تیمیچه میتوانید از مقداری آبلیموی تازه استفاده کنید.
ناهار بدون برنج چی درست کنم؟
برنج یکی از اصلیترین مواد غذایی در وعدههای ناهار و شام است. بسیاری از افراد تصور میکنند با سرو نکردن برنج در وعده ناهار تا پایان شب احساس ضعف خواهند داشت. اما غذاهای مختلفی وجود دارد که میتوان بدون برنج آنها را تهیه کرد. از پرطرفدارترین غذاها در طرز تهیه غذاهای بدون برنج میتوان به شامی، کوکوسیبزمینی و سیبزمینی شکمپر اشاره کرد. در این بخش به سایر غذاهایی که میتوان آنها را بدون برنج تهیه کرد اشاره کردهایم.
۲۷. سالاد ماکارونی
چه قصد تهیه غذا برای جشنها و دورهمیهای خود را داشته باشید و چه هوس غذایی سرد کرده باشید سالاد ماکارونی انتخاب مناسبی برای شما خواهد بود. پاستا عضو ثابت این غذا است. اما برای تنوع بخشیدن به سالاد ماکارونیهای خود میتوانید از مرغ تفت دادهشده، قارچ، کنسرو نخودفرنگی، کنسرو ذرت و کالباس استفاده کنید. این غذا به سس خاصی نیاز ندارد و میتوانید آن را با مقداری سس مایونز، آویشن و فلفل سیاه سرو کنید.
۲۸. خوراک مرغ و سبزیجات
خوراک مرغ و سبزیجات از جمله غذاهای پر پروتئینی است که میتوان بدون برنج یا با برنج سرو کرد. پخت برنج در کنار این غذا باعث بالا رفتن کالری آن میشود. برای تهیه خوراک مرغ و سبزیجات میتوانید بسته به ذائقه خود از سبزیجات مختلف مانند لوبیاسبز، فلفلدلمهای و نخودفرنگی استفاده کنید. در طرز تهیه این غذا کافی است تمام مواد را بپزید و با مقداری رب گوجهفرنگی تفت دادهشده ترکیب کنید.
۲۹. گراتن سیبزمینی
گراتن یکی از محبوبترین غذاهای فرانسوی است که میتوان در وعده ناهار و بدون برنج و نان آن را سرو کرد. گراتن سیبزمینی با قارچ، گوشت چرخکرده، مرغ یا بادمجان از پرطرفدارترین انواع این غذا هستند. گراتن معمولا در فر تهیه میشود اما اگر به فر دسترسی ندارید میتوانید این غذا را درون تابهای نچسب تهیه کنید. سس مخصوص گراتن سس بشامل است که از ترکیب کره، خامه و آرد تهیه میشود.
۳۰. پیتزا پپرونی
پیتزا پپرونی یکی از کمهزینهترین انواع پیتزا است. مهمترین نکته در تهیه این پیتزا استفاده از کالباس یا سوسیس پپرونی است. این نوع فرآورده از گوشت گاو تهیه میشود و طعم دودی دارد. اگر زمانتان محدود است میتوانید از خمیر پیتزای آماده یا خمیر نان بربری برای تهیه این غذا استفاده کنید. برای تهیه پیتزا پپرونی کافی است پس از پهن کردن خمیر در سینی فر، مقداری پنیر و سس مارینا روی آن بریزید و پپرونیها را روی مواد بچینید.

۳۱. پیتزا مخلوط
درست کردن پیتزا در منزل مثل یک سرگرمی ساده اما هیجانانگیز است. پیتزا مخلوط یکی از این غذاهای سرگرمکننده و محبوب تمام گروههای سنی است. برای تهیه این پیتزا به سوسیس، ذرت کنسروی، فلفلدلمهای، کالباس، پنیر پیتزا، زیتون، قارچ و ادویه نیاز دارید. کافی است تمام مواد بجز زیتون و پنیر پیتزا را خرد کنید و تفت دهید. سپس خمیر پیتزا را درون سینی فر پهن کنید و تمام مواد را روی آن بریزید. برای سرو کردن پیتزا مخلوط بسته به ذائقه خود میتوانید از سس کچاپ، مایونز یا سس فلفل استفاده کنید.
۳۲. سیبزمینی شکمپر
سیبزمینی شکمپر غذایی نسبتا ساده اما خوشمزه و پرکالری است. این غذا معمولا در فر تهیه میشود اما شما میتوانید در قابلمه یا تابه نیز آن را تهیه کنید. سیبزمینی، پنیر پیتزا، کالباس و روغن زیتون مواد لازم برای سیبزمینی شکمپر هستند. برخی از افراد برای خوشمزهتر شدن این غذا از جعفری، پیازچه، قارچ و فلفلدلمهای خردشده نیز استفاده میکنند.
۳۳. پیراشکی گوشت
پیراشکی گوشت یکی از غذاهای محبوبی است که با خمیر آماده تهیه میشود. مواد این غذا کمی شبیه به سمبوسه است با این تفاوت که در تهیه پیراشکی گوشت از سیبزمینی استفاده نمیشود. گوشت چرخکرده، فلفلدلمهای، پیاز، قارچ و پنیر پیتزا از مواد لازم برای تهیه این غذا هستند. تمام مواد را تفت دهید و درون خمیر بریزید. لبههای خمیر را با دقت روی یکدیگر قرار دهید و پیچهای ریز بدهید. هنگام سرخ کردن پیراشکی با دقت آنها را پشت و رو کنید. خمیر نازک این غذا ممکن است در مرحله سرخ کردن باز شود.
۳۴. خوراک دال عدس
اگر سری به جنوب ایران زده باشید احتمالا خوراک دال عدس بوشهری را سرو کردهاید. این غذای مقوی از پخت دالعدس، پیاز، سیر، سیبزمینی و رب گوجهفرنگی با یکدیگر تهیه میشود. ظاهر و طعم خوراک دالعدس شبیه به عدسی است و میتوان این غذا را همراه با مقداری آبلیمو و فلفل سیاه سرو کرد.

117,700
105,900 تومان
۳۵. حلیم
حلیم یک غذا با چند طرز تهیه است. معروفترین نوع حلیم، حلیم گندم است که با گوشت گوسفند و بلغور گندم تهیه میشود. این غذای مقوی را میتوان با بادمجان و انواع گوشت مانند گوشت بوقلمون تهیه کرد. برای خوشمزهتر شدن حلیم نیز میتوانید غذای خود را با پودر دارچین و مقداری نمک سرو کنید.
ناهار با نان چی درست کنم؟
شاید برای شما هم پیش آمده که میانههای روز از اطراف نانوایی رد شدهاید و بوی نان تازه مشامتان را قلقلک داده باشد. در چنین شرایطی میتوانید نان را تهیه کنید و برای وعده ناهار غذا با نان تدارک ببینید. یا ممکن است به برنج و پاستا دسترسی نداشته باشید. درست کردن انواع غذاهایی که با نان سرو میشوند دغدغه شما برای تهیه ناهار را برطرف میکند. در ادامه به این غذاها اشاره کردهایم.
۳۶. ساندویچ مرغ و قارچ
ساندویچ مرغ و قارچ غذایی پروتئینی و در عین حال ساده است که میتوانید برای وعده ناهار آن را تهیه کنید. سینه مرغ، قارچ، پیاز، پنیر موزارلا و ادویه از مواد لازم برای تهیه این غذا هستند. پس از تفت دادن مرغ و قارچ میتوانید مواد را درون نان همبرگر یا باگت بریزید و سرو کنید. برای خوشمزهتر شدن این ساندویچ استفاده از فلفلدلمهای و پاپریکا را به شما پیشنهاد میدهیم.
۳۷. سمبوسه سیبزمینی
سمبوسه یکی از غذاهای خیابانی و محبوب جنوب است. برای تهیه این غذا میتوانید از نان لواش یا خمیر یوفکا استفاده کنید. سیبزمینی، پیاز، گوشت چرخکرده، فلفلدلمهای، جعفری خردشده و ادویه مواد لازم برای تهیه این غذا هستند. مهمترین نکته در تهیه سمبوسه خوب پیچیدن نان است. نان لواشی که برای سمبوسه استفاده میشود نباید خشک و ترد باشد.
۳۸. کوکوسبزی
کوکوسبزی را میتوان در فر یا درون تابه تهیه کرد. سبزی این کوکو ترکیبی از تره، جعفری، گشنیز و شوید است. برای آنکه کوکوسبزی خوشمزهتر شود از مقداری گردوی خردشده و زرشک استفاده کنید. همچنین برای وا نرفتن کوکوسبزی هنگام پخت کافی است از تخممرغ و آرد سفید استفاده کنید. در طرز تهیه کوکوسبزی کافی است تمام مواد را همراه با سیر و پیاز رندهشده ترکیب و سرخ کنید.
۳۹. کلهجوش
کلهجوش غذای سنتی و محبوب اصفهانی است. برای تهیه این غذا تهیه به پیاز، کشک، گردو و نعناع نیاز دارید. در برخی از مناطق کشور مانند تبریز و زنجان از قلقلی تفت دادهشده نیز برای تهیه کلهجوش استفاده میکنند. برای تهیه این غذا ابتدا پیازداغ و نعناداغ تهیه کنید. سپس کشک، آب و گردو را به مواد اضافه کنید. برای سرو کردن کلهجوش مقداری نان خرد کنید و درون آن بریزید.
۴۰. فلافل
فلافل غذای معروف آبادان است که از ترکیب نخود، پیاز، سیر و ادویههای تند تهیه میشود. مهمترین نکته در طرز تهیه فلافل استفاده از نخود خام است. برخی از افراد به اشتباه نخودها را بخارپز میکنند. این کار باعث خمیری شدن بافت فلافل و وا رفتن آن هنگام سرخ کردن میشود. مایه فلافل را پس از آماده کردن میتوانید در فریزر نگهداری کنید.
اگر زمانتان محدود است خرید فلافل نیمهآماده از سوپرمارکت دیجیکالا گزینه مناسبی برای شما خواهد بود.
۴۱. آبگوشت
اگر قصد تهیه غذایی مقوی را داشته باشید احتمالا آبگوشت یکی از گزینههایتان خواهد بود. آبگوشت را میتوان در قابلمههای مسی، چدنی، زودپز و دیزی سنگی تهیه کرد. گوشت گوسفندی، نخود، لوبیا سفید، سیبزمینی، پیاز، رب گوجهفرنگی و گوجهفرنگی مواد اولیه تهیه آبگوشت هستند. برای آنکه غذای شما خوشمزهتر از زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و لیموعمانی استفاده کنید.
۴۲. حمص
حمص غذای نرم و خمیری مخصوص کشورهای عربی بهویژه لبنان است. برای تهیه این غذا علاوهبر نخود آبگوشتی به ارده، آبلیمو و سیر نیاز دارید. نخود را بپزید و با سایر مواد میکس کنید تا شبیه به پوره شود. سپس غذای خود را با انواع نان و مقداری پول فلفل سرو کنید.
۴۳. جیبتاجر
جیبتاجر مانند اسنک با نان تست تهیه میشود. سینه مرغ، قارچ، خیارشور، فلفلدلمهای، پودر سوخاری، کنسرو ذرت، پیازچه و جعفری از مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه جیبتاجر هستند. از مهمترین نکات در طرز تهیه جیبتاجر خوب صاف کردن سطح نان تست است. با این کار نانها به یکدیگر میچسبند و هنگام سرخ کردن باز نمیشوند. سایر مواد را نیز کافی است خرد کنید و تفت دهید. سپس مواد تفت دادهشده را درون نانهای برشته بریزید و سرو کنید.
۴۴. آبگوشت بزباش
آبگوشت بزباش غذای سنتی ایرانی است که در شهرهای مختلف طرز تهیه متفاوتی دارد. در تهیه آبگوشت بزباش از گوشت گردن گوسفندی و سبزی مخصوص مانند تره، جعفری و شنبلیله و از لوبیا چشمبلبلی یا چیتی به جای نخود استفاده میشود. رنگ این آبگوشت به دلیل داشتن سبزی و نداشتن رب گوجه، سبز است. روش تهیه آبگوشت بزباش مشابه طرز تهیه آبگوشت معمولی است. این غذا را میتوانید با نان خشک، نان سنگک یا بربری سرو کنید.
۴۵. کشککدو
کشککدو غذای پرخاصیت و محبوب کرمانی است. طرز تهیه این غذا شبیه به کشکبادمجان است با این تفاوت که برای پخت کشککدو از گوجه استفاده میشود و نمیتوان کدوها را کباب کرد. پیاز، سیر، کدوسبز، گوجه، کشک و پودر گردو مواد اولیه این غذا هستند. برای تهیه کشککدو سیر و پیاز را خرد کنید و تفت دهید. سپس کدوهای خردشده و گوجه پورهشده را به آن اضافه کنید. پس از تفتدادن و پخت مواد آنها را میکس کنید، مجدد تفت دهید و کشک را به آن اضافه کنید.
ناهار با مرغ چی درست کنم؟
مرغ یکی از مواد غذایی ثابت برای تهیه غذاهای مختلف است. با استفاده از این گوشت میتوان انواع خورشت، پلو، غذاهای سنتی و مدرن را تهیه کرد. اگر برایتان سوال است که ناهار با مرغ چی درست کنم لیست غذاهای این بخش راهنمای مناسبی برای شما خواهد بود.
۴۶. زرشکپلو با مرغ
اگر به تهیه ناهار با مرغ فکر کنید زرشکپلو با مرغ احتمالا اولین غذایی است که به ذهنتان میرسد. مرغ، پیاز، هویج، زعفران، زرشک و رب گوجهفرنگی از مواد لازم برای تهیه این غذا هستند. مهمترین نکته در تهیه زرشکپلو با مرغ، طعمدار کردن گوشت و خوب سرخ کردن آن است. برای خوشمزهتر شدن این غذا میتوانید پس از افزودن آب به مرغ مقداری پوست پرتقال و فلفلدلمهای نیز به آن اضافه کنید.
۴۷. خورش مرغ کاری
خورش مرغ کاری غذای هندی است که با نان یا برنج سرو میشود. مرغ بدون استخوان، ماست، پیاز قرمز، سیر و ادویههای تند مانند پودر چیلی از مواد لازم برای تهیه خورش مرغ کاری هستند. درست کردن این غذا آسان است و به کمتر از یکساعت زمان نیاز دارد.
۴۸. تهچین مرغ
تهچین مرغ از آن دست غذای مجلسی ایرانی است که روشهای مختلفی برای تهیه دارد. در طرز تهیه تهچین مرغ میتوانید گوشت مرغ را سرخ کنید و میان برنج قرار دهید تا دم بکشد. یا میتوانید مرغ را بپزید و پس از ریشریش و طعمدار کردن آن را به برنج اضافه کنید. برای داشتن تهچین قالبی و تهدیگی طلایی نیز میتوانید مواد تهچین مرغ را درون ظرفی پیرکس ریخته و ظرف را در فر قرار دهید.
۴۹. کوبیده مرغ
برای تنوع بخشیدن به غذاهای ناهار میتوانید کوبیده مرغ را در منزل تهیه کنید. مواد لازم برای تهیه این غذا مواد در دسترسی مانند سینه مرغ، پیاز، آرد سوخاری و سیر است. برای تهیه کوبیده مرغ کافی است پس از چرخ کردن مرغ و ترکیب آن با پیاز رنده شده گوشت را روی سیخ چوبی قرار دهید و درون تابه با حرارت ملایم سرخ کنید. همچنین میتوانید سیخها را درون سینی فر بچینید تا کبابها طلایی و آماده سرو شوند.
۵۰. اکبرجوجه
با گشتوگذار در جادههای کشور، مخصوصا مازندران، با تبلیغات گسترده اکبرجوجه مواجه خواهید شد. اما همیشه که نمیشود برای سرو این غذا راهی رستوران شد. با تهیه مرغهای کوچک یا جوجه تازه میتوانید اکبرجوجه را در منزل آماده کنید. استفاده از مرغ با پوست و روغن مناسب مانند روغن کنجد از موارد مهم در طرز تهیه اکبرجوجه به شمار میروند.
برای خرید مرغ تازه کافی است به سوپرمارکت دیجیکالا مراجعه کنید.
۵۱. شنیسل مرغ
شنیسل مرغ از جمله غذاهایی است که هم میتوانید بهصورت نیمهآماده آن را از سوپرمارکت تهیه کنید و هم میتوانید آن را در منزل آماده کنید. برای تهیه این غذا به مقداری گوشت مرغ، پودر سوخاری و روغن زیتون نیاز است. کوبیدن گوشت با استفاده از بیفتککوب باعث مسطحتر شدن گوشت سرخ شدن بهتر آن در روغن میشود.
۵۲. کراکت مرغ و پنیر
کراکت مرغ غذایی ترد و سوخاری است. برای تهیه این غذا به آرد، شیر، مرغ پختهشده، سیر و پیاز نیاز است. در طرز تهیه کراکت مرغ میتوان از پنیر پیتزا، سبزیجات معطر و سسهای مختلف مانند تارتار یا مایونز استفاده کرد. برای بهتر سیر شدن پس از مصرف کراکت مرغ و پنیر در وعده ناهار میتوانید مقداری سیبزمینی سرخشده نیز همراه با غذای خود سرو کنید.
۵۳. مرغ شکمپر
اگر صبح زود است و تصمیم دارید ناهار مفصل با گوشت مرغ تدارک ببینید مرغ شکمپر را به شما پیشنهاد میدهیم. برای تهیه این غذا به مرغ، سبزیجات معطر، سیر، پیاز، مغز گردو، رب انار، کشمش، زرشک، دارچین و کشمش نیاز است. مرغ شکمپر را میتوانید درون فر، روی زغال یا درون قابلمه تهیه کنید. از نکات مهم در طرز تهیه مرغ شکمپر میتوان به استفاده از شنبلیله خشک، آلوچه جنگلی و همچنین بستن پاهای مرغ با نخ اشاره کرد.
۵۴. کوردن بلو مرغ
کوردن بلو مرغ یکی از پرطرفدارترین غذاهای فرانسوی-سوئیسی است که از ترکیب فیله مرغ، ژامبون، پنیر، آرد سفید، تخممرغ، پودر سوخاری و ادویه تهیه میشود. برای تهیه این غذا کافی است فیله مرغ را سرخ و درون آن را با پنیر و ژامبون پر کنید. مهمترین نکته در طرز تهیه کوردن بلو مرغ ضخامت گوشت است. گوشت خیلی نازک سریع میسوزد و گوشت ضخیم خام میماند و حالت لاستیکی پیدا میکند.
۵۵. کوبه مرغ عربی
کوبه مرغ غذایی شبیه به ناگت مرغ و مخصوص کشورهای عربی است. برای تهیه این غذا به سیبزمینی پختهشده، سینه مرغپختهشده، برنج پختهشده، تخممرغ، زرشک و ادویه نیاز دارید. مواد پختهشده را با یکدیگر میکس کنید. مقداری از آن را کف دست خود بریزید و سایر مواد را در مرکز خمیر قرار دهید. کوبهها را شبیه به توپک درآورید، در پودر سوخاری بغلتانید و سرخ کنید. فراموش نکنید در طرز تهیه کوبه استراحت مواد پس از فرم دادن به غذا باعث انسجام بهتر آنها هنگام سرخ کردن میشود.
ناهار با گوشت چرخکرده چی درست کنم؟
گوشت چرخکرده جزو مواد پروتئینی پرکاربردی است که میتوان از آن در تهیه انواع ناهار و بهصورتهای مختلف استفاده کرد. افرادی که علاقه به مصرف گوشت قرمز ندارند نیز در بسیاری از مواقع از خوردن گوشت چرخکرده منصرف نمیشوند. اگر قصد تهیه ناهار با گوشت چرخکرده را دارید غذاهای زیر مناسب شما خواهد بود:
۵۶. کباب تابهای
با داشتن مقداری گوشت چرخکرده و پیاز میتوانید کباب تابهای را برای وعده ناهار تهیه کنید. طرز تهیه کباب تابهای گوشت آسانتر از سایر کبابها است. برای تهیه این غذا کافی است گوشت و پیاز رندهشده را به صورت بیضی یا مستطیل در مقداری روغن سرخ کنید. پس از سرخشدن کبابها بهتر است درِ تابه را ببندید تا گوشتها مغزپخت شوند. این غذا را میتوان با برنج سفید و گوجهکباب سرو کرد.

۵۷. شامی لپه
شامی لپه را میتوانید با گوشت چرخکرده یا بدون آن آماده کنید. برای تهیه شامی لپه به لپه پخته و پوره شده نیاز دارید. ممکن است شامی شما هنگام سرخ کردن وا برود. برای جلوگیری از این کار تخممرغ و مقداری آرد به مایه شامی لپه خود اضافه کنید. این غذا را میتوانید با نان یا برنج سرو کنید.
۵۸. کبابکوبیده
با قدم زدن در شهر مخصوصا نزدیک ظهر یا غروب عطر کبابکوبیده به مشامتان خواهد رسید. شما میتوانید این غذا را درون منزل، در ماهیتابه، فر یا هواپز تهیه کنید. ورز دادن و استراحت کافی گوشت چرخکرده پس از ترکیب با پیاز رندهشده از مهمترین نکات در طرز تهیه کباب کوبیده در خانه است.
۵۹. خورشت داوود پاشا
داوود پاشا یکی از محبوبترین خورشهای خاورمیانه است. برای تهیه این غذا به گوشت چرخکرده قلقلیشده، جعفری، رب گوجهفرنگی و ادویه نیاز دارید. خورش داوود پاشا در عرض یکساعت آماده میشود و میتوانید آن را با برنج سفید یا پلوهای مختلف سرو کنید.
۶۰. کوفته تبریزی
با شنیدن نام تبریز اولین غذایی که از این شهر به ذهنمان میرسد کوفته تبریزی است. این غذا ترکیبی از گوشت، لپه، سبزیهای معطر، پیازداغ و آرد نخودچی است. مهمترین نکته در طرز تهیه کوفته تبریزی ورز دادن کامل مواد و تهیه سس مخصوص است. برای خوشمزهتر شدن کوفته تبریزی نیز میتوانید چند عدد آلوچه جنگلی به سس آن اضافه کنید.
۶۱. دلمه
دلمه جزو غذایی است که میتوان آن را با روشها و مواد مختلفی تهیه کرد. تفاوت انواع دلمه در سبزیجاتی است که دور مواد پیچیده میشود. برای پیچیدن مایه دلمه میتوانید از برگ مو، کلم سفید، بادمجان یا فلفلدلمهای استفاده کنید. برنج، لپه، گوشت چرخکرده، زرشک و سبزی معطر از مواد اولیه لازم برای تهیه این غذا هستند.
۶۲. لازانیا
لازانیا با گوشت چرخکرده از جمله غذاهای محبوب تمام گروههای سنی است. شما میتوانید لازانیا را برای وعده ناهار خود تهیه و باقیمانده آن را فریز کنید. بسته به روشی که برای تهیه این غذا در نظر دارید ممکن است به فر نیاز داشته باشید. برای خوشمزهتر لازانیا میتوانید از سس بشامل نیز استفاده کنید.
۶۳. همبرگر
همبرگر از غذاهای محبوب در سراسر جهان است. گوشت چرخکرده، پیاز رندهشده و آرد سوخاری مواد اولیه برای تهیه این غذا هستند. برای آنکه همبرگر سالمتری داشته باشید میتوانید این غذا را درون تابههای رژیمی درست کنید. پس از سرخ کردن همبرگر آن با نان دلخواه، خیارشور و کاهو سرو کنید.
۶۴. واویشکا
واویشکا غذای سنتی گیلان است که میتوان آن را با نان یا برنج سرو کرد. برای تهیه واویشکا، علاوهبر گوشت چرخکرده به پیاز، سیبزمینی، گوجهفرنگی و فلفل دلمهای نیاز است. در برخی از روشهای تهیه این غذا از بادمجان، سویا یا گوشت مرغ نیز استفاده میشود.
۶۵. بورک
بورک غذای ترد و خوشمزه ترکیه است. طرز تهیه و مواد اولیه این غذا شبیه به سمبوسه است. با این تفاوت که برای تهیه بورک به پنیر پیتزا، قارچ و خمیر یوفکا نیاز است. برای تهیه این غذا پس از تفت دادن مواد، آنها را وسط خمیر بریزید. سپس خمیر را بهصورت رول دور مواد بپیچید و بورک را سرخ کنید.
۶۶. قیمهپلو
شاید شما هم برای اولینبار قیمهپلو را در منزل مادربزرگهای خود سرو کرده باشید. این غذا از ترکیب لپه نیمپز، گوشت چرخکرده با پیاز تفت دادهشده، رب گوجهفرنگی و برنج تهیه میشود. برای خوشعطر و خوشطعمتر شدن قیمهپلو از گرد لیموعمانی یا گرد غوره، دارچین، پودر هل و پودر گل محمدی میتوان استفاده کرد.
۶۷. کوفته نخودچی
کوفته نخودچی غذای محلی شهر اراک و مشابه کوفته کرمانشاهی است. گوشت گوساله چرخکرده، آرد نخودچی، زعفران، رب گوجهفرنگی و سبزی معطر از جمله مواد لازم برای تهیه این غذا هستند. برای خوشرنگتر شدن سس این غذا بهتر است رب گوجهفرنگی را قبل از استفاده همراه با مقداری زردچوبه تفت دهید.
۶۸. کتلت
کتلت یکی از نوستالژیکترین غذاهای ایرانی است که میتوان با برنج و نان سرو کرد. گوشت چرخکرده، پیاز و سیبزمینی مواد لازم برای تهیه این غذا هستند. اما شما میتوانید بسته به ذائقه خود از فلفل سیاه، آویشن و مقداری سبزی خشک برای طعم بهتر کتلت استفاده کنید.
۶۹. پلوشوشتری
پلوشوشتری غذایی پرخاصیت و آسان است و میتوان آن را برای وعده ناهار آماده کرد. در تهیه این غذا از لوبیا چشمبلبلی، شوید خشک و پودر دارچین استفاده میشود. طعم پلوشوشتری کمی شبیه به شویدپلو است. برای آنکه پلوی شما بهتر جا بیفتد پس از تفت دادن گوشت چرخکرده و پیاز و آبکشی برنج مواد را لایهلایه درون قابله بریزید.
۷۰. خورشت قیمه
فرقی ندارد قصد تهیه ناهار برای مراسمهای مختلف را دارید یا میخواهید ناهار مناسب اعضای خانواده تهیه کنید خورشت قیمه غذایی مناسب شما خواهد بود. برخی از افراد به تکههای گوشت در خورشت قیمه علاقهای ندارند. این افراد میتوانند از قلقلی با گوشت چرخکرده در طرز تهیه خورش قیمه خود استفاده کنند.
پایه ثابتهای هر سفره ایرانی
در میان فهرست غذاهای پرطرفدار برای ناهار نام چندین غذای ایرانی میدرخشد. برای درست کردن بسیاری از این غذاها به گوشت قرمز یا مرغ نیاز دارید. در ادامه به غذاهای ایرانی خوشمزه و لذیذ اشاره کردهایم.
۷۱. چلوگوشت
چلوگوشت از جمله غذاهای پرخاصیتی است که میتوان با گوشت گوسفند یا گوساله تهیه کرد. برای آنکه ناهار شما بهتر جا بیفتد و گوشت کاملا مغزپخت شود میتوانید ناهار خود را از صبح زود تهیه کنید. در طرز تهیه چلوگوشت فراموش نکنید نمک را همراه با مقداری چوب دارچین و زعفران در انتهای پخت غذا به آن اضافه کنید.
۷۲. قورمهسبزی
اگر از ایرانیها در مورد غذای محبوبشان سوال بپرسید بسیاری از آنها به قورمهسبزی اشاره میکنند. درست کردن این غذا قلق خاص خودش را دارد. مهمترین نکته در طرز تهیه قورمهسبزی استفاده از سبزیهای معطری مثل شنبلیله برای خوشعطر شدن غذا و پخت غذا روی شعله متوسط است. برای خوشرنگتر شدن قورمهسبزی سبزیها را با حرارت متوسط و روغن فراوان تغت دهید.
۷۳. فسنجان
فسنجان خورش سنتی گیلانی است که با گردوی تیره، رب انار و مرغ نرم و بدون استخوان تهیه میشود. مهمترین نکته در طرز تهیه فسنجان تفت دادن گردوها تا مرحله روغن انداختن آن است. برخی از افراد فسنجان را شیرین و با شکر سرو میکنند و برخی دیگر به طعم ترش این غذا دارند. برای خوشمزهتر شدن فسنجان میتوانید از دانههای انار هنگام سرو استفاده کنید.
۷۴. کلهپاچه
در نگاه اول شاید کلهپاچه غذای پرکالری و گرم برای صبحانه به نظر برسد. اما این غذا را میتوان همراه با مخلفاتی مانند سیرابی در وعده ناهار سرو کرد. برای آنکه کلهپاچه تا ناهار جا بیفتد بهتر است آن را شب قبل یا نهایتا صبح زود بار بگذارید. برای طعم بهتر کلهپاچه از نمک، فلفل، زردچوبه، نعناع، هل، تخم گشنیز و زعفران استفاده کنید. استفاده از نخود نیز باعث مقویتر و لعابدار شدن کلهپاچه میشود.
۷۵. باقالیپلو
باقالیپلو از پرطرفدارترین پلوهای ایرانی است که معمولا با شوید، گوشت ماهیچه، گردن یا مرغ تهیه میشود. استفاده از ادویههایی مانند پودر سیر، دارچین، زنجبیل و زعفران به بهتر شدن عطر و طعم این غذا کمک میکند. اگر باقالیپلو را با ماهیچه تهیه میکنید ماهیچه را در ظرفهای جدا و شبیه به چلوگوشت بپزید.
۷۶. تهچین
تهچین از جمله غذاهای ایرانی است که در شهرهای مختلف به روشهای گوناگونی تهیه میشود. این غذا را میتوانید با گوشت گوسفند و گوشت مرغ تهیه کنید. شما میتوانید بسته به ذائقه خود تهچین کشمش، تهچین عدس و … را در منزل آماده کنید. استفاده از ماست و زعفران به خوشمزه شدن تهدیگ این غذا کمک میکند.
۷۷. خورشت آلو اسفناج
آلو اسفناج از جمله غذاهایی است که میتوان با برنج یا نان سرو کرد. این خورش را معمولا با گوشت گوساله یا گوسفند تهیه میکنند. اما میتوان آلو اسفناج را بدون گوشت نیز آماده کرد. برای متنوعتر شدن خورشت قیمه میتوان مقداری سیبزمینی خلالی سرخشده و بادمجان سرخشده در کنار آن سرو کرد.
۷۸. قلیه ماهی
قلیه ماهی خورش خوشمزه جنوب ایرانی است که پخت آن به کمتر از ۲ ساعت زمان نیاز دارد. برای تهیه این غذا علاوهبر ماهی به مقداری شنبلیله، تمر هندی، پیاز و گشنیز نیاز دارید. اگر در منزل ماهی ندارید یا طعمدار کردن آن زمان زیادی از شما میگیرد میتوانید برای تهیه این غذا از تن ماهی استفاده کنید. رب انار ترش و رب آلوچه نیز جایگزینهای مناسبی برای تمبر هندی هستند.
۷۹. خورشت کرفس
خورشت کرفس ظاهری شبیه به قورمه سبزی اما طعم متفاوتی دارد. در طرز تهیه این غذا از جعفری و نعناع خردشده نیز استفاده میشود. برای پخت خورشت کرفس میتوان از گوشت قرمز یا مرغ و مقداری لوبیا بسته به ذائقه خود استفاده کرد. استفاده از لیمو عمانی و رب انار نیز به خوشمزهتر شدن این غذا کمک میکند. این خورشت معمولا با آب کمتر و غلیظتر سرو میشود.
۸۰. قیمه نثار
قیمه نثار غذای اصیل قزوین است. تهیه این غذا به حدود ۲ ساعت زمان نیاز دارد. از مواد اولیه قیمه نثار میتوان به برنج، گوشت قیمهای بدون استخوان، زعفران، رب کوجهفرنگی، پودر هل پوست پرتقال اشاره کرد. برای خوشمزه و خوشطعمتر شدن طعم قیمه نثار خلالها را قبل از اضافه کردن به غذا در مقداری گلاب خیس کنید.
سوالات متداول
ناهار چی درست کنم؟ خسته شدم!
اگر از غذاهای تکراری خسته شدهاید تهیه خورش داوود پاشا، گراتن سیبزمینی، کوکو بادمجان و کشک کدو را به شما پیشنهاد میدهیم.
ناهار بدون برنج چی درست کنم؟
سالاد ماکارونی، پیتزا پپرونی، سیبزمینی شکمپر و خوراک دالعدس از جمله غذاهای مناسب برای تهیه ناهار بدون برنج هستند.
ناهار با نان چی درست کنم؟
انواع کوکو، املت، ساندویچ و خوراک را میتوانید برای ناهار با نان درست کنید.
ناهار با مرغ چی درست کنم؟
کوبه، زرشکپلو با مرغ، تهچین مرغ و اکبرجوجه را میتوانید بهعنوان ناهار با مرغ تهیه کنید.
source