اگر نمی دانید سوسیس بلغاری چیست و به دنبال طرز تهیه سوسیس بلغاری هستید، این مقاله برای شماست! در این مقاله به معرفی ادویه سوسیس بلغاری و بررسی فرق سوسیس بلغاری و کوکتل پرداخته ایم.
در دوره آموزش سوسیس و کالباس خانگی مجتمع فنی آریا تهران با نحوه تهیه انواع سوسیس و کالباس های خوشمزه اشنا شده و در انتهای دوره قادر به دریافت مدرک بین المللی سوسیس کالباس خواهید بود. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۰۲۱۹۱۰۹۸۵۰۰ تماس حاصل فرمایید.
سوسیس بلغاری یکی از انواع سوسیس های محبوب در جهان و بهترین گزینه برای استفاده در پیتزا می باشد. این سوسیس در مقایسه با سایر مدل ها ضخیم تر بوده و درصد گوشت استفاده شده در آن نیز بالاتر از سایر سوسیس ها می باشد.

سوسیس بلغاری چیست
سوسیس بلغاری ترکیبی بی نظیر از گوشت گاو و یا گوساله چرخ شده به همراه ادویه های مخصوص می باشد که در کنار یکدیگر طعمی جادویی را ایجاد کرده و این مدل سوسیس را به بهترین و خوشمزه ترین سوسیس های سراسر جهان تبدیل کرده اند.
اولین بار این مدل سوسیس (کلفت و دارای بافتی نرم) در کشور بلغارستان و در زمان یونان باستان تهیه شده و در مدت زمان بسیار کوتاهی تبدیل به یک سوسیس محبوب در تمامی کشور های دنیا شده است.
سوسیس بلغاری دارای مدل های مختلفی بوده و همراه با پنیر، قارچ و سایر مواد غذایی محبوب تهیه و سرو میگردد. در ادامه خوشمزه ترین روش برای طرز تهیه سوسیس بلغاری را برای شما عزیزان ذکر نموده ایم.
سوسیس بلغاری از چی درست میشه
سوسیس بلغاری به انگلیسی Bulgarian sausage گفته میشود و ترکیبی از گوشت گوساله، ران مرغ و ادویه جات خاصی همچون تخم گشنیز، زیره سیاه و پاپریکا می باشد که بالاتر نیز در رابطه با آن ها برای شما عزیزان صحبت کردیم.
لازم به ذکر است، انواع سوسیس بلغاری های موجود در ایران شامل: سوسیس بلغاری پنیری، سوسیس بلغاری کبابی، سوسیس بلغاری گوشت و مرغ می باشد.

طرز تهیه سوسیس بلغاری
بسیاری از افراد ترجیح میدهند از سوسیس کالباس های خانگی به جای سوسیس های بیرون که دارای مواد افزودنی و نگهدارنده هستند استفاده نمایند.
بسیاری از برند های معروف و با تجربه در زمینه تولید و عرضه انواع سوسیس بلغاری همچون سوسیس بلغاری گوشتیران، کاله، سولیکو، سوسیس بلغاری ۲۰۲ و … اما باید این نکته را بدانید که تمامی این کارخانه ها درصدی از مواد نگهدارنده را به محصولات خود اضافه نموده اند تا افراد بتوانند مدت زمان زیاد تری از این محصولات استفاده نمایند.
اما سوسیس کالباس های خانگی بدون هیچ گونه مواد نگهدارنده در مدت زمان یک هفته الی ۱ ماه قابل سرو می باشند.
اگر میخواهید یک سوسیس بلغاری خانگی با طعم سوسیس بلغاری کاله تهیه کرده و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.
مواد لازم برای طرز تهیه سوسیس بلغاری خانگی
مواد لازم برای طرز تهیه سوسیس بلغاری خانگی همانند مواد لازم برای طرز تهیه سوسیس آلمانی به دو دسته تقسیم میشود: مواد لازم اصلی و ادویه سوسیس بلغاری.
مواد لازم برای تهیه سوسیس | مقدار لازم |
گوشت ران گوساله | ۵۰۰ گرم |
ران مرغ | ۳۰۰ گرم |
لازم به ذکر است، برای تهیه سوسیس بلغارى در خانه نیاز به ۲ متر روده گوساله و یا کاور سوسیس مصنوعی نیاز خواهید داشت. پیشنهاد میشود قبل از استفاده از کاور طبیعی سوسیس بلغاری آن را به مدت یک ساعت در آب نمک قرار دهید.
ادویه سوسیس بلغاری | مقدار لازم |
سیر تازه | ۲۰ گرم |
نمک | ۵ گرم |
فلفل سیاه تازه آسیاب شده | ۵ گرم |
جوز هندی آسیاب شده | ۳۰ گرم |
پاپریکا | ۳۰ گرم |
با توجه به تجربیات افراد در بخش طرز تهیه سوسیس بلغاری نی نی سایت، استفاده از مقداری تخم گشنیز اسیاب شده در تهیه این نوع سوسیس باعث میشود تا طعم آن دقیقا مشابه با سوسیس بلغاری بیرون باشد.
مراحل طرز تهیه خمیر سوسیس بلغاری
یکی از نکات مهمی که باید در رابطه با اموزش سوسیس بلغاری بدانید این است که گوشت مورد نظرتان برای تهیه این سوسیس باید نیمه منجمد باشد.
در صورتی که گوشت حاوی مقداری یخ نباشد، هنگام پخت و بخار پز شدن آن شاهد وا رفتن و تکه تکه شدن سوسیس خواهید بود. پس حتما از گوشت و ران مرغ به صورت نیمه منجمد استفاده نمایید.
همچنین برای تهیه این مدل سوسیس و همچنین طرز تهیه سوسیس خانگی ساده بهتر است از دستگاه غذا ساز استفاده نمایید و یا اگر غذاساز ندارید ترکیبات گوشت را ۵ دفعه به خوبی چرخ کنید تا خمیری شکل شود.
مرحله اول آماده کردن خمیر سوسیس بلغاری
در اولین مرحله از نحوه تهیه و دستور سوسیس بلغاری آماده کردن خمیر سوسیس می باشد. خمیر سوسیس بلغاری ترکیبی از گوشت گوساله و ران مرغ به همراه ۲ حبه سیر و کمی روغن آفتابگردان می باشد.
مواد را به همراه مقداری یخ (در صورت نیمه منجمد نبودن گوشت ها) داخل دستگاه غذاساز و یا چرخ گوشت ریخته و بگذارید تا به مدت نیم ساعت به خوبی ترکیب شده و خمیری شکل شود.
مرحله دوم اضافه کردن ادویه سوسیس بلغاری
همانطور که بالاتر نیز گفته شد، از جمله اصلی ترین دلایل خوشمزه بودن سوسیس بلغاری، ادویه های خاصی می باشد که داخل آن استفاده شده است.
ادویه سوسیس بلغاری را که بالاتر در مواد اولیه ذکر نموده ایم به خمیر سوسیس اضافه کرده و با دستگاه مخلوط کن به مدت ۸ دقیقه با هم ترکیب کنید تا تمامی ادویه جات به خورد گوشت رفته و ترکیب گوشت به خوبی طعم دار شود.
لازم به ذکر است، در انواع سوسیس بلغاری، این ترکیبات متغیر بوده و میزان اندازه هر یک از ادویه جات و چاشنی ها متفاوت خواهد بود.
به صورت کلی، سوسیس بلغاری تند است اما میتوانید در نوع خانگی آن از مقدار فلفل سایه و پاپریکا به مقدار کمتری استفاده نمایید.
مرحله سوم پر کردن سوسیس بلغاری در کاور
برای مرحله پر کردن سوسیس بلغاری در کاور باید از قیف استفاده نمایید. قیف (در ابعاد مناسب) را به ارامی با خمیر سوسیس پر کرده و در کاور طبیعی یا مصنوعی بریزید.
قبل از اینکه بخواهید مواد درا داخل کاور بریزید، در صورتی که از کاور طبیعی یا همان روده گوساله استفاده می نمایید بهتر است آن را به مدت حداقل یک ساعت در آب نمک بخیسانید.
مرحله چهارم بخار پز کردن سوسیس ها
مرحله بخار پز کردن سوسیس ها در این مدل سوسیس همانند انواع هات داگ و سایر سوسیس های خانگی می باشد. پیشنهاد میشود اگر نمیدانید هات داگ چیست و همچنین طرز تهیه هات داگ به چه صورت است حتما مقالات لینک شده را مطالعه نمایید.
پس از پر کردن سوسیس ها در کاور، بای به مدت یک ساعت و نیم هر طرف از سوسیس ها را داخل یک قابلمه بزرگ حاوی آب جوش قرار دهید تا به خوبی بخار پز شوند.
پروسه بخار پز شدن سوسیس بلغاری در مقایسه با سایر سوسیس ها همچون کوکتل و سوسیس المانی زمان بر تر خواهد بود چرا که میزان حجم گوشت و ادویه جات استفاده شده در این مدل سوسیس بیشتر می باشد.
مرحله پنجم استراحت در یخچال سوسیس بلغاری
پس از بخار پز شدن هر دو طرف سوسیس بلغاری ها، زمان آن رسیده است که به مدت ۲۴ ساعت سوسیس ها را داخل یخچال استراحت دهید تا به خوبی جمع شده و از حالت خمیری شکل کمی سفت تر شوند.
سوسیس بلغاری همانند سوسیس شکاری چیست بادی حداقل یک روز کامل در دمای پایین داخل یخچال نگهداری شده و به اصطلاح استراحت کند. پیشنهاد میشود اگر نمیدانید سوسیس شکاری چیست حتما مقاله لینک شده را مطالعه نمایید.
مرحله ششم سرو سوسیس بلغاری
جذاب ترین مرحله از مراحل آموزش تهیه سوسیس بلغارستان، زمان سرو و میل کردن آن است. چرا که این سوسیس دارای یک طعم بی نظیری بوده و به دلیل داشتن ادویه جات مخصوص، طعم آن به یاد ماندنی خواهد بود.
با انجام مراحل بالا، بهترین سوسیس بلغاری عمرتان را که در خانه و بدون هیچگونه مواد افزودنی و نگهدارنده تیه شده است تجربه خواهید کرد!
خوراک سوسیس بلغاری را میتوانید به همراه نان باگت و با گوجه و خیارشور اسلایش شده سرو نمایید. لازم به ذکر است، در ساندویچ سوسیس بلغاری خود میتوانید از سس خردل و جعفری ساطوری شده نیز استفاده نمایید تا طعم آن جذاب تر شود.
در بخش زیر میتوانید عکس سوسیس بلغاری خانگی تهیه شده با مراحل آموزشی بالا را مشاهده نمایید:

فرق سوسیس بلغاری و کوکتل
با توجه به نوشته های موجود در بخش سوسیس بلغاری ویکی پدیا یکی از اصلی ترین تفاوت های میان سوسیس بلغاری و کوکتل میزان درصد گوشت مصرفی در آن ها می باشد.
همچنین کالری سوسیس بلغاری از کوکتل بیشتر بوده و هر یک اسلایس (یک لقمه) از سوسیس بلغاری دارای ۲۴۲ کالری می باشد.
قیمت سوسیس بلغاری نیز در اکثر برند ها در مقایسه با سایر مدل سوسیس ها بیشتر می باشد. به صورت کلی، اندازه، رنگ و طعم این دو نوع سوسیس با یکدیگر متفاوت است.
تفاوت سوسیس آلمانی و بلغاری
سوسیس آلمانی در مقایسه با سوسیس بلغاری بزرگ دراز تر و باریک تر بوده و درصد گوشت مورد استفاده شده در آن نیز کمتر می باشد.
سایز سوسیس بلغاری از اغلب سوسیس های دیگر بزرگ تر بوده و مناسب برای غذاهای سنگین مثل لازانیا و سالاد ماکارانی می باشد.

با سوسیس بلغاری چی درست کنم
غذا سوسیس بلغاری مرغ یکی از بهترین غذا هایی است که میتوانید با استفاده از این مدل سوسیس درست نمایید.
از جمله بهترین و خوشمزه ترین غذاهایی که میتوانید با سوسیس بلغاری تهیه نمایید عبارت اند از:
- لازانیا با سوسیس بلغاری دودی
- پیراشکی با سوسیس بلغاری
- سالاد ماکارانی با سوسیس بلغاری پنیری
- اسنک با سوسیس بلغاری
- سوسیس تخم مرغ با سوسیس بلغاری ( پیشنهاد میشود مقاله طرز تهیه سوسیس تخم مرغ را مطالعه نمایید.)
در وبسایت های مختلف همچون دیجی کالا، میتوانید این مدل سوسیس را خریداری نمایید. اما پیشنهاد ما این است که خودتان در منزل این مدل سوسیس را درست کنید چرا که سوسیس بلغاری خانگی در مقایسه با سوسیس بلغاری دیجی کالا سالم تر بوده و فاقد مواد نگهدارنده خواهد بود.
با سوسیس بلغاری دودی میتوانید یک سوسیس بندری اصل جنوبی را تهیه کرده و از طعم فوق العاده جذاب آن لذت ببرید! اگر به دنبال مشاهده فیلم آموزشی طرز تهیه سوسیس بندری برای ۱۰ نفر هستید، حتما مقاله لینک شده را مطالعه نمایید.
خرید سوسیس بلغاری
در فروشگاه های اینترنتی اسنپ و دیجی کالا میتوانید اقدام به خرید سوسیس بلغاری دودی و سایر مدل های این سوسیس نمایید اما به این نکته توجه داشته باشید که تمامی سوسیس کالباس هایی که کارخانه های برند های مختلف تولید و عرضه می نمایند دارای مواد مضر و نگهدارنده می باشد.
به همین دلیل بهتر است خودتان در منزل سوسیس کالباس را تهیه کرده و یا تا حد امکان از سوسیس کالباس های بیرون استفاده نکنید.
سوالات متداول
در رابطه با پاسخ این سوال که سوسیس بلغاری را چگونه درست کنیم باید بگوییم، تهیه سوسیس بلغاری در منزل دارای نکات و فوت و فن های مهمی است که داخل مقاله آن ها را برای شما عزیزان ذکر نموده ایم.
سوسیس بلغاری ترکیبی از ران مرغ + گوشت گوساله و ادویه جات مخصوصی است که داخل مقاله آن ها را ذکر کرده ایم.
اگر سوال شما هم این است که سوسیس بلغاری چیه باید بگوییم که، سوسیس بلغاری یک مدل سوسیس محبوب در جهان می باشد که اولین بار در حدود ۱ قرن پیش در کشور بلغارستان تهیه شد و در مدت زمان کوتاهی در سراسر جهان محبوبیت زیادی پیدا کرد. داخل مقاله در رابطه با سوسیس بلغاری و ترکیبات آن صحبت کرده ایم.
source