نخود فرنگی یکی از سبزیجات پرکاربرد در آشپزی است که در انواع مختلف غذاها، چه ایرانی و چه بینالملل، قابل استفاده است. با توجه به اینکه نخود فرنگی تنها در فصل بهار به صورت تازه در دسترس است، بهترین راه برای نگهداری آن در طول سال، فریز کردنش است. اگر تابهحال نخود فرنگی را فریز نکردهاید یا نمیدانید چطور باید این کار را انجام دهید، در ادامهی این مطلب از دیجیکالا مگ همراه ما باشید تا روش صحیح فریز کردن نخود فرنگی را با همهی نکات مهمش به شما بگوییم.
روش صحیح فریز کردن نخود فرنگی خام
فریز کردن نخود فرنگی اصلا کار پیچیده و سختی نیست و در کل شاید نیمساعت از شما وقت بگیرد. برای این کار شما باید:
- ابتدا نخود فرنگیها را از غلافشان در بیاورید و بشویید.
- سپس یک قابلمه را پر از آب کرده و روی حرارت گاز بگذارید. پس از به جوش آمدن آب، نخود فرنگیها را درون آن بریزید و ۳ الی ۵ دقیقه منتظر بمانید.
- سپس نخود فرنگیها را درون آبکش بریزید و بگذارید خنک شوند.
- بعد از اینکه نخود فرنگیها کاملا خنک شدند، میتوانید آنها را داخل کیسه فریزر یا زیپ کیپ بریزید و بسته بندی کنید.
- در نهایت بستههای نخود فرنگی را داخل فریزر قرار دهید.
طرز فریز کردن نخود فرنگی به روش بلانچ کردن
یک تکنیک رایج برای فریز کردن نخود فرنگی، بلانچ کردن آن (یعنی جوشاندن برای مدت کوتاه و سپس خنک کردن سریع آن در آب یخ) است. برای این کار فقط کافی است که:
- یک قابلمه مناسب (بسته به مقدار نخود فرنگیهایتان) را پر از آب کنید و روی اجاق گاز بگذارید تا جوش بیاید.
- یک کاسه بزرگ را هم با یخ پر کنید و آن را کنار بگذارید.
- نخود فرنگیهای تازه را به همراه یک قاشق چایخوری نمک، داخل آب جوش بریزید و ۱.۵ تا ۲ دقیقه صبر کنید تا نخود فرنگیها کمی نرم شوند.
- سپس، نخود فرنگیها را با استفاده از یک کفگیر از آب جوش خارج کرده و داخل کاسهی پر از یخ بریزید و اجازه دهید ۵ دقیقه داخل ظرف یخ بمانند.
- در آخر، نخود فرنگیها را آبکش کرده و برای فریز کردن آماده کنید.
- برای فریز کردن نخود فرنگیها در این روش، داخل یک سینی، پارچهی تمیز یا حوله آشپزخانه پهن کنید، سپس نخود فرنگیهای بلانچ شده را بهطور یکنواخت روی آن پخش کنید. سینی را تا یک ساعت در فریزر قرار دهید.
- بعد از یک ساعت، نخود فرنگیها را از فریزر خارج کرده و در کیسههای مناسب فریزر بریزید. تا حد امکان هوای داخل کیسهها را خالی کنید، سپس درب کیسهها را محکم ببندید و آنها را در فریزر قرار دهید.
بلانچ کردن نخود فرنگیها هم باعث حفظ رنگشان در طولانیمدت میشود و هم اینکه ماندگاری نخود فرنگیها را افزایش میدهد و باعث میشود هنگام پخته شدن، له نشوند.
95,000 85,500 تومان
دیگر روشهای نگهداری نخود فرنگی
رایجترین روش نگهداری از نخود فرنگی که تقریبا همهی خانوادههای ایرانی به آن پایبند هستند، فریز کردن است که در ابتدا، بهطور کامل و دقیق، طریقهی آن را آموزش دادیم. اما یک روش کاربردی دیگر برای نگهداری از نخود فرنگی وجود دارد که آن کنسرو کردن نخود فرنگی است.
طرز تهیه کنسرو نخود فرنگی بسیار راحت است. برای اینکار ابتدا باید نخودفرنگیها را در یک شیشه تمیز بریزید و روی آنها نمک بپاشید. سپس شیشه را با آب جوشیده سرد شده پر کنید و درب آن را محکم ببندید. سپس شیشه را داخل یک قابلمه حاوی آب قرار دهید و برای یکساعت روی حرارت متوسط قرار دهید. در آخر، شیشه حاوی نخود فرنگی را داخل آب سرد بگذارید تا خنک شود، سپس آن را داخل یخچال قرار دهید.
نکات فریز کردن نخود فرنگی
موقع فریز کردن نخود فرنگی، حتما به چند نکتهی زیر باید دقت کنید:
- از نخود فرنگیهای تازه، جوان، سبز تیره و بدون لک استفاده کنید. نخود فرنگیهای کهنه یا زرد شده برای فریز کردن مناسب نیستند.
- اگر میخواهید نخوندفرنگیها را برای مدت طولانی در فریزر نگهداری کنید، برای حفظ رنگ، طعم، بافت و مواد مغذی نخود فرنگی، توصیه میشود که حتما آنها را قبل از فریز کردن بلانچ کنید.
- بعد از آبکش کردن نخود فرنگیهای بلانچ شده، اجازه دهید کامل خشک شوند سپس بستهبندی کنید. وجود آب اضافی در نخود فرنگیها باعث تشکیل یخ و بیکیفیت شدن نخود فرنگیها میشود. برای سریع و کامل خشک شدن نخود فرنگیها، آنها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید و یک ساعت داخل یخچال بگذارید تا خشک شوند.
- از کیسههای فریزر با کیفیت، زیپ کیپ یا ظروف دربدار مخصوص فریزر برای بستهبندی استفاده کنید.
- تا جای امکان سعی کنید هوای داخل بستهها را خارج کنید زیرا وجود هوا در کیسه باعث میشود که نخودفرنگیها بهمرور زمان بسوزند. برای اینکار میتوانید با استفاده از یک نی، هوای مانده در کیسه را خارج کنید.
- در هر بستهبندی بهاندازهای نخود فرنگی بریزید که برای هر وعده غذایی خود نیاز دارید.
- از آنجاییکه نخود فرنگی فریز شده هم برای یک بازه زمانی مشخص (حداکثر یکسال) قابل استفاده است، بهتر است که روی بستهها برچسب بزنید و تاریخ فریز کردن را یادداشت کنید تا بدانید چه مدت در فریزر بودهاند.
- بستهها را به صورت صاف در فریزر قرار دهید تا سریعتر منجمد شوند. این کار به حفظ کیفیت نخود فرنگیها هم کمک میکند.
در نهایت؛ با توجه به خواص نخود سبز و کاربرد فراوانش در تهیه غذاهای مختلف، پیشنهاد میکنیم که تا فصل بهار تمام نشده، حتما نخود فرنگی فریز کنید تا در طول سال بتوانید از آن استفاده کنید.
سوالات متداول
۱. ماندگاری نخود فرنگی فریز شده چقدر است؟
نخود فرنگی فریز شده بین ۸ تا ۱۲ ماه ماندگاری دارد.
۲. بلانچ کردن نخودفرنگی چه فایدهای دارد؟
بلانچ کردن نخود فرنگی باعث حفظ رنگ سبز نخود فرنگی در طولانیمدت میشود و ماندگاری نخودفرنگیهای فریز شده را هم افزایش میدهد.
۳. چگونه بفهمیم نخودفرنگی فریز شده خراب شده؟
استشمام بوی ترشیدگی، جمع شدن مایع سفید رنگ اطراف نخود فرنگیها، سوختن یا چروک شدن پوست نخودفرنگیها، همه از علائم خرابی هستند.
source