اگر نمی دانید سوسیس آلمانی از چی درست میشود، و به دنبال آموزش طرز تهیه سوسیس آلمانی خانگی هستید، در این مقاله مراحل آموزش سوسیس آلمانی اصل را برای شما عزیزان ذکر نموده ایم.
در دوره آموزش سوسیس و کالباس خانگی مجتمع فنی آریا تهران با نحوه تهیه انواع سوسیس و کالباس های خوشمزه اشنا شده و در انتهای دوره قادر به دریافت مدرک بین المللی سوسیس کالباس خواهید بود. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۰۲۱۹۱۰۹۸۵۰۰ تماس حاصل فرمایید.
اگر زمان کافی برای مطالعه این مقاله را ندارید، پیشنهاد میکنیم فیلم طرز تهیه سوسیس آلمانی خانگی را که در بخش زیر برای شما عزیزان قرار داده ایم مشاهده نمایید:
سوسیس آلمانی (سوسیس آلمانی به انگلیسی: German sausage )یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین انواع سوسیس های جهان می باشد که به دلیل داشتن طعمی فوق العاده و ادویه جات ویژه همواره در دسته سوسیس های پر فروش در میان فست فود ها قرار دارد.

سوسیس آلمانی چیست؟
با توجه به نوشته های موجود در رابطه با سوسیس آلمانی ویکی پدیا، اولین بار سوسیس آلمانی در آلمان تهیه شد و پس از مدت زمان کوتاهی در سراسر جهان طرفداران زیادی را به خود اختصاص داد. سوسیس آلمانی اصل ترکیبی از گوشت گاو چرخ شده به همراه ادویه های مخصوصی همچون: تخم گشنیز، زیره سیاه، فلفل سیاه و جوز هندی می باشد که عطر هر یک از آن ها به جذابی طعم سوسیس می افزاید.
طرز تهیه سوسیس آلمانی خانگی
سوسیس آلمانی به روش های مختلفی تهیه میشود و میتوان گفت در میان فست فود های جهان از محبوبیت بالایی برخوردار است. برای تهیه یک سوسیس آلمانی خوب باید با مراحل تثبیت و هواگیری آن به خوبی اشنا باشید و مراحل ذکر شده در بخش زیر را پله به پله طی کنید تا در نتیجه سوسیس آلمانی تهیه شده شما بهتر و خوشمزه تر از بیرون باشد.
لازم به ذکر است، انواع سوسیس های مختلف دارای دستور پخت و ادویه جات مخصوص به خود هستند.
مواد لازم برای طرز تهیه سوسیس آلمانی
مواد لازم برای طرز تهیه سوسیس آلمانی خانگی به دو دسته تقسیم میشوند که شامل مواد اولیه خود سوسیس و موادی که به عنوان ادویه جات مورد استفاده قرار خواهند گرفت می باشد.
- زمان آماده سازی سوسیس آلمانی خانگی : ۱ ساعت
- زمان پخت: ۱۵ دقیقه
مواد اصلی مورد نیاز در دستور سوسیس آلمانی اصیل به صورت ذیل می باشد:
مواد لازم برای تهیه سوسیس | مقدار لازم |
گوشت گوساله چرخ شده | ۱ کیلوگرم |
چربی گوشت چرخ شده (دنبه) | ۲۵۰ گرم |
یخ خردشده (برای جلوگیری از گرم شدن گوشت هنگام چرخ کردن) | ۱۰۰ میلی لیتر |
لازم به ذکر است، برای روکش و یا همان کاور سوسیس آلمانی نیز به روده طبیعی گوساله (یا پوشش کلاژن مصنوعی) حدود ۲ متر نیاز خواهید داشت. (قبل از استفاده در آب نمک به مدت ۱ ساعت خیس شود.)
ادویه جات و چاشنی های لازم | مقدار |
نمک | ۲۰ گرم (۲ قاشق غذا خوری ) |
فلفل سیاه | ۱ قاشق چای خوری |
پودر خردل | ۱ قاشق چای خوری |
پاپریکا شیرین یا دودی | ۱ قاشق چای خوری |
جوز هندی تازه رنده شده | ½ قاشق چای خوری |
زنجبیل پودر شده | ½ قاشق چای خوری (اختیاری) |
سیر رنده شده | ۲ حبه |
بسیاری از افراد وقتی حرف از پخت سوسیس کالباس در خانه میشود بر این باور هستند که، طرز تهیه سوسیس آلمانی خانگی دشوار بوده و نیاز به داشتن تجهیزات و یا امکانات زیادی می باشد.
در رابطه با این موضوغ باید بگوییم که تنها با دانستن چند نکته ساده و رعایت کردن آن در زمان پخت و هواگیری سوسیس میتوانید در کمتر از ۲ ساعت در منزل بهترین سوسیس آلمانی با طعم بیرون را تهیه نمایید.
در ادامه مراحل آموزش سوسیس آلمانی خانگی را برای شما عزیزان قرار داده ایم:

مرحله اول آماده کردن مواد اصلی
در مرحله اول ابتدا از اینکه گوشت مورد نظرتان کاملا سرد بوده و هنوز کامل یخ زدایی نشده است اطمینان حاصل نمایید. سرد بودن گوشت در واقع یک ترفند و نکته مهم در پخت سوسیس آلمانی می باشد که باعث میشود تا مواد به خوبی به همراه ادویه و چاشنی ها ترکیب شده و به خوبی مزه دار شود.
پس از اینکه گوشت را از فریزر خارج کرده و به مدت ۴ ساعت در یخچال قرار دادید، آن را داخل غذا ساز یا چرخ گوشت ریخته و به همراه روغن مایع و حبه سیر رنده شده بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه به خوبی میکس شده و گوشت کاملا چرخ شود. اگر از چرخ گوشت استفاده می نمایید، باید ۵ بار گوشت را به همراه این مواد چرخ کنید تا حالت خمیری شکل به خود بگیرد.
مرحله دوم ترکیب ادویه سوسیس آلمانی
ادویه سوسیس آلمانی مهم ترین و اصلی ترین نقش را در طعم سوسیس آلمانی خواهد داشت. اگر میخواهید سوسیس المانی خانگی شما طعمی کلاسیک و جذاب داشته باشد میتوانید از ادویه تخم گشنیز و میخک استفاده نمایید.
پس از اینکه گوشت مورد نظرتان به همراه روغن و سیر به خوبی خمیری شکل شد، زمان اضافه کردن ادویه جات و میکس کردن آن ها با یکدیگر رسیده است.
اگر میخواهید خوراک سوسیس آلمانی شما دارای طعم تند تر از سوسیس آلمانی های بیرون باشد در این مرحله میتوانید از مقداری فلفل قرمز نیز استفاده نمایید، در غیر این صورت تمامی ادویه ها و چاشنی های ذکر شده در بخش بالا را به ترکیب گوشت ریخته و به مدت ۱۵ دقیقه میکس کنید.
این مرحله دقیقا همانند طرز تهیه سوسیس خانگی ساده می باشد و تنها تفاوت آن در میزان مواد اولیه ای است که استفاده خواهید کرد.
مرحله سوم ریختن مواد در کاور سوسیس آلمانی
همانطور که در ابتدای مقاله نیز برای شما عزیزان گفته شد، بهتر است قبل از استفاده از کاور سوسیس (روده گوساله) آن را به مدت ۱ ساعت در داخل آب و نمک قرار دهید تا مواد به راحتی داخل آن قرار بگیرد.
پی از ترکیب کردن ادویه سوسیس آلمانی با گوشت و میکس کردن تمامی مواد با یکدیگر، با استفاده از یک قیف، مواد را داخل کاور سوسیس بریزید و سعی کنید این کار را به ارامی و صبورانه انجام دهید تا روده گوساله و یا کلاژن مصنوعی کاور سوسیس پاره نشود.
پس از پر کردن کاور ها با استفاده از قیف، آن را به همراه نخ گره بزنید و بگذارید.
آکادمی فنی حرفه ای آریا تهران به عنوان بهترین و معتبر ترین آموزشگاه آشپزی تهران در دوره آموزش سوسیس و کالباس، همواره تمامی فوت و فن ها و نکات مهم در رابطه با نحوه پر کردن مواد سوسیس داخل کاور را به هنرجویان خود آموزش داده است تا بتوانند به آسانی و در مدت زمان کوتاهی قادر به تهیه انواع سوسیس و کالباس در منزل باشند.
نکات مهم در این مرحله:
کاور سوسیس آلمانی باید با نوع سوسیس و روش پخت (دودی، آبپز، کبابی و…) سازگار باشد. جنس کاور (طبیعی مثل روده حیوانات یا مصنوعی مثل کلاژن یا سلولز) باید از نظر مقاومت و نفوذ پذیری قبل از اقدام به پر کردن مواد داخل آن به خوبی بررسی شود.
اندازه کاور نیز باید متناسب با قطر مورد نظر سوسیس باشد تا پر کردن و بستن آن راحت تر شود.
مرحله چهارم تثبیت و هواگیری سوسیس آلمانی
در طرز تهیه سوسیس آلمانی خانگی یکی از موارد مهمی که همواره افراد با آن درگیر هستند، ورود هوا به داخل کاور سوسیس ها می باشد. اگر هوا به داخل سوسیس ها راه پیدا کند، وقتی برای استفاده روکش ان ها را جدا میکنید مایع چربی از آن بیرون خواهد زد.
به همین دلیل بهتر است بعد از تقسیم بندی سوسیس ها، آن ها را با دست ماساژ دهید تا هوا خارج شود و حباب هوا داخل کاور سوسیس ها باقی نماند.
مرحله آخر بخار پز کردن سوسیس آلمانی
در مرحله آخر از طرز تهیه سوسیس آلمانی، بخار پز کردن هر طرف سوسیس ها به مدت ۱ ساعت می باشد. این مرحله در تمامی مدل های مختلف سوسیس ها حتی طرز تهیه هات داگ نیز یکسان می باشد.
برای بخار پز کردن سوسیس آلمانی، سوسیس هایی که داخل کاور ریخته اید را در قابلمه بزرگی که پر از آب جوش است به مدت یک ساعت قرار دهید تا به خوبی بخار پز شود. پس از گذشت مدت زمان ۱ ساعت میتوانید سوسیس ها را برگردانده و روی دیگر آن ها را نیز به مدت ۱ ساعت دیگر بخار پز نمایید.
در آخر نیز سوسیس آلمانی خانگی خود را به مدت یک ساعت در فریزر و برای ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید و پس از آن به مدت ۱ هفته میتوانید از این سوسیس خوشمزه در ساندویچ ها و غذا های خود استفاده نمایید.

سوسیس آلمانی از چی درست میشود
یکی از سوالات مهمی که همواره ذهن افراد را به خود درگیر می نماید این است که سوسیس آلمانی از چی درست میشه و ادویه سوسیس آلمانی چیست؟
در بخش های بالایی به صورت کامل پاسخ این سوال را برای شما عزیزان قرار داده ایم ولی در این بخش نیز خلاصه ای تر ترکیبات و ادویه جات سازنده سوسیس آلمانی را برای شما قید می نماییم.
سوسیس آلمانی ترکیبی از گوشت، چربی و ادویه هایی همچون نمک (برای طعم و نگهداری) فلفل سیاه، سفید یا قرمز سیر، پیاز، پاپریکا، زنجبیل، جوز هندی، زیره و… می باشد.

سوسیس آلمانی مرغ
طرز تهیه سوسیس آلمانی با مرغ و مواد لازم برای طرز تهیه سوسیس آلمانی خانگی با مرغ کاملا شبیه به گوشت می باش تنها با این تفاوت که به دلیل نرم تر بودن بافت مرغ نسبت به گوشت گوساله بهتر است مدت زمان میکس و چرخ کردن مواد را از ۱ ساعت به نیم ساعت تغییر دهید.
لازم به ذکر است، این سوسیس معمولاً کم چرب تر از سوسیس های گوشت بوده و گزینه مناسبی برای افرادی است که به دنبال یک جایگزین سبک تر هستند.
مواد لازم برای تهیه سوسیس | مقدار لازم |
گوشت مرغ | ۱ کیلوگرم ( ران و سینه مرغ ) |
چربی مرغ برای جلوگیری از خشکی سوسیس | (۱۰-۱۵%) |
یخ برای خنک نگه داشتن گوشت هنگام چرخ کردن | (۱۰-۱۵%) |
نمک | (۱.۵-۲%) |
فلفل سیاه | (۰.۲-۰.۵%) |
سیر | (۰.۵-۱%) |
پیاز رنده شده یا پودر پیاز | (۱-۲%) |
برای روکش و کاور سوسیس آلمانی مرغ نیز از روده طبیعی (گوسفند) یا روکش کلاژنی مصنوعی استفاده می شود.
لازم به ذکر است، وزن سوسیس آلمانی از نوع مرغ نیز نسبت به گوشت کم تر می باشد و مناسب برای ساندویچ سوسیس آلمانی عصرانه است.
مراحل تهیه سوسیس آلمانی مرغ نیز کاملا شبیه با مراحل ذکر شده در بالا در رابطه با سوسیس آلمانی گوشت می باشد:
- مرحله ۱ : خرد کردن مرغ نیمه منجمد و ریختن داخل غذا ساز
- مرحله ۲ : اضافه کردن سیر و ادویه جات
- مرحله ۳ : افزودن روغن
- مرحله ۴ : استراحت و سفت شدن مخلوط در یخچال
- مرحله ۵ : ریختن مواد داخل کاور سوسیس
- مرحله ۶ : بخارپز کردن هر دو طرف سوسیس ها
- مرحله ۷ : گذاشتن در یخچال به مدت ۲۴ ساعت و سرو آن
سوسیس آلمانی پنیری
سوسیس آلمانی پنیری که در بازار تحت عنوان سوسیس آلمانی ۶۰ درصد و سوسیس آلمانی ۴۰ درصد عرضه میگردد یکی دیگر از مدل های سوسیس المانی می باشد که دارای طعم بی نظیری بوده و مناسب برای انواع فست فود و پیتزا می باشد.
برای تهیه سوسیس آلمانی پنیری نیاز به داشتن مواد نگهدارنده و افزودنی خواهید داشت به همین دلیل پیشنهاد میشود سوسیس آلمانی پنیری را در منزل تهیه نکنید چرا که مدت زمان استفاده از آن تنها ۳ ساعت خواهد بود.
با توجه به تجربیات افراد در بخش سوسیس آلمانی نی نی سایت نیز میتوان به این نتیجه رسید که برای پخت و تهیه این مدل سوسیس بهتر است دستگاه غذا ساز داشته باشید تا طعم آن دقیقا شبیه به سوسیس المانی های بیرون باشد.
در این بخش عکس سوسیس آلمانی را برای شما عزیزان قرار داده ایم:

فرق سوسیس آلمانی و هات داگ
یکی از اصلی ترین تفاوت های سوسیس آلمانی با هات داگ زادگاه آن ها می باشد! ریشه هات داگ به آمریکا باز میگردد با این وجود که سوسیس المانی زاده کشور آلمان است.
مواد اولیه استفاده شده در سوسیس آلمانی گوشت ، چربی، ادویه جات خاص (مانند زیره، خردل یا فلفل) و سیر می باشد اما هات داگ ترکیبی از گوشت گاو با بافت نرم تر و ادویه جات ساده تری (نمک، فلفل، پاپریکا) است.
فرق سوسیس آلمانی و کوکتل
فرق اصلی سوسیس آلمانی و کوکتل در ادویه جات مورد استفاده در آن ها می باشد. کوکتل در مقایسه با سوسیس المانی دارای میزان ادویه جات سبک تر بوده و ابعاد آن نیز کوچک تر می باشد.
به عنوان مثال سوسیس آلمانی سولیکو یک کیلو در مقایسه با کوکتل سولیکو یک کیلویی دارای کالری بیشتر و ترکیبات چربی سنگین تری می باشد.
فرق سوسیس هلندی و آلمانی
میزان درصد گوشت قرمز استفاده شده در سوسیس هلندی در مقایسه با سوسیس آلمانی بیشتر می باشد و در ترکیبات ادویه آن بر خلاف سوسیس از زیره سیاه استفاده نمیشود. در تفاوت سوسیس المانی با بلغاری نیز همینطور است.

با سوسیس آلمانی چی درست کنم
با سوسیس آلمانی بسیاری از غذاهای خوشمزه و لذیذ را میتوانید تهیه کرده و به همراه نان سرو نمایید. در این بخش تعداد غذاهایی که میتوانید با استفاده از سوسیس آلمانی تهیه نمایید را برای شما عزیزان قرار داده ایم:
- سوسیس بندری
- سوسیس تخم مرغ
- پیراشکی با سوسیس
- خوراک لوبیا و سوسیس
- رولت سوسیس
- ماکارانی با سوسیس
- لازانیا با سوسیس و پنیر
- سوسیس با سیب زمینی و پنیر
- کتلت سوسیس و سیب زمینی
- راویولی سوسیس و اسفناج
سوسیس آلمانی یکی از انواع سوسیس های محبوب در کشور ایران می باشد که با استفاده از آن افراد میتوانند تعداد زیادی از غذاهای مختلف را تهیه کرده و به همراه نان باگت و نان تست سرو نمایید.
در این مقاله سعی کردیم بهترین روش برای طرز تهیه سوسیس آلمانی با طعم بیرون را برای شما عزیزان به صورت مرحله به مرحله قرار دهیم.
سوالات متداول
سوسیس آلمانی ترکیبی از گوشت چرخ کرده به همراه چربی و ادویه جاتی همچون نمک و فلفل سیاه، زیره، گشنیز و … می باشد که داخل مقاله برای شما عزیزان ذکر نموده ایم.
اگر میخواهید در خانه اقدام به تهیه سوسیس آلمانی با طعم بیرون نمایید، باید به یک سری نکات مهم توجه کنید تا در نتیجه یک سوسیس المانی خوشمزه تهیه نمایید. داخل مقاله نکات مهم در طرز تهیه سوسیس آلمانی را ذکر کرده ایم.
سوسیس آلمانی نوعی سوسیس و فرآورده گوشتی می باشد که در سراسر جهان دارای محبوبیت زیادی بوده و در ترکیبات آن از ادویه های خاص استفاده شده است. داخل مقاله در رابطه با سوسیس آلمانی صحبت کرده ایم.
به طور کلی، در یک بسته ۱ کیلویی سوسیس آلمانی، حدود ۶ عدد سوسیس وجود دارد.
source