به فصل گرم سال نزدیک شدهایم و با قدم زدن در خیابانها با افرادی مواجه میشویم که مشغول چیدن شاهتوت از روی درختها هستند. برخی از این افراد معتقدند برای بهرهمندی از خواص شاهتوت فقط باید این میوه را تازه سرو کرد و برخی دیگر با این میوه مربا و مارمالاد تهیه میکنند. مربای شاهتوت طعم ملسی دارد و میتوان برای چند ماه آن را در یخچال یا فریزر نگهداری کرد. برای آشنایی با طرز تهیه مربای شاهتوت، در این مقاله از دیجیکالا مگ همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه مربای شاهتوت
عنوان | مقدار |
شاهتوت | ۱ کیلوگرم |
شکر | ۱ کیلوگرم |
وانیل یا گلاب | ۱ قاشق چایخوری |
۱. آمادهسازی مواد
برگها و دم شاهتوت را بهآرامی جدا کنید. توتهای له شده را در ظرفی دیگر بریزید. سپس شاهتوت را همراه با آب سرد درون کاسهای بزرگ بریزید. آرام دست خود را روی شاهتوتها بکشید تا خاک و شن احتمالی آن گرفته شود. مجدد توتها را درون ظرفی از آب سرد بریزید تا از تمیز شدن آن مطمئن شوید. شاهتوتها را پس از شستن درون آبکش بریزید تا آب اضافه آن گرفته شود. ظرف شاهتوت را روبهروی کولر قرار دهید.
برای خرید میوه تازه به سوپرمارکت دیجیکالا مراجعه کنید.
۲. ترکیب کردن شاهتوت و شکر
مقداری شاهتوت را درون قابلمهای استیل یا سرامیکی بریزید. سپس یک لایه شکر روی آن بریزید. این روند را تکرار کنید تا تمام شاهتوتها درون قابلمه قرار بگیرند. قابلمه را برای ۵ الی ۶ ساعت (یک شب تا صبح) در یخچال بگذارید. این مرحله باعث میشود شاهتوتها بدون له شدن و تغییر مزه آب بیاندازند و شکر درون آب آن حل شود.
برای خرید انواع شکر به سوپرمارکت دیجیکالا مراجعه کنید.
۳. پخت مربا
قابلمه شاهتوت را روی گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا آب آن آرامآرام بجوشد. در این مرحله روی مربا کف تشکیل میشود. با استفاده از قاشقی خشک و تمیز کف روی مرباها را جدا کنید. پس از جوش آمدن آب شاهتوت، شعله گاز را کم کنید تا مواد آرام بپزند. این مرحله حدود ۴۵ دقیقه الی ۱ ساعت طول میکشد. در طول این فرایند با استفاده از قاشقی چوبی مربا را هم بزنید تا شکر آن ته نگیرد.
۴. افزودن چاشنی
در ۱۰ دقیقه پایانی، گلاب یا وانیل را به مربا اضافه کنید. پس از آنکه مربا به غلظت دلخواهتان رسید قابلمه را از روی حرارت بردارید و روبهروی پنکه یا کولر قرار دهید. کمی صبر کنید تا مربا درون قابلمه خنک شود. سپس مربا را درون شیشههای تمیز و خشک بریزید و ظرف را درون یخچال قرار دهید. نوش جان!
طرز تهیه مربای شاهتوت رژیمی
اگر استفاده از قند طبیعی برایتان اهمیت زیادی دارد میتوانید به جای شکر از شیره توت یا انگور استفاده کنید. برای تهیه مربا شاهتوت رژیمی بهازای هر ۱۰۰ گرم شاهتوت به ۱ قاشق غذاخوری عسل، شیره انگور، شیره توت یا شیره خرما نیاز دارید. هنگام تهیه مربای شاهتوت با شیره، شیره را آرامآرام به مربای در حال پخت اضافه کنید و مرتب مواد را هم بزنید تا شیره به خورد مربا برود. در صورت استفاده از عسل مربا نباید بیش از حد داغ باشد. حرارت زیاد باعث سمی شدن عسل میشود. پس از ۳۰ الی ۴۵ دقیقه مربای شاهتوت شما آماده است.
مبتلایان به دیابت و افرادی که رژیم کاهش وزن دارند نیز میتوانند مربای شاهتوت رژیمی را با استویا تهیه کنند. برای تهیه مربای شاهتوت رژیمی، بهازای هر یک کیلوگرم شاهتوت به ۲ قاشق چایخوری استویای مایع یا یکچهارم قاشق چایخوری استویای پودری نیاز دارید. استویا را در ده دقیقه پایانی تهیه مربا به مواد خود اضافه کنید. در صورت جوشیدن بیش از حد استویا مزه مربای شما تلخ خواهد شد.
طرز تهیه مارمالاد شاهتوت
مارمالاد شاهتوت را میتوان هم در وعده صبحانه و به جای مربا و هم برای تزیین انواع کیک استفاده کرد. طرز تهیه این مارمالاد مشابه طرز تهیه مارمالاد سیب است. برای تهیه مارمالاد شاهتوت بهازای هر ۱ پیمانه شاهتوت به ۱ قاشق پودر ژلاتین نیاز است. شاهتوتها را همراه با شکر درون غذاساز بریزید و پورهای از آن تهیه کنید. مواد را ۵ الی ۶ ساعت در یخچال قرار دهید. سپس شاهتوت را همراه با ژلاتین حل شده در آب درون قابلمه بریزید تا مارمالاد شما غلیظ شود.
نکات تهیه مربای شاهتوت
- از شاهتوتهای تازه و سفت برای تهیه مربای شاهتوت استفاده کنید. شاهتوتهای له شده باعث کپک زدن یا ترش شدن طعم مربا میشوند.
- برای خوشرنگ شدن و جلوگیری از کدر شدن مربا، درب قابلمه را هنگام پخت باز بگذارید. در این صورت مربای شما سر نمیرود.
- استفاده از مقداری آبلیمو در تهیه مربای شاهتوت مانع از شکرک زدن مربا در طولانیمدت میشود.
- برای بررسی قوام مربا مقداری از آب آن را درون بشقاب بریزید. پس از سرد شدن غلظت اصلی مربا مشخص میشود.
- درصورتیکه قصد تهیه شربت شاهتوت را دارید قبل از غلیظ شدن آب مربا مقداری از آن را درون ظرفی تمیز و خشک بریزید.
روش نگهداری مربای شاهتوت
برای نگهداری از مربای شاهتوت ظرفهای شیشهای، تمیز و خشک انتخاب کنید. قبل از اینکه مربا را درون شیشه بریزید صبر کنید تا کامل خنک شود. مربای داغ باعث ایجاد بخار درون ظرف و ایجاد کپک روی مربا میشود. قبل از بستن درب ظرف از تمیز و بدون زنگ بودن آن مطمئن شوید. برای اطمینان از عدم نفوذ هوا داخل شیشه میتوانید نایلون فریزری تمیز را تا کنید، روی ظرف بگذارید و سپس در ظرف را محکم ببندید. ظرف مربا حتما باید در یخچال قرار داشته باشد. در غیر این صورت مربا کپک میزند. در طول زمان مصرف مربا حتما قاشق خشک و تمیز استفاده کنید. برای نگهداری طولانیمدت مربای شاهتوت تهیه شده با استویا ابتدا مربا را در ظرفهای پلاستیکی کوچک بریزید. سپس ظرف را درون فریزر قرار دهید. برای استفاده از مربای فریزرشده ۲۴ ساعت قبل ظرف مربا را درون یخچال قرار دهید. در نظر داشته باشید مربایی که از فریزر خارج میکنید و یخ آن کامل باز میشود را نمیتوانید مجدد فریز کنید.
source