حرف زدن یکی از مهم ترین مراحل رشد کودک است و شروع آن می تواند یکی از لذت بخش ترین لحظات زندگی والدین باشد. اگر احساس می کنید موقع حرف زدن فرزند دلبندتان فرا رسیده، ولی او هنوز صحبت نمی کند و نمی دانید علت دیر حرف زدن کودک پسر چیست و یا چه چیزی باعث زود حرف زدن کودک می شود. حتما در ادامه، مقاله علت دیر حرف زدن کودک را مطالعه کنید.
اگر شما هم به فعالیت در حوزه آموزش و تربیت کودکان علاقه مند هستید، آموزشگاه آریا تهران با بهره گیری از مجرب ترین اساتید، دوره های مربیگری مهدکودک فنی و حرفه ای را به صورت حضوری و آنلاین برگزار می کند. شما می توانید با شرکت در این دوره ها و کسب مدرک معتبر فنی و حرفه ای، به راحتی وارد بازار کار شوید. پیشنهاد می کنیم جهت کسب اطلاعات بیشتر به صفحه دوره مربیگری مهدکودک فنی و حرفه ای مراجعه نمایید.
دیر حرف زدن کودک
دیر حرف زدن کودک یکی از شایع ترین اختلالات رشدی در دوران کودکی است که در برخی از کودکان دیده می شود. به ویژه در کودک پسر این موضوع شایع تر است. تحقیقات نشان می دهد که پسران بیشتر از دختران دچار تاخیر در گفتار می شوند. شما به عنوان والد، باید بدانید در چه سنی کودکان شروع به صحبت می کنند، البته این امر می تواند بسته به شرایط هر کودک متفاوت باشد. با این حال دانستن این موضوع می تواند به والدین کمک کند تا اگر مشکلی در گفتار کودک وجود دارد هر چه سریع تر به مراکز درمانی مراجعه کنند تا درمان بهتر جواب دهد. تشخیص و درمان زود هنگام در این زمینه نقش بسیار مهمی دارد. بنابراین اگر نگران هستید و احساس می کنید کودک شما نیز دچار تاخیر در گفتار شده است، در ادامه این مقاله، به بررسی علت دیر حرف زدن کودک پسر می پردازیم.

علت دیر حرف زدن کودک پسر چیست؟
در پاسخ به این سوال می توان گفت در برخی موارد ممکن است دیر حرف زدن کودک موقتی باشد و دلیلی دیگری داشته باشد، مشکل حساب نیاید. عواملی مانند کم صحبت کردن با کودک، نبود والدین شاغل در طول روز در کنار کودک می تواند باعث تاخیر در یادگیری زبان شود. از سوی دیگر ممکن است علت دیر حرف زدن کودک ناشی از اختلالات رشدی گفتار و زبان باشد یعنی کودک با وجود رشد جسمی همچنان قدرت بیان خوب و کامل نداشته باشد که باید توسط درمانگر مورد بررسی قرار بگیرد. در ادامه شایع ترین دلایل این اختلال را بررسی خواهیم کرد.
شایع ترین علت تاخیر در گفتار کودکان عبارتند از:
- ابتلا به اختلال طیفی اوتیسم
- مشکلات شنوایی
- ناتوانی ذهنی
- عوامل روانی و عاطفی
ابتلا به اختلال طیفی اوتیسم
یکی از مشکلات رایجی که کودکان مبتلا به اوتیسم با آن روبرو می شوند تاخیر در گفتار است. نشانه های مرتبط با دیر حرف زدن کودک اوتیسم معمولاً از سن ۲ سالگی شروع می شود. این کودکان ارتباط کلامی ضعیف دارند و ممکن است رفتارهای تکراری مانند تکرار کلمات شنیده شده به جای تولید عبارت های جدید از خود نشان دهند.
مشکلات شنوایی
مشکلات شنوایی می توانند تاثیر قابل توجهی بر رشد گفتار و زبان کودکان داشته باشند. وقتی کودک قادر به شنیدن صداها به طور واضح یا کامل نباشد، درک گفتار دیگران و توانایی در صحبت کردن برای او دشوار خواهد بود.
ناتوانی ذهنی
یکی دیگر از عوامل موثر در تاخیر گفتار کودکان، ناتوانی ذهنی است. کودکان مبتلا به ناتوانی ذهنی اغلب در بیان کلمات و ساخت جملات با مشکل مواجه می شوند. این اختلال باعث می شود که کودک در رشد گفتاری، روانی و اجتماعی نسبت به همسالان خود عقب بماند و به درستی نتواند با محیط اطراف خود ارتباط برقرار کند.
عوامل روانی و عاطفی
عوامل روانی و عاطفی می توانند تاثیر چشمگیری بر رشد گفتار کودک داشته باشند. مثل: اضطراب و استرس، کمبود توجه و محبت، افسردگی دوران کودکی می توانند مانعی برای بروز مهارت های زبانی کودک باشند.
اگر به دنبال کلاس هایی هستید که به تقویت روحیه روانی و عاطفی کودک شما کمک کند، کلاس های نقاشی آموزشگاه آریا تهران با فضایی شاد، آموزشی و خلاقانه می توانند انتخابی بسیار مناسب برای کودکان عزیزتان باشند. برای شرکت در دوره به صفحه کلاس نقاشی کودکان مراجعه کنید.

کمبود چه ویتامینی باعث دیر حرف زدن کودک می شود
معمولاً کمبود ویتامین ها به تنهایی علت اصلی دیر حرف زدن کودک نیست. ولی کمبود برخی از ویتامین ها و مواد مغذی می تواند بر رشد مغز، سیستم عصبی تاثیر گذار باشد و باعث اختلال در فرایند یادگیری زبان و گفتار شود. در ادامه کمبود ویتامین هایی که باعث دیر حرف زدن کودک می شوند را اشاره خواهیم کرد.
ویتامین D
کمبود ویتامین D یکی از مهم ترین عواملی است که در دیر حرف زدن کودک تاثیرگذار است. ویتامین D نقش حیاتی در تکامل مغز و رشد سلول های عصبی دارد. تحقیقات نشان می دهد مادرانی که در دوران بارداری کمبود ویتامین D داشته اند، فرزندشان با احتمال بیشتری با مشکل تاخیر در گفتار مواجه می شوند. برای دریافت ویتامین D می توان به غذاهایی مثل شیر، زرده تخم مرغ، ماهی، غلات اشاره کرد. البته بهترین و طبیعی ترین روش برای تامین ویتامین دی، استفاده از نور مستقیم آفتاب است که با قرار گرفتن در زیر نور آفتاب می توانید به راحتی ویتامین دی جذب بدن شما شود.
ویتامین های گروه B
یکی دیگر از ویتامین هایی که در مسئله دیر حرف زدن موثر است، ویتامین های گروه B هستند؛ به ویژه کمبود ویتامین B12 که می تواند تاثیر به سزایی بر دیر حرف زدن کودک داشته باشد. بنابراین ویتامین های گروه B (B9 ،B6 و B12) برای رشد مغز و تکامل زبان ضروری هستند. این ویتامین ها در ماهی سالمون، سبزیجات (مثل کاهو، اسفناج، شلغم پخته)، گوشت، تخم مرغ، حبوبات، مغزها( بادام، تخم آفتابگردان ) وجود دارند. اگر می خواهید نظرات مادران را در مورد ویتامین های مفید برای تقویت تکلم کودکان مشاهده کنید می توانید به صفحه ویتامین برای حرف زدن کودک نی نی سایت مراجعه کنید.
آهن
کمبود آهن می تواند باعث اختلال در تمرکز، یادگیری و کاهش توانایی های زبانی شود و کودکانی که دچار فقر آهن هستند، بیشتر در معرض تاخیر رشد مغزی اعم از مهارت های گفتاری و زبانی قرار می گیرند. مواد غذایی مانند اسفناج، دل و جگر، تخمه کدو، شکلات تلخ، میوه ها، حبوبات سرشار از آهن هستند، در پیشگیری از مشکلات گفتاری بسیار موثر هستند.
روی
روی (زینک)، یکی از منابع ضروری برای رشد مغز، عملکرد صحیح سیستم عصبی است و نقش مهمی در رشد گفتار و زبان کودکان ایفا می کند. برخی مواد غذایی که سرشار از روی هستند عبارتند از گوشت گاو، گوشت گوسفند، لوبیا، آجیل، قارچ، غلات و … که می تواند به بهبود عملکرد گفتار در کودکان کمک کند.
امگا۳
کمبود امگا۳ هم مانند ویتامین های دیگر می تواند در دیر حرف زدن کودک دخیل باشد. مواد مغذی مانند دانه چیا، ماهی سالمون، قزل آلا، آجیل (مانند گردو و بادام ) امگا ۳ دارند و می توانند باعث تقویت مغز، افزایش تمرکز و حافظه کودک شوند. البته شربت امگا ۳ برای حرف زدن کودک (با تجویز پزشک) هم می تواند کمبود امگا۳ را جبران کند. این شربت تاثیر قابل توجهی در بهبود لکنت زبان و تقویت توانایی تکلم کودک دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید به صفحه شربت امگا۳ برای حرف زدن کودک نی نی سایت مراجعه کنید و نظرات کاربران را مشاهده کنید.
اگر فرزند شما هم با مشکلات گفتاری مواجه است، دوره آموزش گریم کودک در آموزشگاه آرایشگری آریا تهران می تواند گزینه ای موثر برای کمک به او باشد. این دوره فرصت مناسبی برای افزایش اعتماد به نفس و تقویت مهارت های ارتباطی کودکان را فراهم می کند. پیشنهاد می کنیم برای بهره مندی از این فرصت آموزشی ارزشمند در دوره های آموزش گریم کودک در تهران شرکت کنید.
سن حرف زدن کودک پسر
یکی از سوالاتی که همیشه والدین به آن فکر می کنند، این است که حرف زدن کودک از چند ماهگی شروع می شود؟ می توانیم بگوییم، شروع سن حرف زدن در کودکان می تواند متفاوت باشد. معمولاً پسران در مقایسه با دختران حدود ۲ تا ۳ ماه دیرتر شروع به حرف زدن می کنند. اما به طور کلی، سن طبیعی حرف زدن کودک پسر، از ۱۲ تا ۱۸ ماهگی متغیر است. در ادامه، جدول حرف زدن کودک از دوران نوزادی تا پنج سالگی را بررسی خواهیم کرد.
حرف زدن نوزاد
حرف زدن نوزاد معمولاً از بدو تولد به طور ذاتی آغاز می شود. هر چند نوزادان در ماه های اول زندگی هنوز قادر به بیان کلمات نیستند، اما با تولید صداهایی بی معنی و نامفهوم سعی می کنند با محیط اطراف خود ارتباط برقرار کنند. کودک از تولد تا ۶ ماهگی، صداهایی به صورت غان و غون از خود در می آورد. این صداها تک مصوتی هستند. مثل آواهای ساده، واکنش به صدای اطرافیان، لبخند زدن و گریه کردن …
اگر دوست دارید از نظرات و مشاوره های مادران دیگر درباره زمان شروع حرف زدن کودک استفاده کنید، می توانید به صفحه حرف زدن کودک از چند ماهگی نی نی سایت مراجعه کنید.
کودک از بازه سنی ۷ تا ۱۲ ماهگی، آواهای ترکیبی جدید تولید می کند مثل کلمه با، بَ، دی و غیره. این مرحله شروع نشانه های مهارت زبانی است. همچنین از بازه ۱۲ ماهگی( یک سالگی) تا ۱۸ ماهگی، بالاخره کودک اولین کلمات ساده و معنی دار، مانند مامان، بابا را ادا می کند. این مرحله مهم ترین دوران رشد زبان کودک محسوب می شود. در این سن کودک می تواند به هر چیزی که می خواهد اشاره کند.
نکته: اگر کودک پسر شما تا سن ۱۵ ماهگی شروع به صحبت نکرده باشد. کاملا طبیعی است و جای نگرانی ندارد. زیرا سرعت رشد گفتار کودکان پسر کندتر بوده و کمی دیرتر از دختران شروع به صحبت می کنند. در غیر این صورت اگر این زمان طولانی شود بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
در بازه سنی ۱۸ تا ۲۴ ماهگی، حرف زدن کودک به صورت جمله های دو کلمه ای مثل مامان بیرون، بابا بیا و … بیان می شود. در این دوران کودک می تواند خواسته ها و نیازهای خود را بیان کند.
حرف زدن کودک دو ساله
کودک در این سن، حدود ۱۰۰ کلمه را می داند و می تواند جمله های سه کلمه ای بسازد. این جملات برای بیان احساسات کودک و نیازهایش به کار می روند. همچنین کودک ۲ ساله علاقه مند به پرسش گری است و با پرسیدن سوال های ساده با زبان شیرین خود، کنجکاوی خود را نسبت به دنیای اطراف نشان می دهد.
حرف زدن کودک سه ساله
کودکان در سن سه سالگی قادرند جملات کاملتری ادا کنند. حتی می توانند قصه های کوتاه را با زبان ساده ی خود تعریف کنند. اگر کودک شما در سن سه سالگی هنوز قادر به بیان جملات ساده نیست و دچار لکنت زبان است، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
آیا کودکان شما هم از استرس و اضطراب رنج می برند و دوست دارید استعدادهایشان شکوفا شود. نقاشی می تواند گزینه ی مناسبی باشد برای آگاهی بیشتر از فواید نقاشی و چگونگی تاثیر آن بر رشد روانی و اجتماعی کودک به صفحه فواید نقاشی برای کودکان مراجعه نمایید.
علت حرف زدن کودک سه ساله با خودش
گاهی پیش می آید کودک سه ساله شما با خودش حرف می زند. نگران نباشید این مسئله کاملاً طبیعی است و جزئی از روند رشد زبان در کودکان محسوب می شود. علاو بر آن، حرف زدن کودک در خواب نیز یکی از مسائل رایج در کودکان سه ساله است که معمولاً با رشد کودک کاهش می یابد. عواملی مانند استرس و اضطراب در آن تاثیر گذار هستند.
حرف زدن کودک چهار تا پنج ساله
در سنین چهار تا پنج سالگی کودک بایدبتواند به راحتی با اطرافیان خود ارتباط برقرار کند و کلمات را به طور صحیح در جمله های خود تلفظ کند. با این حال ممکن است در بعضی تلفظ حروف مثل ( شین، سین، ر، ز ) دچار مشکل باشد. این مشکلات در بسیاری از کودکان امری طبیعی است، معمولاً با گذشت زمان بهبود پیدا می کند. همچنین کودکان در این مرحله از رشد می توانند دنیای اطراف خود را نقاشی کنند. نقاشی های آن ها ممکن است ساده و کودکانه به نظر برسد اما در واقع می تواند بیانگر احساسات، ترس ها و خوشی های روزمره شان باشد. اگر می خواهید بدانید نقاشی کودکتان بیانگر چه چیزی است می توانید به صفحه تفسیر نقاشی کودکان سر بزنید.
والدین عزیز، اگر به دنبال راهی موثر برای تقویت ذهن و تمرکز کودک خود هستید، کلاس چرتکه می توانند بهترین انتخاب باشند. آموزشگاه آریا تهران با برگزاری کلاس های چرتکه در محیطی خلاق و آموزشی به فرزند شما کمک می کند تا در مسیر رشد ذهنی و یادگیری موفق تر عمل کنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر روی لینک کلاس چرتکه کلیک نمایید.
همچنین کلاس آشپزی می تواند برای کودکان شما تجربه ای لذت بخش فراهم کند. و مهارت های شخصیتی و رشد مغزی را در کودک توسعه دهد. جهت ثبت نام و شرکت در دوره کلاس آشپزی روی لینک کلاس آشپزی برای کودکان در تهران کلیک نمایید.
چه چیزی باعث زود حرف زدن کودک می شود
شاید شما هم جز آن دسته از والدینی باشید که نگران حرف زدن کودکتان هستید و یا می خواهید هر چه زودتر طمع شیرین حرف زدن کودک خود را بچشید. در این صورت، احتمالاً این سوال برایتان پیش می آید که چه چیزی باعث زود حرف زدن کودک می شود. در پاسخ به این سوال می توان گفت که عوامل مختلفی بر زود حرف کودک تاثیر می گذارند. در ادامه به برخی از راه های زود حرف زدن کودک می پردازیم.
اولین عامل مهم در این زمینه، ژنتیک است که نقش موثری در حرف زدن کودک دارد. اگر والدین یا اعضای نزدیک خانواده در کودکی زود زبان باز کرده اند یا از مهارت های زبانی خوبی برخوردار بوده اند، احتمال اینکه کودک نیز این توانایی را به ارث ببرد بیشتر خواهد بود.
دومین عامل محیط خانواده است که یکی دیگر از عوامل مهم در یادگیری زبان است. صحبت کردن خانواده با کودک، حتی زمانی که هنوز قادر به پاسخ دادن نیست، می تواند به او کمک کند تا زودتر زبان را از اطرافیان خود یاد بگیرد.
روش بعدی تغذیه مناسب است همان طور که قبلا بیان کردیم مصرف ویتامین ها نقش مهمی در زود حرف زدن کودک دارد. همچنین محدود کردن تماشای تلویزیون، بازی با گوشی و انجام تمرین های گفتاری و بازی های کلامی مثل خواندن داستان ها و اشعار کودکانه به صورت روزانه در زود حرف زدن کودک تاثیر به سزایی دارد.

آموزش حرف زدن به کودکان
آموزش حرف زدن به کودکان فقط با جلسات گفتار درمانی حل نمی شود بلکه نقش والدین در این مسیر بسیار کلیدی و تعیین کننده است. در ادامه چند تکنیک موثر برای تقویت مهارت های گفتاری در کودکان معرفی می کنیم که به سادگی در محیط خانه قابل اجرا هستند.
- هر روز به صورت منظم و مداوم با کودک خود صحبت کنید.
- برای کودک خود شعر و داستان های جذاب بخوانید.
- با کودک خود به صورت پیوسته بازی های کلامی انجام دهید.
- سوالات ساده و متنوع از کودکتان بپرسید تا او را به حرف زدن تشویق کنید. مانند: «این چیه؟»، «چی خوردی؟»
- با دقت و علاقه به صحبت های کودک خود گوش دهید و با واکنش های مثبت او را به ادامه ی حرف زدن ترغیب کنید.
- خرید فلش کارت برای حرف زدن کودک، به ویژه زمانی که کودک کمتر از ۵ سال دارد، می تواند یکی از موثرترین ابزارهای آموزشی در مسیر رشد زبانی او باشد.
آموزش حرف زدن به کودک دو ساله
سن دو سالگی یکی از مهم ترین مراحل در رشد زبانی کودک است. در این دوره بیشتر کودکان می توانند جمله های ساده بسازند و از آن ها برای نیازهای خود به کار ببرند. اما برخی از کودکان ممکن است در حرف زدن مشکل داشته باشند نتوانند خواسته های خود را به درستی بازگو کنند. این موضوع باعث نگرانی بسیاری از والدین می شود و این سوال در ذهنشان ایجاد می شود «آیا کودک من به گفتار درمانی نیاز دارد؟» ما در ادامه مطلب به شما کمک می کنیم تا با موثرترین روش های آموزش حرف زدن کودک آشنا شوید.
- با کودک خود به طور مستمر و به آرامی حرف بزنید و از جملات ساده و قابل فهم استفاده کنید.
- برای کودک خود شعر و داستان بخوانید. این کار تاثیر فوق العاده ای در تقویت تمرکز و رشد زبان او دارد.
- بازی ها کلامی انجام دهید و از اسباب بازی ها برای تحریک گفتار و یادگیری واژگان جدید استفاده کنید.
- از کتاب های تصویری ساده استفاده کنید. این کتاب ها توجه کودک را جلب کرده و به او کمک می کند تا واژه ها و مفاهیم جدید را بهتر درک کند.
آموزش حرف زدن به کودک چهار ساله
کودک در این سن به راحتی می تواند صحبت کند علاوه بر جملات ساده می تواند جملات پیچیده تر را بر زبان بیاورد. ولی ممکن است هنوز برخی کودکان در ۴ سالگی در تلفظ کردن کلمات مشکل داشته باشند و در ساختن جملات مسلط نباشند. در این صورت به آموزش مهارت های زبانی و گفتار درمانی نیاز پیدا می کنند. در ادامه روش های آموزش حرف زدن به کودک ۴ ساله را توضیح می دهیم.
- با کودک خود زیاد حرف بزنید.
- داستان های متنوع و آموزنده برای کودک خود بخوانید.
- بازی های مختلف با کودک خود انجام دهید. از جمله بازی های مهارتی، گروهی، نمایشی.
- از شعر و آهنگ کودکانه استفاده کنید.
- کودک را به صحبت کردن تشویق کنید.
- استفاده از عروسک های نمایشی که باعث تحریک صحبت کردن کودکان می شود.
اگر به دنبال دوره آموزشی کامپیوتر برای کودکان خود هستید دوره های آموزش کامپیوتر برای کودکان آموزشگاه آریا تهران را از دست ندهید. آموزشگاه آریا تهران یکی از بهترین و جامع ترین دوره های آموزشی کامپیوتر برای کودکان را برگزار می کند. برای شرکت در دوره می توانید روی لینک بهترین آموزش کامپیوتر برای کودکان کلیک کنید.
چه چیزی برای حرف زدن کودک خوب است
اکثر والدینی که فرزند نوپا دارند به دنبال روشهایی هستند تا کودکشان هر چه زودتر زبان باز کند. یکی از باورهای قدیمی که در این زمینه وجود دارد، این است که خوردن تخم کفتر برای حرف زدن کودک خوب است و باعث تقویت گفتار کودکان می شود. اما در واقع باید گفت این قضیه، صحت علمی ندارد و از نظر پزشکی اثبات نشده است. در عوض، برخی از متخصصان طب سنتی معتقدند تخم کبوتر و تخم بلدرچین به عنوان ماده غذایی مقوی شناخته می شوند و در حرف زدن کودک موثر هستند. می توانند به تقویت سیستم عصبی و رشد مغز کمک کنند. جهت مشاهده نظرات کاربران به صفحه طب سنتی برای حرف زدن کودک نی نی سایت مراجعه نمایید.
همچنین در طب سنتی از خواص گوشت گنجشک برای حرف زدن کودک سفارش شده است. گوشت گنجشک طبع گرمی دارد و برای زبان باز کردن کودک موثر است. جهت کسب اطلاعات بیشتر به صفحه گوشت گنجشک برای حرف زدن کودک نی نی سایت مراجعه کنید.
از سوی دیگر، استفاده از داروهایی مانند شربت نوتروپیل برای حرف زدن کودک، قرص ریسپریدون برای حرف زدن کودک مفید است باعث کمک به بهبود عملکرد مغزی و حافظه می شود. البته این داروها باید توسط پزشک متخصص تجویز شود.
یکی دیگر از مواد مغذی که برای حرف زدن کودک مناسب است، ژل رویال است. ژل رویال برای حرف زدن کودک یک مکمل غذایی کامل است که سرشار از ویتامین هاست. برای تقویت سیستم ایمنی، عصبی و حافظه اثربخش است. مصرف ژل رویال حتما باید با مشورت پزشک انجام شود.
نکته: برای کودکان زیر ۲ سال ممنوع است.
دیر حرف زدن کودک بیش فعال
بیش فعالی یکی از اختلالات عصبی رشدی است که می تواند بر جنبه های مختلف رشد کودک تاثیر بگذارد. بسیاری از کودکان بیش فعال علاوه بر پر تحرکی، بی قراری، بی توجهی و عدم تمرکز، دچار تاخیر در گفتار می شوند. کودکان بیش فعال معمولا در حرف زدن نمی توانند از جملات کامل و قابل فهم استفاده کنند. برخی از آن ها ممکن است حرف دیگران را قطع کنند یا به جای گوش دادن، پیوسته در حال صحبت هستند. اما گفتار آن ها ممکن است پراکنده، فاقد ساختار باشد. درمان و آموزش حرف زدن به این کودکان نیازمند صبر و استفاده از روش های خاص گفتار درمانی است و همکاری والدین در این زمینه بسیار ضروری است.
یکی از روش هایی که برای تقویت حافظه و تمرکز مفید است، شرکت در کلاس های برنامه نویسی ویژه کودکان مانند اسکرچ (Scratch) است. این کلاس ها به کودکان کمک می کنند تا با مفاهیم اولیه برنامه نویسی آشنا شوند و از طریق طراحی بازی ، مهارت های ذهنی خود را تقویت کرده و در عین حال دقت و قدرت حل مسئله خود را نیز توسعه دهند.
علاقه مندان می توانند با ثبت نام کودکان خود در دوره های کلاس اسکرچ آموزشگاه آریا تهران، فرصت یادگیری مفاهیم برنامه نویسی و تقویت مهارت های ذهنی و خلاقیت را برای آن ها فراهم کنند.
درمان دیر حرف زدن کودک در طب سنتی خیراندیش
اگر زبان کودک سرد است و کودک دچار لکنت زبان می شود. طبق نظر دکتر خیر اندیش دیر حرف زدن کودک ، با استفاده از برخی روش ها که در ادامه به آن اشاره می کنیم، زبان کودک گرم شده و لکنت زبان برطرف می شود. روش های مورد استفاده برای بهبود حرف زدن کودک عبارتند از:
- حریره بادام
- استفاده از عسل هنگام ناشتا به صورت مزه مزه کردن
- استفاده از غذاهایی با مزاج گرم
- کندر را به صورت مداوم در طی ۴۰ روز استفاده کند.
اما گاهی امکان دارد، لکنت زبان گرم باشد یعنی اینکه کودک آبریزش دهان ندارد و آدم باهوشی است. وقتی عصبانی می شود و تند تند حرف می زند لکنت زبان می گیرد. راه درمان این مشکل بر اساس نسخه دکتر خیراندیش فصد کردن زیر زبان است. باید برای انجام این کار به پزشک طب سنتی مراجعه کنید.
اگر دوست دارید فرزندتان از سنین پایین مهارت های برنامه نویسی و طراحی سایت را فرا بگیرد، پیشنهاد می کنیم دوره های آموزش طراحی سایت آریا تهران را شرکت کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر به صفحه آموزش طراحی سایت برای کودکان مراجعه کنید.
سوالات متداول
خیر، دیر حرف زدن کودک همیشه به معنای کم هوشی نیست. گاهی ممکن است کودک از نظر هوشی مشکلی نداشته باشد. ولی دیرتر حرف بزند.
بله، معمولاً پسرها نسبت به دخترها کمی دیرتر شروع به حرف زدن می کنند. این مسئله طبیعی است و جای نگرانی ندارد.
کودکان معمولا از سن ۱۲ تا ۱۸ ماهگی، اولین کلمات معنی دار را بیان می کنند.
بله، مشکلات شنوایی می توانند تاثیر مستقیم بر رشد زبانی کودک داشته باشند. اگر کودک شما نسبت به صداها واکنش نشان نمی دهد، در این صورت مراجعه به مشاوره و گفتار درمانی ضروری است.
source