به همان اندازه که آرزو میکنیم کودک همیشه بخندد، این یک واقعیت است که نوزادان اوایل زندگی بسیار گریه میکنند. معمولا نوزادان به صورت روزانه و به خصوص در چند ماه اول زندگی خود گریه میکنند. البته نباید فراموش کرد که گریه نوزاد راهی برای برقراری ارتباط با والدین در مورد نیازهای اولیه است.
در حالی که والدین در حین رشد متوجه می شوند که گریههای کودکشان چه معنایی دارد، اما فهمیدن اینکه چرا کودک در حدود 0 تا 3 ماهگی گریه میکند دشوار است. پس چرا نوزاد تازه متولد شده شما گریه میکند و چگونه می توانید به آرام کردن او کمک کنید؟
در این مطلب از دیجیکالا مگ 5 دلیل اصلی و رایج گریه نوزاد تازه متولد شده و چگونگی رفع نیازهای نوزاد را گردآوری کردهایم.
اولین دلیل گریه نوزاد؛ گرسنگی یا تغذیه بیش از حد
گرسنگی یکی از رایجترین دلایل گریه کودک است. برای اینکه بدانید کودک گرسنه است، به دنبال نشانههای گرسنگی باشید. نشانههایی مثل:
- گذاشتن دست روی دهان
- چرخاندن سر به سمت سینه یا شیشه شیر
- مشت کردن دستها
- دست زدن یا لیس زدن لبها
- باز کردن دهان
اگر شک دارید که کودکتان گرسنه است، وقت آن است که به او غذا بدهید! نوزادان معمولا هر 1 تا 3 ساعت (8 تا 12 بار در روز) تغذیه میکنند و حدود 60 تا 85 گرم شیر مادر یا شیر خشک در هر تغذیه مصرف میکنند. همانطور که کودک رشد می کند، معمولا فاصله بین شیردهی هم طولانیتر می شود.
گاهی اوقات هم نوزادان به دلیل تغذیه بیش از حد گریه میکنند. شیر زیاد باعث نفخ میشود که می تواند به طور موقت برای کودک ناراحت کننده باشد. اگر میدانید کودک شما سیر است اما همچنان گریه میکند، به دنبال علائم سیری باشید.
در صورتی که نشانههای زیر را مشاهده کردید، شیر دادن به کودک خود را متوقف کنید:
- دهانشان را می بندند
- از سینه یا شیشه شیر دور میشوند
- دستهایشان را شل میکنند
- شروع به خوابیدن می کنند
به خاطر داشته باشید که پس از پایان شیر دادن، برای کمک به هضم و از بین بردن گاز، آروغ کودک را بگیرید.
دومین دلیل گریه نوزاد؛ خستگی
یکی دیگر از دلایل بسیار رایج گریه نوزاد این است که آنها خسته هستند. خیلی ریز و بامزه بودن میتواند خسته کننده باشد!
نوزادان هر روز به 17 ساعت خواب نیاز دارند، به این معنی که آنها اغلب خسته میشوند. وقتی نمیتوانند به تنهایی کار زیادی انجام دهند، مغز و بدن آنها به سرعت در حال رشد است و این موضوع میتواند آنها را خسته کند.
اگر شک دارید که کودکتان خسته است، به او کمک کنید تا بخوابد. در ادامه چند نکته برای کمک به خواب مورد نیاز آنها را میخوانید:
- بدون توجه به زمان یا مدت خواب، همیشه برنامهی خواب ایمن را دنبال کنید.
- نوزاد را در قنداق یا جایگزین قنداق بچینید.
- سعی کنید یک برنامه چرت زدن را اجرا کنید تا مطمئن شوید که تمام خواب مورد نیاز خود را دریافت کردهاند.
این نکات برای آرام کردن و خواباندن نوزادی که گریه میکند راهگشا است.
سومین دلیل گریه نوزاد؛ پوشک کثیف
داشتن پوشک کثیف برای نوزاد بسیار رایج است. احساس پوشک کثیف روی پوست آنها میتواند آزار دهنده و ناراحتکننده باشد که میتواند منجر به گریه شود.
حتما در اولین زمانی که میتوانید پوشک را عوض کنید، به خصوص اگر مدفوع در پوشک وجود داشته باشد میتواند بسیار آزار دهنده بشد. معمولا والدین میتوانند با تشخیص بو متوجه شوند که آیا مدفوع در پوشک وجود دارد یا خیر. به طور معمول نوزادان هر 2 تا 3 ساعت یکبار نیاز به تعویض پوشک دارند.
ممکن است یک نوار نشانگر در جلو یا پشت پوشک نوزادان کوچکتر وجود داشته باشد که وقتی کودک ادرار کند، آبی میشود. این نور میتواند به والدین کمک کند تا بدانند چه زمانی پوشک کودک باید تعویض شود.
چهارمین دلیل گریه نوزاد؛ دمای داخلی
اگر کودک بیش از حد گرم یا سردش باشد، ممکن است ناراحت باشد و سعی کند از طریق گریه با شما ارتباط برقرار کرده و موضوع را اطلاع دهد. اگر نوزاد را در یک پتوی ضخیم قنداق کرده باشید یا اگر در صندلی ماشین به آنها کت بپوشانید ممکن است این اتفاق بیفتد. کودک باید در صندلی ماشین ژاکتی بپوشد که با یک کت معمولی زمستانی متفاوت باشد:
ژاکتی که خیلی پف نکرده و باعث گرم شدن بیش از حد او نشود. همچنین میتوانید ژاکت کودک را بردارید و بعد از قرار گرفتن در صندلی ماشین، آن را روی کودک قرار دهید.
مطمئن شوید که کودک در محیط خنکی می خوابد و پوشش مناسبی روی بدن خود دارد. همچنین نوزاد باید در فضای بیرون از خانه در سایه بماند.
پنجمین دلیل گریه نوزاد؛ وجود درد
گاهی اوقات نوزادان دچار عفونت یا مشکلاتی میشوند که می تواند باعث ناراحتی شده، منجر به گریه شود. شرایطی مثل گوش درد، دندان درآوردن یا زخمها و حساسیتهای پوستی در اثر بستن پوشک می تواند باعث درد شود. بسیاری از این شرایط را میتوان توسط یک متخصص پزشکی درمان کرد. اگر مشکوک هستید که کودک درد یا عفونت دارد، باید با یک متخصص مراقبتهای بهداشتی مشورت کنید.
البته دلایل زیادی برای گریه وجود دارد که شامل شرایط بالا نمیشوند. بعضی از این دلایل را در زیر میخوانید:
- تحریک بیش از حد: تحریک به کودک کمک می کند چیزهای جدید یاد بگیرد و تجربه کند، اما تحریک بیش از حد میتواند طاقت فرسا باشد و منجر به سر و صدا و گریه شود. مناظر و صداهای زیادی که به آنها عادت ندارند یا زمان زیادی که با یک تجربه حسی جدید سپری میشود میتواند جزو همین موارد تحریک کننده باشد.
- میل به توجه یا درگیر شدن: اگر کودک بخواهد بازی کند یا بین دورههای خوابش انرژی کافی مصرف نکرده باشد ممکن است گریه کند.
- دلبستگی: اگر کودک احساس اضطراب یا ترس کند پ اگر نتواند شما را پیدا کند ممکن است گریه کند (حتی اگر فقط چند قدم دورتر باشید!). گاهی اوقات آنها به دنبال شما هستند تا یکی از نیازهای اولیه ذکر شده قبلی مثل تعویض پوشک یا تغذیه را برطرف کنید.
مرور کلی
این دلایل گریه معمولا موقتی هستند و می توانید کاملا مستقیم به آنها بپردازید تا برطرف شوند. کاملا طبیعی است که والدین در زمان گریه نوزاد احساس استرس و ناامیدی کنند. گریه میتواند دلایل مختلف داشته باشد و به مرور متوجه علت گریههای فرزند خود میشوید. همچنین متخصصین کودک و مشاوران همیشه میتوانند به شما در این مسیر کمک کنند.
منبع: pathways
source