اظهارنامه ارزش افزوده یک سند مالی است که اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده باید آن را به سازمان امور مالیاتی ارائه دهند. این اظهارنامه به منظور اعلام میزان خرید و فروش، مالیات و عوارض ارزش افزوده پرداختی در یک دوره مشخص تهیه می شود. کلیه افراد و شرکت هایی موظف به پرداخت مالیات ارزش افزوده هستند، باید این اظهارنامه را هر فصل تکمیل و ارسال کنند تا ملزم به پرداخت جریمه نشوند. در این مقاله قصد داریم، راهنمای اظهارنامه ارزش افزوده را قرار دهیم و مهلت ارسال اظهارنامه ارزش افزوده در قانون جدید را بیان کنیم. همچنین، جریمه اظهارنامه ارزش افزوده را توضیح دهیم.

پیشنهاد ویژه: با شرکت در دوره حسابداری ویژه بازار کار آریا تهران، می توانید تمام مفاهیم و اصول حسابداری مورد نیاز بازارکار را به صورت پروژه محور با قیمت مناسب و پشتیبانی ۲۴ ساعته فرا بگیرید. در پایان دوره می توانید مدرک فنی حرفه ای حسابداری را دریافت کنید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر برای ثبت نام و شرکت در دوره های حسابداری آریا تهران، پیشنهاد می کنیم با شماره ۰۲۱۶۶۹۱۹۶۳۴ تماس بگیرید تا کارشناسان ما به صورت رایگان شما را راهنمایی کنند.

اظهارنامه ارزش افزوده چیست
اظهارنامه ارزش افزوده چیست

اظهارنامه ارزش افزوده چیست

اظهارنامه ارزش افزوده، یک گزارش مالی رسمی است که طبق قوانین مالیاتی در ایران توسط مودیان مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده تهیه و به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه می شود. در این سند، اطلاعات مربوط به میزان فروش کالاها و خدمات، خریدهای انجام شده، مالیات و عوارض ارزش افزوده دریافتی و پرداختی طی یک دوره زمانی سه ماهه به طور کامل درج می گردد و توسط کارفرمایان برای سازمان امور مالیاتی کشور ارسال می شود.

تهیه این اظهارنامه برای تمام اشخاص حقیقی و حقوقی که مشمول نظام مالیاتی بر ارزش افزوده هستند، الزامی است. در واقع، هر فرد یا شرکتی که به فعالیت های اقتصادی مشمول این قانون اشتغال دارد موظف است در پایان هر فصل، اظهارنامه ارزش افزوده خود را تهیه و در موعد مقرر به صورت الکترونیکی ارسال کند. عدم ارسال یا تاخیر در ارائه این اظهارنامه، جریمه های مالی و تبعات قانونی را به دنبال خواهد داشت.

اگر نمی دانید مالیات چیست و به غیر از مالیات بر ارزش افزوده چه مالیات های دیگری وجود دارد، پیشنهاد می کنیم مقاله مالیات را مطالعه کنید. همچنین، اگر می خواهید بدانید که چه اشخاص و چه اصنافی موظف به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده هستند، پیشنهاد می کنیم مقاله مالیات بر ارزش افزوده چیست را مطالعه کنید.

پیشنهاد ویژه: همانطور که می دانید، رشته حسابداری مالیاتی یکی از پردرآمدترین شاخه های حسابداری است که بازارکار عالی دارد. اگر می خواهید حسابداری مالیاتی را به صورت حرفه ای تحت نظر سازمان فنی حرفه ای فرا بگیرید، پیشنهاد می کنیم در دوره آموزش حسابداری مالیاتی شرکت کنید.

اظهارنامه الحاقی ارزش افزوده چیست

اظهارنامه الحاقی ارزش افزوده نوعی اظهارنامه تکمیلی است. در واقع فرصتی است که سازمان امور مالیاتی برای مودیان فراهم کرده تا اگر مودیان پس از ارسال اظهارنامه اصلی متوجه اشتباه، نقص یا کم و کسری در اطلاعات خود شدند بتوانند ان را اصلاح کنند. مثلا اگر بعد از ارسال اظهارنامه متوجه شدید که بخشی از اطلاعات را اشتباه وارد کردید می توانید با ارسال اظهارنامه الحاقی این اشتباهات را به صورت قانونی تصحیح کنید.

نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که اظهارنامه الحاقی فقط در بازه زمانی مشخصی قابل ارسال است و باید طبق قوانین سازمان امور مالیاتی انجام گیرد.

علاوه بر اظهارنامه ارزش افزوده، اظهارنامه مالیاتی نیز باید پرداخت شود. برای آشنایی با این نوع اظهارنامه، پیشنهاد می کنیم مقاله اظهارنامه مالیاتی چیست را مطالعه کنید. همچنین، اگر نمی دانید چگونه این اظهارنامه را ارسال کنید می توانید فیلم اموزشی صفحه آموزش اظهارنامه مالیاتی را مشاهده کنید.

مهلت ارسال اظهارنامه ارزش افزوده
مهلت ارسال اظهارنامه ارزش افزوده

مهلت ارسال اظهارنامه ارزش افزوده

طبق قانون مالیات بر ازش افزوده، تمامی کسب و کارها موظف هستند هر فصل، نهایتا تا ۱۵ روز پس از پایان فصل اظهارنامه ارزش افزوده خود را برای سازمان امور مالیاتی کشور ارسال کنند.

با توجه به اینکه این اظهارنامه باید چهار بار در سال ارسال شود و مهلت ارسال آن فقط ۱۵ روز پس از پایان هر فصل است، تمدید این مهلت امکان پذیر نیست، مگر در شرایط خاص و با تشخیص اداره امور مالیاتی امکان پذیر است. توصیه می شود انجام این کار را به روزهای پایانی موکول نکنید تا دچار مشکلات احتمالی و مشمول جریمه های مالی نشوید.

در هنگام ارسال اظهارنامه، علاوه بر رعایت مهلت قانونی، باید تمامی دفاتر و اسناد مالی مرتبط را نیز ضمیمه کنید. زیرا عدم ارسال مدارک لازم می تواند منجر به جریمه های جدی شود. همچنین، در صورتی که نسبت به برگه مالیات صادر شده اعتراض دارید، فقط تا ۲۰ روز پس از ابلاغ فرصت اعتراض خواهید داشت.

مهلت ارسال اظهارنامه ارزش افزوده بهار ۱۴۰۴

همانطور که گفته شد، مهلت ارسال اظهارنامه ارزش افزوده نهایتا تا ۱۵ روز پس از پایان هر فصل است. بنابراین، مهلت ارسال اظهارنامه ارزش افزوده بهار ۱۴۰۴ تا تاریخ ۱۵ تیر ۱۴۰۴ می باشد. پیشنهاد می شود ارسال این اظهارنامه را به روزهای پایانی موکول نکنید.

علاوه بر این اظهارنامه، مودیان باید سایر مالیات های تکلیفی را در موعد مقرر ارسال کنند. اگر نمی دانید مالیات های تکلیفی چه چیزهایی هستند، پیشنهاد می کنیم مقاله مالیات تکلیفی چیست را مطالعه کنید. همچنین، برای مشاهده سوابق مالیاتی خود می توانید با مشاهده فیلم آموزشی صفحه مشاهده سوابق مالیاتی با کد ملی به راحتی این کار را انجام دهید.

مهلت ارسال اظهارنامه ارزش افزوده تابستان ۱۴۰۴

اظهارنامه ارزش افزوده باید نهایتا تا ۱۵ روز بعد از پایان هر فصل ارسال شود. بنابراین، مهلت ارسال اظهارنامه ارزش افزوده تابستان ۱۴۰۴ تا تاریخ ۱۵ مهر ۱۴۰۴ می باشد.

لازم به ذکر است که برای پرداخت هر نوع مالیات باید کد مالیاتی داشته باشید، اگر نمی دانید کد مالیاتی چیست و چگونه باید این کد را دریافت کنید، پیشنهاد می کنیم به صفحه آموزش دریافت کد مالیاتی مراجعه کنید.

مهلت ارسال اظهارنامه ارزش افزوده پاییز ۱۴۰۴

مهلت ارسال اظهارنامه ارزش افزوده پاییز ۱۴۰۴ نهایتا تا تاریخ ۱۵ بهمن ۱۴۰۴ می باشد.

همانطور که می دانید، تمام افرادی که مشغول به کار هستند و درآمد کسب می کنند باید مالیات پرداخت کنند. مطابق با قوانین جدید سال ۱۴۰۴ تمامی افرادی که حقوق بالای ۲۴ میلیون تومان دریافت می کنند باید مالیات حقوق پرداخت کنند.

مالیات حقوق با توجه به میزان درآمد هر شخص با نرخ های تعیین شده محاسبه می شود. اگر نمی دانید چگونه مالیات حقوق را محاسبه کنید، پیشنهاد می کنیم حتما به مقاله فرمول محاسبه مالیات بر درآمد مراجعه کنید.

اظهارنامه ارزش افزوده زمستان ۱۴۰۴

مهلت ارسال اظهارنامه ارزش افزوده زمستان ۱۴۰۴ نهایتا تا پایان ۱۵فروردین می باشد. اگر می خواهید نحوه محاسبه و پرداخت تمام مالیات های تکلیفی را فرا بگیرید، پیشنهاد می کنیم مقاله مالیات عملکرد را مطالعه کنید.

ارسال اظهارنامه ارزش افزوده
ارسال اظهارنامه ارزش افزوده

ارسال اظهارنامه ارزش افزوده

ارسال اظهارنامه ارزش افزوده ۱۴۰۴ برای مودیان بسیار ساده است و مودیان مشمول مالیات بر ارزش افزوده تنها باید در زمان فروش کالاها و عرضه خدمات صورت حساب را صادر کنند. سپس، علاوه بر بهای کالاها و خدمات عرضه شده، مالیات بر ارزش افزوده را محاسبه و از خریدار دریافت کنند.

در ادامه روش ارسال اظهارنامه ارزش افزوده الکترونیکی را به صورت مرحله به مرحله آموزش می دهیم:

  1. در پایان هر سه ماه باید اظهارنام
  2. ه مالیات بر ارزش افزوده را از طریق سامانه مالیات بر ارزش افزوده به نشانی my.tax.gov.ir ثبت کرد. پس از ورود به این سامانه باید نام کاربری و رمز عبور را وارد کنید و کد پیامک شده را وارد کنید.
  3. پس ازانجام این کار وارد صفحه ای می شوید که خلاصه وضعیت مالی شما را نشان می دهد. در این مرحله باید پرونده مربوطه را که در یک کادر قرمز نمایش داده شده انتخاب کنید. پس از ورود به پرونده می توانید جزئیات آن را مشاهده کنید و وارد مرحله بعد شوید.
  4. در این مرحله، تمامی اطلاعات پایه و اطلاعات اعضا و شرکا به شما نمایش داده می شود. در مرحله بعدی وارد صفحه جدیدی می شوید و در انجا باید روی گزینه “تسلیم اظهارنامه عادی” کلیک کنید.
  5. در صفحه جدید، اطلاعات مربوط به دوره مورد نظر را تکمیل کنید. سوالات جدول الف و ب را طبق فعالیت خودتان تکمیل کنید.
  6. برای پاسخ به این سوالات، اگر مودی هستید که کالاها و خدمات را با نرخ عمومی می فروشید یا عموما کالا و شرایط خاص و واردات و صادرات ندارید، همه گزینه ها را “خیر” انتخاب کنید.
  7. سایر جدول ها را باید مطابق با فعالیت خود تکمیل کنید.
  8. پس از تایید نهایی اظهارنامه ارزش افزوده صفحه ای باز می شود که شامل شماره ثبت تسلیم اظهارنامه، شناسه ثبت نام، تاریخ تسلیم اظهارنامه و اطلاعات تاییدکننده است.
  9. پس از دریافت کد رهگیری که در مرحله قبل انجام شد نسبت به صدور قبض و پرداخت مالیات بر ارزش افزوده اقدام می نماییم.

ارسال اظهارنامه ارزش افزوده خارج از موعد

موعد ارسال اظهارنامه ارزش افزوده تا پایان هر فصل است. سازمان امور مالیاتی مهلتی را در نظر گرفته است که اگر تا پایان هر فصل به هر دلیلی موفق به ارسال این اظهارنامه نشدید، بتوانید با استفاده از این مهلت، اظهارنامه مالیات ارزش افزوده را ارسال کنید.

هر مودی می تواند نهایتا تا ۱۵ روز پس از پایان هر فصل اظهارنامه مالیات ارزش افزوده را ارسال کند. این ۱۵ روز مهلت اضافه ای می باشد که سازمان امور مالیاتی در نظر گرفته است. پس از پایان این ۱۵ روز فرصت ارسال این اظهارنامه وجود نخواهد داشت.

مشاهده اظهارنامه ارزش افزوده

اگر می خواهید اظهارنامه های ارزش افزوده را مشاهده کنید باید ابتدا به سایت درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی www.my.tax.gov.ir مراجعه کنید.

در این بخش از دو روش می توانید وارد پرونده شوید:

منوی سمت چپ : گزینه “ورود به سامانه ارزش افزوده”

منوی سمت راست: فرمت پرونده های مالیاتی / پرونده های عملکرد و ارزش افزوده / جزئیات پرونده

پس از باز شدن سامانه عملیات الکرونیک مالیات بر ارزش افزوده می توانید از منوی سمت راست گزینه “مشاهده اظهارنامه ها” را انتخاب کنید. با وارد کردن شماره دوره و سال مالی مربوطه اطلاعات

امروز در مرکز آموزش ترازسامانه می‌خواهیم به آموزش نحوه دسترسی به اظهارنامه‌های مالیات بر ارزش افزوده ارسالی بپردازیم.
برای این منظور ابتدا به سایت درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور به آدرس (www.my.tax.gov.ir) وارد می‌شویم.

در این بخش از دو مسیر می‌توانیم وارد پرونده شویم:

  1. منوی سمت چپ: گزینه ورود به سامانه ارزش افزوده
  2. منو سمت راست: فرمت پرونده‌های مالیاتی / پرونده‌های عملکرد و ارزش افزوده / جزئیات پرونده

در این مرحله روی ورود به سامانه ارزش افزوده کلیک کنید. با وارد کردن شماره دوره و سال مالی مربوطه اطلاعات اظهارنامه ارسالی مشاهده می شود و با کلیک روی نمایش می توانید ان را مشاهده کنید.

جریمه عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده
جریمه عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده

جریمه عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده

اگر مودیان مالیاتی نسبت به ارائه اظهارنامه مالیاتی اقدام نکنند، طبق بند ۵ ماده ۲۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده مشمول جرائم زیر می شوند:

  • جریمه عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده معادل ۵۰ درصد مالیات متعلق خواهد بود.
  • عدم درج و تکمیل اطلاعات صورت حساب: ۲۵ درصد مالیات متعلق
  • عدم ارائه دفاتر یا اسناد و مدارک: ۲۵ درصد مالیات متعلق
  • عدم ثبت نام مودیان در مهلت مقرر: ۷۵ درصد مالیات متعلق تا تاریخ ثبت نام
  • عدم صدور صورتحساب:معادل یک برابر مالیات متعلق
  • عدم درج صحیح قیمت در صورتحساب: معادل یک برابر مابه التفاوت متعلق

سوالات متداول

مهلت ارسال اظهارنامه مالیات ارزش افزوده چقدر است؟

مهلت ارسال این اظهارنامه نهایتا تا ۱۵ روز پس از پایان هر فصل خواهد بود.

اظهارنامه مالیات ارزش افزوده چیست؟

یک سند مالی است که اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده باید آن را به سازمان امور مالیاتی ارائه دهند.

جریمه عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده چقدر است؟

جریمه عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده معادل ۵۰ درصد مالیات متعلق خواهد بود.

source

توسط chehrenet.ir