اگر نمی دانید انبار دار کیست و چیست، پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا با شغل انبارداری، وظایف و حقوق انباردار و خطرات شغل انبارداری آشنا شوید.

در ادامه هر آنچه باید درباره شرح وظایف انباردار بدانید را به صورت جامع برای شما عزیزان مورد بررسی قرار داده ایم. اپر علاقه مند به شغل انباردار هستید و میخواهید در دوره انبارداری شرکت کنید، همین حالا با شماره تلفن ۰۲۱۹۱۰۹۸۵۰۰ تماس حاصل فرمایید.

شغل انبارداری
شغل انبارداری

شغل انبارداری

شغل انبارداری یکی از مشاغل محبوب برای افرادی می باشد که به انجام امور شمارش کالا و مدیریت و سازماندهی موجودی کالا ها در انبار علاقمند هستند.

اگر بخواهیم به زبانی ساده به این سوال که شغل انبارداری چیست پاسخ دهیم میتوانیم بگوییم که، شغل انبارداری (Warehousing) به مجموعه فعالیت هایی گفته میشود که مربوط به مدیریت، نگهداری و سازماندهی کالا ها در یک انبار است.

این شغل نقش مهمی در زنجیره تأمین شرکت و یا سازمان ها داشته و شامل دریافت، ذخیره سازی، کنترل موجودی و توزیع کالا ها می شود.

میزان درآمد این شغل بسته به تجربه، مهارت، سطح کاری شرکت و محل کار متفاوت است، اما معمولاً در سطح کارگری تا سرپرستی انبار دسته بندی میشود که در ادامه به بررسی میزان حقوق انبارداری دیجی کالا و همچنین حقوق انباردار ۱۴۰۴ پرداخته ایم.

در مقاله انبارداری چیست به صورت جامع در رابطه با این وظیفه مهم صحبت کرده ایم. پس اگر نمیدانید انبار گردانی چیست حتما مقالات مربوط به معرفی مشاغل آریا تهران را مطالعه نمایید.

انباردار به انگلیسی Warehousing گفته میشود.

مهارت های مورد نیاز انبارداری چیست؟
مهارت های مورد نیاز انبارداری چیست؟

مهارت های مورد نیاز انبارداری چیست؟

انباردار یکی از مهم ترین نقش ها و وظایف را در کنترل و مدیریت نمودن بخش انبار و موجودی کالا های انبار دارا است. انبار دار باید فردی مسئولیت پذیر و منظم بوده و در رابطه با امور مربوط به حسابداری انبار (اگر نمیدانید حسابداری انبار چیست کلیک کنید.) دانش و اطلاعات لازم را داشته باشد.

از جمله مهارت های لازم برای دریافت عنوان شغلی انباردار به صورت ذیل می باشد:

  • دقت و نظم در ثبت و کنترل کالا های انبار.
  • آشنایی با نرم افزار های مهم انبارداری (مانند سپیدار، هلو و …).
  • توانایی کار با ابزار های انبار (لیفتراک، پالت تراک و …).
  • مهارت های سازمانی و حل مسئله.
  • آشنایی با اصول انبارداری و حسابداری انبار.

با شرکت در دوره های آموزشی انبارداری و انبارگردانی مجتمع فنی اریا تهران، علاوه بر یادگیری جامع شغل انبارداری، مدرک معتبر بین المللی این دوره را نیز میتوانید دریافت نمایید.

برای کسب اطلاعات در رابطه با شرایط شرکت در دوره ها و همچنین هزینه دوره حسابداری فنی حرفه ای با شماره تلفن ۰۲۱۹۱۰۹۸۵۰۰ تماس حاصل فرمایید.

وظایف انبارداری

حال که با مهارت های لازم برای عنوان شغلی انباردار اشنا شدیم، زمان آن رسیده است که به شرح وظایف انباردار مواد غذایی بپردازیم.

وظایف یک انباردار به طور کلی شامل مدیریت و نظارت بر کلیه فرآیند های مرتبط با دریافت، نگهداری، کنترل و تحویل کالا ها در انبار است. به صورت کلی مراحل وظایف انبار دار به صورت ذیل می باشد:

دریافت کالا (ورود کالا به انبار)

یکی از وظایف مهمی که برعهده فرد انباردار است، انجام مراحل مربوط به دریافت کالا و موجودی انبار می باشد.

در واقع در لیست مزایا و معایب شغل انبارداری، یکی از مزایایی که میتوانی در رابطه با این شغل در نظر بگیریم این است که بررسی فرم ها و اسناد ورود کالا باید به نحو احسنت و با دقت فوق العاده بالایی انجام شود.

  • بررسی اسناد ورود کالا (مانند فاکتور، حواله و فرم های خرید).
  • کنترل کمّی و کیفی کالا (مطابقت با سفارش).
  • ثبت اطلاعات کالا در سیستم انبارداری (نرم‌افزار یا دفتر انبار).
  • برچسب زنی و کد گذاری کالا ها برای شناسایی سریع تر آن ها. (برای مشاهده نمونه کدینگ انبار کلیک کنید.)

ذخیره سازی کالا ها و چیدمان آن ها

ذخیره سازی کالا ها و چیدمان آن ها یکی دیگر از وظایف مهم انبار دار می باشد که در تعریف انبار دار چیست نیز به آن اشاره شد.

  • چیدن کالا ها به‌صورت منظم و دسته بندی شده در قفسه ها، پالت ها و … .
  • رعایت اصول انبارگردانی مانند FIFO  یا LIFO بسته به نوع کالا.
  • اطمینان از شرایط نگهداری مناسب (دما، رطوبت، نور و ایمنی).

کنترل موجودی انبار

بسیاری از شرکت ها وسازمان های مختلف، انجام اموری همچون کنترل موجودی کالا های انبار را بر عهده ربات انبار دار میدانند اما باید این را بدانید که انجام موجودی گیری به صورت دوره ای و یا فصلی از جمله مهم ترین وظایف یک انبار دار حرفه ای و کاربلد می باشد.

  • انجام موجودی گیری (فیزیکی یا نرم‌افزاری) به صورت دوره ای.
  • مقایسه موجودی واقعی با اطلاعات سیستم و رفع اختلافات.
  • پیشگیری از کمبود یا اضافه‌ انبار شدن کالا ها.
  • گزارش دهی دقیق به مدیریت درباره وضعیت موجودی.

کار با تجهیزات انبار

  • استفاده از ابزار هایی مانند لیفتراک، پالت تراک و نرم افزار های انبارداری (مثل سپیدار، هلو و …).
  • نگهداری و سرویس دوره ای تجهیزات انبار.

لازم به ذکر است، یکی از مهم ترین وظایف شغل انبارداری و حتی از جمله اصلی ترین وظایف انباردار هنرستان این است که ، افراد باید با سامانه جامع انبارها اشنا بوده و تمامی کالا ها را در این سامانه ثبت نمایند. اگر نمیدانید سامانه جامع انبارها چیست پیشنهاد میکینم حتما مقاله لینک شده را مطالعه نمایید.

حقوق انباردار
حقوق انباردار

حقوق انباردار

حقوق انباردار ۱۴۰۳ در مقایسه با حقوق یک انبار دار در سال ۱۴۰۴ بسیار کم تر بوده و در سال جدید یعنی ۲۰۲۶ شما عزیزان درآمد بالاتری را خواهید داشت. به صورت کلی در رابطه با حقوق شغل انبارداری باید بگوییم که، حقوق انباردار با توجه به نوع شرکت و همچنین نوع انبار متغیر بوده و هر شرکت و سازمانی رقم خاصی را برای انباردار خود در نظر دارند.

حقوق انباردار در ایران بسته به عوامل مختلفی مانند سابقه کار، سطح تحصیلات، موقعیت جغرافیایی، نوع شرکت (خصوصی یا دولتی) و بزرگی انبار متفاوت است. اما به طور کلی، محدوده حقوق انباردار در ایران در سال ۱۴۰۴ به شرح زیر می باشد:

حقوق پایه (حداقل دستمزد) در سال ۱۴۰۴، برای کارگران با توجه به مصوبه شورای عالی کار، ماهانه ۸٫۱۵۶٫۰۰۰ تومان است. انبارداران تازه کار یا بدون تجربه نیز حداقل دستمزد ماهیانه ۷ میلیون تومان را خواهند داشت.

حقوق متوسط انباردار (با تجربه ۳ تا ۵ سال)

  • در شرکت های کوچک و متوسط: ۴ تا ۸ میلیون تومان
  • در شرکت های بزرگ یا صنعتی: ۶ تا ۱۲ میلیون تومان

حقوق انباردار ارشد یا سرپرست انبار

  • با سابقه کاری بالای ۵ سال: ۸ تا ۲۵ میلیون تومان
  • در برخی شرکت های بسیار بزرگ یا بین المللی: تا ۴۰ میلیون تومان

لازم به ذکر است، در رابطه با حقوق انباردار دیجی کالا نیز این مورد را باید بدانید که در هر سال و متناسب با وظایف فرد، این حقوقو متغیر بوده و از ماهیانه بالای ۱۰ میلیون تومان شروع خواهد شد.

کمک انبار دار
کمک انبار دار

کمک انبار دار

در رابطه با شغل کمک انباردار باید بگوییم که، کمک انباردار زیر نظر انباردار ارشد یا مدیر انبار فعالیت کرده و نقش مهمی در بهبود روند نگهداری و توزیع کالا ها در انبار دارد.

کمک در دریافت کالا های ورودی و بررسی تطابق با سفارش و ثبت اطلاعات در سیستم. و همچنین کمک در چیدن کالاها در قفسه‌ها یا محل‌های مشخص شده به صورت منظم از جمله وظایف کمک انباردار می باشد.

کمک به جابجایی کالا هادر انبار با استفاده از ابزار هایی مانند لیفتراک، پالت‌تراک یا به صورت دستی و همچنین کمک در شمارش و ثبت موجودی کالا ها و گزارش‌دهی به انباردار اصلی نیز از وظایف کمک انباردار به شما می رود.

خطرات شغل انبارداری

شغل انبارداری ممکن است برای برخی افراد ساده به نطر بیاید اما همواره سلامت جانی افراد را تحت تأثیر قرار داده و ممکن است چالش‌های مالی یا روحی زیادی برای افراد به وجود بیاورد.

احتمال آسیب به کمر، عضلات و مفاصل (مانند دیسک کمر یا کشیدگی عضلات) و همچنین احتمال لیز خوردن روی سطوح خیس، افتادن از ارتفاع (مثلاً نردبان یا قفسه های انبار) یا برخورد با اشیای رها شده در انبار از جمله خطرات شغل انبارداری به حساب می آیند.

همچنین استفاده از ابزار های تیز مانند چاقو های بسته بندی یا برخورد با لبه های تیز جعبه ها و همچنین برخورد با لیفتراک، چرخ دستی های سنگین یا سایر تجهیزات انبار نیز از جمله خطرات شغل انبارداری می باشند.

آیا شغل انبارداری جز مشاغل سخت است

با توجه به نوشته های موجود در بخش شغل انبارداری نی نی سایت و مطالعه تجربیات افراد در رابطه با شغل انبارداری، یکی از موارد بارزی که مشاهده میشود این است که، این شغل در مقایسه با مشاغل اداری سخت تر و مسئولیت بالا تری دارد.

با رعایت اصول ایمنی و بهداشت حرفه ای ، بسیاری از این خطرات قابل کنترل هستند. اگر در این شغل فعالیت میکنید، حتماً از دستورالعمل‌ های شرکت و قوانین ایمنی پیروی کنید.

روز انباردار

روز انباردار مصادف با ۱۰ خرداد هر سال است. این روز به منظور قدردانی از زحمات انبارداران و نقش مهم آنها در مدیریت و نگهداری کالا ها در بخش های مختلف اقتصادی، صنعتی و تجاری نامگذاری شده است.

انبارداران با نظم، دقت و مدیریت خود در حفظ و نگهداری موجودی ها، جلوگیری از ضایعات و بهبود فرایند های لجستیکی نقش کلیدی را ایفا می نمایند. در این روز معمولاً مراسم تقدیر از انبارداران و شغل انبارداری نمونه در برخی سازمان ها و شرکت ها برگزار می گردد.

سوالات متداول

وظایف انبارداری چیست؟

یکی از اصلی ترین وظایف انبارداری، بررسی موجودی کالا و وارد کردن ـن ها در سامانه انبار ها می باشد. داخل مقاله به صورت جامع انواع وظایف و شرح وظایف انباردار را قرار داده ایم.

کار انبار دار چیست؟

کار انبار دار به صورت کلی مدیربیت، سازماندهی و ایجاد نظم در موجودی کالا ها و دسته بندی آن ها می باشد. داخل مقاله در رابطه با شغل انبارداری صحبت کرده ایم.

انباردار کیست؟

انباردار به فردی گفته می شود که مسئولیت مدیریت و نگهداری از انبار را بر عهده دارد. وظایف انباردار را به صورت کامل داخل مقاله ذکر نموده ایم.

حقوق شغل انبارداری چقدر است؟

حقوق شغل انبارداری در سال ۱۴۰۴ از ۸ میلیون تومان به بالا می باشد که متناسب با سابقه کاری فرد و نوع وظایف آن متغیر خواهد بود.

شغل انبارداری چیست؟

شغل انبارداری به صورت کلی به معنای مدیریت و کنترل بخش انبار توسط یک فرد می باشد. داخل مقاله در رابطه با اینکه شغل انبارداری چیست صحبت کرده ایم.

source

توسط chehrenet.ir