پاور کامپیوتر (Power Supply Unit) یکی از اجزای حیاتی هر سیسم کامپیوتری است که وظیفه تامین و مدیریت برق مورد نیاز قطعات مختلف کامپیوتر را بر عهده دارد. این قطعه سخت افزاری با تبدیل برق ورودی از پریز به ولتاژها و جریان های مناسب برای سایر قطعات داخلی باعث عملکرد صحیح سیستم می شود. ما در این مقاله قصد داریم همه چیز درباره پاور سیستم کامپیوتر را همراه با عکس پاور کامپیوتر بررسی کنیم.

پیشنهاد ویژه: با شرکت در دوره آموزش سخت افزار کامپیوتر آریا تهران می توانید عملکرد تمام قطعات سخت افزاری از جمله پاور و اسمبل آنها برای ساخت کامپیوتر را به صورت عملی تحت نظر اساتید مجرب و متخصص فرا بگیرید. در پایان دوره می توانید مدرک فنی حرفه ای دریافت کنید.

پاور کامپیوتر چیست
پاور کامپیوتر چیست

پاور کامپیوتر چیست

پاور کامپیوتر computer power supply یکی از اصلی ترین اجزای هر کامپیوتر است که وظیفه تامین برق مورد نیاز سخت افزارهای مختلف سیستم را بر عهده دارد. این قطعه برق متناوب که از پریز برق دریافت خواهد کرد را به برق مستقیم با ولتاژهای مختف تبدیل می کند تا به قطعات سخت افزاری دیگر مانند مادربرد، پردازنده، کارت گرافیک، رم و حافظه های ذخیره سازی برسد. بدون پاور، هیچ کدام از اجزای کامپیوتر قادر به فعالیت نخواهند بود. اگر نمی دانید سخت افزار چیست و چه کاربردی دارد، پیشنهاد می کنیم مقاله سخت افزار چیست را مطالعه کنید.

پاورهای کامپیوتر در مدل ها و توان های مختلف عرضه می شوند که هر کدام برای اهداف خاصی طراحی شده اند. به عنوان مثال، سیستم های خانگی معمولا به پاورهایی با توان کمتر مانند ۴۰۰ تا ۶۰۰ وات نیاز دارند، در حالی که پاور کامپیوتر گیمینگ یا کامپیوترهایی که از کارت های گرافیک و پردازنده های قدرتمند استفاده می کنند به پاورهایی با توان بالاتر (۸۰۰ وات به بالا) نیازمند هستند. همچنین، پاورهای مدرن معمولا دارای گواهی بهره وری انرژی مانند Plus 80 هستند که نشان دهنده کارایی و مصرف بهینه انرژی است.

در پاسخ به سوال پاور کامپیوتر چیست قیمت نمی توان قیمت دقیق بیان کرد. زیرا همانطور که گفته شد، پاورها در مدل ها و یا توان های مختلف در بازار موجود هستند و قیمت هر نوع متفاوت است. اما به طور کلی قیمت پاورهای اقتصادی از یک میلیون و پانصد هزار شروع می شود. در صورتی که نمی دانید سایر قطعات سخت افزاری کامپیوتر چیست، پیشنهاد می کنیم مقاله اجزای کامپیوتر به زبان ساده را مطالعه کنید.

پیشنهاد ویژه: با شرکت در دوره های کامپیوتر آریا تهران می توانید در حوزه مورد علاقه خود تحت نظر اساتید مجرب به صورت عملی آموزش ببینید و در پایان دوره مدرک فنی حرفه ای دریافت کنید.

قطعات پاور کامپیوتر
قطعات پاور کامپیوتر

قطعات پاور کامپیوتر

پاور کامپیوتر شامل قطعات مختلفی است که در این قسمت از مقاله برخی از آنها را بررسی می کنیم. یکی از قطعات مهم پاور کامپیوتر، فن پاور کامپیوتر است که وظیفه خنک سازی مدارها و قطعات داخلی پاور را بر عهده دارد. هنگام عبور جریان الکتریکی از مدارها و خازن ها گرمای زیادی تولید می شود که اگر توسط فن کنترل نشود منجر به خراب شدن پاور می شود. برای اطلاع دقیق تر از اینکه پاور کامپیوتر چیست، پیشنهاد می کنیم مقاله فن کامپیوتر چیست را مطالعه کنید.

در برخی مواقع فن کامپیوتر صدای زیادی تولید می کند و این موضوع افراد را کلافه می کند. اگر نمی دانید چگونه صدای پاور کامپیوتر را قطع کنید، پیشنهاد می کنیم راه حل های مقاله چگونه صدای فن کامپیوتر را قطع کنیم را مطالعه کنید. جک پاور کامپیوتر یکی دیگر از بخش های مهم پاور است که نقش اتصال بین پاور و کابل برق را ایفا می کند. جک پاور باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد تا از مشکلاتی نظیر اتصالات کوتاه یا نوسانات برق جلوگیری کند.

در داخل پاور، خازن پاور کامپیوتر نقش ذخیره و توزیع انرژی را بر عهده دارند. خازن های باکیفیت در پاور می توانند نوسانات برق را کاهش داده و ولتاژ پایداری را ارائه دهند. یکی دیگر از اجزای پاور، شیماتیک است. شماتیک پاور کامپیوتر شامل طراحی پیچیده ای از مدارهای الکتریکی است که وظیفه تقسیم ولتاژها به سطوح مختلف مانند ۳٫۳v، ۵v و ۱۲v را بر عهده دارد. اگر به دنبال کسب اطلاعات درباره تمام اجزای سخت افزاری هستید، پیشنهاد می کنیم جزوه سخت افزار کامپیوتر آریا تهران را مطالعه کنید.

انواع پاور های کامپیوتر
انواع پاور های کامپیوتر

انواع پاور های کامپیوتر

پاورهای کامپیوتر را می توان بر اساس ایمنی، توان، بازده، اندازه، حوه کابل کشی به سه دسته اصلی تقسیم کرد.

  1. پاورهای غیرماژولار
  2. پاورهای تمام ماژولار
  3. پاورهای نیمه ماژولار

در پاورهای غیرماژولار تمامی کابل ا متصل هستند. در این حالت تعداد کابل ها زیاد است و با مشکل بهم ریختگی کابل ها مواجه هستیم. مزیت های این نوع پاورها شامل موارد مختلفی از جمله مقرون به صرفه بودن و اشغال فضای کمترمی شود. این نوع پاورها معایبی از جمله به هم ریختگی کابل ها و افزایش دما دارند.

پاورهای تمام ماژولار به گونه ای طراحی شده اند که برای عملکرد صحیح نیاز به اتصال تمام کابل ها ندارند و شما فقط کابلی که نیاز دارید را وصل می کنید. از جمله مزایای این نوع پاور شامل دمای خنک تر، مدیریت آسان تر کابل ها و قابلیت تعویض کابل ها می شود. معایب این نوع پاور شامل مواردی از جمله امکان قطع شدن کانکتور و اشغال فضای بیشتر می شود.

پاور نیمه ماژولار ترکیبی از ویژگی های پاور تمام ماژولار و غیر ماژولار است که همین موضوع منجر به محبوب بودن این نوع پاورها شده است. در این نوع پاورها برخی از کابل های ضروری از ابتدا وصل هستند. عمر پاور کامپیوتر نیمه ماژولار بیشتر است.

اگر می خواهید خودتان با استفاده از قطعات سخت افزاری دلخواه کامپیوتر خود را بسازید، می بایست مهارت اسمبل کامپیوتر را به صورت حرفه ای فرا بگیرید. اگر نمی دانید اسمبل کامپیوتر چیست، پیشنهاد می کنیم مقاله اسمبل سیستم را مطالعه کنید.

بهترین پاور های کامپیوتر

در این قسمت از مقاله قصد داریم به طور کلی بهترین پاور کامپیوتر دنیا را معرفی کنیم. یکی از بهترین و محبوب ترین برندهای پاور، پاور گرین است. سابقه برند گرین به بیش از ۲۰ سال می رسد و در زمینه تولید انواع کامپیوترهای رومیزی و قطعات مرتبط فعالیت دارد. پاورهای گرین پرفروش ترین و بهترین منبع تغذیه در بازار ایران محسوب شده و بهترین خدمات پس از فروش را هم دارد.

پاور کامپیوتر تسکو نیز یکی دیگر از برندهای محبوب پاور کامپیوتر است که همانند گرین نزدیک به ۲۰ سال از فعالیت آن می گذرد. برای اشخاصی که به دنبال بهترین پاور کامپیوتر ارزان قیمت هستند، تسکو بهترین گزینه محسوب می شود.

علاوه بر این، ایسوس بزرگترین و موفق ترین شرکت در میان شرکت های تایوانی است. پاورهای کامپیوتر برند ایسوس از نظر کیفیت و قیمت بسیار مناسب هستند. برای آگاهی دقیق تر از رده بندی پاور های کامپیوتر می توانید نظرات سایر کاربران را در سایت ها وشبکه های اجتماعی مختلف مشاهده کنید.

آموزش نصب پاور کامپیوتر PSU
آموزش نصب پاور کامپیوتر PSU

آموزش نصب پاور کامپیوتر PSU

نصب پاور یا PSU یکی از مراحل مهم در مونتاژ یا تعمیر کامپیوتر است و در نصب آن باید دقت و تخصص کافی را داشته باشید. قبل از شروع، کامپیوتر را از برق جدا کرده و کیس را باز کنید. برای باز کردن کیس باید پیچ های کیس را باز کنید و پنل را به آرامی جدا کنید. در مرحله بعد پاور را در محل مخصوص خود قرار دهید. معمولا در پشت کیس یک قاب یا فضایی برای قرار دادن پاور وجود دارد.

پاور را طوری قرار دهید که جهت فن پاور کامپیوتر به سمت پایین یا بیرون کیس باشد تا جریان هوا به درستی حرکت کند. توجه کنید که برخی پاورها دارای کلید روشن و خاموش هستند، قبل از نصب مطمئن شوید که کلید پاور خاموش است. پس از انجام این مراحل باید کابل های پاور را به اجزای مختلف کامپیوتر متصل کنید.

کابل های پاور معمولا شامل یک کابل اصلی ۲۴ پین برای مادربرد، کابل ۸ تا ۴ پین برای پردازند، کابل هایی برای کارت گرافیک و کابل های SATA یا Molex برای هارد دیسک، SSD و درایوهای نوری هستند. ابتدا کابل ۲۴ پین را به کانکتور اصلی مادربرد وصل کنید و سپس کابل پردازنده را به سوکت مخصوص آن متصل کنید. اگر کارت گرافیک جداگانه دارید، کابل های مخصوص آن را به پورت های کارت گرافیک وصل کنید. پس از نصب کابل ها، کیس را ببندید و پیچ ها را محکم کنید.

اخیرا بسیاری از کاربران این مشکل را دارند که سیستم روشن میشه ولی ویندوز بالا نمیاد. اگر سیستم شما هم دچار این مشکل شده در بسیاری از موارد دلیل آن نصب اشتباه پاور نیست. اگر می خواهید علت و راه حل این مشکل را متوجه شوید، پیشنهاد می کنیم مقاله بالا نیامدن ویندوز ۱۰ را مطالعه کنید.

تست پاور کامپیوتر
تست پاور کامپیوتر

تست پاور کامپیوتر

همانطور که گفته شد، پاور کامپیوتر یکی از قطعات مهم سخت افزار است که بدون آن کامپیوتر روشن نمی شود. بنابراین اطمینان از صحت عملکرد آن واجب است. در این قسمت قصد داریم روش تست پاور کامپیوتر با یک تستر psu را توضیح دهیم.

متداول ترین روش تست پاور کامپیوتر بررسی ولتاژ خروجی پین های آن است که می توانید تست پاور کامپیوتر با مولتی متر را انجام دهید. مولتی متر ابزاری برای سنجش ولتاژ و شدت جریان قطعات الکتریکی است. برای استفاده از این روش ابتدا لازم است کابل برق پاور راوصل کنیم.سپس شما می توانید یکی از پروب های مولتی متر خود را به هر یک از پین ها متصل کنید و ببینید که ایا ولتاژ آنها صحیح است یا خیر. اگر نمایشگر مولتی متر عدد نزدیک به صفر نشان دهد یعنی پاور شما خراب است.

علاوه بر این، امکان تست پاور کامپیوتر با نرم افزار نیز وجود دارد. نرم افزار HWMonitor یکی از نرم ازفزارهای شرکت CPUIDاست که سازنده نرم افزارهای مانیتورینگ و پایش سخت افزار کامپیوتر می باشد. این برنامه یکی از ساده ترین و راحت ترین برنامه هایی است که می توان پاور کامپیوتر را تست کرد.

سوالات متداول

پاور در کامپیوتر چیست؟

پاور کامپیوتر computer power supply یکی از اصلی ترین اجزای هر کامپیوتر است که وظیفه تامین برق مورد نیاز سخت افزارهای مختلف سیستم را بر عهده دارد.

اگر پاور کامپیوتر ضعیف باشد چه میشود؟

پاورضعیف باعث بروز مشکلاتی مانند خاموشی ناگهانی، عملکرد ناپایدار قطعات، کاهش عمر سخت افزار وحتی آسیب به قطعات حساس می شود.

حداکثر آمپر پاور کامپیوتر چقدر است؟

حداکثر آمپر پاور به توان آن و ولتاژ خطوط مختلف بستگی دارد. معمولا روی برچسب مشخصات پاور درج می شود و برای پاورهای قدرتمند تا ۶۰ آمپر یا بیشتر هم می تواند باشد.

آیا پاور کامپیوتر قابل تعمیر است؟

بله، در مواردی پاور قابل تعمیر است، اما تعمیر آن باید توسط افراد متخصص انجام شود، زیرا به دلیل ولتاژ بالا، تعمیر نادرست می تواند خطرناک باشد.

بهترین پاور کامپیوتر جهان چیست؟

بهترین پاور با توجه به نوع فعالیت شما از کامپیوتر و بودجه شما متفاوت است. به طور کلی برندهایی مانند گرین، تسکو و ایسوس پاورهای قدرتمندی را تولید می کنند.

چگونه بفهمیم پاور کامپیوتر سالم است؟

می توانید با بررسی روشن شدن سیستم بدون مشکل، تست ولتاژ با مولتی متر یا استفاده از ابزارهای تست پاور سلامت آن را ارزیابی کنید.

چگونه پاور کامپیوتر را تست کنیم؟

برای تست پاور می توانید از یک مولتی متر برای اندازه گیری ولتاژ کابل ها یا ابزار تستر پاور استفاده کنید و مطمئن شوید ولتاژها مطابق استاندارد هستند.

source

توسط chehrenet.ir