از سال 1400 که تب ساخت سریالهای نمایشخانگی بسیار بالا گرفت و پلتفرمها یک به یک ظهور و گسترش پیدا کردند، مجموعههای متعددی هر سال منتشر میشوند. اما از میان دهها سریال و رئالیتیشو، برخی از آنها در جذب مخاطب موفقتر هستند و نقدهای مثبت بیشتر دریافت میکنند. سال 1403 یکی از بهترین سالهای شبکه نمایش خانگی بود که تقریبا با شروع هر فصل سریالهای زیادی راهی پلتفرمها میشد. اما از میان آنها 8 سریال و مجموعه بیشتر در مرکز توجه قرار گرفتند. (سریالها براساس الفبا مرتب شدهاند.)
بهترین سریالهای شبکهنمایش خانگی 1403
1- افعی تهران
- کارگردان: سامان مقدم
- بازیگران: پیمان معادی، سحر دولتشاهی، آزاده صمدی، مریلا زارعی
- پلتفرم: فیلمنت
- تاریخ انتشار: 16 اسفند 1402
«افعی تهران» یکی از بهترین سریالهای شبکه نمایش خانگی 1403 و سریالی به نویسندگی پیمان معادی است. معادی سابقه فیلمنامهنویسی و کارگردانی در سینما را داشت، اما نوشتن فیلمنامه یک سریال درام ماجرایی برای اولینبار، اتفاقی جدید در کارنامه کاری او محسوب میشد. کارگردانی این سریال برعهده سامان مقدم بود. مقدم در اواخر دهه 80 که هنوز چندان شبکه نمایشخانگی شناخته شده نبود، جزو اولین کارگردانهایی بود که به این مدیا پیوست. «افعی تهران» با یک داستان پیچیده درباره منتقدی که قرار بود اولین فیلم خود را درباره یک قاتب زنجیرهای بسازد، تبدیل به یکی از پر مخاطبترین سریالهای نمایشخانگی در سال 1403 شد. این سریال در واقع دو داستان را به طور موازی پیش میبرد، هم ماجرای کشف قاتل در میان بود و هم مسایل خانوادگی و حرفهای کارگردانی که به دنبال ساخت داستان زندگی این قاتل بود. بازیها، انتخاب موسیقی و رنگ و لعاب در کنار داستان ماجرایی به جذابیت «افعی تهران» کمک ویژهای کرده بود.
2- بازنده
- کارگردان: امین حسینپور
- بازیگران: سارا بهرامی، علیرضا کمالی، صابر ابر، پیمان قاسمخانی
- پلتفرم: فیلیمو
- تاریخ انتشار: 30 شهریور 1403
اول پاییز 1403، سریالی پربازیگر با فضایی وهم انگیز و ساختاری متفاوت به نام «بازنده» در پلتفرم فیلیمو منتشر شد. کارگردان این سریال امین حسینپور قبلتر مینیسریالی به نام «درمانگر» را راهی شبکهنمایش خانگی کرده بود و مورد توجه قرار گرفته بود. «بازنده» داستان گم شدن یک بچه نوزاد بود که پلیس و خانوادهاش به دنبال آن میگشتند اما در ادامه مسیر پرونده، قصه به پیچیدگیهای قابل توجهی میرسید. نورپردازی، دکور و رفت و برگشتهای قصه، این سریال را متفاوت از سایر آثار درام و ماجرایی شبکه نمایشخانگی کرده بود و همین موضوع باعث جذب مخاطب آن شد.
3- تاسیان
- کارگردان: تینا پاکروان
- بازیگران: هوتن شکیبا، بابک حمیدیان، صابر ابر، مهسا حجازی، نازنین بیاتی
- پلتفرم: فیلیمو
- تاریخ انتشار: 19 بهمن 1403
«تاسیان» از آخرین مجموعههایی بود که در سال 1403 در شبکه نمایشخانگی منتشر شد. اما به دلیل راه رفتن بر روی برخی خط قرمزهای موجود در رویات و به تصویر کشیدن مسایلی که چندان به مذاق ساترا خوش نمیآمد، پس از پخش سه قسمت این سریال توقیف شد. اما قبل از پایان سال 1403 دوباره پخش آن از سر گرفته شد و رنگ و لعاب و قصه عاشقانهاش در کنار همین حاشیهها به آن کمک کرد که در مدت کمی به یکی از پر مخاطبترین سریالهای 1403 تبدیل شود. «تاسیان» قصه عشقی است در سالهای منتهی به انقلاب اسلامی در دهه 50. پاکروان که پیش از این هم سریال «خاتون» را در فضایی تاریخی ساخته بود، حالا بازهم از عشقی که با سیاست و مسایل روز به حاشیه کشیده میشود روایت کرده.
4- داریوش
- کارگردان: هادی حجازیفر
- بازیگران: هادی حجازیفر، عباس جمشیدیفر، مهرداد صدیقیان، ژیلا شاهی
- پلتفرم: فیلمنت
- تاریخ انتشار: 27 تیر 1403
بعد از تجربه موفق سریال «پوست شیر»، هادی حجازیفر تصمیم گرفت سریالی با فیلمنامهای از خودش و تهیهکنندگی برادران محمودی برای پلتفرم فیلمنت بسازد. او پیش از آن یکبار در جریان ساخت فیلم «موقعیت مهدی» کارگردانی را تجربه کرده بود، اما «داریوش» تجربهای بسیار متفاوت از آن بود. داستان دزدی ترسو که حالا برگشته تا شکل دیگری به زندگیش بدهد. ماجرای پیچیده سریال همراه با طنزی که در بازی و قصهها بود، «داریوش» را مورد توجه قرار داد. از عوامل موفقیت این سریال بازی خوب بازیگرانش مخصوصا خود حجازیفر، عباس جمشیدیفر و محسن قصابیان بود.
5- در انتهای شب
- کارگردان: آیدا پناهنده
- بازیگران: پارسا پیروزفر، هدی زینالعابدین، علیرضا داودنژاد، پدرام شریفی
- پلتفرم: فیلمنت
- تاریخ انتشار: 30 خرداد 1403
شاید «در انتهای شب» را بتوان پس از سالها یک اتفاق وثژه در زمینه سریالسازی خانوادگی دانست و یکی از بهترین سریالهای شبکه نمایش خانگی 1403 است. قصهاس که به طلاق در طبقه متوسط خانوادههای ایرانی پرداخت، با توجه به ریزهکاریها و جزییاتی که همیشه از دید سازندگان آثار نمایشی پنهان مانده بود. «در انتهای شب» طلاق را بک اتفاق بد و قابل انکار نشان نمیداد، اتفاقی بود که به هرحال میان هر زوجی امکان دارد اتفاق بیفتد و باید دو طرف چطور از آن گذر کنند. شاید یکی از اتفاقات مهم درباره این سریال کوتاه بودن و جلوگیری از کش دادن بیدلیل قصه بود. این اولین تجربه آیدا پناهنده در سریالسازی بود که توانست توقعات مخاطب عام و منتقدان را در زمینه سریالسازی در ژانر خانوادگی تا حدود زیادی برآورده کند.
6- جنگل آسفالت
- کارگردان: پژمان تیمورتاش
- بازیگران: نوید محمدزاده، امیر جعفری، فرشته حسینی، ریما رامینفر
- پلتفرم: نماوا
- تاریخ انتشار: 3 فرروردین 1403
اولین سریالی که در سال 1403 در پلتفرمهای نمایشخانگی منتشر شد، «جنگل آسفالت» بود. سریالی که قصهای پیچیده از دو داستان تنییده شده در هم را روایت میکرد. تیمورتاش پیش از این سریال اجربه فیلمنامهنویسی و ساخت فیلمهای کوتاه را در کارنامه داشت و با «جنگل آسفالت» نشان داد از پس روایتگری در دل یک قصه جنایی ماجرایی بر میآید. مردی خلافکار دو فرزندش را سر بدهیهایش میبازد و طلبکارانش بچههایش را میدزدند. او به خلافکار جوان رجوع میکند به نام پاشا که خود درگیر مسایل احساسی و مالی زیادی است. بازی امیر جعفری یکی از ویژگیهای قابل تامل این سریال بود که پخش آن تا تابستان 1403 به طول انجامید و با اینکه قصه تقریبا بدون سرانجام به پایان رسید، اما در جذب مخاطب موفق بود.
7- جوکر 2
- کارگردان: احسان علیخانی
- پلتفرم: فیلیمو
- تاریخ انتشار: تابستان 1403
پخش رئالیتی شو «جوکر» در پاییز سال 1400 شروع شد و توانست مخاطب بسیاری به خود جذب کند. از همان روزهای ابتدایی بحث حضور بانوان در این رئالیتی شو مطرح بود که بالاخره در سال 1403 احسان عیلخانی توانست به ابن قول خود عمل کند. گروه اول «جوکر 2» از میان بازیگر مرد انتخاب شده بودند اما این گروه دوم و چهارم بود که با انتخاب از میان بانوان بازیگر به یکی از پربازدیدترین رئالیتیشوهای ایرانی تبدیل شد. شاید همین انتخاب و قرارگیری زنان کمدین در کنار هم بود که این مجموعه را بسیار مورد توجه قرار داد. این مجموعه هنوز ادامه دارد و گروههای دیگر آن در حال رقابت هستند تا به فینال فصل دوم برسد.
8- گل یا پوچ
- کارگردان: نیک یوسفی
- پلتفرم: فیلیمو
- تاریخ انتشار: 7 مرداد 1403
«گل یا پوچ» یکی از بازیهای قدیمی ایرانی است که بسیار طرفدار دارد و در حد تیمهای بزرگ انجام میشود. مجموعه «گل یا پوچ» براساس همین بازی و به میزبانی مهران میدیری با حضور چههرهای مردی و عادی که جامعه زندگی میکنند ساخته شد. همین مردمی بودن و بازی کردن به دور از قواعد سینمایی و رئالیتیشوها بسیار این مسابقه را محبوب کرده بود. بازیکنها برخی حتی تازه از زندان آزاد شده بودند یا از طبقه بسیار پایین جامعه انتخاب شدند. اجرای مدیری و احساساتی شدنش در مقابل شرکتکنندهها هم یکی از نکات قابل توجه این برنامه بود.
منبع: دیجیکالا مگ
source