سال‌هاست که به طرز شگفت‌انگیزی، انیمه‌ها در بخش مهمی از فهرستِ موردعلاقه‌ترین فیلم‌ها و سریال‌های ما قرار گرفته‌اند. از سوی دیگر، حتی اگر به دیدن آن‌ها مشتاق نبودیم و یا هنوز هم نیستیم، همواره در این میان اثری وجود داشته که ما را ترغیب کند بلکه هرطور که شده به تماشای آن بنشینیم. بی‌گمان پس از دیدنِ انیمه‌هایی که شگفتی مثال زدنی‌ای را در خود جای داده‌اند، متوجه خواهیم شد که با چه اثر تماما غنی‌ای مواجه هستیم و چه بسی که آن‌ها درنهایت، تبدیل به بهترین‌ فیلم‌ یا سریال‌های زندگی‌مان می‌شوند. اما احتمالا گاهی پیش آمده است که به سراغ یک انیمه برای کودکان باشید. انیمه‌هایی که مشخصا جهانی کودکانه‌، سبک و لطیف‌تری را به نمایش می‌گذارند. در این مطلب ما یک فهرست ۱۴ موردی از انیمه‌هایی که مشخصا جهان‌داستانی، خط‌روایی، جلوه‌های بصری و شخصیت‌هایی دوست‌داشتنی دارند را به شما معرفی می‌کنیم که احتمالا با تعدادی از آن‌ها، کم‌تر برخورد داشته‌اید.

۱۴ انیمه برتر برای کودکان

۱۴- آکادمی جادوگران کوچک (Little Witch Academia)

انیمه برای کودکان

  • سال پخش: ۲۰۱۷
  • کارگردان: یوه یوشیناری
  • تعداد قسمت‌ها: ۲۵
  • امتیاز کاربران IMDb به انیمه: ۷.۸ از ۱۰

«آکادمی جادوگران کوچک» سریالی به شمار می‌رود که از روایت یا شخصیت‌‌پردازی‌های آن‌، نباید انتظارات زیادی داشته باشیم و راستش بیشتر برای نوجوانان مناسب است. اما چیزی که ارائه می‌دهد تا حد زیادی می‌تواند سازگار با روحیه‌ی کودکان بالای هفت و هشت سال هم باشد. در کل این اثر، توانسته به خوبی از پس طراحیِ فضاها و تصاویر خوش رنگ‌ولعابی که حسابی چشم‌گیر باشند، برآید. این انیمه ابتدا به عنوان یک فیلم سینمایی ارائه شد، ولی زمانی که در دنیا طرافدران زیادی پیدا کرد، سازندگان تصمیم گرفتند تا سریال‌اش‌ را هم بسازند.

اگر دنیای هری پاتر یا روایت‌هایی که برمبنای جادو به داستان‌سرایی خود می‌‌پردازند را بهترین انتخاب برای بچه‌ها یا مشخصا کودکان می‌دانید، بی‌گمان «آکادمی جادوگران کوچک» کار شما را راه می‌اندازد. این مجموعه روی شخصیت آتسوکو و ماجراهای هیجان‌انگیز و طنزآمیزِ پیرامون او در آموختن جادوگری متمرکز است.

۱۳- پرستاران بچه ‌‌مدرسه (School Babysitters)

انیمه برای کودکان

  • سال پخش: ۲۰۱۸
  • کارگردان: شوسی موریشیتا
  • تعداد قسمت‌ها: ۱۳
  • امتیاز کاربران IMDb به انیمه: ۷. ۷ از ۱۰

انیمه‌ی «پرستاران بچه‌ مدرسه» از جهان بصری فانتزی و اتمسفر گیرایی برخوردار است و در داستان‌پردازی خود، تراژدی و طنز را در یکدیگر تلفیق می‌کند. در این اثر، سرنوشت غم‌انگیز دو برادر قصه، ابدا بر روایت اصلی آن خدشه‌ای وارد نمی‌کند زیرا محال است که با دیدن شخصیت‌های کم‌سن جذاب‌اش، اتفاق ناگواری که برای این دو برادر افتاده نیز ناراحت‌کننده به نظر برسد. شخصیت‌پردازی‌ها و شور و هیجانی که در طراحی صحنه به عنوان یک پس‌زمینه‌ی درخشان و حال‌خوب‌کن خودنمایی می‌کند، شاید در کمتر انیمه‌ای دیده‌ایم که برای مخاطبانی با سن پایین ساخته شده‌اند.

ریوچی و برادر کوچک‌تر خود، پدر و مادرشان را در سانحه‌ای ناگوار از دست می‌دهند. ریوچی بدون هزینه‌ی اضافی، جهت تحصیل در یک آکادمی‌ معتبر پذیرفته می‌شود، اما در عوض این تحصیل رایگانی که دریافت کرده، باید در مهدکودک مدرسه کار کند. ماجراهایی که پس از تغییرات مهم زندگی آن‌ها رقم می‌خورد، سبب می‌شود تا انیمه‌ای از جنس دنیایی بسیار کودکانه و شاد و البته دراماتیک ببینیم، بنابراین بهترین انیمه برای کودکان به حساب می‌‌آید.

۱۲- قاشق نقره‌ای (Silver Spoon)

انیمه برای کودکان

  • سال پخش: ۲۰۱۳
  • کارگردان: توموهیکو ایتو . کوتومی دیایی
  • تعداد قسمت‌ها: ۲۲
  • امتیاز کاربران IMDb به انیمه: ۷.۹ از ۱۰

داستان انیمه‌ی «قاشق نقره‌ای» حول‌محور زندگی پر ماجرای یوگو هاچیکن پیش می‌رود. یوگو در یک دبیرستان کشاورزی قبول می‌شود و این اولین مسیر شخصی او برای دنبال کردن رویاهای‌ا‌ش و یا شاید کمی فرار از بار مسئولیت خانه و خانواده است. این مسیر جدید، سرشار از فراز و فرودهایی‌ست که به او می‌آموزد زندگی آنقدرها هم آسان نیست و اتفاقا گاهی بر خلاف دیدگاه مثبتی که نسبت به همه چیز داریم، ماجراها در زندگی‌مان، غیرقابل پیش‌بینی و پر چالش‌ هستند. قطعا دیدن این انیمه برای کودکان قشنگ‌ترین تجربه‌ خواهد بود زیرا واقعا یک استعاره‌ سبک و در عین حال عمیق است. این انیمه مانند اکثر آثاری که در خود، دنیایی فانتزی را جای داده‌اند، طنزهای جالبی دارد و می‌تواند به عنوان یک سریال خوش‌ساخت، روان و سرگرم‌کننده روی آن حساب کنید.

10 انیمه ممنوعه که تماشای آن‌ها جرم اعلام شده است

۱۱- کمپ آرام (Laid-Back Camp)

انیمه برای کودکان

  • سال پخش: ۲۰۲۲
  • کارگردان: یوشیاکی کیوگوکو، شین توساکا
  • تعداد قسمت‌ها: ۴۲
  • امتیاز کاربران IMDb به انیمه: ۸.۱ از ۱۰

اگر به دنبال انیمه‌ای هستید که علاوه بر کودکان برای تمام سنین، ماجراهایی سرخوشانه و وقت‌پرکن را روایت کند، «کمپ آرام» انتخابی رضایت‌بخش است. این سریال شاید هیجان چندانی ندارد، اما در جهان‌سازی خود به ابعاد مختلفی می‌پردازد که بدون‌شک در روزهای حوصله‌سربر زندگی برای بهتر شدن حال‌تان به داد شما می‌رسد، بنابراین انیمه‌ای از جنس آثار مطلق کودکانه نیست.

این انیمه حقیقتا داستان‌پردازی متمایزی را ارائه می‌دهد. قصه‌ی آن تا حدی سعی دارد به واقعیت نزدیک شود بلکه در مسئله‌ی کمپینگ کردن، تجربه‌ی جالب‌توجه‌ای را به مخاطبان القا کند، به همین خاطر کل اثر پیرامون این فعالیت پیش می‌رود. شخصیت رین از سوی پدربزرگش با کمپینگ آشنا و آن را به انتخاب اول و پایه‌ی ثابت زندگی‌ خود تبدیل می‌کند.
«کمپ آرام» از یک سفر به سفر دیگر مخاطب -یا بهتر است بگوییم مخاطبان کودک- را همراهی می‌کند و نشان می‌دهد که چگونه چالش‌هایی پیش‌روی مسافران برای آماده شدن قبل از هر سفر، آن‌ها را درگیر می‌کند. این سریال یکی از بهترین انیمه‌هایی محسوب می‌شود که می‌تواند کل وجود آدمی را به آرامشی مثال‌زدنی دعوت کند و فقط کافیست تا قلب و ذهن خود را به اتفاقات آن سپرد.

۱۰- خانه خوش چی (Chi’s Sweet Home)

انیمه برای کودکان

  • سال پخش: ۲۰۰۸
  • کارگردان: کاناتا کونامی
  • تعداد قسمت‌ها: ۱۰۴
  • امتیاز کاربران IMDb به انیمه: ۷.۸ از ۱۰

«خانه خوش چی» در مرز مشخصی از طنز و فانتزی با جهان سرحال و بیش از اندازه دوست‌داشنی‌اش، قرار است که ۱۰۴ قسمت حس خوب توامان با هیجان را به بچه‌های کم سن‌وسال بدهد. این انیمه بی‌بروبرگرد یک انتخاب کاملا درست برای شیرجه زدن به ماجراجویی‌هایی‌ درباره گربه‌هاست و شکی در این نیست که دنیای گربه‌ای آن، هر لحظه لبخند به لب می‌آورد و حسابی بچه‌ها را سرگرم می‌کند. زمانِ هر قسمت از سریال بسیار کوتاه است، بنابراین خیلی سریع‌تر از تصورمان تمام می‌شود.

۹- دورایمون (Doraemon)

انیمه برای کودکان

  • سال پخش: ۱۹۷۹
  • کارگردان: تسوتومو شیبایاما
  • تعداد قسمت‌ها: ۱۷۸۷ قسمت و ۳۰ قسمت ویژه
  • امتیاز کاربران IMDb به انیمه: ۸.۱ از ۱۰

حتما با دیدن تعداد بالای قسمت‌های سریال «دورایمون» متعجب می‌شوید. این سریال برمبنای مانگایی بسیار معروف که خالق آن « فوجیکو اف. فوجیو» (Fujiko F. Fujio) است به دنیای انیمه‌ها ترجمه شد. چه نسخه‎‌ی اصلی آن در دهه‌ی هفتاد و چه نسخه‌ی بازسازی شده‌‌اش در سال ۲۰۰۵، سریال «دورایمون» در دسته‌ی بهترین انیمه‌های تاریخ قرار می‌گیرد و هرچقدر هم طولانی، اما به جرات می‌‌شود گفت که عالی‌ترین انیمه برای کودکان است. دیدن این اثر به دلیل طولانی بودن بیش از اندازه و البته طاق‌فرسا، واقعا سخت به نظر می‌رسد. در هر صورت تماشای دنیای یک گربه‌ی رباتی و سفرهای‌اش در زمان و اتفاقاتی که پیرامون او در جریان است‌، تجربه‌ی متمایزی خواهد بود. البته که تماشای چند فیلم بلند آن، می‌تواند این انیمه را همچنان در فهرست انتخابی شما نگه‌دارد.

۸- همتارو (Hamtaro)

انیمه برای کودکان

  • سال پخش: ۲۰۰۰
  • کارگردان: اوسامو نبشیما
  • تعداد قسمت‌ها: ۲۹۶
  • امتیاز کاربران IMDb به انیمه: ۶.۴ از ۱۰

وقتی نام یک انیمه با محوریت داستان‌های کاملا خیالی و فانتزی در میان باشد، می‌توان انتظار این را داشت که کودکان درنهایت از بیننده‌های سفت‌وسخت آن‌ها خواهند شد. زیرا به طور مشخص، جهان کودکانه‌ی‌ درون‌شان، ارتباط خوبی با چنین کارتون‌هایی می‌گیرد. سریال «همتارو» اثری قابل‌توجه است که در قلب مضمون خود، پیامی عمیق _از دوستی_ به بچه‌های کم‌سن‌وسال مخابره می‌کند و بدون‌شک آن چیزی که لازم است را به درستی در ذهن تک‌تک‌شان بر جای می‌گذارد.

این مخاطبان کوچک، می‌توانند با این انیمه سریالی متفاوت، تجربه‌ی دیدن یک بخش کاملا متمایز (اما ملموس) از زندگی را داشته باشند؛ تجربه‌ای که برآیندی از دیدن تصاویری غرق در خصلت‌های کودکانه و لطیف و همچنین وجود یک متن جذاب است. داستان حول‌محور همسترهای کوچکی پیش‌ می‌رود که با ماجراجویی‌های هیجان‌انگیز، قصه‌ی کودکانه‌ی خاصی را به نمایش می‌گذاردند. اما یکی از بزرگ‌ترین ضعف‌های این سریال هم، تعداد بالای قسمت‌های‌اش است.

۱۰ انیمه فانتزی تاریخی برتر؛ از «اینویاشا» تا «شاهزاده مونونوکه»

۷- جوکر مرموز (Mysterious Joker)

انیمه برای کودکان

  • سال پخش: ۲۰۱۴
  • کارگردان: یوکیو تراموتو
  • تعداد قسمت‌ها: ۵۲
  • امتیاز کاربران IMDb به انیمه: ۷.۷ از ۱۰

در فهرست انیمه‌های این مطلب، «جوکر مرموز» بهترین انیمه برای کودکان است، زیرا آن‌ها می‌توانند به واسطه جهان‌ِ داستانی منصربه‌فردی که ارائه می‌دهد، در جستجو و کشف گنجینه‌های اسرارآمیز باشند. اثر کاملا تمرکز خود را بر مفهوم معما، سفر، کندوکاو و مبارزات هیجان‌انگیزی می‌گذارد؛ بلکه مطمئن باشد، درحال رنگ دادن به شکل‌گیری قصه‌ای‌ست که مُهر خاطراتی خوش و جذاب را در ذهن مخاطبان کوچک خواهد زد، درست مانند انیمیشن‌های دوران کودکیِ خود ما که به طرز عجیبی، دنیای‌مان را ساختند. از سوی دیگر، پرداختن به قهرمانی که هم خنده روی لب می‌آورد و هم واقعا حرفه‌ای و کار درست است، می‌تواند ویژگی‌های آن را برای کودکان جذاب و خواستنی‌تر کند.

۶- سونی ایکس (Sonic X)

انیمه برای کودکان

  • سال پخش: ۲۰۰۳
  • کارگردان: هاجیمه کامگاکی
  • تعداد قسمت‌ها: ۷۸
  • امتیاز کاربران IMDb به انیمه: ۶.۳ از ۱۰

انیمه‌ی «سونی ایکس» مناسب کودکان بالای هفت سال است و قبل از خواندن هر چیزی، بهتر است که این هشدار را در نظر بگیرید. سریال پرطرفدار و صد البته نوستالژی «سونی ایکس»، برمبنای سری بازی‌های ویدیوئی سونیک خارپشت لئو گالانته که متعلق به شرکت سگا است به دنیای انیمه‌ها وارد شد. «سونی ایکس» یکی از بهترین انیمه‌های ژاپنی تاریخ است که به بهترین شکل ممکن توانست که در جهانی به غیر از بازی‌ها، خود را نشان دهد. درواقع به طرز شگفت‌انگیزی تعدادی از داستان‌های بازی اصلی را به تصویر کشید، گرچه دارای ضعف‌های آشکاری هم است. یعنی مشخصا نمی‌شود که آن را جز بهترین‌ها دانست اما ارزش وقت گذاشتن و دوست شدن با روایتی که تعریف می‌کند را قطعا خواهد داشت.

۵- مومین ۱۹۹۰ (1990 Moomin)

Moomin

  • سال پخش: ۱۹۹۰
  • کارگردان: هیروشی سایتو، تکیوکی کاندا
  • تعداد قسمت‌ها: ۱۰۴
  • امتیاز کاربران IMDb به انیمه: ۸.۴ از ۱۰

سروکله‌ی سریال «مومین» از اواخر دهه‌ی ۵۰ میلادی در برنامه‌های تلویزیونی پیدا شد و از همان ابتدا به مخاطبان این اطمینان را داد که با یک سریال حساب‌شده طرف هستند. «مومین» تلفیقی فوق‌العاده از یک خط‌روایی به شدت جذاب و شخصیت‌پردازی‌هایی با طراحی بصری منحصربه‌فرد‌ی‌ست که از موجودات افسانه‌ای خود، سیماچه‌ای ملموس ساخته است. حوادث داستانی در کاراکترها و اعمال‌شان به خوبی درهم تنیده شده و یک داستان سبک از دل ماجراجویی‌های روزانه بیرون کشیده است. دنیای آن در پیرامونِ موجوداتی افسانه‌ای، به داستانی اسرارآمیز می‌پردازد که به مومین معروف هستند. این مومین‌ها در کنار انسان‌ها، جریاناتِ جادویی روزانه‌ی خود را رقم می‌زنند.

۴- شرلوک هوند (Sherlock Hound)

Digimon

  • سال پخش: ۱۹۸۴
  • کارگردان: هایائو میازاکی، کیوسوکه میکوریا
  • تعداد قسمت‌ها: ۲۶
  • امتیاز کاربران IMDb به انیمه: ۷.۵ از ۱۰

هرکجا که نامی از هایائو میازاکی در میان باشد، می‌توان با خیال راحت خود را به اثری سپرد که بی‌چون و چرا، تجربه‌ای از زیباترین و بامعناترین لحظات را درون‌‌مان (هر بیننده با هر سنی) شکل بدهد. «شرلوک هوند» اثری ناب است که قطعا مخاطبان کوچک دوست ندارند به این زودی‌ها تمام شود و با دقت تمام و سراپاگوش، لحظه‌به‌لحظه هر قسمت‌اش را می‌بینند. داستان آن پر از اوج و خروش‌های تعقیب‌وگریزیِ جذاب است که شاید این انیمه برای کودکان، جلوه‌ای‌ از تاثیری استثنایی و کم‌یاب از یک داستان متمایز باشد. قصه‌ی «شرلوک هوند» داستانی الهام گرفته شده از سریال مشهور «شرلوک هولمز» (Sherlock Holmes) است.

۳- دیجیمون (Digimon)

Digimon

  • سال پخش: ۱۹۹۹
  • کارگردان: هیرویوکی کاکودو
  • تعداد قسمت‌ها: ۵۴
  • امتیاز کاربران IMDb به انیمه: ۷.۹ از ۱۰

سریال پر هیاهو و خوش‌ساختِ «دیجیمون»، مملو از رخدادهایی مخاطره‌آمیز با رویکردی تازه برای نمایش ماجراجویی‌هایی‌ست که به واسطه شخصیت‌های کم سن‌و‌سال (اما قوی) رقم می‌خورد. مسیری که این بچه‌ها طی می‌کنند به سفری طولانی منجر می‌شود. اثر در بخش‌های مهم داستانی خود، وعده‌ی پیش‌آمدهایی خلاقانه و تماشایی را می‌دهد که محصول یک داستان‌پردازی تاثیرگذار است. «دیجیمون» بر حضور هم‌زمان هیجان و تامل نیز قوت می‌بخشد و البته که نقطه‌های عالی آن، سبب می‌شود که به یکه بودن خود غَره برود!

۲- پوکمون (Pokemon)

Pokemon

  • سال پخش: ۱۹۹۷
  • کارگردان: ماساموتسو هیداکا
  • تعداد قسمت‌ها: ۷۴۳
  • امتیاز کاربران IMDb به انیمه: ۷.۶ از از ۱۰

قطعا باید خوش‌حال بود که سریال «پوکمون»، هر تکنیکی را به کار نمی‌برد تا هرجور شده، خاص بودن خود را گوش‌زد کند. بنابراین خیال‌مان راحت است که این اثرِ نوستالژی محبوب برای اثبات ناب بودن خود، نیازی نمی‌بیند تا به زیاده‌گویی، بازی‌ با چیزهای بی‌مورد، شخصیت‌های پرداخت نشده، روایت دست‌وپا شکسته و اکشن‌های توخالی تکیه کند. این انیمه برای کوکان بهترین سرگرمی به حساب می‌آید و در چارچوب‌های نوآورانه‌ و گیرا و قوای که دارد، حقیقتا روح را سیراب می‌کند.

فرق انیمه و انیمیشن چیست؟

۱- ریلاکوما و کائورو (Rilakkuma And Kaoru)

Rilakkuma And Kaoru

  • سال پخش: ۲۰۱۹
  • کارگردان: ماساهیتو کوبایاشی
  • تعداد قسمت‌ها: ۲۱
  • امتیاز کاربران IMDb به انیمه: ۸.۲ از ۱۰

انیمه «ریلاکوما و کائورو» که بیشتر شبیه به یک انیمیشن است تا انیمه، در فهرست موفقیت‌های خود، کامل‌ترین امتیاز را توسط منتقدینِ راتن تومیتوز دریافت کرده است. سریالی خوش‌ریتم و پر انرژی که هر قسمت آن فقط یازده دقیقه‌ است. درواقع با همین زمان کوتاهی که دارد، یک قصه‌ی بسیار دوست‌داشتنی را روایت می‌کند که سرشار از ویژگی‌های مثبت است. مخاطبان کوچک برای دیدن «ریلاکوما و کائورو» باید تمام‌قد خود را آماده کنند تا از طریق نمایش زندگی کائورو و هم‌اتاقی‌اش ریلاکوما، بخشی از زیست بزرگ‌سالانه را که با جهان کودکانه تلفیق شده در قلب جلوه‌های بصری بی‌نظیر ببینند. بنابراین این انیمه برای کودکان تجربه‌ای غنی از دیدن و آموختن مسائل مختلف است.

منبع: gmerant

source

توسط chehrenet.ir