شما برای تهیه غذای خود از چه نوع روغنی استفاده می‌کنید؟ احتمالا روغن حیوانی، روغن آفتاب‌گردان یا روغن زیتون جزو گزینه‌های شما هستند. هر یک از این روغن‌ها برای مصارف مختلفی مانند پخت‌وپز یا سرخ کردن مناسب هستند. مطالعه راهنمای خرید روغن به شما کمک می‌کند هنگام انتخاب روغن مناسب غذای خود فاکتورهای مهمی مانند نقطه دود و ارزش غذایی روغن را در نظر بگیرید. برای آشنایی با تفاوت انواع روغن خوراکی و انتخاب بهترین روغن برای آشپزی خود، در این مقاله از دیجی‌کالا مگ همراه ما باشید.

فاکتورهای مهم در راهنمای خرید روغن

انتخاب روغن در آشپزی نه‌تنها تاثیر مستقیمی بر کیفیت غذا دارد بلکه طعم و خاصیت غذا را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. روغن‌ها به‌عنوان منبع چربی تاثیر مستقیمی بر سلامتی شما دارند. به‌ همین دلیل قبل از خرید انواع روغن لازم است به فاکتورهای زیر توجه کنید:

نوع روغن

روغن‌های گیاهی، حیوانی و صنعتی از جمله رایج‌ترین انواع روغن هستند. هر کدام از این روغن‌ها برای تهیه غذا یا دسرهای خاصی استفاده می‌شوند. از کاربردهای روغن زیتون می‌توان به تهیه انواع سس و از کاربرد روغن آفتابگردان می‌توان به سرخ کردن مواد غذایی اشاره کرد.

سالم‌ترین روغن برای پخت و پز چیست؟

نوع چربی

روغن‌ها از انواع چربی‌های اشباع و غیر اشباع تشکیل شده‌اند. چربی‌های غیر اشباع ضرر کمتری برای بدن دارند. روغن‌های گیاهی مانند روغن کنجد و روغن زیتون منبعی غنی از چربی‌های غیر اشباع هستند. احتمال رسوب چربی‌ها اشباع در رگ‌های قلبی بیشتر است. این چربی‌ها در روغن‌های حیوانی یافت می‌شوند. اگر مصرف روغن شما محدود است استفاده از این نوع چربی ضرر برای بدن نخواهد داشت.

نقطه دود

نقطه دود دمایی است که روغن در آن تجزیه می‌شود. اگر قصد تهیه انواع غذاهای سرخ‌کردنی را دارید از روغن‌هایی که نقطه دود بالاتری دارند استفاده کنید. نقطه دود در روغن‌های کانولا و نارگیل نسبت به سایر روغن‌ها بالاتر است.

نوع روغن نقطه دود
دنبه گاو ۲۵۰ درجه سانتی‌گراد
روغن کانولا تصفیه‌شده ۲۰۴ درجه سانتی‌گراد
روغن کانولا تصفیه‌نشده ۱۰۷ درجه سانتی‌گراد
روغن ذرت تصفیه‌نشده ۱۷۸ درجه سانتی‌گراد
روغن زیتون تصفیه‌شده ۱۹۹ الی ۲۴۳ درجه سانتی‌گراد
روغن زیتون تصفیه‌نشده ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد
روغن کنجد تصفیه‌نشده ۱۷۷ درجه سانتی‌گراد
روغن آفتاب‌گردان تصفیه‌نشده ۱۰۷ درجه سانتی‌گراد
روغن آفتاب‌گردان نیمه تصفیه‌شده ۲۳۲ درجه سانتی‌گراد
تفاوت انواع روغن خوراکی

تصفیه

روغن‌های تصفیه‌شده نسبت به روغن‌های بکر (تصفیه‌نشده) مواد مغذی کمتری دارند و مناسب تهیه انواع غذاهای سرخ‌کردنی هستند. اگر رژیم غذایی سالمی دارید بهتر است از روغن‌های تصفیه‌نشده استفاده کنید.

مواد افزودنی

برخی از تولیدکنندگان برای افزایش ماندگاری روغن‌ها از مواد افزودنی استفاده می‌کنند. این روغن‌ها برای افرادی که قصد تهیه غذاهای طبیعی را دارند مناسب نیستند.

قیمت

روغن‌های بکر و تصفیه‌نشده نسبت به روغن‌های تصفیه‌شده قیمت بالاتری دارند. اگر قصد تهیه روغن‌هایی با قیمت و کیفیت مناسب را دارید روغن‌های نیمه‌تصفیه‌شده انتخاب مناسبی برای شما خواهند بود. قیمت روغن ارتباط مستقیمی با میزان استفاده شما دارد.

خرید روغن گیاهی

معرفی انواع روغن

روغن‌ها یکی از پرمصرف‌ترین مواد غذایی هستند. این منابع چربی تاثیر مستقیمی بر ویتامین‌های بدن، انرژی بدن و عملکرد سلول‌های هر فرد دارند. برخی از انواع روغن سرشار از چربی‌های اشباع هستند و باعث بروز مشکلات قلبی عروقی مختلفی می‌شوند. برای جلوگیری از چنین مشکلاتی قبل از خرید روغن با انواع آن آشنا شوید.

روغن‌های گیاهی

روغن‌های گیاهی با داشتن چربی‌های غیراشباع و انواع آنتی‌اکسیدان گزینه مناسبی برای پخت‌وپز و تهیه انواع سالاد هستند. بسته به نوع روغن می‌توانید برای سرخ کردن مواد غذایی نیز از آن استفاده کنید. برخی از روغن‌های گیاهی مانند روغن درخت نخل سرشار از چربی‌های اشباع هستند و مصرف آن‌ها برای سلامتی ضرر دارد. از انواع روغن گیاهی خوراکی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • روغن زیتون
  • روغن آفتابگردان
  • روغن کنجد
  • روغن سویا
  • روغن ذرت
  • روغن کانولا

برای خرید انواع روغن زیتون کافی است به سوپرمارکت دیجی‌کالا مراجعه کنید.

خرید انواع روغن گیاهی

روغن‌های حیوانی

روغن‌های حیوانی مانند دنبه منبع چربی‌های اشباع هستند. مصرف زیاد این روغن‌ها باعث بروز مشکلات قلبی می‌شود. البته برخی از این روغن‌ها در رژیم‌هایی مانند رژیم کتوژنیک با مقدار محدود استفاده می‌شوند. انواع روغن‌های حیوانی عبارت‌اند از:

  • کره حیوانی
  • روغن مرغ
  • دنبه گوسفند
  • دنبه گاو
روغن حیوانی کرمانشاهی گوسفندی بویان - 1 کیلوگرم

روغن‌های صنعتی و تصفیه‌شده

روغن‌های صنعتی نوعی از روغن‌های گیاهی و مناسب تهیه غذا در دمای بالا هستند که نقطه دود بالاتری دارند. از جمله پرمصرف‌ترین روغن‌های صنعتی می‌توان به انواع روغن سرخ کردنی اشاره کرد. باتوجه به این که روغن‌ها تصفیه می‌شوند ممکن است مواد مغذی کمتر و مقداری اسید چرب ترانس داشته باشند.

از بهترین روغن خوراکی تا بدترین‌؛ 11 نوع روغن که باید بشناسید

خرید روغن حیوانی

روش تشخیص روغن خالص از روغن ناخالص

تنوع روغن‌ها در فروشگاه‌ها زیاد است و ممکن است هنگام خرید تشخیص روغن خالص از روغن ناخالص کار سختی باشد. اگر برچسب اصالت محصول و تاریخ تولید آن را مطالعه کرده‌اید برای اطمینان از خالص بودن یا نبودن روغن می‌توانید از روش‌های دیگری نیز استفاده کنید. برای تشخیص خالص یا ناخالص بودن روغن توصیه می‌شود مقداری از روغن را در یخچال قرار دهید. بسیاری از روغن‌های خالص در دمای پایین سفت می‌شوند. روغن‌های تقلبی حتی در یخچال نیز مایع هستند. البته روش تشخیص خالص بودن یا نبودن روغن به نوع آن بستگی دارد. در ادامه به روش تشخیص خلوص روغن‌های مختلف اشاره کرده‌ایم.

  • روغن زیتون: روغن زیتون رنگ طلایی یا زرد مایل به سبز دارد. روغن زیتون ناخالص رنگ بسیار تیره یا بسیار روشنی دارد. طعم و عطر روغن زیتون اصل کمی تلخ است.
  • روغن ذرت: رنگ روغن ذرت اصل زرد روشن است و بوی ملایمی دارد.
  • روغن کنجد: رنگ این روغن طلایی مایل به قهوه‌ای است. عطر و طعم روغن کنجد کمی تند و تلخ است.
  • روغن کلزا: رنگ روغن کلزا زرد یا طلایی است. این روغن بوی ملایمی دارد و در دمای پایین ممکن است سفت ‌شود.
  • روغن کانولا: این روغن رنگ زرد روشن دارد و شفاف است. روغن کانولا بوی خاصی ندارد. روغن کانولای ناخالص یا تقلبی بوی تندی دارد.
  • روغن سویا: این روغن بی‌رنگ یا مایل به زرد است و بوی ملایمی دارد. بوی تند نشانه تقلبی بودن روغن سویا است.
  • روغن نارگیل: رنگ روغن نارگیل سفید یا کرمی است. این روغن در دمای محیط جامد است. روغن نارگیل خالص بوی نارگیل دارد و عطر آن تند نیست.

در نهایت؛ روغن نقش مهمی در سلامتی بدن و طعم غذای شما دارد. هنگام خرید روغن باید به مواردی مانند میزان چربی‌ها و مواد مغذی آن توجه کنید. بسیاری از روغن‌ها مصرف محدودی دارند و برای سرخ کردن غذا در دمای بالا مناسب نیستند.

روغن زیتون در برابر روغن کانولا؛ کدام سالم‌تر است؟

source

توسط chehrenet.ir