کپکام (Capcom) و اسانکی (SNK) در طول دههی ۹۰ میلادی رقابتی تنگاتنگ داشتند و هر یک سعی میکردند تا در زمینهی بازیهای مبارزهای، از دیگری پیشی بگیرند. در حالی که کپکام به لطف سری استریت فایتر (Street Fighter) شهرت جهانی پیدا کرد، اسانکی در سال ۱۹۹۴ با معرفی کینگ آو فایترز (The King of Fighters) به این رقابت پاسخ داد. این بازی در آن زمان محبوبترین بازی این سبک در آرکیدهای ژاپن بود.
از زمان انتشار The King of Fighters ’94 تا به امروز، دنبالههای متعددی از این سری عرضه شده است و حتی در مقطعی، هر سال یک نسخهی جدید منتشر میشد. در این میان نسخههای فرعی و مجموعههای مختلفی نیز منتشر شدهاند. اما کدام نسخه از کینگ آو فایترز بهترین نسخه از این سری طولانی است؟ در این مقاله به پاسخ این سوال خواهیم پرداخت. گفتنی است که این لیست براساس نظرات طرفداران مجموعه شکل گرفته است.
۲۳. The King of Fighters: Kyo
تهیهکننده: SNK / سازنده: SNK
سال انتشار: 1998
پلتفرم: PS1
این بازی یک اسپینآف به سبک رمان تصویری یا ویژوال ناول از سری اصلی است که هرگز خارج از ژاپن منتشر نشد و بازی کردن آن، مگر اینکه زبان ژاپنی بلد باشید، دشوار است. با این حال، این بازی در نوع خود جالب است چرا که چند شخصیت جدید را معرفی میکند که در هیچجای دیگر سری دیده نمیشوند، از جمله مادر، دوستدختر و پسرعموی کیو. مبارزات در این نسخه به صورت نوبتی انجام میشود و انیمیشنها از بازیهای اصلی گرفته شدهاند. به طور کلی بازی ایدهی منحصربهفردی دارد اما به هیچوجه خرید آن ضروری نیست. در سال ۲۰۱۳، یک ترجمهی غیررسمی به زبان اسپانیایی منتشر شد اما خبری از ترجمهی انگلیسی آن نیست.
۲۲. The King of Fighters EX: Neo Blood
تهیهکننده: SNK Playmore / سازنده: SNK Playmore
سال انتشار: 2002
پلتفرم: Game Boy Advance
این بازی نسخهای فشردهتر از بازیهای اصلی سری محسوب میشود که متأسفانه صداگذاری ضعیف و گرافیک پایینی دارد. با این حال، یک شخصیت جدید به نام مو هابانا (Moe Habana) در این نسخه معرفی شده است. این بازی تا حد زیادی بر اساس The King of Fighters ’99 ساخته شده و حتی سیستم Striker در آن وجود دارد، اما طرفداران مجموعه تقریباً آن را فراموش کردهاند و دلیل خوبی هم دارد؛ این بازی جذابترین نسخهی سری نیست و ارزش زیادی برای تجربه در روزهای کنونی ندارد. با این حال دنبالهای به نام The King of Fighters EX2: Howling Blood بسیار کیفیت بهتری دارد.
۲۱. The King of Fighters EX2: Howling Blood
تهیهکننده: SNK Playmore / سازنده: SNK Playmore
سال انتشار: 2003
پلتفرم: Game Boy Advance
با توجه به ناکامی نسخهی اول این سری یعنی The King of Fighters EX، انتظار زیادی از نسخهی دوم نمیرفت، اما این نسخه در واقع بهبودهای زیادی نسبت به نسخهی قبلی دارد. تقریباً همه چیز در این نسخه بهبود یافته است؛ از گرافیک و صداگذاری گرفته تا کنترلها و انیمیشنها بهتر از نسخهی اول هستند. چهار شخصیت جدید یعنی ریجی اوگامی (Reiji Oogami)، جون کاگامی (Jun Kagami)، میو کوروساکی (Miu Kurosaki) و باس بازی، شینوبو آمائو (Sinobu Amou) به بازی اضافه شدهاند که باعث میشود بازی احساس بسیار کاملی داشته باشد. البته این نسخه هنوز هم به پای نسخههای اصلی سری نمیرسد، اما بهعنوان یک نمونهی عالی از این سبک روی کنسول گیم بوی ادونس شناخته میشود.
۲۰. The King Of Fighters XII
تهیهکننده: Rising Star Games / سازنده: SNK Playmore
سال انتشار: 2009
پلتفرم: PS3
نسخهی دوازدهم سری از سیستم آرکید Atomiswave فاصله گرفته و به برد قدرتمند تایتو تایپ X2 مهاجرت کرد. همچنین مکانیک تگ (Tag) که یکی از نوآوریهای بزرگ این سری بود، در این نسخه حذف شده است. با این وجود، The King of Fighters XII چند ویژگی جدید هم دارد. سیستم Critical Counters میتواند روند مبارزه را به نفع بازیکن تغییر دهد و Guard Attacks به شخصیتها اجازه میدهد در هنگام استفادهی صحیح، حملات ورودی را بیاثر کنند. مانند سری دیگر اسانکی یعنی Samurai Shodown، این نسخه نیز مکانیک Clash را ارائه میدهد که بر مبنای آن، اگر هر دو مبارز به طور همزمان ضربهای وارد کنند، بدون دریافت آسیب به عقب پرت میشوند. نسخهی پلیاستیشن ۳ و ایکسباکس ۳۶۰ این بازی در سال ۲۰۰۹ منتشر شد.
۱۹. The King of Fighters: Maximum Impact
تهیهکننده: SNK Playmore / سازنده: Noise Factory
سال انتشار: 2004
پلتفرم: PS2
همانند رقیبش کپکام، اسانکی نیز در انتقال سری مبارزهای معروفش به دنیای سهبعدی با مشکلاتی مواجه شد. در این نسخه، بازیکنان میتوانند شخصیت خود را در فضای سهبعدی حرکت دهند، اما گرافیک بازی به اندازهی بهترین بازیهای دوبعدی همان دوران چشمنواز نیست و در نتیجه بازی چندان جالب به نظر نمیرسد. این بازی توسط نویز فکتوری توسعه یافته و دارای یک حالت داستانی است که سیستم تیمی را حذف کرده و به جای آن هر بار روی یک شخصیت متمرکز شده است. در این بازی همچنان یک گیمپلی سرگرمکننده وجود دارد و شخصیت جدیدی به نام لیان (Lien) هم توجهها را جلب میکند، اما بههیچوجه یکی از بهترین نسخههای این سری نیست.
۱۸. The King of Fighters: Maximum Impact 2
تهیهکننده: SNK Playmore / سازنده: SNK Playmore
سال انتشار: 2006
پلتفرم: PS2
اگرچه بسیاری از طرفداران سری، نظر مثبتی نسبت به The King of Fighters: Maximum Impact ندارند، اما ظاهراً این بازی فروش خوبی کرد چرا که SNK Playmore در سال ۲۰۰۶ دنبالهای برای آن توسعه داد. این نسخه همچنان گرافیک سهبعدی خود را حفظ کرده و ۳۸ مبارز قابل بازی و چندین نسخهی متفاوت از آنها را برای باز شدن ارائه میدهد.ا این بازی همچنین در سال ۲۰۰۸ یک بهروزرسانی آرکید به نام Regulation A دریافت کرد؛ یک بهروزرسانی دوم به نام Regulation A2 نیز برنامهریزی شده بود که پیش از انتشار لغو شد.
۱۷. The King of Fighters Neowave
تهیهکننده: SNK Playmore / سازنده: SNK Playmore
سال انتشار: 2006
پلتفرم: PS2
این بازی بهعنوان اولین نسخهی منتشرشده از SNK Playmore روی سختافزار آرکید Atomiswave شناخته میشود. King of Fighters Neowave عملاً یک بازسازی از کینگ آو فایترز 2002 است و همان ساختار Dream Match را حفظ کرده است. وقتی این بازی به کنسولهای خانگی پورت شد، فهرست شخصیتها تا حدی تغییر کرد و گرافیک کمی بهبود یافت، اما باز هم نمیتوان آن را جذاب شمرد. نظر منتقدان در زمان انتشار این بود که بازی بیروح و خستهکننده است و برخی حتی معتقد بودند که از نسخهی 2002 هم ضعیفتر است.
۱۶. King of Fighters 2001
تهیهکننده: SNK / سازنده: SNK
سال انتشار: 2001
پلتفرم: Neo Geo
پس از فروپاشی اسانکی در سال ۲۰۰۰، King of Fighters 2001 توسط شرکت کرهای Eolith با کمک BrezzaSoft توسعه یافت. این نسخه سیستم استرایکر را گسترش داده و به بازیکنان اجازه میدهد تا تیم خود را با نسبت خاص خود انتخاب کنند. مثلا میتوانید چهار مبارز و بدون استرایکر یا یک مبارز و سه استرایکر داشته باشید. ترکیب تیم شما بر طول و تعداد نوار قدرت تأثیر میگذارد. سیستم استرایکر پس از این نسخه عملا بازنشسته شد. King of Fighters 2001 برای کنسولهای پلیاستیشن 2 و دریمکست نیز پورت شد.
۱۵. The King of Fighters 2003
تهیهکننده: SNK Playmore / سازنده: SNK Playmore
سال انتشار: 2003
پلتفرم: Neo Geo
آخرین نسخهی این سری که روی سختافزار Neo Geo منتشر شد، King Of Fighters 2003 است که به دلیل معرفی قابلیت تعویض مبارزان در میانهی مسابقه و نه فقط بین مسابقات، بحثبرانگیز است. در این بازی همچنین سیستم Tactical Leader معرفی شد که به یکی از شخصیتهای تیم شما دسترسی به یک حرکت ویژهی Leader Super Special میدهد. هنرمند ژاپنی، تاتسوهیکو کانائوکا (Tatsuhiko Kanaoka) که بیشتر با نام فالکون (Falcoon) شناخته میشود، به عنوان هنرمند اصلی بازی خدمت کرد و به این نسخه ظاهری متفاوت نسبت به نسخههای قبلی داد.
۱۴. The King of Fighters ’94
تهیهکننده: SNK / سازنده: SNK
سال انتشار: 1994
پلتفرم: Neo Geo
این بازیای بود که همه چیز را شروع کرد. King of Fighters ’94 زمانی که در آرکیدها ظاهر شد، واقعاً انقلابی بود و ترکیب دنیای Fatal Fury ،Art of Fighting ،Ikari Warriors و Psycho Soldier و معرفی مکانیک تیمی که بازیکنان باید بر سه مبارز مختلف تسلط مییافتند، تنوع زیادی به ژانر مبارزهای یک در مقابل یک اضافه کرد. البته این بازی در طول دههها به طور چشمگیری تغییر کرده است و این تنها نسخهای است که در آن بازیکنان نمیتوانند اعضای تیم خود را ویرایش کنند که امروز کمی ابتدایی به نظر میرسد، اما هنوز هم یک نسخهی نمادین و مهم در این ژانر است؛ هرچند که در زمان انتشار به هیچ کنسول خانگی خاصی پورت نشد. در سال ۲۰۰۴، اسانکی نسخهی King of Fighters ’94 Re-Bout را منتشر کرد، یک بازسازی که شامل بازی اصلی و یک نسخهی ارتقاء یافته با گرافیک بالاتر و پسزمینههای سهبعدی بود.
۱۳. The King of Fighters XIV
تهیهکننده: SNK / سازنده: SNK
سال انتشار: 2016
پلتفرم: PS4, PC
در حالی که سری کینگ آو فایترز با بازی اسپینآف Maximum Impact به بعد سوم پرداخته بود، کینگ آو فایترز 14 اولین نسخهی اصلی بود که بهطور کامل از گرافیکهای دوبعدی دست کشید و بهجای آن به گرافیک سهبعدی روی آورد. البته در عمل، مبارزات همچنان ماهیت دوبعدی دارند. یاسویوکی اودا (Yasuyuki Oda) که روی استریت فایتر 4 کار کرده بود، این نسخه را نیز کارگردانی کرد. این بازی از نظر ظاهری کیفیت نسبتا خوبی دارد، هرچند برخی آن را از نظر بصری با بازی کپکام مقایسه کردند و کمتر جذب آن شدند. یک نسخهی آرکید از بازی روی همان سختافزار تایتو که استریت فایتر 4 روی آن اجرا میشد، در سال ۲۰۱۷ منتشر شد.
۱۲. King of Fighters R-1
تهیهکننده: SNK / سازنده: SNK
سال انتشار: 1998
پلتفرم: Neo Geo Pocket Color
یکی از بزرگترین بازیهای منتشرشده روی کنسول دستی نئو جئو پاکت، بازی تک رنگ King of Fighters R-1 است که بر اساس King of Fighters ’97 ساخته شده و مبارزان کوچک و کارتونی با انیمیشن روان را به نمایش میگذارد. با اینکه فقط ۱۵ مبارز وجود دارد و وجود نسخهی برتر King of Fighters R-2 این نسخه را تا حدودی به حاشیه رانده است، اما همچنان شگفتانگیز است که در سال ۱۹۹۸ که گیم بوی پیشرفتهترین کنسول دستی بود، یک بازی مبارزهای باکیفیت برای کنسولهای دستی داشتیم.
۱۱. King of Fighters XV
تهیهکننده: SNK / سازنده: SNK
سال انتشار: 2022
پلتفرم: PS5, PS4, Xbox Series X/S, PC
اگر از طرفداران این ژانر هستید، چیزهای زیادی در مورد کینگ آو فایترز 15 وجود دارد که میتواند نظر شما را جلب کند. گیمپلی عمیق، یک فهرست بزرگ و نسبتاً جالب از شخصیتها و از همه مهمتر، سیستم Rollback Netcode که امکان مسابقات آنلاین روان را فراهم میکند. همهی عناصر مهم در این نسخه نیز هستند، اما محصول نهایی همچنان کمی نقص دارد. به طور کلی احساس میشود که اسانکی در همهی جنبههای مهم نسبت به نسخهی چهاردهم پیشرفت کرده است. گرافیک بهتر، مکانیکهای گسترشیافته و شاید مهمتر از همه، بخش آنلاین روان، این بازی را به یک رقیب سخت تبدیل میکنند، حتی اگر هنوز هم به اندازهی رقبایش کیفیت نداشته باشد.
۱۰. The King of Fighters ’95
تهیهکننده: SNK / سازنده: SNK
سال انتشار: 1995
پلتفرم: Neo Geo
این بازی اولین نسخه از این مجموعه است که به بازیکنان اجازه میدهد تا تیم سهنفرهی خود را ویرایش کنند. همچنین در King of Fighters ’95 شخصیت ایوری یاگامی (Iori Yagami) که رقیب کیو کوساناگی (Kyo Kusanagi)، شخصیت اصلی King of Fighters ’94 است، معرفی میشود. این بازی آغازگر داستان حماسهی اوروچی است، داستانی که در چندین نسخهی بعدی ادامه مییابد. همچنین این اولین بازیای است که برای پلتفرمهای غیر از سختافزارهایی مانند پلیاستیشن ۱ و سگا ساترن منتشر شد. یک نسخه نیز برای کنسول گیم بوی عرضه شد که البته به طوری قابل پیشبینی از نظر ساختار تفاوت زیادی با نسخهی اصلی داشت.
۹. King of Fighters R-2
تهیهکننده: SNK / سازنده: SNK
سال انتشار: 1999
پلتفرم: Neo Geo Pocket Color
پس از عرضهی کنسول دستی بهبود یافتهی Neo Geo Pocket Color توسط اسانکی، بازی King of Fighters R-2 منتشر شد و به دلیل کیفیت و محبوبیت بیشتر نسبت به نسخهی قبلی، بیشتر شناخته شد. این بازی داستان خود را از King of Fighters ’98 گرفته و دارای گرافیک رنگی جذاب و قابلیت منحصر به فرد اتصال به نسخهی دریمکست بازی King of Fighters: Dream Match 1999 از طریق یک کابل خاص است. با این حال، تعداد مبارزان همچنان محدود به ۱۵ نفر است و شخصیتهای چیزورو کاگورا (Chizuru Kagura) و کیم کافوان (Kim Kaphwan) جای خود را به سائیسو کوساناگی (Saisyu Kusanagi) و کاسومی تودو (Kasumi Todoh) دادهاند.
۸. The King Of Fighters 2002
تهیهکننده: SNK / سازنده: SNK
سال انتشار: 2002
پلتفرم: Neo Geo
در این نسخه، سیستم استرایکر که برای اولین بار در King of Fighters ’99 معرفی شده بود، کنار گذاشته میشود و بازی دوباره به سیستم سنتی سهنفره بازمیگردد که در سالهای اولیه مجموعه را بسیار مشهور کرده بود. مانند King Of Fighters ’98، این نسخه نیز یک Dream Match است که داستان اوریجینالی ندارد و بیشتر بر جمعآوری مجموعهای گسترده از مبارزان تاریخ سری تمرکز دارد. به همین دلیل، این عنوان یکی از محبوبترین نسخههای مجموعه در میان هواداران محسوب میشود. نسخهای بازسازیشده به نام The King of Fighters 2002: Unlimited Match در سال ۲۰۰۹ برای پلیاستیشن ۲ و ایکسباکس لایو آرکید (Xbox Live Arcade) منتشر شد. این نسخه شامل ۶۶ شخصیت مختلف است. همچنین در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۲۱ به ترتیب برای رایانههای شخصی و پلیاستیشن ۴ نیز پورت شد.
۷. The King of Fighters 2000
تهیهکننده: SNK / سازنده: SNK
سال انتشار: 2000
پلتفرم: Neo Geo
آخرین بازی این مجموعه قبل از ورشکستگی اسانکی، King of Fighters 2000 است که در آن شخصیت هیدرن (Heidern) یک تورنمنت جدید را برگزار میکند تا ماموران سابق نستز (NESTS) یعنی کی (K) و ماکسیما (Maxima) را دستگیر کند. به دلیل مشکلات مالی اسانکی، این بازی شامل مشکلات فنی مختلفی است زیرا اعضای تیم توسعه در طول ساخت بازی شرکت را ترک کرده بودند. با این حال، این نسخه همچنان یک اثر محبوب در مجموعه باقی مانده است. در حالی که King of Fighters 2000 یک پورت خوب برای کنسول دریمکست دریافت کرد، ولی شامل پسزمینههای سهبعدی که در بازیهای King of Fighters: Dream Match 1999 و King of Fighters ’99: Evolution وجود داشتند، نبود. همچنین این بازی برای پلیاستیشن ۲ نیز پورت شد.
۶. The King of Fighters ’96
تهیهکننده: SNK / سازنده: SNK
سال انتشار: 1996
پلتفرم: Neo Geo
با شکست روگال برنشتاین (Rugal Bernstein) در پایان King of Fighters ’95، یک تورنمنت جدید توسط چیزورو کاگورا (Chizuru Kagura) برگزار میشود که در پی کمک کیو کوساناگی و ایوری یاگامی برای مهار اوروچی است. King of Fighters ’96 مجموعهای از شخصیتهای جدید را معرفی میکند، از جمله کاگورا، گوئنتز، کاسومی تودو، لئونا هیدرن و وایس (Vice) و همچنین برخی مبارزان قدیمی اسانکی مانند گیس هاوارد (Geese Howard) و ولفگنگ کراوزر (Wolfgang Krauser) از فتال فیوری و مستر بیگ (Mr. Big) از Art of Fighting نیز به بازی بازگشتهاند. هیدرن و تاکوما ساکازاکی (Takuma Sakazaki) غایب هستند. مانند نسخه قبلی، King of Fighters ’96 نیز برای کنسولهای خانگی از جمله پلیاستیشن ۱، ساترن و گیم بوی پورت شد.
۵. The King of Fighters XI
تهیهکننده: SNK Playmore / سازنده: SNK Playmore
سال انتشار: 2007
پلتفرم: PS2
با یک داستان جدید، ویژگیهای گیمپلی متنوع و حضور ۴۰ مبارز، نسخهی یازدهم تلاشی بود برای بازگرداندن مجموعه به مسیر اصلی پس از نسخهی ناامیدکنندهی King of Fighters Neowave. این نسخه بار دیگر از استاندارد آرکید Atomiswave که متعلق به شرکت Sammy بود استفاده کرد و ویژگیهای جدیدی مانند Dream Cancels و Skill Bar را معرفی میکند که به بازیکنان باتجربه امکانات جدیدی برای تسلط بر بازی میدهد. سیستم تاکتیکی Shift نیز به بازی بازمیگردد، اما ویژگیهای جدیدی مانند Quick Shift و Saving Shift که به شما امکان میدهد تا در حین حمله از آسیب دیدن شخصیتتان جلوگیری کنید، به عمق مبارزات اضافه میکنند.
۴. The King of Fighters ’97
تهیهکننده: SNK / سازنده: SNK
سال انتشار: 1997
پلتفرم: Neo Geo
زمانی که بازی King of Fighters ’97 عرضه شد، فرمت این سری کمی تکراری شده بود، بنابراین اسانکی حالتهای جدیدی به نام Advanced و Extra را معرفی کرد. حالت ادونسد بر اساس King of Fighters ’96 است، اما حالا نوار قدرت بازیکن با دریافت آسیب یا اجرای حرکات ویژه پر میشود. سه نوار قدرت میتواند ذخیره شود و به بازیکن این امکان را میدهد که سه حرکت ویژهی سوپر (Super Specials) را انجام دهد یا حالت مکس (Max) را فعال کند، که قدرت دفاعی و هجومی او را افزایش میدهد. همچنین یک حرکت چرخشی در این حالت وجود دارد. حالت اکسترا از King of Fighters ’94 و King of Fighters ’95 الهام گرفته شده است. وقتی نوار قدرت بازیکن پر میشود، او وارد حالت مکس میشود و فقط در این حالت یا وقتی که سطح سلامتی او بحرانی است، میتواند حرکات سوپر را اجرا کند. اضافه شدن این حالتها تأثیر زیادی در تجربهی کلی King of Fighters ’97 داشت و به طرفداران این فرصت را داد تا دو رویکرد مختلف را برای بازی رقابتی یاد بگیرند.
۳. The King of Fighters ’99
تهیهکننده: SNK / سازنده: SNK
سال انتشار: 1999
پلتفرم: Neo Geo
بازی King of Fighters ’99 با معرفی یک خط داستانی جدید که حول شخصیت کی (K) میچرخید، شناخته میشود. کی قبلاً عضوی از سازمان مخفی NESTS بود. او نقطهی کانونی بازی در تبلیغات بود، به طوری که ستارگان قبلی سری، کیو کوساناگی و ایوری یاگامی، تقریباً به طور کامل از لیست کاراکترها حذف شدند و به عنوان شخصیتهای مخفی حضور دارند. یکی دیگر از تغییرات جدید، امکان اضافه کردن یک شخصیت چهارم به تیم است که میتواند به عنوان استرایکر احضار شود و در طول نبرد یک حرکت ویژه اجرا کند. King of Fighters ’99 یک پورت عالی برای دریمکست دریافت کرد که مانند King of Fighters: Dream Match 1999، از پسزمینههای سهبعدی با اسپرایتهای دوبعدی استفاده میکرد.
۲. The King of Fighters XIII
تهیهکننده: Rising Star Games / سازنده: SNK Playmore
سال انتشار: 2011
پلتفرم: Xbox 360, PS3
در این نسخه همه چیز دوباره تغییر کرد. سیستم گارد اتک (Guard Attack)، کریتیکال کانتر (Critical Counter) و کلش سیستم (Clash System) از نسخهی دوازدهم حذف شدند و به جای آنها ویژگیهای جدیدی مانند حالت EX، حالت هایپر درایو (Hyper Drive) و Drive Cancels اضافه شدند. اگرچه دنبال کردن تغییرات و دگرگونیهای سیستمهای مبارزه و مکانیکهای بازیهای کینگ آو فایترز دشوار است، اما در این مورد، تغییرات به طور کلی به نفع بازی بودند و نتیجهی آن یک بازی متعادلتر و لذتبخشتر شد. این بازی در سال ۲۰۱۱ به پلیاستیشن ۳ و ایکسباکس ۳۶۰ پورت شد و با عنوان King of Fighters XIII Global Match به پلیاستیشن ۴ و نینتندو سوئیچ راه یافته است.
۱. The King of Fighters ’98
تهیهکننده: SNK / سازنده: SNK
سال انتشار: 1998
پلتفرم: Neo Geo
برای بسیاری از طرفداران، King of Fighters ’98 بهترین بازی در کل این سری محسوب میشود. اسانکی این بازی را نه به عنوان یک نسخهی اصلی، بلکه به عنوان یک مجموعه از برترینها معرفی کرد که همهی شخصیتهایی که تا آن زمان در سری دیده شده بودند را گرد هم آورد. لیست گسترشیافته شخصیتها، این بازی را به یک نقطه شروع عالی برای تازهواردان به این سری تبدیل میکند، زیرا سبکها و تاکتیکهای متنوعی برای استفاده در دسترس است. همچنین شایان ذکر است که در این برهه، سری از نظر ارائه بصری واقعاً درخشیده بود و هر مبارز از جزئیات فوقالعاده و انیمیشنهای روانی برخوردار بود. King of Fighters ’98 به کنسولهای خانگی پورت شد و پلیاستیشن ۱ یک پورت مخصوص ژاپن دریافت کرد. با این حال، ساترن این بار از این روند عقب ماند؛ در عوض، جانشین آن یعنی دریمکست یک نسخه از بازی به نام King of Fighters: Dream Match 1999 دریافت کرد که این نامگذاری برای متمایز کردن آن از King of Fighters ’99 بود. با داشتن پسزمینههای سهبعدی و یک مقدمهی انیمیشنی جذاب، این بازی به یکی از محبوبترین نسخههای این سری تبدیل شد. یک بهروزرسانی دیگر به نام King of Fighters ’98: Ultimate Match در سال ۲۰۰۸ به دستگاههای آرکید آمد و در سال ۲۰۱۱ نسخهی King of Fighters ’98: Ultimate Match Final Edition منتشر شد. در نهایت این بازی در سال ۲۰۲۲ به پلیاستیشن ۴ پورت شد.
منبع: Time Extension
source