تیم تحقیقاتی هوش مصنوعی متا به رمزگشایی از افکار انسان نزدیک‌تر می‌شود. این شرکت با همکاری مرکز باسک در زمینه شناخت، مغز و زبان، یک مدل هوش مصنوعی ساخته است که قادر است جملات را از فعالیت مغز با دقت تا 80% بازسازی کند. این تحقیق متکی به یک روش غیرتهاجمی برای ضبط فعالیت مغز است و به گفته‌ی شرکت، می‌تواند راه را برای فناوری هموار کند که به افرادی که توانایی صحبت کردن را از دست داده‌اند کمک کند.

سازوکار عملکرد

برخلاف رابط‌های کاربری مغز-رایانه کنونی که غالباً مستلزم استفاده از ایمپلنت‌های تهاجمی هستند، رویکرد شرکت متا متکی بر روش‌های مگنتوانسفالوگرافی (MEG) و الکتروانسفالوگرافی (EEG) است. این تکنیک‌ها فعالیت مغز را بدون جراحی اندازه‌گیری می‌کنند. مدل هوش مصنوعی بر اساس ضبط فعالیت مغز از 35 داوطلب در حالی که جملات را تایپ می‌کردند آموزش داده شد. هنگامی که روی جملات جدید آزمایش شد، متا ادعا می‌کند که می‌تواند تا 80% از کاراکترهای تایپ شده با استفاده از داده‌های MEG را به طور دقیق پیش‌بینی کند، که حداقل دو برابر مؤثرتر از رمزگشایی مبتنی بر EEG است.

هوش مصنوعی متا

این روش هنوز محدودیت‌هایی دارد. MEG به یک اتاق محافظت شده از نظر مغناطیسی نیاز دارد و شرکت‌کنندگان باید برای خوانش دقیق ثابت بمانند. این فناوری همچنین فقط روی افراد سالم آزمایش شده است، بنابراین اثربخشی آن برای افراد دارای آسیب مغزی نامشخص است.

هوش مصنوعی همچنین در حال نقشه‌برداری از نحوه‌ی شکل‌گیری کلمات در ذهن ما است

هوش مصنوعی متا فراتر از رمزگشایی افکار به متن، به محققان کمک می‌کند تا درک کنند که مغز چگونه ایده‌ها را به زبان تبدیل می‌کند. مدل هوش مصنوعی، ضبط‌های MEG را تجزیه و تحلیل می‌کند و فعالیت مغز را در سطح میلی‌ثانیه ردیابی می‌کند. این مدل نشان می‌دهد که چگونه مغز افکار انتزاعی را به کلمات، هجاها و حتی حرکات انگشتان هنگام تایپ تبدیل می‌کند.

یک یافته‌ی کلیدی این است که مغز از یک «کد عصبی پویا» استفاده می‌کند، مکانیزمی که مراحل مختلف شکل‌گیری زبان را به هم زنجیر می‌کند و در عین حال اطلاعات گذشته را در دسترس نگه می‌دارد. این می‌تواند توضیح دهد که چگونه افراد به طور یکپارچه جملات را هنگام صحبت کردن یا تایپ کردن ساختاربندی می‌کنند.

هوش مصنوعی متا

تحقیقات متا مجدداً تأیید می‌کند که هوش مصنوعی می‌تواند روزی رابط‌های غیرتهاجمی مغز و کامپیوتر را برای افرادی که نمی‌توانند به صورت کلامی ارتباط برقرار کنند، امکان‌پذیر کند. اما در حال حاضر، این فناوری برای استفاده در دنیای واقعی آماده نیست. دقت رمزگشایی نیاز به بهبود دارد و محدودیت‌های سخت‌افزاری MEG آن را در خارج از محیط آزمایشگاه غیرعملی می‌کند.

متا در حال سرمایه‌گذاری در مشارکت‌هایی برای پیشبرد این تحقیق است. این شرکت اهدای 2.2 میلیون دلاری به بیمارستان بنیاد روتشیلد برای حمایت از مطالعات در حال انجام را اعلام کرده است. همچنین، این شرکت با مؤسساتی مانند NeuroSpin، Inria و CNRS در اروپا همکاری دارد و به دنبال توسعه‌ی بهترین هوش مصنوعی در این زمینه است.

متا روی ساخت ربات انسان‌نما کار می‌کند

منبع: GizmoChina

source

توسط chehrenet.ir