ماه رمضان علاوهبر اینکه حال و هوای معنوی دارد، فرصتی برای برگزاری دورهمیهای خانوادگی در وقت افطار و سحر است. اگر میخواهید اشتهای مهمانان خود را در ماه رمضان برانگیخته کنید و امسال سفره ماه رمضان متفاوتی برای مهمانان خود تدارک ببینید، در این مطلب از دیجیکالا مگ همراه ما باشید تا ایدههای متنوعی برای تزیین سفره افطار و سحر به شما ارائه دهیم.
تزیین سفره افطاری ماه رمضان
تزیین سفره افطار نسبت به سفره سحر کمی راحتتر است زیرا در وعدهی افطار میتوانید خوراکیهای بیشتر و متنوعتری را سرو کنید و دستتان برای خلاقیت در تزیینات بازتر است. از طرف دیگر زمان بیشتری هم برای انجام تزیینات دارید. در ادامه برخی از ایدههای جالبی که میتوانید برای آماده کردن یک سفره افطار شیک و زیبا اجرا کنید را به شما میگوییم.
۱. استفاده از سینی آینهای یا خود آینه برای سرو خوراکیهای خشک
استفاده از سینی آینهای یا حتی قرار دادن یک آینه در زیر خوراکیهای خشک مانند خرما، زولبیا و بامیه، پشمک و نان و پنیر و گرو، جلوهای خاص و درخشان به سفرهی افطار میدهد. انعکاس نور در آینه باعث زیباتر دیده شدن مواد غذایی شده و جلوهای لوکس و جذاب به سفرهی شما میبخشد. میتوانید از آینههای طرحدار یا آینههای کوچک دایرهای و مربعی استفاده کنید تا یک چیدمان منظم و هماهنگ داشته باشید.
۲. استفاده از ظروف سرو غذای چوبی، استیل یا سرامیکی به شکل هلال ماه
یکی از راههای خلاقانه برای تزیین سفرهی افطار، استفاده از ظروف چوبی یا سرامیکی با طرحهایی الهامگرفته از نمادهای ماه رمضان، مانند هلال ماه یا ستاره است. این ظروف میتوانند به زیبایی حال و هوای معنوی ماه رمضان را در سفرهی شما منعکس کنند. میتوانید خوراکیهایی مانند پنیر، سبزی، خرما و نان را در این ظروف سرو کرده و هماهنگی زیبایی در چیدمان ایجاد کنید.
۳. استفاده از دارچین، گل محمدی و خلال بادام و پسته برای تزیین غذاها
یکی از سادهترین و در عین حال جذابترین روشهای تزیین غذاهای سفرهی افطار، استفاده از دارچین و مغزیجات رنگارنگ است. دارچین، گل محمدی، خلال بادام و پسته علاوهبر اینکه ظاهری زیبا و رنگارنگ به غذاها میبخشند، طعم و عطر خاصی نیز به آنها اضافه میکنند. میتوانید روی شلهزرد، فرنی، حلیم یا حتی سوپ از این ترکیبات برای دیزاین استفاده کنید و جلوهای حرفهای و مجلسی به سفرهی خود بدهید.
۴. تزیین خرما با گردو، پودر نارگیل و گل محمدی
خرما یکی از اجزای اصلی سفرهی افطار است که با کمی خلاقیت میتوان آن را جذابتر و خوشمزهتر کرد. پر کردن خرما با گردو، بادام یا کنجد و سپس تزیین آن با پودر نارگیل و گل محمدی، علاوهبر زیبایی، ارزش غذایی آن را نیز افزایش میدهد. همچنین میتوانید خرماها را در شکلات ذوبشده غلتانده و روی آنها خلال پسته بریزید تا طعمی بینظیر و متفاوت ایجاد کنید.
۵. استفاده از فانوس و شمع
نورپردازی تاثیر زیادی در ایجاد فضایی گرم و دلنشین برای سفرهی افطار دارد. از اینرو پیشنهاد میکنیم برای تزیین سفره افطار از فانوسهای سنتی و شمعهای کوچک استفاده کنید که باعث ایجاد حس آرامش و صمیمیت بیشتر مهمانان شود. میتوانید شمعها را در جا شمعیهای طرحدار یا داخل لیوانهای شیشهای تزیینشده با روبان و گل قرار دهید تا جلوهای زیباتر داشته باشند. فانوسهای فلزی یا چوبی با طراحی سنتی نیز میتوانند علاوهبر تأمین نور ملایم، حال و هوای ماه رمضان را بیشتر در سفره منعکس کنند.
۶. از میوهها غافل نشوید
میوهها نهتنها رنگ و طراوت خاص و اشتها برانگیزی به سفرهی افطار میبخشند، بلکه سرشار از ویتامینها و آب مورد نیاز بدن پس از روزهداری هستند. برای زیبایی بیشتر، میتوانید میوهها را به صورت برشخورده و در ظروف کریستالی یا سینیهای چوبی بچینید. همچنین میتوانید با استفاده از سیخهای چوبی اسنکهای میوهای درست کنید تا خوردنش برای مهمانان، خصوصا بچهها راحت باشد.
برخی از میوهها همچون هندوانه و خربزه را نیز میتوانید با قالبهای ستاره، ماه و… برشی بزنید تا طاهر جذابتری پیدا کنند.
۷. تزیین نان و پنیر با سبزیجات تازه
یکی از خوراکیهای محبوب در سفره افطاری، نان و پنیر است که میتوانید با سبزیجاتی مانند ریحان، نعناع، پیازچه و تربچه آن را زیباتر کنید. میتوان نان را به شکلهای مختلف برش زده و در سبدهای کوچک چید یا روی آنها کنجد و سیاهدانه پاشید تا ظاهر جذابتری داشته باشند.
از نانهای فانتزی مثل نان سیمیت نیز میتوانید برای تزیین نان و پنیر کمک بگیرید. به این شکل که نان را روی یک ظرف صاف و بدون لبه بگذارید، سپس مرکز آن را با پنیر و سبزیجات پر کنید.
69,800 56,100 تومان
تزیین سفره سحری ماه رمضان
تزیین سفره سحری معمولاً باید سادهتر و در عین حال کاربردی باشد، زیرا زمان آمادهسازی آن کمتر است و افراد بیشتر به خوردن غذا توجه میکنند تا تزیینات آن. در ادامه چند ایده ساده برای تزیین سفره سحری را نیز برایتان آوردهایم:
۱. استفاده از ظروف مینیمال و هماهنگ
برای سفرهی سحر، استفاده از ظروف مینیمال با رنگهای روشن یا طرحهای ساده میتواند جلوهای آرامشبخش و دلنشین ایجاد کند. برای جلوهی بیشتر، از دستمالهای پارچهای تزیینی نیز استفاده کنید.
۲. نورپردازی ملایم با شمع یا چراغهای کوچک
برای ایجاد فضایی آرامشبخش هنگام سحر، استفاده از نورهای ملایم مانند شمعهای کوچک یا چراغهای LED کمنور میتواند کمککننده باشد. میتوانید این چراغها را در اطراف سفره یا در کنار بشقابهای غذا قرار دهید تا فضایی دلنشینتر ایجاد شود.
۳. سرو نوشیدنیهای خنک در لیوانهای شیشهای تزیینشده
نوشیدنیهای مقوی مانند شربت آبلیمو، خاکشیر و تخمشربتی بخش مهمی از سحری هستند. استفاده از لیوانهای شیشهای با نیهای طرحدار، برشهای لیمو یا چند برگ نعناع تازه میتواند ظاهری جذاب و اشتهابرانگیز به نوشیدنیهای شما بدهد.
۴. استفاده از سینیهای چوبی یا حصیری برای چیدمان غذا
برای چیدمان خوراکیهای ساده مانند خرما، پنیر، نان و گردو، میتوانید از سینیهای چوبی یا حصیری استفاده کنید. این سینیها علاوهبر ظاهر سنتی و زیبا، کمک میکنند که سفرهی شما منظمتر دیده شود.
در نهایت؛ تزیین سفره ماه رمضان میتواند با کمترین هزینه و صرف کمی خلاقیت، جلوهای خاص پیدا کند. چه به سبک سنتی علاقهمند باشید، چه دکوراسیون مدرن را بپسندید، نکات بالا میتواند سفره شما را زیباتر و جذابتر کند. در نهایت، آنچه مهم است، جمع شدن اعضای خانواده در کنار همدیگر و بهره بردن از لحظات معنوی این ماه عزیز است.
source