کاپوچینو، نوشیدنی محبوب بسیاری از قهوه دوستان، ترکیبی دلپذیر از اسپرسو، شیر بخار داده شده و کف شیر است. اگر طرز تهیه انواع قهوه را بلد باشید، طرز تهیه کاپوچینو را نیز به‌راحتی و با کمی تمرین یاد می‌گیرید. برای شروع نیز می‌توانید از آموزش‌هایی که در ادامه‌ی این محتوا از دیجی‌کالا مگ در اختیارتان قرار می‌دهیم، استفاده کنید.

طرز تهیه کاپوچینو با دستگاه

در ابتدا بیایید طرز تهیه کاپوچینو باشیر و با استفاده از دستگاه اسپرسوساز را یک بار با همدیگر مرور کنیم. قبل از شروع به این نکته دقت داشته باشید که برای درست کردن قهوه با اسپرسوساز، حتما باید از آب تصفیه شده استفاده کنید. زیرا آب تصفیه نشده، نه‌تنها می‌تواند بر طعم شات اسپرسوی شما تاثیر بگذارد، بلکه احتمال دارد به دستگاه نیز آسیب برساند.

مواد لازم برای یک نفر
قهوه رست تیره آسیاب شده ریز ۲ قاشق غذاخوری
آب ۱۲۰ میلی‌لیتر
شیر ۱۲۰ میلی‌لیتر

پودر قهوه اسپرسو میکس بمب انرژی شاران - 250 گرم

شیر پر چرب پگاه - 946 میلی لیتر
3 %

38,300

37,150 تومان

مرحله اول طرز تهیه کاپوچینو با دستگاه: تهیه اسپرسو

بعد از اینکه مواد لازم را آماده کردید، طبق مراحل زیر، ابتدا اسپرسو را به شیوه‌ی همیشگی یا استفاده از دستگاه درست کنید:

  1. آب را داخل مخزن آب دستگاه اسپرسوی خود بریزید.
  2. ۲ قاشق غذاخوری قهوه‌ی آسیاب شده را داخل سبد پرتافیلتر بریزید.
  3. با استفاده از تمپر، قهوه را به خوبی فشار دهید تا کاملا فشرده شود. این کار را ۲ تا ۳ بار تکرار کنید.
  4. پرتافیلتر را در جای خود داخل گروپ هد دستگاه اسپرسو قرار دهید و آن را محکم کنید.
  5. فنجان خود را زیر نازل قهوه دستگاه قرار دهید.
  6. به‌محض روشن شدن چراغ سبز، دکمه‌ی عصاره‌گیری را بزنید و به‌مدت ۲۰ تا ۳۰ ثانیه یا تا زمانی‌که به‌میزان کافی اسپرسو حاصل شود، صبر کنید.

طرز تهیه کاپوچینو با دستگاه اسپرسوساز

مرحله دوم طرز تهیه کاپوچینو با دستگاه: تهیه کف شیر

برای تهیه کف شیر نیز می‌توانید از نازل بخار اسپرسوساز، استفاده کنید که در ادامه، مراحل درست کردن آن را به شما آموزش می‌دهیم:

  1. ابتدا نازل بخار را برای چند لحظه باز کنید تا هرگونه آب باقی‌مانده در آن تخلیه شود. سپس نازل را ببندید.
  2. نیمی از ماگ یا پیچر خود را با شیر سرد پر کنید.
  3. نازل بخار را به گونه‌ای در شیر قرار دهید که نوک آن حدود یک سانتی‌متر زیر سطح شیر باشد. دقت کنید که تنظیم عمق نازل در شیر بسیار مهم است. اگر نازل خیلی نزدیک به سطح شیر باشد، حباب‌های درشت و نامناسبی ایجاد می‌شود. در مقابل، اگر نازل خیلی پایین باشد، عمل کف‌دهی به درستی انجام نمی‌شود.
  4. نازل بخار را روشن کنید.
  5. پیچر را به‌صورت دورانی (در جهت عقربه‌های ساعت یا خلاف آن) حرکت دهید. این حرکت باعث ایجاد گرداب در شیر می‌شود و به ایجاد کف یکنواخت و باکیفیت کمک می‌کند.
  6. وقتی حجم شیر تقریباً دو برابر شد، نوک نازل را کمی پایین‌تر ببرید تا کف شیر به‌طور یکنواخت در شیر پخش شود و دمای شیر نیز یکسان گردد.
  7. به چرخاندن و گرم کردن شیر ادامه دهید تا دمای آن به حدود ۶۰ تا ۷۰ درجه‌ی سانتی‌گراد برسد. سپس نازل بخار را خاموش کرده و آن را از شیر خارج کنید.
  8. بلافاصله شیر کف‌کرده را روی اسپرسو بریزید.

نحوه درست کردن کف شیر با اسپرسوساز برای کاپوچینو

طرز تهیه کاپوچینو بدون دستگاه

اگر اسپرسوساز ندارید، نگران نباشید، کاپوچینو را می‌توانید بدون دستگاه نیز در خانه درست کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید. برای تهیه کاپوچینو بدون دستگاه کافی است که از قهوه فوری به‌جای پودر قهوه آسیاب شده استفاده کنید و طبق مراحلی که در ادامه می‌گوییم، پیش بروید.

مواد لازم برای یک نفر
شکر ¼ فنجان
قهوه فوری ¼ فنجان
آب ¼ فنجان
شیر (یا شیر بادام برای گیاهخواران) ¾ فنجان

قهوه فوری کلاسیک مولتی کافه - 100 گرم

طرز تهیه:

۱. در یک کاسه‌ی بزرگ، شکر، قهوه فوری و نصف قاشق غذاخوری آب را مخلوط کنید.

۲. با قاشق یا همزن، مخلوط را آنقدر هم بزنید (حدود ۱۰ تا ۱۲ دقیقه) تا سبک و کرمی شود. البته برای سرعت بخشیدن به کار، می‌توانید از همزن برقی استفاده کنید. با همزن برقی، این مرحله حدود ۵ تا ۶ دقیقه طول می‌کشد.

۳. هم زدن را تا جایی ادامه دهید که کف قهوه سفت شده و رنگ آن از قهوه‌ای تیره به قهوه‌ای روشن تغییر کند. همچنین، مخلوط باید حالت پفکی و سبک داشته باشد.

طرز تهیه کاپوچینو با قهوه فوری و شکر بدون دستگاه

۴. شیر را در یک قابلمه گرم کنید تا شروع به جوشیدن کند. وقتی شیر شروع به حباب زدن کرد، حرارت را خاموش کنید.

۵. برای تهیه کاپوچینو، دو و نیم قاشق غذاخوری از کف قهوه آماده شده را داخل فنجان بریزید.

۶. سپس شیر داغ را به‌آرامی روی کف قهوه بریزید تا کف قهوه روی شیر شناور شود. سپس کمی هم بزنید تا شیر و کف با همدیگر ترکیب شوند.

۷. کاپوچینوی خانگی شما آماده است. در صورت تمایل، کمی دارچین یا پودر کاکائو روی آن بپاشید سپس آن را سرو کنید.

طرز تهیه کاپوچینو با قهوه فوری و شیر بدون دستگاه

طرز تهیه کاپوچینو آماده با شیر

کاپوچینو را با استفاده از پودرهای آماده نیز می‌توانید درست کنید. شاید طعم آن به‌خوبی کاپوچینوهای درست شده با قهوه نباشد اما همچنان خوشمزه است و از آن مهم‌تر برای مواقعی که عجله دارید یا سر کار هستید، بهترین گزینه است.

مواد لازم
 پودر کاپوچینو ۲ قاشق غذاخوری
شیر (گرم یا سرد) ۲۰۰ میلی‌لیتر
آب جوش (اختیاری، برای تنظیم غلظت) به‌مقدار کم
دارچین یا پودر کاکائو (برای تزئین) به‌مقدار لازم

کاپوچینو تیمز بسته 20 عددی

مراحل تهیه کاپوچینو آماده با شیر نیز به شرح زیر است:

  1. شیر را به‌ هر ۲ صورت گرم و سرد می‌توانید استفاده کنید. اگر می‌خواهید شیر گرم باشد، باید آن را در ظرف مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید. شیر نباید بجوشد، پس شیر را فقط تا اندازه‌ای که بخار ملایمی از آن بلند شود گرم کنید.
  2. پودر کاپوچینو آماده را در فنجان یا لیوان بریزید. سپس شیر گرم را به‌آرامی به آن اضافه کنید و همزمان با قاشق هم بزنید تا کاملا مخلوط و یکدست شود و هیچ گلوله‌ای باقی نماند. در صورت تمایل برای رقیق‌تر شدن کاپوچینو، می‌توانید مقدار کمی آب جوش نیز به آن اضافه کنید.
  3. اگر می‌خواهید یک کاپوچینوی کف‌دار داشته باشید، شیر را با همزن دستی یا برقی آنقدر بزنید تا کف کند و حجم آن تقریبا دو برابر شود. اگر هم‌زن ندارید، می‌توانید شیر را داخل یک ظرف دردار بریزید و آن را به‌شدت تکان دهید تا کف کند.
  4. در نهایت کف شیر را نیز به فنجان کاپوچینو اضافه کنید و در صورت دلخواه آن را با پودر دارچین یا کاکائو تزئین کنید.

در نهایت؛ حالا که با روش‌های مختلف طرز تهیه‌ کاپوچینو آشنا شدید، دیگر نیازی نیست برای چشیدن طعم این نوشیدنی خوش‌عطر، حتماً به کافی‌شاپ بروید. با کمی تمرین، می‌توانید در خانه کاپوچینویی دقیقاً مطابق سلیقه‌ی خود آماده کنید و از نوشیدن آن لذت ببرید.

علاوه بر کاپوچینو شما می‌توانید سایر نوشیدنی‌های بر پایه قهوه مثل آیس کافی، قهوه موکا، لته و… را نیز در خانه امتحان کنید و از خوردنشان لذت ببرید.

source

توسط chehrenet.ir