سخت افزار کامپیوتری Hardware از جمله مهم ترین اجزای هر سیستم می باشد که برای اینکه یک سیستم با کارایی بالا داشته باشید باید بتوانید سخت افزار های مناسب را کنار هم قرار داده و به بهترین شکل ممکن از آن ها استفاده نمایید.
چه تعریفی از سخت افزار در ذهن خود دارید ؟ تفاوت سخت افزار و نرم افزار چیست ؟ در این مقاله قصد داریم به صورت جامع در رابطه با این سوال که سخت افزار چیست و انواع آن در دنیای تکنولوژی چه هستند صحبت کنیم و شما را با سخت افزار کامپیوتری و موبایل آشنا نماییم.
سخت افزار چیست
یکی از مثال های ساده ای که میتوانیم به عنوان نمونه سخت افزار در نظر بگیریم، همین صفحه نمایش و اسکرین می باشد که در حال حاضر با آن دارید این مقاله را مطالعه می نمایید!
سخت افزار کامپیوتر یا Hardware در واقع همان اجزای فیزیکی یک سیستم کامپیوتری و گوشی می باشد، این نکته را باید در رابطه با سخت افزار بدانید که بدون سخت افزار ها، هیچ سیستم کامپیوتری یا رایانه ای وجود نخواهد داشت و نمی توان بدون داشتن سخت افزار از نرم افزار یا همان Software استفاده کرد.
زمانی که میخواهید یک سیستم را اسمبل کنید، دانستن اینکه هر یک از این سخت افزار ها چه کاربردی داشته و ساختار آن ها به چه شکل است از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار است. در مقاله اسمبل چیست به صورت جامع تر به اهمیت سخت افزار در اسمبل سیستم کامپیوتر صحبت کرده ایم.
انواع سخت افزار Hardware
تا به امروز انواع سخت افزار های سیستم های مختلف از جمله سیستم های کامپپوتری و تلفن های همراه، در دو دسته قرار میگیرند که عبارت است از:
- سخت افزار خارجی (External Hardware)
- سخت افزار داخلی (Internal Hardware)
سخت افزار های خارجی در واقع سخت افزار هایی هستند که در خارج از سیستم نصب میشوند مثل: مانیتور (Monitor)، صفحه کلید (Keyboard)، میکروفون (Microphone)، موس (mouse)ریال پرینتر (Printer) و …
سخت افزار های داخلی نیز اجزائی هستند که داخل سیستم قرار گرفته و نقش بسیار مهمی را در کارکرد مفید سیستم خواهند داشت.
سخت افزار های داخلی عبارت است از: پردازنده مرکزی یا CPU، درایو (Drive)، فن (Fan)، مودم (Modem) یا دانگل، مادربرد (Motherboard)، رم Ram، کارت گرافیک (Graphics Card) و کارت صدا (Sound Card).
پس تا اینجای مقاله به پاسخ این سوالاتی همچون سخت افزار چیست و انواع آن را نام ببرید و سخت افزار کامپیوتر شامل چیست رسیدیم، اما سوالی که اینجا به ذهن میرسد این است که سخت افزار گوشی شامل چیست و تفاوت آن با سخت افزار های کامپیوتر چه می باشد؟
پیشنهاد میشود اگر میخواهید به صورت حرفه ای سخت افزار های کامپیوتر و سیستم های مختلف را آموزش ببینید و مدرک معتبر فنی حرفه ای آن را دریافت نمایید، دوره سخت افزار کامپیوتر آموزشگاه آریا تهران را از دست ندهید.
سخت افزار موبایل شامل چیست
اگر بخواهیم یک تعریف جامع و کلی در رابطه با اینکه منظور از سخت افزار گوشی چیست بگوییم میتوانیم با ذکر یک مثال شروع کنیم.
همین تلفن همراهی که با استفاده از آن قادر به سرچ عبارت سخت افزار گوشی یعنی چی در گوگل بوده اید و با آن دارید مقاله را مطالعه میکنید شامل اجزای فیزیکی مثل صفحه نمایش، باتری، واحد پردازش مرکزی CPU، سیستم روی تراشه SoC، حافظه و … بوده که هر یک به عنوان سخت افزار در آن مشغول به فعالیت هستند و در صورت ایجاد مشکل در هر یک از این بخش های سخت افزاری موبایل شاهد عدم کارکرد صحیح آن خواهیم بود.
سایر سخت افزار های موبایل شامل: مودم، دوربین، اسپیکر، سنسور ها، پورت ها و سوکت ها می باشند.
سخت افزار رایانه شامل چند واحد اصلی است
در پاسخ این سوال که سخت افزار شامل چند واحد است باید بگوییم که کامپیوتر از ۴ واحد اصلی تشکیل شده که عبارت اند از:
- واحد ورودی(Iu)
- واحد خروجی(Ou)
- واحد حافظه(Mu)
- واحد پردازش مرکزی(Cpu)
سخت افزار شامل چیست
همانطور که بالاتر در قسمت آشنایی با سخت افزار کامپیوتر ذکر شد، سخت افزار های کامپیوتر به دو بخش تقسیم میشوند که شامل اجزای فیزیکی داخلی و خارجی سیستم می باشند.
انواع سخت افزار به زبان ساده را در این بخش به صورت فهرست برای شما عزیزان قرار داده ایم:
- مادربورد، بورد اصلی کامپیوتر CPU (همه چیز درباره cpu را در مقاله لینک شده میتوانید مطالعه نمایید.)
- حافظه هوشمند کامپیوتر RAM (اگر میخواهید بدانید حافظه rom چیست و چه کاربردی دارد مقاله مربوطه را حتما بخوانید!)
- حافظه کش (Cache)
- حافظه نهان در پردازنده ها
- منبع تغذیه یا PSU
- کارت گرافیک (GPU) (اگر نمیدانید وظیفه کارت گرافیک در سیستم چیست کلیک کنید.)
- هارد
- DVD
- بازیابی و ذخیره اطلاعات BIOS
- کارت صدا
- هارد دیسک (در مقاله هارد دیسک چیست میتوانید صفر تا صد اطلاعات لازم در رابطه با هارد دیسک را مطالعه نمایید.)
در کلاس icdl آموزشگاه فنی حرفه ای آریا تهران شما عزیزان در سرفصل ها و مباحث آموزش مبانی کامپیوتر نحوه کار سخت افزار های سیستم را نیز به صورت کامل آموزش خواهید دید و پس از اتمام دوره و کسب نمره قبولی در آزمون فنی حرفه ای میتوانید مدرک معتبر و بین المللی این دوره را در سریع ترین زمان ممکن دریافت نمایید.
اجزای اصلی سخت افزار کامپیوتر
قطعات سخت افزار (داخلی و خارجی) را در بخش بالایی برای شما قرار دادیم و سعی کردیم انواع اجزای کامپیوتر به زبان ساده را بیان کنیم، حال بیابید با یکدیگر به بررسی دقیق تر و موشکافانه تر این قطعات و کاربرد آن ها در سیستم بپردازیم.
اصلی ترین و در واقع کاربردی ترین قطعات سخت افزار کامپیوتر که مانند مغز هوشمند سیستم عمل میکند، مادربورد یا همان بورد اصلی کامپیوتر می باشد.
مادر برد Motherboard
مادربرد با توجه به نامی که دارد، یک برد الکترونیکی مادر در سیستم های کامپیوتری می باشد که محل نگهداری و همچنین برقراری ارتباط میان سایر اجزای سخت افزاری سیستم مانند: واحد پردازش مرکزی (CPU)، رم (RAM) و باقی سخت افزارهای داخلی می باشد و اهمیت و عملکرد آن همانند مغز انسان است.
شما عزیزان میتوانید برای مشاهده اطلاعات مربوط به مادر بورد سیستم و سایر مشخصات آن مقاله چگونه مشخصات کامپیوتر را بفهمیم آریا تهران را مطالعه نمایید.
پردازنده مرکزی CPU
cpu به عنوان قلب کامپیوتر، وظیفه پردازش تمام اطلاعات مربوط به برنامه های کامپیوتر و ارسال فرمان اجرای آن ها را بر عهده دارد.
cpu مخفف Central Processing Unit یا همان واحد پردازش مرکزی بوده و مدیریت تمام سرویس ها و درخواست های کاربران کامپیوتر، توسط این بخش انجام میشود.
زمانی که بر روی یکی از دکمه های موجود بر کیبورد کامپیوتر خود ضربه بزنید، فرمان به cpu ارسال شده و cpu وظیفه رسیدگی به درخواست شما را خواهد داشت.
در رابطه با این سخت افزار مهم و کاربردی در سیستم در کلاس های آموزشی سخت افزار آریا تهران ه صورت دقیق تر صحبت خواهد شد، برای یادگیری دروس مرتبط با سخت افزار رایانه و الکترونیک میتوانید همین حالا با شماره تلفن ۰۲۱۹۱۰۹۸۵۰۰ تماس بگیرید تا مشاوران و کارشناسان مربوطه در مجموعه فنی حرفه ای آریا تهران شما عزیزان را راهنمایی نمایند.
حافطه رم RAM
حافظه رم RAM در واقع مخفف Read Access Memory می باشد که به معنای، یک حافظه مهم و موقت در سخت افزار کامپیوتر است.
رم در مادربورد قرار داده شده و وظیفه اصلی این سخت افزار پردازش اطلاعات می باشد. به عنوان مثال زمانی که شما یک برنامه را در سیستم خود باز کنید، تمام فرآیند های این برنامه داخل حافظه رم قرار گرفته و cpu فرآیند های درون این حافظه را اجرا می نماید.
برای کسب اطلاعات بیشتر و جامع تر در رابطه با رم RAM میتوانید مقاله رم کامپیوتر چیست را مطالعه نمایید.
هارد دیسک HARD
هارد دیسک در سیستم ها در واقع دستگاه های ذخیره سازی فیزیکی هستند که داده ها را هم به صورت دائمی و هم به صورت موقت در قالب های مختلف از جمله برنامه ها، سیستم عامل ها، فایل های مختلف، عکس ها و … ذخیره می نمایند.
کارت گرافیک (GPU)
وظیفه اصلی GPU پردازش تصاویر می باشد و در واقع یکی از مهم ترین قطعات در آموزش سخت افزار لپ تاپ محسوب میشوند.
سخت افزار به انگلیسی HARDWARE بوده و کارت گرافیک نیز GPU نامیده میشود.
از سخت افزارهای رایانه ای در جدول نیز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- صفحه کلید (کیبورد)
- نمایش گر یا اسکرین
- موس
- کابل های اتصال دهنده
- اجزای داخلی سیستم
سایر اجزای سخت افزار کامپیوتر pdf به همراه عکس سخت افزار کامپیوتر را در دکمه زیر برای شما عزیزان قرار داده ایم، برای دانلود و مشاهده فایل بر روی دکمه زیر ضربه بزنید.
سخت افزار و نرم افزار چیست
تعریف نرم افزار و سخت افزار
یکی از پایه ترین سوالاتی که در ذهن هر کسی خطور می کند این
می باشد که چه تفاوتی بین سخت افزار و نرم افزار وجود دارد ؟
با پرسیدن این سوال معمولا این جواب را میشنوید که سخت افزار به موارد فیزیکی و نرم افزار به موارد بایت و مجازی کامپیوتر می گویند، اما امروز و در این مقاله قرار نیست به سادگی از این مبحث بگذریم.
تفاوتی ندارد ابر کامپیوتر داشته باشید و یا یک تلفن خانگی ساده!
همه دستگاه های الکترونیکی دنیا بدون شراکت نرم افزار و سخت افزار کار نمی کنند!
در واقع نرم افزار و سخت افزار دو عضو جدا ناپذیر از هر دستگاه الکترونیکی ای می
باشند.
چه تعریفی از سخت افزار در ذهن خود دارید
سوالاتی همچون: نرم افزار و سخت افزار چیست، سخت افزار کامپیوتر چیست و سخت افزار را تعریف کنید همواره مواردی هستند که ذهن افراد را رد رابطه با سخت افزار به خود درگیر می نمایند.
در حالت کلی سخت افزار به بخش های فیزیکی یک دستگاه الکترونیکی می گویند که قابل مشاهده و لمس می باشد. کار کردن یک دستگاه الکترونیکی بدون یک نرم افزار و سخت افزار امکان پذیر نمی باشد.
بخش های فیزیکی یک دستگاه به خودی خود به چندین بخش تقسیم
بندی می شوند، به تمامی سیم ها، صفحات مدار، تراشه ها، مدار های داخلی و خلاصه هر
چیزی که برای به کار انداختن یک دستگاه الکترونیکی لازم می شود سخت افزار می
گویند.
سیستم عامل ها و نرم افزار ها بدون داشتن یک سخت افزار
مناسب به هیچ عنوان قابل اجرا نمی باشند، زیرا بستر فعالیت هر دوی آن ها سخت
افزارها می باشد.
آموزشگاه کامپیوتر آریا تهران برگزار کننده برترین دوره های سخت افزاری کامپیوتر در تهران می باشد، اگر درباره کامپیوتر اطلاع اندکی دارید به هیچ عنوان دوره های این آموزشگاه را از دست ندهید.
تحقیق در مورد نرم افزار و سخت افزار
سخت افزار ها در حالت کلی به سه دسته بندی اصلی تقسیم می
شوند :
- ذخیره سازی و حافظه
- مدار ها و لوازم حول محور آن
- محفظه و بدنه دستگاه
ذخیره سازی و حافظه
دسته بندی اول شامل تمامی مخازنی که جهت ذخیره سازی اطلاعات
و دیتا مورد استفاده قرار میگیرد می باشد، از سیستم عامل گرفته تا تک تک عکس و
فیلم هایی که در سیستم شما وجود دارد در این بخش از سخت افزار نگهداری می شوند.
مدار ها و لوازم حول محور آن
دسته بندی دوم مربوط به بخش فنی سایت می باشد، همه سیم کشی ها و مدار ها و کابل ها و تراشه ها و پورت ها و…. در این دسته بندی جای دارند.کار کردن همه چیز سیستم از سی پی یو گرفته تا سوکت هندزفری شما در این دسته بندی جای گرفته اند.
محفظه و بدنه دستگاه
دسته بندی سوم به بخش هایی که برای جلوگیری از حوادث ناشی
از افتادن، آب ریختن و آتش گرفتن مربوط می شود، بدنه دستگاه الکترونیکی شما شامل
این دسته از سخت افزار ها می باشد.
مثال هایی از سخت افزار ها
- دکمه های روی کیس و کیبورد
- چراغ های ال ای دی روی هر بخش از کامپیوتر شما
- سیم های داخلی و خارجی
- قاب (محفظه) و بدنه
- مدار های داخلی
- حافظه های ذخیره سازی
- مادربورد و همه اقلام متصل به آن
نرم افزار چیست ؟
به زبان ساده هر چی که روی سیستم شما نصب شود نرم افزار نام دارد، حتی در برخی از موارد استفاده کردن از نرم افزار ها نیازی به نصبشان نیست و می توان آن ها را به صورت مجازی و یا پرتابل ران کرد.
نرم افزار ها به مجموعه ای از کدهای کنار هم گذاشته شده
برای انجام دادن وظیفه ای خاص و یا انجام دادن وظیفه ای که به آن سپرده می شود می
گویند.
نرم افزار ها به کاربران کامپیوتر کمک می کنند تا با کمترین
دانش بتوانند بزرگترین کار ها را انجام دهند.
انواع نرم افزار ها
نرم افزار ها نسبت به سخت افزار ها از پیچیدگی بیشتری
برخوردارند، نرم افزار ها نیز به سه دسته بندی اصلی سیستمی، کاربردی و مخرب تقسیم
می شوند.
نرم افزار سیستمی
نرم افزار های سیستمی در برخی از مواقع می توانند سفت
ابزار نامیده شوند، نرم افزار های سیستمی در واقع به مجموعه کد ها و فرایند هایی گفته می شود که مربوط به خود سیستم می باشد، این نرم افزار ها برای به کار انداختن و می توان گفت کنترل کردن بخشی از سخت افزار نیز کاربرد دارند.
از جمله مهم ترین نرم افزار های سیستمی می توان به سیستم
عامل ها، درایور ها و… اشاره کرد.
نرم افزار های کاربردی
همانطور که از نام نرم افزار های کاربردی می توان حدس زد،
این نرم افزار ها برای انجام کار های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.
نرم افزار های کاربردی تنها به ماشین حساب و مرورگر ها خلاصه نمی شوند و بسیاری از نرم افزار ها وجود دارند که با یادگیری آن ها می توانید به سر کار رفته و خود را مشغول کنید.
اولین گام در جهت پیشرفت در این مسیر شرکت در دوره icdl می باشد، به هیچ عنوان توضیحات این دوره را از دست ندهید.
نرم افزار ها تنها برای کار کردن نمی باشند و در واقع بازی هایی که نوجوانان روی سیستم خود ریخته و بازی می کنند نیز در دسته نرم افزار ها قرار می گیرند، البته نرم افزار هایی که برای پیشرفت و توسعه کار و یا سیستم مورد استفاده نمی گیرد.
بدافزار ها
بدافزار ها در واقع همان نرم افزار هایی هستند که در جهت اشتباه و تهدید کننده مورد استفاده قرار می گیرند. بدافزار ها دشمن سیستم شما هستند و قصد تخریب و یا سواستفاده از اطلاعات شما را دارند.
نصب کردن بدافزار روی سیستم شما توسط هکر ها و افراد سودجو انجام می شود.
مثال های نرم افزار
- برنامه های کاربردی سیستم عامل (ماشین حساب، پینت، گیم
و…) - بازی های کامپیوتری
- نرم افزار های فعال سازی
- نرم افزار های کاربردی یوزر
- نرم افزار های گرافیکی
سفت افزار چیست ؟
سفت ابزار به واسطه شباهت واژگانی با عبارت سخت افزار
همواره با آن اشتباه گرفته می شود، اما این دو کاملا از همدیگر جدا هستند.
سفت افزار ها در واقع همان نرم افزار هایی هستند که به
قابلیت ویرایش ندارند و بر روی حافظه خواندنی دستگاه شما قرار می گیرند.
سفت افزار ها بیشتر در دستگاه های الکترونیکی به کار می
روند که نیازی به تغییر و ویرایش برنامه های آن نیست، از جمله دستگاه های الکترونی
که از سفت افزار ها استفاده می کنند می توان به ساعت های دیجیتال، چراغ های
راهنمایی و رانندگی، ریموت کنترل ها و چراغ های پلیس و… اشاره کرد.
نقطه برخورد سخت افزار با نرم افزار
همانطور که گفته شد نرم افزار ها و سخت افزار ها همگی در
کنار یکدیگر کار می کنند و بدون هم معنی ندارند.
نقطه برخورد سخت افزار و نرم افزار دقیقا زمانی می باشد که
که برنامه استارت می خورد، هنگامی که کامپیوتر اجرا می شود باید سخت افزار ها و
نرم افزار ها با یکدیگر متچ شوند در غیر این صورت برنامه به مشکل می خورد و یا به
صورت کلی کار نمی کند.
سخت افزار بهتر است یا نرم افزار
نمونههایی از سخت افزار شامل: واحد پردازش مرکزی، ماژولهای حافظه، مادربورد، مانیتور و چاپگر و مثال هایی از نرمافزار ها نیز شامل: سیستمعامل، Microsoft Word ،Google Chrome و Adobe Photoshop می باشد.
نرم افزار و سخت افزار با توجه به ماهیت و تفاوتی هاییی که دارند هر یک کاربرد های متغیری داشته و هر دو برای استفاده بهینه از سیستم کامپیوتر ضروری خواهند بود.
امیدواریم از این مقاله لذت برده باشید، برای مطالعه سایر مقالات کامپیوتری بر رو ی لینک ذکر شده کلیک کنید.
سوالات متداول
سخت افزار پایه و اساس اصلی نحوه عملکرد رایانه را فراهم کرده و نرم افزار در کنار سخت افزار ها وظایف و عملیاتی را که رایانه قادر به انجام آن است تعریف می کند، به عنوان مثال زمانی که یک نرم افزار را روی سیستم خود نصب میکنید وظیفه پردازش و انتقال فرمان به cpu و باز شدن برنامه با همکاری مشترک نرم افزار و سخت افزار می باشد .
سخت افزار کامپیوتر به صورت کلی به دو دسته سخت افزار های داخلی و خارجی تقسیم بندی خواهند شد که هر یک را داخل مقاله برای شما عزیزان ذکر نموده ایم.
برای تایپ کردن و نوشتن متون در سیستم های کامپیوتری از کیبورد استفاده میشود.
سخت افزار رایانه شامل ۴ واحد اصلی می باشد که این چهار مورد را داخل مقاله برای شما قرار داده ایم.
برای مشاهده اطلاعات سخت افزار کامپیوتر، پس از فشار دادن کلید ویندوز کیبورد، عبارت msinfo را در بخش جستجو تایپ کنید و سپس گزینه System information را انتخاب کنید تا اطلاعات این بخش برای شما نمایش داده شود.
به مجموعه قطعات فیزیکی و الکترونیکی مثل: پردازنده (CPU)، حافظه (Memory)، باتری (Battery) و… که برای عملکرد موبایل و تبلت استفاده میشوند، سختافزار موبایل و مجموعه برنامه هایی که میتوانید روی موبایل نصب کنید نرم افزار می گویند.
source