اگر از افرادی هستید که به شیرینیپزی و کیکپزی در خانه علاقه دارید، حتماً باید درست کردن خامه کیک خانگی را هم بلد باشید. چون خامه از مواد اصلی برای آمادهسازی کیک محسوب میشود. بهخصوص اگر بخواهید کیکهای تولد و جشنهای خانوادگیتان را خودتان درست کنید، باید کیک را با خامه تزیین کنید تا مانند کیکهای قنادی ظاهری جذاب و حرفهای داشته باشد.
بعلاوه درست کردن خامه در منزل هم از نظر اقتصادی مقرونبهصرفه است و هم خامه تازهتر و سالمتری خواهید داشت. خیلی راحت و سریع آماده میشود و میتواند به یک تفریح سالم خانوادگی هم تبدیل شود. بنابراین اگر میخواهید درست کردن خامه کیک خانگی را در منزل امتحان کنید، این مطلب از دیجی کالا مگ را از دست ندهید.
درست کردن خامه کیک خانگی با کمترین مواد
خامه کیک خانگی را میتوانید بهراحتی فقط با سه ماده اولیه درست کنید.
مواد لازم برای درست کردن خامه کیک در خانه
این میزان مواد اولیه برای درست کردن ۴ لیوان خامه است. بنابراین با توجه به نیاز خود اندازهها را متناسب کنید. البته مقدار شیرینی خامه به سلیقه شما هم بستگی دارد و میتوانید میزان پودر قند را کم و زیاد کنید. اگر از خامه قنادی شیرین یا وانیل شکری استفاده میکنید هم، باید میزان قند آنها را در نظر بگیرید.
مواد لازم | مقدار |
خامه پرچرب یا خامه قنادی | ۱.۵ لیوان یا ۴۰۰ گرم |
پودر قند | نصف لیوان یا ۸۰ گرم |
وانیل | ۱ قاشق چایخوری |
روش درست کردن خامه کیک خانگی با همزن برقی
- یک ظرف مناسب را به مدت ۲۰ دقیقه درون فریزر بگذارید تا خنک شود. در انتخاب ظرف به این نکته توجه کنید که حجم خامه پس از زده شدن زیاد میشود و ظرف باید برای قرار دادن در فریزر مناسب باشد.
- خامه را هم به مدت ۲۰ دقیقه در فریزر قرار دهید. سپس آن را از فریزر خارج کرده و بررسی کنید روی آن آب جمع نشده باشد. در این صورت آب روی خامه را خالی کنید.
- خامه، وانیل و پودر قند را درون ظرف ریخته و با همزن شروع به زدن کنید.
- پس از اینکه خامه به اندازه کافی شکل گرفت، آن را درون یخچال قرار دهید.
روش درست کردن خامه خانگی بدون همزن برقی
- یک ظرف مناسب و دربدار انتخاب کنید و خامه را درون آن بریزید. خامه را به آرامی با همزن دستی یا چنگال هم بزنید. سپس آن را برای مدت ۲۰ دقیقه در فریزر بگذارید.
- ظرف خامه را از فریزر خارج کنید و پس از اضافه کردن وانیل و پودر قند دوباره ترکیب را به آرامی هم بزنید و آن را در فریزر قرار دهید.
- پس از ۲۰ تا ۲۵ دقیقه خامه را از فریزر بیرون آورده و بررسی کنید شکل گرفته است یا نه. اگر شکل نگرفته بود، دوباره هم بزنید و در فریزر بگذارید. این فرایند را تا زمان فرم گرفتن خامه ادامه دهید.
درست کردن خامه کیک خانگی با شیر و ژلاتین
یک روش دیگر درست کردن خامه کیک خانگی، استفاده از شیر و ژلاتین است.
مواد لازم
مواد لازم | مقدار |
شیر | ۱ لیوان |
پودر قند | نصف لیوان |
ژلاتین ساده | ۲ قاشق چایخوری |
وانیل | ۱ قاشق چایخوری |
طرز تهیه خامه کیک خانگی با شیر
- یک کاسه مناسب مایکروویو انتخاب کنید و مقداری از شیر را بههمراه ژلاتین داخل آن بریزید. ۵ دقیقه صبر کنید تا مخلوط حالت اسفنجی بگیرد.
- کاسه را برای ۳۰ ثانیه در مایکروویو بگذارید تا مواد بهصورت مایع شوند. سپس آن را کنار بگذارید تا خنک شود.
- باقیمانده شیر را با پودر قند در یک ظرف مخلوط کنید. مخلوط ژلاتین که خنک شده را هم به آن اضافه کنید و با همزن بزنید تا یکدست شود.
- ظرف را برای ۲۰ دقیقه در یخچال بگذارید تا کاملاً خنک شود.
- خامه را از یخچال بیرون بیاورید و دوباره با همزن بزنید تا به غلظت مناسب برسد و حجم آن دو برابر شود.
درست کردن خامه کیک خانگی با پودر خامه
برخی افراد ترجیح میدهند خامه کیک خانگی خود را با پودر خامه درست کنند. میتوانید پودر خامه را بهراحتی از فروشگاههای لوازم قنادی تهیه کنید.
مواد لازم
مواد لازم | مقدار |
شیر | ۱ لیوان |
پودر قند | نصف لیوان |
پودر خامه | ۶ قاشق غذاخوری یا ۱۰۰ گرم |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
طرز تهیه خامه کیک با پودر خامه
- یک ظرف مناسب انتخاب کنید و شیر، پودر قند، وانیل و پودر خامه را در آن بریزید.
- مواد را به مدت ۱۵ دقیقه با همزنبرقی مخلوط کنید تا خامه فرم بگیرد.
نکات درست کردن خامه کیک خانگی در منزل
- خامه، شیر، ظرف مخلوط کردن و حتی همزن دستی باید خنک باشند. بنابراین مواد را از قبل در یخچال یا فریزر بگذارید تا دمای خامه تا آخر خنک و ثابت بماند و شل نشود.
- در استفاده از همزن برقی ابتدا از دور کند شروع کنید و سپس در صورت لزوم همزن را روی دور متوسط بگذارید. از دور تند برای هم زدن خامه استفاده نکنید. چون ممکن است پس از تزیین کیک، خامه ترک بخورد.
- پس از سفت شدن خامه بهمیزان کافی، هم زدن را متوقف کنید. در غیر این صورت خامه به کره تبدیل میشود.
- بههیچعنوان شکر را جایگزین پودر قند نکنید. چون شکر بهطور کامل در خامه حل نمیشود و ممکن است دانههای شکر را زیر دندان حس کنید. ولی میتوانید به جای پودر قند از عسل استفاده کنید.
- برای استفاده از انسجام کامل خامه، بلافاصله پس از آماده شدن، از آن برای تزیین کیک استفاده کنید. اگر تهیه کیک بیشتر طول کشید، خامه را در خنکترین قسمت یخچال نگه دارید.
- خود کیک باید پیش از تزیین با خامه، در یخچال خنک شده باشد.
- اگر خامهتان شل شد، میتوانید از پودر خامه برای سفت شدن آن کمک بگیرید.
- اگر خامه بیش از حد سفت شد، میتوانید از خامه منجمد استفاده کنید. بهازای هر یک کیلوگرم خامه فرم گرفته، یک قاشق غذاخوری خامه منجمد کافی است.
- میتوانید شکلات یا رنگهای خوراکی را پس از آماده شدن خامه به آن اضافه کنید. برای اضافه کردن شکلات بهازای هر یک کیلوگرم خامه، ۷۰ گرم پودر کاکائو را الک کرده و بهخوبی با خامه مخلوط کنید. رنگهای خوراکی هم باید قبل از اضافه شدن در یخچال خنک شده باشند.
سخن آخر؛ اگر دوست دارید کیکها و شیرینیهایتان را در خانه درست کنید، درست کردن خامه کیک خانگی میتواند برایتان بسیار مفید باشد. بعلاوه این خامه را میتوانید برای خامه قهوه هم استفاده کنید. کافی است نکات اصلی را رعایت کنید تا یک خامه فرم گرفته و حرفهای داشته باشید.
source