در این مقاله تلاش کردهایم بهترین هوش مصنوعی تبدیل متن به صدا را در انواع و اقسام مختلف لیست کنیم تا گوش دادن به آنچه نوشتهاید ساده و آسان باشد و اسناد به طور خودکار خوانده شوند.
هوش مصنوعی تبدیل متن به صدا تنها برای کاربران شخصی مفید نیست، بلکه به یک موضوع مهم در کسبوکارها هم تبدیل شده است، جایی که نیاز به ابزارهای ارتباطی موثر، منجر به افزایش محبوبیت نرمافزارهای تبدیل متن به گفتار (TTS) شده است.
نرمافزارهای تبدیل متن به گفتار، به طور ماهرانهای متن نوشته شده را به کلمات گفتاری تبدیل میکنند و از فناوری پیشرفته استفاده میکنند. بهترین نرمافزارهای تبدیل متن به گفتار نه تنها این کار را انجام میدهند بلکه مجموعهای از صداهای طبیعی را نیز ارائه میدهند که به ترجیحات و نیازهای پروژههای مختلف پاسخ میدهد. این فناوری برای ایجاد محتوای قابل دسترسی، افزایش بهرهوری در محل کار و افزودن صدا به ویدیوها بسیار ارزشمند است. در حالی که بسیاری از بهترین پردازشگرهای کلمهای رایگان در حال حاضر مانند Google Docs، شامل ویژگیهای TTS پایهای هستند که دقیق و به طور مداوم در حال بهبود هستند، این اپلیکیشنها ممکن است تمام نیازها را برآورده نکنند.
ابزارهای TTS مستقل، اغلب نسبت به نرمافزارهای جامعتر و رایگانِ تبدیل متن به گفتار محدودیتهایی دارند. به عنوان مثال، برخی از برنامهها امکان دارد اجازهی دانلود فایلهای صوتی را ندهند، که ویژگیای حیاتی برای ایجاد محتوا برای پلتفرمهایی مانند یوتیوب و رسانههای اجتماعی است. در ادامه قرار است با لیستی از برترین هوشهای مصنوعی تبدیل متن به صدا روبهرو شوید.
۱. اپلیکیشن Natural Reader – تبدیل متن به صدا با هوش مصنوعی رایگان
نرمافزار Natural Reader به لطف رابط کاربری آسان، یکی از بهترین تجربیات رایگان تبدیل متن به گفتار را به عنوان هوش مصنوعی رایگان ارائه میدهد. این نرمافزار حتی نسخههای آنلاین و دسکتاپ را نیز شامل میشود.
شما گزینهها و سفارشیسازیهای زیادی را در این برنامه پیدا خواهید کرد. اولین گزینه، بارگذاری اسناد در کتابخانهاش و خواندن آنها از آنجا است. این یک روش مرتب برای مدیریت چندین فایل محسوب میشود و تعداد فرمتهای فایل پشتیبانی شده بسیار قابل توجه محسوب میشود. همچنین قابلیت OCR وجود دارد که به شما امکان میدهد یک عکس یا اسکن متن را بارگذاری کرده و برنامه، آن را برای شما بخواند.
گزینه دوم به شکل یک نوار ابزار شناور است. در این حالت، شما میتوانید متن را در هر برنامهای هایلایت کرده و از کنترلهای نوار ابزار برای شروع و سفارشیسازی تبدیل متن به گفتار استفاده کنید. به زبان سادهتر، شما میتوانید به راحتی از این ویژگی در مرورگر وب، پردازشگر کلمات و مجموعهای از برنامههای دیگر استفاده کنید. همچنین یک افزونهی مرورگر وجود دارد که محتوای وب را به راحتی به گفتار تبدیل میکند. ابزار TTS به صورت رایگان در دسترس است، با سه ارتقا اضافی که ویژگیهای پیشرفتهتری را برای کاربران حرفهای ارائه میدهد.
۱۲,۱۰۰,۰۰۰
۱۱,۹۰۰,۰۰۰ تومان
۲. اپلیکیشن Balabolka – تبدیل متن به صدا با هوش مصنوعی آنلاین
چندین راه برای استفاده از نرمافزار رایگان تبدیل متن به گفتار بالابولکا وجود دارد. شما میتوانید متن را کپی و در برنامه پیست کنید، یا میتوانید تعدادی از فرمتهای فایل پشتیبانی شده (از جمله DOC، PDF و HTML) را به طور مستقیم در برنامه باز کنید.
از نظر خروجی، شما میتوانید از SAPI 4 با هشت صدای مختلف برای انتخاب، SAPI 5 با دو صدا، یا پلتفرم گفتار مایکروسافت استفاده کنید. هر مسیری که انتخاب کنید، میتوانید گفتار، تن و بلندی پخش را تنظیم کرده تا صدای سفارشی ایجاد کنید.
علاوه بر خواندن کلمات به صورت بلند، این نرمافزار رایگان تبدیل متن به گفتار میتواند روایتها را به عنوان فایلهای صوتی در انواع فرمتها از جمله MP3 و WAV ذخیره کند. برای اسناد طولانی، میتوانید نشانهگذاری ایجاد کنید تا به راحتی به یک مکان خاص برگردید و ابزارهای عالی در دسترس هستند تا به شما کمک کنند تلفظ کلمات را به سلیقه خود سفارشی کنید.
۳. اپلیکیشن Panopreter Basic – هوش مصنوعی تبدیل متن به صدا انگلیسی
پاناپریتر بیسیک یکی از بهترین نرمافزارهای رایگان تبدیل متن به گفتار محسوب میشود؛ به خصوص اگر به دنبال چیزی ساده، روان، بدون زحمت و بیدردسر هستید.
این نرمافزار فایلهای متنی ساده و غنی، صفحات وب و اسناد مایکروسافت ورد را به عنوان ورودی میپذیرد و صدای حاصل را در فرمتهای WAV و MP3 صادر میکند (این دو فایل در همان مکان و با همان نام ذخیره میشوند).
تنظیمات پیشفرض برای کارهای سریع خوب عمل میکنند، اما با صرف کمی زمان برای کاوش در منوی تنظیمات پاناپریتر بیسیک، گزینههایی را برای تغییر زبان، مقصد فایلهای صوتی ذخیرهشده و تنظیم رنگهای سفارشی رابط کاربری پیدا خواهید کرد. این نرمافزار حتی میتواند یک قطعه موسیقی را پس از اتمام خواندن پخش کند – یک ویژگی خوب که در سایر نرمافزارهای رایگان تبدیل متن به گفتار پیدا نخواهید کرد.
اگر به چیزی پیشرفتهتر نیاز دارید، نسخه پریمیوم پاناپریتر در دسترس قرار دارد. این نسخه چندین ویژگی اضافی از جمله نوار ابزار برای مایکروسافت ورد و اینترنت اکسپلورر، قابلیت هایلایت کردن بخش متنی که در حال خواندن است و صداهای اضافی را ارائه میدهد.
۱۱,۲۰۰,۰۰۰
۱۰,۹۹۹,۰۰۰ تومان
۴. اپلیکیشن Zabaware Text-to-Speech Reader
اپلیکیشن Zabaware با وجود ظاهر سادهاش، خدماتی را بیشتر از آنچه که در ابتدا فکر میکنید، ارائه میدهد. شما میتوانید فرمتهای مختلف فایل را به طور مستقیم در برنامه باز کنید یا فقط متن را کپی و پیست کنید.
همچنین اگر برنامه هوش مصنوعی در حال اجرا باشد و گزینهی مربوطه فعال باشد، اپلیکیشن مذکور میتواند هر متنی را که به کلیپ بورد کپی میکنید، با صدای بلند بخواند. این موضوع به شدت عالی است اگر بخواهید کلمات را از وبسایتها به گفتار تبدیل کنید. این نرمافزار همچنین میتواند فایلهای متنی را به فرمت WAV تبدیل کند.
متاسفانه انتخاب صداها محدود است و تنها تنظیماتی که میتوانید سفارشی کنید، حجم و سرعت هستند مگر اینکه به بخش تنظیمات بروید و با تلفظها بازی کنید. صداهای اضافی با پرداخت هزینهی اضافی در دسترس هستند که به نظر میرسد نسبتا زیاد است و این موضوع مانع از قرارگیری آن در جایگاه بالاتری در لیست ما میشود.
۵. اپلیکیشن WordTalk
برنامه WordTalk که توسعه یافته توسط دانشگاه ادینبرو است، یک افزونهی نوار ابزار برای نرمافزار مایکروسافت ورد محسوب میشود که قابلیت تبدیل متن به گفتار قابل تنظیم را داراست.
اگر چه نسخه ورد موجود در مایکروسافت ۳۶۵ دارای یک خواننده متن به گفتار داخلی است، نسخههای قدیمیتر این قابلیت را ندارند. از همین رو، برنامه WordTalk یک گزینهی جذابتر و کاربردیتر به حساب میآید؛ چرا که با تمام نسخههای ورد کار میکند و بسته به نسخهای که استفاده میکنید، از طریق نوار ابزار یا نوار ریبون قابل دسترسی خواهد بود.
خود نوار ابزار قطعا جذابترین نوار ابزاری نیست که تا به حال دیدهاید و به نظر میرسد که توسط یک کودک طراحی شده است! همچنین تمام عملکردهای دکمهها خیلی واضح نیستند، اما خوشبختانه یک فایل راهنما در دسترس قرار دارد.
نمیتوان از این واقعیت فرار کرد که WordTalk نسبتا ابتدایی به نظر میرسد، اما این اپلیکیشن از صداهای SAPI 4 و SAPI 5 پشتیبانی میکند و این صداها میتوانند به سلیقهی شما تنظیم شوند. قابلیت خواندن کلمات، جملات یا پاراگرافهای فردی به صورت بلند، یک ویژگی به خصوص خوب به حساب میآید. همچنین گزینهای برای ذخیرهسازی روایتها دارید و تعدادی میانبر کیبورد وجود دارد که دسترسی سریع و آسان به گزینههای پرکاربرد را فراهم میکند.
۶. اپلیکیشن Speechify – هوش مصنوعی تبدیل متن به صدا فارسی
برنامه Speechify یکی از محبوبترین ابزارهای تبدیل متن به گفتار (Text-to-Speech) است که برای افرادی طراحی شده که نیاز به گوش دادن به متنهای مختلف دارند. این برنامه میتواند متنهای طولانی را به صوت تبدیل کند و به کاربران اجازه میدهد تا از طریق شنیدن، به اطلاعات دسترسی پیدا کنند.
این برنامه به ویژه برای دانشآموزان، دانشجویان، افراد پرمشغله و حتی کسانی که مشکلاتی مانند اختلال در خواندن دارند، بسیار کاربردی به حساب میآید. یکی از ویژگیهای برجستهی این برنامه، پشتیبانی از زبانهای متعدد و توانایی خواندن متنها با صدای طبیعی و روان است. اپلیکیشن مورد نظر از هوش مصنوعی برای شبیهسازی صدای انسان استفاده میکند و کاربران میتوانند از میان صداهای مختلف، گزینهای را که با سلیقه و نیازشان همخوانی دارد انتخاب کنند. همچنین، این اپلیکیشن به کاربران امکان تغییر سرعت خواندن را میدهد تا تجربهی شنیداری خود را بهینه کنند.
این برنامه قابلیت خواندن انواع فایلهای متنی از جمله PDF، ایمیل، مقالات آنلاین و یادداشتهای شخصی را دارد. کاربران میتوانند متنهای خود را از طریق گوشی هوشمند یا کامپیوتر وارد برنامه کنند و سپس به صورت آفلاین یا آنلاین به آنها گوش دهند. علاوه بر این، Speechify با برنامههای دیگر مانند Google Drive و Dropbox نیز سازگاری دارد که امکان مدیریت آسانتر فایلها را فراهم میکند. به طور کلی این اپلیکیشن جذاب، ابزاری کارآمد برای بهبود بهرهوری و دسترسی به اطلاعات از طریق گوش دادن است. این برنامه به افراد کمک میکند تا زمان خود را بهتر مدیریت کرده و از لحظات روزمره، مانند زمان رانندگی یا استراحت، برای یادگیری و مطالعه بهره ببرند.
نحوه تبدیل متن به صدا با هوش مصنوعی تلگرام
شما میتوانید از رباتهای تلگرامی مثل AriannaTTS برای تبدیل متون فارسی به گفتار روان و طبیعی بهرهبرداری کنید. این نوع ربات در واقع با پردازش متنی که شما در ربات ارسال میکنید، ویژگیهای مورد نظر را استخراج کرده و با ایجاد صدای انسان سعی میکند متن را به گفتار تبدیل کند.
این مدل ربات، یک گویندهی مرد و یک گویندهی زن در اختیار کاربران قرار میدهد که صورت رایگان میتوان از هر یک از آنها استفاده کرد. کار با این ربات بسیار ساده بوده و حتی میتوان کلمات انگلیسی را هم از طریق این ربات به گفتار تبدیل کرد.
۹,۳۰۹,۰۰۰ تومان
محدودیتهای نرمافزار TTS رایگان چیست؟
همانطور که حدس زدهاید، برخی از نسخههای رایگان نرمافزار TTS با محدودیتهایی همراه هستند. این محدودیتها شامل تعداد گزینههایی است که برای صداهای مختلف در برخی موارد دریافت میکنید. به عنوان مثال، Zabaware دو گزینهی رایگان به شما میدهد، اما اگر بخواهید بیشتر از آن داشته باشید، باید هزینه پرداخت کنید.
SAPI چیست؟
SAPI مخفف رابط برنامهنویسی کاربردی گفتار است. این رابط توسط مایکروسافت برای تولید گفتار مصنوعی توسعه یافته تا برنامههای کامپیوتری بتوانند متن را به صورت بلند بخوانند. این فناوری ابتدا در برنامههای خود مایکروسافت مانند Office استفاده شد و همچنین توسط نرمافزارهای TTS شخص ثالث مانند آنهایی که در این لیست ذکر شدهاند، به کار گرفته میشود.
در زمینهی نرمافزار TTS، گزینههای بیشتری از صداهای SAPI 4 برای انتخاب وجود دارد، در حالی که صداهای SAPI 5 معمولا کیفیت بالاتری دارند.
۹,۱۸۰,۰۰۰ تومان
آیا باید فایلها را به MP3 یا WAV خروجی بگیرم؟
بسیاری از برنامههای TTS رایگان معمولا به شما گزینهای را برای دانلود فایل صوتی گفتار میدهند تا آن را ذخیره کرده و به دستگاههای مختلف منتقل کنید.
MP3 رایجترین فرمت صوتی به شمار میرود و با تقریبا هر دستگاه مدرن که قادر به پخش صدا باشد، سازگار است. فرمت WAV نیز بسیار سازگار محسوب میشود.
تفاوت اصلی بین این دو فرمت، به میزان کیفیت خلاصه میشود. فایلهای WAV بدون فشردهسازی هستند، به این معنی که وفاداری به بهترین شکل ممکن حفظ میشود، در حالی که اندازهی آنها به طور قابل توجهی بزرگتر از فایلهای MP3 است که فشرده میشوند. با این حال، فایلهای MP3 با نرخ بیت ۲۵۶ kbps و بالاتر کیفیت بسیار قابل قبولی دارند و شما در تشخیص تفاوت بین آنها و فایلهای WAV در مورد صدای گفتار دچار مشکل خواهید شد.
چگونه بهترین نرمافزار هوش مصنوعی متن به گفتار رایگان را انتخاب کنیم؟
انتخاب بهترین هوش مصنوعی تبدیل متن به صدا برای شما به مجموعهای از عوامل بستگی دارد. با وجود این که مفهوم متن به گفتار بسیار ساده به حساب میآید، ویژگیها و جنبههای مختلفی در چنین برنامههایی وجود دارد که باید در نظر گرفته شود. این موارد عبارتند از تعداد گزینههای صوتی و سفارشیسازیهای موجود، نحوه و جایی که آنها در تنظیمات شما عمل میکنند، فرمتهایی که قادر به خواندن آنها هستند و فرمتهایی که صدا میتواند به آنها ذخیره شود.
شما باید در نظر بگیرید که چه تعداد ویژگی پیشرفتهای را میتوانید در اپلیکیشنها بدون پرداخت دریافت کنید. همیشه سعی کنید به یاد داشته باشید که چه چیزی برای خدمات رایگان عادلانه و منطقی است. شما میتوانید ویژگیهای زیادی را به صورت رایگان دریافت کنید؛ کما این که در این مطلب تلاش کردهایم برترین ابزار را معرفی کنیم.
منبع: techradar
سوال و جوابهای رایج
بهترین هوش مصنوعی تبدیل متن به صدا رایگان چیست؟
نرمافزار Natural Reader به لطف رابط کاربری آسان، یکی از بهترین تجربیات رایگان تبدیل متن به گفتار را ارائه میدهد. این نرمافزار حتی نسخههای آنلاین و دسکتاپ را نیز شامل میشود.
بهترین ابزار تبدیل متن به صدا در تلگرام به زبان فارسی چیست؟
شما میتوانید از رباتهای تلگرامی مثل AriannaTTS برای تبدیل متون فارسی به گفتار روان و طبیعی بهرهبرداری کنید.
SAPI مخفف چیست؟
SAPI مخفف رابط برنامهنویسی کاربردی گفتار است.
source