همانطور که می دانید حسابداری دارای استانداردهای مختلفی می باشد که تمامی حسابداران می بایست برای موفق شدن در حوزه کاری خود، از تمامی این استانداردها مطلع باشند. اگر شما هم مانند بسیاری از فعالان در حوزه حسابداری نمی دانید استانداردهای حسابداری چیست در این مقاله با ما همراه باشید تا با انواع استانداردهای حسابداری مهم ایران و جهان و جدیدترین استانداردهای حسابداری در سال ۱۴۰۴ به صورت جامع آشنا شوید.

اگر میخواهید با جدیدترین استانداردهای حسابداری به صورت جامع و صفر تا صد اشنا شوید در کلاس آموزش استانداردهای حسابداری انواع استاندارد های حسابداری به صورت تخصصی آموزش داده میشود.

منظور از استانداردهای حسابداری چیست
منظور از استانداردهای حسابداری چیست

منظور از استانداردهای حسابداری چیست

فایل استانداردهای حسابداری چیه؟ در پاسخ به سوال استانداردهای حسابداری یعنی چی، باید بگوییم که چکیده استانداردهای حسابداری تعریف بسیار واضحی دارد، درواقع استانداردهای حسابداری چارچوب نظری مجموعه ای از اصول، استانداردها و رویه های مشترک است که بنیان و اساس سیاست های حسابداری مالی و روش های حسابداری را تعیین می‌ کند.

پیشنهاد ویژه: مجتمع فنی و حرفه ای آریا تهران برگزار کننده بهترین و معتبرترین دوره های آموزش حسابداری از مبتدی تا پیشرفته ویژه بازار کار و همراه با ارائه مدرک معتبر فنی و حرفه ای قابل ترجمه می باشد. جهت یادگیری صفر تا صد مهارت حسابداری تحت نظر اساتید برتر ایران،همراه با ارائه مدرک بین المللی معتیر، پیشنهاد می کنیم به صفحه دوره حسابداری مراجعه کنبد.

این استانداردها مقرراتی که بر چگونگی انجام کار حسابداری حاکم است را تعیین می‌ کنند و درواقع محدوده فعالیت حسابداران را مشخص خواهند کرد. مطابق بودن حسابداری با این استانداردها به هر چه واضح تر شدن گزارشات مالی کمک می‌ کند.

پیشنهاد ویژه: اگر نمی دانید رشته حسابداری چیست و با انواع حسابداری آشنا نیستید، قبل از ادامه این مقاله، پیشنهاد می کنیم ابتدا مقاله حسابداری چیست را مطالعه کنید تا درک بهتری از این استاندارها داشته باشید. همچنین اگر طی مطالعه برای شما سوال پیش آمد می توانید در انتهای همین صفحه در قسمت نظرات سوال خود را مطرح کنید تا در سریع ترین زمان ممکن پاسخگو باشیم.

استانداردهای حسابداری به زبان ساده، به کلیه قوانین و مقررات دنیای حسابداری، چارچوب استانداردهای حسابداری مربوط به خزانه گفته می شود که دارای انواع مختلفی می باشد. در واقع انواع استانداردهای حسابداری جمشید اسکندری، مجموعه ای از اصول و قواعدی به شمار می روند که حسابداران موظفند در سراسر دنیا از آن پیروی کرده و بر اساس آن عمل کنند.

در حقیقت با تفسیر و بکارگیری استانداردهای حسابداری ایران ۱۴۰۲، محدوده فعالیت های حسابداران مشخص می شود. علاوه بر این با ارائه شیوه های مشترک و اصول مناسب، این امکان برای حسابداران فراهم می شود تا بتوانند مسائل و مشکلات دنیای حسابداری را برطرف کنند.

اصول و استانداردهای حسابداری به صورت خلاصه می توانند تمامی جوانب مالی یک واحد تجاری را در بر بگیرند و راه‌ حل‌ هایی باکیفیت برای افزایش بازدهی مجموعه تجاری ارائه دهند. انواع استانداردهای حسابداری و حسابرسی می توانند به یکپارچه‌ سازی گزارش‌ های مالی کمک کنند.

در نتیجه رعایت استانداردهای حسابداری سرمایگان (استانداردهای حسابداری)، باعث می شود که فقط گزارش‌ هایی قابل قبول باشند که از این استانداردها پیروی کرده باشند. با توجه به تمامی این‌ تفاسیر، یک حسابدار باید از درک کاملی از انواع استانداردهای حسابداری ویکی پدیا و استانداردهای حسابرسی برخوردار باشد.

پیشنهاد ویژه: اگر به فعالیت در زمینه حسابداری مالیاتی علاقه مند هستید، جهت آشنایی و تسلط بر مباحث و قوانین مالیاتی، پیشنهاد می کنیم از دوره حسابداری مالیاتی آریا تهران استفاده کنبد.

لازم به ذکر است که شما با شرکت در دوره های حسابداری آریا تهران ویژه بازار کار می توانید تمامی مباحث مربوط به استانداردهای حسابداری کاردانش ویژه بازار کار را به طور صفر تا صد یاد بگیرید و بعنوان یک حسابدار حرفه ای مشغول به کار شوید.

همچنین شما در پایان دوره های آموزشی می توانید مدرک فنی حرفه ای معتبر دریافت کنید و با فرصت های شغلی عالی روبرو شوید. جهت استعلام گواهینامه فنی حرفه ای، می توانید بر روی لینک کلیک کنید.

تاریخچه استانداردهای حسابداری

در سال ۱۳۷۱، کمیته تدوین استانداردهای حسابداری با رویکرد مالیاتی با نام اولیه کمیته رهنمودهای استانداردهای حسابداری از سوی هیئت عامل سازمان حسابرسی راه ‌اندازی شد تا استانداردهای حسابداری مصوب ملی ایران را بر اساس استانداردهای معتبر و با توجه به شرایط محیطی ایران و با هدف ایجاد یکنواختی و برطرف کردن ناسازگاری‌ ها وضع کند.

سال ۱۳۷۳، پیش‌ نویس ۹ بیانیه رهنمود حسابداری و چارچوب تهیه و ارائه صورت‌های مالی از سوی این کمیته برای نظرخواهی عمومی در نشریه ۹۶ سازمان حسابرسی منتشر شد. سال ۱۳۷۵ نیز پیش‌ نویس ۵ بیانیه رهنمود حسابداری دیگر از سوی همین کمیته برای نظر خواهی عمومی در نشریه ۱۰۶ سازمان حسابرسی منتشر شد.

پیشنهاد ویژه: همانطور که در صفحه حسابداری صنعتی چیست توضیح داده شده است دوره حسابداری صنعتی یکی از مهارت های زیر مجموعه دوره حسابداری پیشرفته بازار کار مجتمع فنی آریا تهران به شمار می رود و برای افرادی که قصد دارند در کنار فعالیت در شرکت های تولید و صنعتی، مهارت های حسابداری خود را ارتقا دهند فرصتی بسیار عالی می باشد. جهت شرکت در این دوره کاربردی ویژه بازار کار به صفحه آموزش حسابداری صنعتی مراجعه نمایید.

سرانجام در سال ۱۳۷۸ نخستین مجموعه رهنمودهای حسابداری از سوی کمیته منتشر و برای دو سال لازم ‌الاجرا شد. استانداردهای حسابداری ۱ تا ۲۲ نخستین استانداردهای حسابداری ملی ایران بودند که توسط کمیته تدوین استاندارد های حسابداری وضع شدند که برای صورت ‌های مالی که آغاز دوره مالی آن ها از ۱ فروردین ۱۳۸۰ به بعد بود لازم‌ الاجرا شد.

آخرین استاندارد حسابداری سازمان حسابرسی ملی ایران که توسط این کمیته وضع شده‌ است استاندارد حسابداری شماره ۳۳ در مورد مزایای بازنشستگی کارکنان است که در سال ۱۳۹۲ وضع شده ‌است.

اگر شما هم نمی دانید تعداد استانداردهای حسابداری و حسابرسی چقدر است، در ادامه می توانید با جدیدترین استانداردهای حسابداری جامعه حسابداران رسمی، استانداردهای حسابداری جهانی و همچنین استانداردهای تغییر یافته حسابداری آشنا شوید.

انواع استانداردهای حسابداری
انواع استانداردهای حسابداری

انواع استانداردهای حسابداری

تعداد استانداردهای حسابداری ۱۴۰۲ (استانداردهای حسابداری سال ۱۴۰۲) چقدر است؟ اگر شما هم در جستجوی سوال استانداردهای حسابداری را نام ببرید یا استانداردهای حسابداری را تعریف کنید، هستید باید بگوییم که همانطور که در مطالب قبل اشاره کردیم، حسابداری دارای انواع مختلفی می باشد.

در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با فهرست استانداردهای حسابداری (لیست استانداردهای حسابداری بخش عمومی سازمان حسابرسی) یعنی، انواع استانداردهای حسابداری لازم الاجرا از سال ۱۴۰۳ آشنا کنیم.

در پاسخ به سوال استانداردهای حسابداری چندتاست، باید بگوییم که تا به حال در ایران ۴۲ استاندارد حسابداری تدوین شده است که از این تعداد ۴۱ استاندارد مصوب شده و ابلاغ و لازم الاجرا شده اند. استانداردهای ۳۸ و ۳۹ و ۴۰ و ۴۱ به صورت پیش نویس منتشر شده بودند و به تازگی تصویب شده اند و برای اجرا از ابتدای ۱۴۰۰ منتشر شده اند. در اسفند ماه ۱۳۹۸ استاندارد ۴۲ با نام اندازه گیری ارزش منصفانه هم منتشر شده است.

به طور کلی مهم ترین انواع استانداردهای حسابداری دولتی (استانداردهای جدید حسابداری دولتی) در ایران شامل ۴۲ استاندارد می باشد که در ادامه اشاره شده است. جدول استانداردهای حسابداری شماره ۱ (خلاصه استانداردهای حسابداری شماره ۱)، استاندارد ۲ حسابداری، استاندارد۳ حسابداری (استاندارد حسابداری شماره۳) تا استاندارد حسابداری شماره ۴۳ را در بخش زیر قرار داده ایم.

جدیدترین استانداردهای حسابداری

در سال ۱۴۰۴ جدیدترین استانداردهای حسابداری در مقایسه با استاندارد های حسابداری در سال های قبلی کمی دچار تغییر و تحول شده اند، اما یکی از موارد مهمی که باید در رابطه با جدیدترین استانداردهای حسابداری در سال ۱۴۰۴ بدانید این است که بسیاری از این استاندارد ها تجدید نظر شده و یا کنار گذاشته شده اند و شما باید به عنوان یک حسابدار حرفه ای در رابطه با هر یک از این استاندارد ها به خوبی اطلاعات لازم را داشته باشید، از جمله جدیدترین استانداردهای حسابداری عبارت است از:

  • استاندارد حسابداری شماره ۱: شیوه ارائه صورت‌ های مالی (تجدید نظر شده ۱۳۹۷)
  • استاندارد حسابداری شماره ۲: صورت جریان وجوه نقد (تجدید نظر شده ۱۳۹۷)
  • استانداردهای حسابداری شماره ۳: استاندارد سه حسابداری مربوط به درآمد عملیاتی مصوب می باشد
  • استاندارد حسابداری شماره ۴: ذخایر، بدهی‌ های احتمالی و دارایی‌ های احتمالی – تجدیدنظر شده ۱۳۸۴
  • استانداردهای حسابداری شماره ۵: رویداد‌های بعد از تاریخ ترازنامه تجدیدنظر شده ۱۳۸۴
  • استاندارد حسابداری شماره ۶: گزارش عملکرد مالی مصوب (به صورت کنار گذاشته شده از سال ۹۸)
  • استاندارد حسابداری شماره ۷: استانداردهای حسابداری موجودی کالا و مواد (در این مورد می توانید مقاله حسابداری بهای تمام شده چیست را مطالعه کنید.)
  • استانداردهای حسابداری شماره ۸: حسابداری پیمان‌ های بلندمدت
  • استانداردهای حسابداری شماره ۹: حسابداری کمک‌ های بلاعوض دولت
  • استانداردهای حسابداری شماره ۱۰: دارایی‌ های ثابت مشهود
  • استانداردهای حسابداری شماره ۱۱: افشای اطلاعات اشخاص وابسته
  • استانداردهای حسابداری شماره ۱۲: حسابداری مخارج تامین مالی
  • استاندارد حسابداری شماره ۱۳: نحوه ارائه دارایی‌ های جاری و بدهی‌ های جاری
  • استاندارد حسابداری شماره ۱۴: سرمایه گذاری‌ ها
  • استاندارد حسابداری شماره ۱۵: آثار تغییر در نرخ ارز
  • استاندارد حسابداری شماره ۱۶: دارایی‌ های نامشهود (در این مورد می توانید مقاله انواع دارایی در حسابداری را مطالعه کنید)
  • استاندارد حسابداری شماره ۱۷: صورت‌ های مالی تلفیقی و حسابداری سرمایه گذاری در واحدهای تجاری فرعی
  • استاندارد حسابداری شماره ۱۸: صورت‌ های مالی جداگانه
  • استاندارد حسابداری شماره ۱۹: ترکیب‌ های تجاری
  • استاندارد حسابداری شماره ۲۰: سرمایه گذاری در مجموعه‌ های تجاری وابسته
  • استاندارد حسابداری شماره ۲۱: سرمایه گذاری در واحدهای تجاری وابسته و مشارکت‌ های خاص
  • استاندارد حسابداری شماره ۲۲: حسابداری اجاره‌ ها
  • استاندارد حسابداری شماره ۲۳: گزارشگری مالی میان دوره‌ ای
  • استاندارد حسابداری شماره ۲۴: حسابداری مشارکت‌ های خاص
  • استاندارد حسابداری شماره ۲۵: گزارشگری مالی واحدهای تجاری در مرحله قبل از بهره برداری
  • استاندارد حسابداری شماره ۲۶: گزارشگری بر حسب قسمت‌ های مختلف
  • استانداردهای حسابداری شماره ۲۷: فعالیت‌ های کشاورزی
  • استاندارد حسابداری شماره ۲۸: طرح‌ های مزایای بازنشستگی
  • استاندارد حسابداری شماره ۲۹: فعالیت‌ های بیمه عمومی
  • استاندارد حسابداری شماره ۳۰ (استاندارد حسابداری ۳۰): فعالیت‌ های و اقدامات ساخت املاک مصوب
  • استاندارد حسابداری شماره ۳۱: سود هر سهم
  • استاندارد حسابداری شماره ۳۲: دارایی‌ های غیر جاری نگهداری شده برای فروش و عملیات متوقف شده
  • استاندارد حسابداری شماره ۳۳: کاهش ارزش دارایی‌ ها
  • استاندارد حسابداری شماره ۳۴: مزایای بازنشستگی کارکنان
  • استاندارد حسابداری شماره ۳۵: رویه‌ های حسابداری ، تغییر در برآورد‌های حسابداری و اشتباهات
  • استاندارد حسابداری شماره ۳۶: مالیات بر درآمد (برای اطلاعات بیشتر درباره استانداردهای حسابداری مالیاتی، پیشنهاد می کنیم مقاله حسابداری مالیاتی چیست را مطالعه کنید)
  • استاندارد حسابداری شماره ۳۷: ابزارهای مالی (ارائه) (برای اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید مقاله بهترین نرم افزار حسابداری را مطالعه کنید)
  • استاندارد حسابداری شماره ۳۸: ابزارهای مالی (افشا)
  • استاندارد حسابداری شماره ۳۹: ترکیب‌های تجاری
  • استاندارد حسابداری شماره ۴۰: صورت‌ های مالی تلفیقی
  • استاندارد حسابداری شماره ۴۱: مشارکت‌ ها
  • استاندارد حسابداری شماره ۴۲: اندازه گیری ارزش منصفانه
  • استاندارد حسابداری شماره ۴۳: افشای منافع در واحدهای تجاری دیگر

جهت دریافت خلاصه استانداردهای حسابداری+doc، می توانید با مشاورین ما در ارتباط باشید.

پیشنهاد ویژه: اگر به یادگیری حسابداری علاقمند هستید، پیشنهاد می کنیم حتما از خدمات آموزش رایگان حسابداری مجتمع فنی آریا تهران استفاده کرده و یا در دوره حسابداری همین مجموعه شرکت کنید.

مزایای استانداردهای حسابداری
مزایای استانداردهای حسابداری

مزایای استانداردهای حسابداری

مزایای استفاده از اصول حسابداری و استانداردهای حسابداری دکتر حقیقت چیست؟ همانطور که گفته شد، خلاصه استانداردهای حسابداری بخش عمومی ۱۴۰۲ (خلاصه استانداردهای حسابداری عمومی)، این امکان را برای حسابداران فراهم می کند تا بتوانند با کلیه گزارش هایی که توسط حسابداران ارائه می شود، دارای معیارهای یکسانی باشد و هیچ تفاوتی میان آن ها وجود نداشته باشد.

در صورتی که معیار دقیق و مشخصی برای حسابرسی های شرکت ها و سازمان ها ارائه نشود، آن‌ ها در انجام امور مالی به طور قطع به یقین شکست خواهند خورد و مشکلات فراوانی دامن‌ گیرشان می‌ شود. در صورت نبود استانداردهای حسابداری سازمان حسابرسی، رسیدگی به امور مالی کاری بسیار سخت و دشواری خواهد شد؛ به قدری که شاید حرفه‌ ای‌ ترین حسابدارها نیز نتوانند از پس مشکلات مالی بر بیایند.

اگر در تمام دنیا از این استاندارد استفاده شود کشورها می ‌توانند به صورت یکنواخت و رایج دستورالعمل های حسابداری را اجرا کرده و به نتایج واضح و هدفمندی برسند. در صورت منطبق نبودن این استانداردها با عملکرد کشور ها مشکلات کسب و کار افزایش زیادی خواهد داشت.

استانداردهای حسابداری و گزارشگری مالی (استانداردهای کنونی حسابداری دنیای امروز) نشان می‌ دهد که چه اتفاق اقتصادی در چه زمانی باید شناسایی و اندازه گیری شود و نهایتا شفافیت گزارش های مالی را بالا می‌ برد.

پیشنهاد ویژه: اگر به دنبال بهترین فرصت های شغلی در بهترین سازمان ها و شرکت های حسابداری با حقوق و مزایای عالی هستید، حتما صفحه استخدام حسابدار آریا تهران را بررسی کنید. همچنین شما با داشتن سوالات مصاحبه حسابداری، می توانید شانس قبولی خود را در مصاحبات حسابداری افزایش دهید.

هدف از تدوین استاندار های حسابداری

هدف از تدوین استاندارد های حسابداری

در ادامه مروری بر حسابداری مالی و استانداردهای حسابداری، قصد داریم به شرح هدف از تدوین استاندارد های حسابداری بپردازیم.

  • یکی از اهداف استانداردهای حسابداری حمید دیانت پی، افشای روش های حسابداری که حسابدار مورد استفاده قرار می‌ دهد برای دیگران است.
  • از دیگر اهداف استانداردهای حسابداری گزارشگری مالی، می توان به ارائه فرم یکنواخت و یک شکل برای صورت های مالی اشاره کرد.
  • یکی دیگر از اهداف استانداردهای حسابداری و تهیه صورت های مالی اساسی، افشای موارد خاص در رابطه با تامین ملزومات برای استفاده کمتر از اطلاعات جهت اعمال داوری و نظریه فردی می باشد.
  • ارائه تصمیمات رسمی یا غیر رسمی مربوط به ارزش گذاری مجاز دارایی ها و تعیین رقم درآمد.

پیشنهاد ویژه: جهت کسب اطلاعات کامل و جامع تر در همین مورد می توانید مقاله کدینگ حسابداری را نیز مطالعه کنید.

استانداردهای حسابداری شامل چه مواردی می باشند

این استاندارد ها شامل سه بخش هستند:

  • شرح مسئله ( توضیح و توصیف مشکلات رایج در حسابداری)
  • بحث مستدل ( توضیح استدلالی راه های مقابله با مشکلات موجود در حسابداری)
  • ارائه راهکار مطلوب ( ارائه راه ها و روش های مطلوب به موازات نظریه یا تصمیم گیری جهت رفع مشکلات)
فرایند تدوین استاندارد حسابداری چیست
فرایند تدوین استاندارد حسابداری چیست

فرایند تدوین استاندارد حسابداری چیست

فرایند تدوین استانداردهای حسابداری براساس رویکردهای مبتنی بر قواعد و اصول به شرح زیر می باشد:

تشخیص موضوع جهت انجام تحقیقات: در این فرایند، استانداردهایی که جهت تدوین یا تجدید نظر مورد نیاز هستند توسط کمیته تدوین استانداردهای حسابداری دانیال محجوب (استانداردهای حسابداری محجوب) به مدیریت تدوین استانداردهای بین المللی عرضه می ‌شود.

بررسی های مقدماتی: طی این فرآیند بعد از این که موضوع اصلی مشخص شد، کارشناسان مدیریت تدوین استانداردها مطالعات لازم را انجام می‌ دهند. در این مرحله از استاندارد های سایر کشور ها مثل امریکا و انگلیس و استرالیا و کانادا و سایر استانداردهای حسابداری بین المللی نیز استفاده می ‌شود و با انطباق کلی آن ها با روش های ایرانی گزارش های مطالعاتی ارائه می‌ شود.

تصمیم گیری درباره لزوم تدوین استاندارد. در این مرحله بعد از طی دو مرحله قبلی یعنی بررسی موضوع مشخص شده لزوم تدوین استاندارد در مورد موضوع مربوطه مشخص می ‌شود.

تدوین پیش نویس اولیه: طی این فرایند از تدوین استاندارد حسابدرای، در صورتی که تدوین خلاصه استانداردهای حسابداری جدید لازم بود گروه های کارشناسی شروع به تهیه پیشنویس مقدماتی می ‌کنند که معمولا سعی می ‌شود با شرایط و استاندارد های بین المللی منطبق باشد.

تدوین پیش نویس استاندارد: در این مرحله، کمیته تدوین استانداردهای حسابداری بخش عمومی مصوب سازمان حسابرسی (استانداردهای حسابداری بخش دولتی)، با توجه به پیش نویسی که در مرحله قبلی نوشته شد و پس از اصلاحات لازم پیش نویس استاندارد را تهیه می ‌کند.

نظرخواهی عمومی: طی این مرحله، پیش نویس اولیه هر استاندارد از طریق مجلات تخصصی و اینترنت و وسایلی نظیر آن در دسترس عموم قرار می ‌گیرد و با دریافت نظرات کاربران و جمع بندی آن ها پیش نویس با نظر کمیته تدوین استاندارد، اصلاح و تجدید نظر می‌ شود و بعد از این که کمیته فنی آن را تصویب کرد به هیئت عامل سازمان ارائه خواهد شد.

تصویب نهایی: در مرحله نهایی فرایند تدوین استانداردهای حسابداری با رویکرد آزمون، وقتی متن نهایی استاندارد به تصویب هیئت عامل و مجمع عمومی سازمان رسید بیانیه نهایی منتشر می‌ شود.

پر کاربرترین استانداردهای حسابداری

پر کاربرترین استانداردهای حسابداری

استانداردهای کاربردی حسابداری کدامند؟ در مطالب قبل به این سوال پاسخ دادیم که استانداردهای حسابداری چند تا هستند، حال شاید این سوال در ذهن شما ایجاد شود که استانداردهای پرکاربرد حسابداری یا استانداردهای حسابداری کاربردی کدامند؟

از میان چارچوب نظری استانداردهای حسابداری ایران ویکی پدیا (استانداردهای حسابداری ایران نشریه ۱۶۰) که بالا از آن ها نام بردیم، هر یک در جایگاه مخصوص به خود کاربرد دارد. اما استانداردهای حسابداری پرکاربرد، استانداردهایی هستند که به طور مشترک و بین المللی تعیین شده اند.

پیشنهاد ویژه: جهت آشنایی با کاربرد و مزایای حسابداری فروش، بر روی لینک کلیک کنید.

استانداردهای حسابداری مشترک در سراسر جهان

خلاصه استانداردهای حسابداری ۱۴۰۲ جهانی که با استانداردهای جاری حسابداری ایرانی مطابقت دارند عبارتند از:

  • استاندارد IFRS7 دارایی های جاری نگهداری شده برای فروش و عملیات متوقف شده
  • استاندارد ISA7 صورت جریان وجوه نقد
  • استاندارد ISA10 رویدادهای بعد از دوره گزارشگری
  • استاندارد ISA11 قراردادهای پیمان کاری
  • استاندارد ISA16 اموال، ماشین الات و تجهیزات
  • استاندارد ISA18 درامد عملیاتی
  • استاندارد ISA20 حسابداری کمک های بلاعوض دولت و افشای دولت
  • استاندارد ISA21 اثرات تغییر در نرخ ارز
  • استاندارد ISA26 حسابداری و گزارشگری طرح های مزایای بازنشستگی
  • استاندارد ISA27
    صورت های مالی تلفیقی و جداگانه
  • استاندارد ISA28
    سرمایه گذاری در واحد های تجاری وابسته
  • استاندارد ISA33
    سود هر سهم
  • استاندارد ISA34
    گزارشگری مالی میان دوره ای
  • استاندارد ISA36
    کاهش ارزش دارایی ها
  • استاندارد ISA37
    ذخایر، بدهی های احتمالی و دارایی های احتمالی
  • استاندارد ISA38
    دارایی های نامشهود
  • استاندارد ISA41
    فعالیت های کشاورزی

تفاوت استانداردهای حسابداری ایران و بین الملل

تفاوت استانداردهای حسابداری ایران و بین الملل در چیست؟ با این که بر اساس استانداردهای بین المللی که در آمریکا رعایت می‌ شود حسابداری مطالبات عموما با روش بهای تمام شده مستهلک شده یعنی استفاده از نرخ سود تضمین شده می‌ باشد اما در ایران اگر شرایط سریع المعامله احراز شود یکی از روش های ارزش بازار یا کمترین بهای تمام شده و خالص ارزش فروش به کار گرفته می‌ شود.

تفاوت استانداردهای حسابداری و حسابرسی

تفاوت استانداردهای حسابداری و حسابرسی در چیست؟ هدف از استانداردهای حسابداری، تعیین وضعیت مالی، سودآوری و عملکرد می باشد در حالی که هدف حسابرسی افزایش اعتبار به صورت های مالی و گزارشات شرکت است. حسابداری با درجاتی از اختیار با استانداردهای حسابداری داخلی اداره می شود در حالی که حسابرسی با استانداردهای حسابرسی اداره شده و انعطاف پذیری زیادی را ایجاد نمی کند.

استانداردهای حسابداری صورت های مالی

استانداردهای حسابداری صورت های مالی چیست؟ همانطور که می دانید صورت های مالی شرکت ها شامل اطلاعاتی از جمله سود‌ و‌ زیان، نتایج فعالیت‌ های مالی مختلف و… می‌ باشند که در دوره‌ های زمانی خاص تهیه شده و در اختیار مراجع ذی‌ ربط یا مدیران شرکت‌ ها قرار می‌ گیرند. درواقع در تهیه‌ و‌ تنظیم این داده‌ ها می بایست استانداردهای حسابداری صورتهای مالی را رعایت کرد؛ چرا که از این طریق می توان اطلاعات مهمی درباره روند کاری شرکت و سوابق مالی آن ها در اختیار مدیران قرار داد.

آموزش استانداردهای حسابداری

برای آن که به طور کامل و با جزئیات با استانداردهای حسابداری اسماعیل علی نیا آشنا شوید باید اموزش های متعددی را بگذرانید چرا که اموزش کامل استانداردهای حسابداری فنی و حرفه ای در مقاله های کوتاه امکان پذیر نیست. خوشبختانه مقالات معتبر و کتاب های اموزشی بسیار موثری برای اموزش استانداردهای حسابداری در ایران تالیف و ترجمه شده اند که به سادگی می‌ توانید آن ها را خریداری و دانلود کنید.

علاوه بر این با شرکت در دوره های آموزش حسابرسی استانداردهای حسابداری آریا تهران، می توانید تمامی مباحث مربوط به استانداردهای ایرانی و جهانی را فرا بگیرید و در این زمینه تبدیل به یک متخصص شوید. جهت دریافت جزوه آموزش استانداردهای حسابداری، می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

دانلود کتاب استانداردهای حسابداری

همان طور که گفته شد به سبب پیشرفت علم حسابداری در ایران و حضور اساتید برجسته و متخصص، امکان دسترسی به کتاب ها و مقالات اموزشی استانداردهای حسابداری برای کل حسابداری مالی برای متقاضیان فراهم شده است. شما می‌ توانید در صورت تمایل کتاب استانداردهای حسابداری ۱۴۰۳ آموزشی یا کتاب استانداردهای حسابداری سازمان حسابرسی ۱۴۰۲ را دانلود کرده و به یادگیری این علم بپردازید.

برای این کار کافیست، عناوینی مانند کتاب استانداردهای حسابداری چاپ جدید، کتاب استانداردهای حسابداری حسابرسی، کتاب استانداردهای حسابداری انتشارات سازمان حسابرسی، کتاب استانداردهای حسابداری غلامرضایی، استانداردهای حسابداری کتاب، کتاب استانداردهای حسابداری نشریه ۱۶۰، کتاب استانداردهای حسابداری خرید و… را در گوگل سرچ کنید و با مطالعه دقیق، به درک کاملی از استانداردهای حسابداری برسید.

جهت دانلود کتاب راهنمای جامع بکارگیری استانداردهای حسابداری ایران pdf (استانداردهای حسابداری پی دی اف)، دانلود پاورپوینت استانداردهای حسابداری سازمان حسابرسی (استانداردهای حسابداری پاورپوینت) و همچنین کتاب استانداردهای حسابداری بخش عمومی نشریه ۱۰۲۱ می توانید به سایت های مربوط مراجعه بفرمایید و قیمت استانداردهای حسابداری را بررسی نمایید.

علاوه بر این با مراجعه به سایت سازمان حسابرسی استانداردهای حسابداری، می توانید اطلاعات کاملی درباره استانداردهای حسابداری بدست آورید.

استانداردهای حسابداری آمریکا

هیئت استانداردهای حسابداری بین المللی به چه معناست؟ هیئت استانداردهای حسابداری آمریکا (هیئت استانداردهای حسابداری مالی)، یک سازمان مستقل بخش خصوصی در آمریکا می باشد که زیر نظر بنیاد حسابداری مالی فعالیت می‌ کند و مسئولیت مهم تدوین اصول حسابداری پذیرفته همگانی (GAAP) برای واحدهای گزارشگر بخش خصوصی آمریکا را بر عهده دارد.

لازم به ذکر است که اگر در خصوص استانداردهای حسابداری ترکیه سوال یا ابهامی دارید، می توانید به سایت های مربوط به مراجعه کرده و در این باره اطلاعات کامل تری کسب کنید.

استانداردهای حسابداری انبار

همانطور که در مقاله حسابداری انبار چیست نیز به این موضوع اشاره کردیم، حسابداری انبار به مجموعه ای از فعالیت ها و فرآیندهای حسابداری گفته می‌ شود که موجودی انبار را مشخص می‌ کند. در این فرایند عملیات انبارگردانی نیز انجام می شود.

معمولا فرآیند حسابداری انبار و انبارگردانی در پایان هر دوره مالی صورت می گیرد. با اینکه در اکثر شرکت ها پایان یک دوره مالی یک ساله است، اما در بسیاری از مجموعه ها نیز دوره‌ های مالی ۳ ماهه و ۶ ماهه هستند. نکته مهم و قابل توجه این است که با توجه به استانداردهای حسابداری انبار، حداقل هر یک سال یک بار باید فرآیندهای حسابداری انبار و انبارگردانی نیز انجام شود.

استانداردهای حسابداری بهای تمام شده

وظایف استانداردهای حسابداری بهای تمام شده به شرح زیر می باشد:

  • صدور چارچوب استانداردهای حسابداری بهای تمام شده
  • صدور دستورالعمل برنامه مربوط به استاندارد خاص
  • تجهیز متخصصان حسابداری هزینه و مدیریت با خطوط راهنمایی بهتر در مورد اصول حسابداری بهای تمام شده
  • کمک به اعضا در تهیه صورت‌ های هزینه یکسان تحت قوانین مختلف
  • ارائه هر از چندگاهی تفسیرهای استانداردهای حسابداری بهای تمام شده

استانداردهای حسابداری پایداری

درباره هیئت استانداردهای حسابداری پایداری باید بدانید که بنیاد هیئت استانداردهای حسابداری پایداری (SASB) در سال ۲۰۱۱ به عنوان یک سازمان غیرانتفاعی و مستقل استانداردگذار تاسیس و شروع به کار کرد. هدف تاسیس این بنیاد، تهیه و نگهداری استانداردهای خاص حسابداری صنعت است که به شرکت ها در افشای اطلاعات مالی مهم پایداری و سودمند برای تصمیم گیری سرمایه گذاران کمک می کند.

استانداردهای حسابداری تعهدی

بر اساس استانداردهای حسابداری تعهدی، معاملات و دیگر رویدادهای مالی در زمان وقوع، صرف نظر از زمان دریافت و پرداخت وجه نقد، مشخص و در اسناد حسابداری شرکت ثبت می‌ شود.

به عبارتی دیگر، حسابداری به روش تعهدی یک روش حسابداری مالی محسوب می شود که برای شرکت‌ ها این امکان را فراهم می کند، پیش از دریافت وجه برای فروش کالاها و خدمات، درآمد را ثبت کرده یا هزینه‌ های پیش از پرداخت آن توسط شرکت در قسمت مربوط به هزینه‌ ها ثبت شوند. به عبارتی دیگر، درآمد کسب‌ شده بدون توجه به زمان معاملات نقدی، در دفاتر حسابداری شرکت یا داده‌ های نرم افزار حسابداری شناسایی و ثبت خواهند شد.

استانداردهای حسابداری تسعیر ارز

حسابداری ارزی به ثبت معاملات صورت گرفته توسط ارزهای خارجی رایج در دنیا مانند دلار، درهم و یورو گفته می شود. از این رو برای یادگیری حسابداری ارزی، لازم است با اصول و استانداردهای حسابداری تسعیر ارز به طور کامل آشنا شوید که این موارد شامل حسابداری فروش ارز ناشی از صادرات و روش های تجاری مشابه می شود.

استانداردهای حسابداری تجدید ارزیابی

بر اساس ماده ۱۴۹ قانون مالیات های مستقیم، آن بخش از دارایی‌ های استهلاک‌ پذیر که به دلیل به کارگیری یا گذشت زمان یا سایر عوامل دیگر و بدون توجه به تغییر قیمت ها ارزش آن کاهش یافته و همچنین هزینه‌ های تاسیس، قابل استهلاک بوده و هزینه استهلاک آن ها جزء هزینه‌ های قابل قبول مالیاتی محسوب می شود.

قوانین مربوط به استهلاک‌ های دارایی‌ های استهلاک‌ پذیر شامل جداول استهلاک‌ ها و چگونگی اجرای آن با رعایت استانداردهای حسابداری توسط سازمان امور مالیاتی کشور تهیه می‌ شود و پس از مدت شش ماه از تاریخ تصویب این قانون به‌ تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی می‌ رسد.

در این باره باید بدانید که افزایش بهای ناشی از تجدید ارزیابی دارایی های اشخاص حقوقی، با رعایت استانداردهای حسابداری تجدید ارزیابی مشمول پرداخت مالیات بر درآمد نخواهد بود و هزینه استهلاک ناشی از افزایش تجدید ارزیابی نیز به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی تلقی نخواهد شد.

استانداردهای حسابداری تنخواه گردان

به مقدار وجه نقدی که برای تسهیل در انجام پرداخت ها، در اختیار اشخاص یا شخص قرار می گیرد، کارپرداز یا تنخواه گردان نامیده می شود. این وجه هم می تواند به صورت نقدی و هم به صورت غیر نقدی نیز تحت عنوان کارت تنخواه باشد. برای ثبت عملیات حسابداری تنخواه گردان از چهار روش حسابداری می توان استفاده کرد این چهار روش بر اساس استانداردهای حسابداری تنخواه گردان، شامل روش تنخواه گردان گردان ثابت، تنخواه گردان متغیر، تنخواه گردان نقدی و روش تنخواه گردان تعهدی می باشد.

استانداردهای حسابداری تولیدی

استانداردهای حسابداری تولیدی یکی از مهم ترین بخش‌ های مالی یک تولیدی به شمار می رود که توجه به آن از اهمیت بسزایی برخوردار است. در حسابداری شرکتهای تولیدی از ابتدای چرخه تولید یعنی تهیه مواد اولیه مورد نیاز تا فروش کالای نهایی این نوع از حسابداری بسیار کاربرد دارد و می‌ تواند یک برآورد دقیق مالی را ارائه دهد.

استانداردهای حسابداری دارایی ثابت

 استانداردهای حسابداری دارایی ثابت مشهود یکی از مسائل بسیار مهم در حسابداری به شمار می رود که شناخت، تعیین مبلغ دفتری آن، شناخت هزینه استهلاک مربوط به آن از اهمیت زیادی برخوردار است و در نرم افزار حسابداری به طور کامل و با جزئیات ثبت می‌ شود.

از آنجایی که دارایی‏ های ثابت یکی از اجزای مهم دارایی در شرکت‏ ‌ها محسوب می شوند، یک حسابدار باید این توانایی را داشته باشد که آن ‏‌ها را به طور دقیق شناسایی کرده و در نرم افزار حسابداری شرکتی و یا نرم افزار اموال مدیریت کند.

استانداردهای حسابداری جدید در نظام بانکی

درباره استانداردهای حسابداری جدید در نظام بانکی باید بدانید که بانک مرکزی از ابتدای تابستان سال جاری بانک‌ ها را به رعایت استانداردهای IFRS در ارائه صورت‌ های مالی ملزم کرده است. این امر منجر به اختلاف‌ نظر بانک مرکزی با سازمان حسابرسی شده که در آخر بیش از ۴ ماه می باشد که نماد اغلب بانک‌ ها در بورس متوقف شده و سازمان بورس اجازه برگزاری مجامع این بانک‌ ها را نمی‌ دهد.

ادامه این موضوع را می توانید در سایت های استانداردهای حسابداری جدید در نظام بانکی، مطالعه فرمایید. همچنین می توانید درباره استانداردهای حسابداری حذف شده (استانداردهای حذف شده حسابداری)، استانداردهای حسابداری استهلاک و… نیز تحقیق کنید.

استانداردهای حسابداری حقوق و دستمزد

استانداردهای حسابداری حقوق و دستمزد یکی از مهم‌ ترین مسائلی است که کسب‌ و کارهای کوچک و بزرگ، با آن مواجه هستند. درواقع واحد حسابداری و افرادی که به عنوان مسئول امور مالی و حسابداری در هر شرکت یا کسب و کاری مشغول به کار هستند، می بایست کارکرد پرسنل را به صورت دقیق محاسبه کرده و جزئیات آن را در قالب یک فیش رسمی با عنوان فیش حقوقی به کارمندان ارائه دهند.

اطلاعات موجود درمورد حقوق و دستمزد کارکنان، باید ماهیانه به عنوان هزینه در دفاتر حسابداری ثبت شده تا در محاسبات مالیاتی نیز مورد محاسبه قرار بگیرند.

استانداردهای حسابداری پیمانکاری

استانداردهای حسابداری پیمانکاری یکی از مهم‌ ترین موضوعاتی است که همه حسابداران با آن روبرو خواهند شد. انجام امور مربوط به حسابداری شرکت‌ های پیمانکاری، دارای اصول خاص مربوط به خود می باشد. حسابداران شرکت‌ های پیمانکاری، به همه نکات پیرامون استانداردهای حسابداری پیمانکاری مسلط باشند.

اگر میخواهید با استانداردهای حسابداری پیمانکاری به صورت جامع آشنا شده و نحوه انجام امورحسابداری مربوط به بخش های پیمانکاری را به صورت حرفه ای یاد بگیرید، پیشنهاد میشود دوره آموزش حسابداری پیمانکاری آکادمی آریا تهران را از دست ندهید.

استانداردهای حسابداری کشاورزی

استانداردهای حسابداری شماره ۲۷، مربوط به استانداردهای حسابداری کشاورزی می باشد. الزامات مربوط به این استاندارد حسابداری، درمورد کلیه صورت های مالی که دوره مالی آن منتهی به ۳۰ اسفند سال ۱۳۸۳ یا بعد از آن است، لازم الاجراست.

استانداردهای حسابداری لیزینگ

لیزینگ به نوعی فعالیت تخصصی مبتنی بر روش اجاره‌ ای گفته می شود که در آن بین دو شخص حقیقی یا حقوقی قراردادی با هدف اجاره، خرید یا فروش منعقد می‌ شود. با توجه به این امر، موجر کالای مورد نظر مستاجر را از فروشنده یا تولیدکننده تامین کرده و به مدت مشخصی که در قرارداد مشخص شده، در اختیار مستاجر قرار می‌ دهد.

همچنین بر اساس استانداردهای حسابداری لیزینگ، مستاجر می‌ تواند در هنگام اتمام مدت قرارداد، مورد اجاره را تملک کرده یا به موجر مسترد نماید. علاوه بر این می‌ توان گفت که در عمل لیزینگ، حق مالکیت مورد اجاره به شخص موجر و حق استفاده از آن به مستاجر داده می‌ شود و بر این پایه زمانی که قرارداد منعقد می‌ شود باید مواردی همچون مدت قرارداد، میزان اجاره بها، چگونگی تعیین و محاسبه اصل و فرع قیمت باقی مانده و… در آن گنجانده شود.

استانداردهای نظام حسابداری بخش عمومی

استاندارد حسابداری ملی (GASB)، یکی از مهم ترین استانداردهای نظام حسابداری بخش عمومی می باشد که توسط شورای استانداردهای حسابداری مالی بخش عمومی (GASB) مشخص می‌ شود. بر اساس چارچوب نظری هیات استانداردهای حسابداری مالی، این استانداردها شامل تعریف دقیق اصول حسابداری، روش‌ های ارزش گذاری دارایی‌ ها و بدهی‌ ها، اصول گزارشگری مالی و موارد دیگر مرتبط با حسابداری بخش عمومی می شود.

استاندارد حسابداری ذخیره

استانداردهای حسابداری شماره ۴ با نام استاندارد حسابداری ذخیره، بدهی های احتمالی و دارایی های احتمالی که در تاریخ تیرماه ۱۳۸۵ به واسطه مجمع عمومی سازمان حسابرسی تصویب شده است. جایگزین استاندارد حسابداری شماره ۴ با نام حسابداری پیشامدهای احتمالی مصوب ۱۳۷۹ می‌ شود و الزامات آن در مورد صورت های مالی که دوره مالی آن ها از تاریخ ۱۳۸۵/۰۱/۰۱ و پس از آن آغاز می‌ شود، لازم‌ الاجرا می باشد.

استانداردهای حسابداری سرمایه گذاری

استانداردهای حسابداری سرمایه گذاری در تمامی واحدهای‌ تجاری‌، می بایست مطابق با الزامات‌ این‌ استاندارد انجام‌ شود. این‌ استاندارد نحوه‌ حسابداری‌ سرمایه‌ گذاری‌ در واحدهای‌ تجاری‌ فرعی‌ و وابسته‌ در صورت های‌ مالی‌ تلفیقی‌ را تعیین‌ نمی‌ کند، بلکه درمورد نحوه‌ حسابداری‌ سرمایه‌ گذاری های‌ پیشگفته‌ در صورت های‌ مالی‌ واحد تجاری‌ اصلی‌ کاربرد دارد مگر در مواردی‌ که‌ در استانداردهای‌ حسابداری‌ مربوط‌ به‌ سرمایه‌ گذاری‌ در واحدهای‌ تجاری‌ فرعی‌ و وابسته‌ نحوه‌ عمل‌ دیگری‌ تجویز شده‌ باشد.

استانداردهای حسابداری ساخت

استاندارد حسابداری شماره ۳۰ یا به عبارتی دیگر، استانداردهای حسابداری ساخت، مربوط به فعالیت‌ های ساخت املاک می باشد که باید مورد توجه قرار بگیرد. هدف این استاندارد تجویز روش های حسابداری درآمد و مخارج مرتبط با فعالیت های ساخت املاک است و موضوع اصلی آن، شناخت و تخصیص درآمدها و مخارج فعالیت های ساخت ملک در دوره های مالی انجام این فعالیت ها می باشد.

استانداردهای حسابداری شهرداری ها

همانطور که می دانید استانداردهای حسابداری شهرداری ها یکی از خرده نظام هایی است که در ارتباط و تعامل با دیگر سیستم ها از جمله بودجه ریزی، حسابرسی، ارزیابی عملکرد و جریان آزاد اطلاعات، برای برآورده کردن اهداف و ارتقای سطح مسئولیت پاسخ گویی مالی و عملیاتی نهادهای بزرگ بخش عمومی که شهرداری نیز از جمله آن ها می باشد، به فعالیت می پردازد.

از این رو در تحلیل و طراحی سیستم حسابداری چنین نهادهایی، اگرچه تمرکز اصلی بر روی عناصر تشکیل دهنده سیستم حسابداری است، اما نه تنها تعامل و ارتباط این سیستم با سایر سیستم های فعال درون نظام پاسخگویی عمومی را باید مورد بررسی قرار دهد، بلکه تعامل همه این سیستم ها را با نظام پاسخگویی به عنوان یک فراسیستم باید بررسی شود.

استانداردهای حسابداری صنعتی

استانداردهای حسابداری صنعتی یا Industrial Accounting Standards، برای صنایع و بخش‌ های خاص اقتصادی در نظر گرفته می شود. استاندارد حسابداری صنعت نفت و گاز، نوعی حسابداری صنعتی به شمار می رود که برای شرکت‌ ها و سازمان‌ های فعال در صنعت نفت و گاز مورد استفاده قرار می گیرد.

مغایرت استانداردهای حسابداری با قوانین مالیاتی

درباره مغایرت استانداردهای حسابداری با قوانین مالیاتی باید بدانید که بر اساس استانداردهای حسابداری با وقوع یک رویداد مهم، پس از تاریخ ترازنامه، تعدیلاتی باید انجام بپذیرد که این امر در مقررات مالیاتی در نظر گرفته نشده است.

استانداردهای حسابداری شرایطی را برای شناسایی درآمد تعیین کرده است که بحث در مورد آن در دفعات طولانی صورت گرفته اما بر اساس منطق مالیاتی فروش یا درآمد به محض انجام معامله باید در دفاتر ثبت و در صورت عدم وصول وجه درآمد یا کالای فروش رفته با توجه به بند ۲۳ ماده ۱۴۸ جز هزینه های قابل قبول است.

لازم به ذکر است که با مراجعه به سایت های مربوطه می توانید درباره مغایرت استانداردهای حسابداری با قوانین مالیاتی و همچنین تطبیق استانداردهای حسابداری با قوانین مالیاتی اطلاعات لازم را کسب کنید.

استانداردهای حسابداری ایران به انگلیسی

استانداردهای حسابداری به انگلیسی (استانداردهای حسابداری به زبان انگلیسی) به معنای Accounting standards، می باشد.

جمع بندی

در این مقاله کامل ترین و جامع ترین راهنمای استانداردهای حسابداری و انواع آن ارائه شده تا شما عزیزان بتوانید با انواع استانداردهای حسابداری آشنا شوید. اگر سوال یا ابهامی درباره هر یک از مباحث مربوط به استانداردهای حسابداری دارید، می توانید در قسمت نظرات مطرح کنید تا کارشناسان ما راهنمایی های لازم را به شما ارائه دهند. همچنین جهت دانلود استانداردهای حسابداری به صورت یکجا، دانلود کتاب استانداردهای جدید حسابداری pdf، فایل استانداردهای حسابداری صوتی، دانلود استانداردهای حسابداری ورد، پیوست استانداردهای حسابداری مفاهیم نظری گزارشگری مالی و پاورپوینت استانداردهای حسابداری عمومی می توانید با مشاورین مربوط به تماس بگیرید و درخواست راهنمایی خود را اعلام کنید.

سوالات متداول
استانداردهای حسابداری چند تا است؟

در پاسخ به سوال استانداردهای حسابداری کدامند، باید بگوییم که به طور کلی استانداردهای حسابداری شامل ۴۳ مورد می باشد که در این مقاله به طور کامل و جامع انواع استانداردهای حسابداری و همچنین تغییرات استانداردهای حسابداری ۱۴۰۳ ذکر شده است.

استانداردهای حسابداری به چه معناست؟

درواقع استانداردهای حسابداری به مجموعه ای از قوانین، مقررات و دستورالعمل‌ های حسابداری، گفته می‌ شود و یک حسابدار باید به خوبی به کلیه این اصول و رویه‌ های حسابداری مسلط باشد تا بتواند به خوبی وظایف خود را انجام دهد.

هدف استانداردهای حسابداری چیست؟

یکی از مهم‌ ترین و اصلی‌ ترین اهداف استانداردهای حسابداری، کمک به یکسان سازی صورت‌ های مالی می باشد که این کار باید به شکلی اصولی و با بازده بالا انجام شود. جهت آشنایی کامل با اهداف و کاربرد استانداردهای حسابداری، پیشنهاد می کنیم این مقاله را مطالعه کنید.

استانداردهای حسابداری چندتاست؟

با توجه به بروز رسانی های جدیدترین استاندارد های حسابداری در ایران، میتوان گفت به صورت کلی ۴۳ مورد استاندارد برای امور حسابداری در نظر گرفته شده است که داخل مقاله به بررسی تمامی این ۴۳ مورد پرداخته ایم.

source

توسط chehrenet.ir