گاهی اوقات خانه‌ یا خلق‌وخوی ما دچار رکود می‌شوند یا انرژی‌های منفی را به مرور جذب می‌کنند. همچنین ممکن است با رفت و آمد افراد و تغییر شرایط، این انرژی‌های منفی در فضا انباشته شوند. در کنار پاکسازی فضای خانه، پاکسازی خودمان هم تجربه‌ای ارزشمند و مثبتی است که نباید از آن غافل شد. اما برای این پاکسازی باید همیشه به فکر خرید اسماج‌های مختلف باشیم یا خودمان می‌توانید کار ساخت اسماج و شخصی سازی آن را شروع کنیم؟

اسماج از قرن‌ها پیش به‌عنوان ابزاری برای پاکسازی فضا از این انرژی‌های ناخواسته و تصفیه‌ی هوا استفاده می‌شدند. توصیه می‌شود حداقل دو بار در سال و همچنین در زمان جابه‌جایی به خانه‌ی جدید، از اسماج برای پاکسازی استفاده کنید. من سال‌هاست که از اسماج مریم گلی برای پاکسازی فضا قبل از نقاشی استفاده می‌کنم. شما می‌توانید هر چند بار که بخواهید از اسماج استفاده کنید و هیچ محدودیتی در تعداد دفعات روشن کردن آن وجود ندارد.

در این مطلب از دیجی‌کالا مگ قرار است به شما بهترین و ساده‌ترین روش ساخت اسماج را یاد بدهم تا خودتان بتوانید با گیاهان تازه‌ی هر فصل و همچنین گیاهان محبوب‌تان، اسماج‌های مختلف را بسازید.

آنچه می‌خوانید:

وسایل مورد نیاز برای ساخت اسماج
روش ساخت اسماج

وسایل مورد نیاز برای ساخت اسماج

برای ساخت اسماج به وسایل زیر نیاز دارید:

  • دسته‌ای از گیاهان خوشبو: به‌طور سنتی از مریم گلی سفید استفاده می‌شود، اما می‌توانید گیاهانی مثل اسطوخودوس، رزماری، افسنتین و عرعر را هم به اسماج خود اضافه کنید.
  • نخ یا ریسمان: می‌توانید از نخ‌های پنبه‌ای، کنفی یا نخ کوک استفاده کنی.
  • قیچی

لوازم مورد نیاز برای ساخت اسماج

روش ساخت اسماج

در این بخش روش ساخت اسماج مریم گلی را به شما آموزش می‌دهم اما شما می‌توانید با هر گیاه دیگری هم اسماج محبوب خودتان را بسازید.

۱۶۴,۰۰۰

۱۴۰,۰۰۰

تومان

مرحله‌ی اول

مریم گلی خود را به‌صورت یک دسته جمع کنید. اگر قصد دارید از گیاهان دیگری در کنار مریم گلی استفاده کنید، آن‌ها را هم به دسته اضافه کنید. پیشنهاد من اضافه کردن اسطخدوس به مریم گلی است چون عطری عالی ایجاد می‌کند و در کنار خواص پاکسازی، اثر آرامش‌بخشی هم در محیط ایجاد می‌کند.

روش ساخت اسماج

مرحله‌ی دوم

با استفاده از نخ پنبه‌ای، دسته‌ی مریم گلی را در پایه (پائین‌ترین قسمت) با یک گره محکم ببندید.

مرحله‌ی سوم

نخ را به سمت بالای دسته در حالتی که به‌صورت ضربدری پیچیده می‌شود، بپیچید. سپس نخ را دوباره به سمت پایه برگردانید. مطمئن شوید که نخ را محکم می‌پیچید، اما نه آن‌قدر محکم که مریم گلی خرد شود.

روش پیچیدن اسماج

مرحله‌ی چهارم

نخ‌های اضافی را برش دهید.

مرحله‌ی پنجم

دسته‌ی مریم گلی را به‌صورت وارونه در یک مکان خنک و خشک آویزان کنید و بگذارید حداقل یک هفته بماند تا کاملا خشک شود. بهتر است این مکان جریان هوای کافی داشته باشد تا اسماج قبل از خشک شدن، کپک نزند.

اسماج خانگی

مرحله‌ی ششم

بعد از اینکه اسماج کاملا خشک شد، زمان استفاده از آن فرا رسیده است! یک سرِ اسماج را بالای یک کاسه روشن کنید و بگذارید برای لحظه‌ای بسوزد، سپس شعله را خاموش کنید و اجازه دهید دود حاصل از سوختن درونیِ اسماج، در فضای شما بپیچد. فراموش نکنید که در این مرحله حتما باید پنجره‌ها باز باشند تا انرژی منفی و آلودگی‌ها از محیط خارج شوند.

لطفا از کاسه‌های چوبی استفاده نکنید. کاسه‌های چوبی فقط برای  عکاسی استفاده می‌شوند و برای سوزاندن اسماج مناسب نیستند. لطفا فقط از کاسه‌های مقاوم در برابر آتش استفاده کنید.

با ساخت این اسماج می‌توانید بخشی از یک آئین معنوی باستانی را در خانه خود اجرا کنید و از خواص شفابخشی و پاکسازی آن بهره‌مند شوید.

منابع: louisegale, risegardens

پاسخ به چند پرسش پرتکرار

۱. چه گیاهانی را می‌توان برای ساخت اسماج استفاده کرد؟

گیاهان متنوعی برای ساخت اسماج قابل استفاده هستند، اما متداول‌ترین آن‌ها مریم گلی سفید است. سایر گیاهان شامل سدر، رزماری، اسطوخودوس، برگ کاج، نعناع، و گیاهان معطر دیگری مثل بادرنجبویه و مرزنجوش هستند. می‌توانید از یک گیاه یا ترکیبی از چند گیاه برای ساخت اسماج استفاده کنید.

۲. بهترین زمان برای جمع‌آوری گیاهان چه زمانی است؟

بهترین زمان برای جمع‌آوری گیاهان، صبح پس از خشک شدن شبنم و قبل از شدت گرفتن گرمای روز است. در این زمان، گیاهان دارای بالاترین میزان روغن‌های اسانسی هستند.

۳. چگونه گیاهان را برای ساخت اسماج خشک کنیم؟

گیاهان را به صورت دسته‌ای بسته و به صورت وارونه در مکانی خشک، خنک، تاریک و دارای تهویه مناسب آویزان کنید. مدت زمان خشک شدن بستگی به نوع گیاه و شرایط محیطی دارد و ممکن است از چند روز تا چند هفته طول بکشد. مطمئن شوید که گیاهان کاملا خشک شده‌اند تا از کپک زدن آن‌ها جلوگیری شود.

۴. چگونه بفهمیم که گیاهان کاملا خشک شده‌اند؟

وقتی گیاهان کاملا خشک شوند، شکننده می‌شوند و به راحتی خم نمی‌شوند. اگر گیاهان هنوز انعطاف دارند، به زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز دارند.

۵. چگونه اسماج را ببندیم؟

گیاهان خشک شده را به صورت دسته‌ای مرتب کرده و با نخ پنبه‌ای یا کنفی محکم ببندید. می‌توانید از چند نخ در فواصل مختلف استفاده کنید تا دسته محکم‌تر شود.

۶. چه نوع نخی برای بستن اسماج مناسب است؟

نخ پنبه‌ای یا کنفی طبیعی بهترین گزینه برای بستن اسماج هستند. از نخ‌های مصنوعی یا پلاستیکی استفاده نکنید، چون ممکن است در زمان سوختن مواد مضر آزاد کنند.

۷. اندازه‌ی ایدئال برای اسماج چقدر است؟

اندازه اسماج به سلیقه‌ی شما بستگی دارد، اما معمولا اسماج‌هایی با طول ۱۰ تا ۱۵ سانتی‌متر مناسب هستند.

۸. چگونه اسماج ساخته شده را نگهداری کنیم؟

اسماج را در مکانی خشک، خنک و تاریک نگهداری کنید. می‌توانید آن را در یک جعبه یا کیسه‌ی پارچه‌ای قرار دهید تا از گرد و غبار محافظت شود.

۹. آیا می‌توان از گیاهان تازه برای ساخت اسماج استفاده کرد؟

خیر، استفاده از گیاهان تازه برای ساخت اسماج مناسب نیست. گیاهان تازه رطوبت زیادی دارند و به درستی نمی‌سوزند و ممکن است کپک بزنند.

۱۰. آیا می‌توان اسماج را رنگ کرد یا به آن مواد دیگری اضافه کرد؟

بهتر است از رنگ کردن اسماج یا اضافه کردن مواد شیمیایی به آن خودداری کنید، چون ممکن است در زمان سوختن مواد مضر آزاد کنند. اگر می‌خواهید به اسماج خود رایحه یا خواص دیگری اضافه کنید، می‌توانید از گیاهان معطر و طبیعی دیگری استفاده کنید.

source

توسط chehrenet.ir