درآمد (Revenue) میزان مبلغی است که یک فرد، شرکت و یا سازمان پس از ارائه خدمات و یا فروش یک کالا و پس از کار کردن برای یک مجموعه ای به دست می آورد. در حسابداری انواع مختلفی از درآمد ها وجود دارد که هر یک به روش های مختلف محاسبه میشوند.
به صورت کلی پاسخ این سوال که درآمد چیست میتوان گفت، درآمد میزان پولی است که از ارائه خدمات، تولید کالا و فروش آن و یا در ازای کار کردن به دست می آید.
در ادامه با ما همراه باشید تا با انواع درامد در حسابداری و همچنین تفاوت درآمد عمومی و اختصاصی به صورت کامل آشنا شوید. با شرکت در دوره های آموزش حسابداری آموزشگاه فنی حرفه ای آریا تهران با مباحث و سرفصل های مهمی همچون انواع درآمد و نحوه محاسبه آن ها به صورت جامع تر آشنا خواهید شد.
برای کسب اطلاعات در رابطه با نحوه شرکت در دوره ها آموزش حسابداری در آکادمی آریا تهران و همچنین دریافت مدرک رسمی فنی حرفه ای همین حالا با یکی از شماره تلفن های آموزشگاه آریا تهران تماس حاصل فرمایید تا مشاوران ما شما عزیزان را راهنمایی نمایند ۰۲۱۶۶۹۱۹۶۳۳ الی ۸ .
درآمد چیست
یکی از مهم ترین و اصلی ترین مواردی که هنگام استخدام افراد توجه ویژه ای به آن می نمایند، میزان درآمد(Revenue) و یا حقوق دریافتی آن ها در آن شغل می باشد. درآمدی که یک فرد دارد میزان پولی است که در ازای انجام و ارائه یک نوع خدمات و یا کار کردن برای یک فرد و مجموعه ای به دست آورده است و در هر شغلی این میزان درآمد متناسب با خدماتی که ارائه میدهید متغیر خواهد بود.
به عنوان مثال، فرض کنید به عنوان یک حسابدار در یک شرکت مشغول به کار هستید، میزان درآمد شما از این شغل به صورت ماهیانه متناسب با قرارداد شما خواهد بود و در واقع درآمد شما حقوقی است که در پایان هر ماه دریافت می نمایید.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و به روز شدن مشاغل، افراد به دنبال کسب درآمد از اینترنت هستند چرا که این شغل در مقایسه با سایر مشاغل مثل شغل حسابداری آسان بوده و در بیشتر موارد نیازی به حضور فیزیکی افراد نخواهد بود.
مشاغلی همچون تولید محتوا، بلاگری در شبکه های اجتماعی، ارز دیجیتال و طراحی سایت و برنامه نویسی در سال ۱۴۰۴ در دسته پر درآمد ترین مشاغل قرار خواهند گرفت. در مقایسه با مشاغل پر زحمت، درآمد تولید محتوا بسیار بالاتر خواهد بود و افراد در خانه و تنها با استفاده از اینترنت قادر به کسب درآمد بالا از طریق تولید محتوا می باشند.
پس در رابطه با این سوال که درآمد چیست؟ یک جواب ساده میتوانیم بدهیم و آن هم این است که درآمد میزان مبلغی است که شما در ازای انجام خدمات و یا فروش کالا و یا کار کردن برای یک فرد و یا شرکت به صورت روزانه، هفتگی و یا در پایان هر ماه به دست خواهید آورد.
در پاسخ این سوال که ماهیت درآمد چیست نیز باید بگوییم، درآمد در حسابداری ماهیت بستانکار دارد چرا که درآمد در دسته سرمایه در حسابداری قرار دارد و در ترازنامه نیز سمت چپ فهرست قرار میگیرد.
درامد واقعی در حسابداری دارای انواع مختلفی است که هر کدام دارای تعاریف متفاوتی هستند و به روش های متنوعی قابل محاسبه می باشند. اگر در یک شرکت کار میکنید و دارای وظایف و مسئولیت های مشخصی در این شرکت هستید، درآمد واقعی شما در آخر ماه در واقع میزان کارکرد شما در آن ماه خواهد بود که از رئیس شرکت دریافت خواهید کرد.
بسیاری از مشاغل امروزی به صورت اینترنتی و دیجیتال هستند و شما عزیزان میتوانید درآمد دلاری از طریق مشاغل اینترنتی داشته باشید. در مقاله درامد دلاری با هوش مصنوعی رایگان برای شما عزیزان صفر تا صد روش های کسب درآمد بالا به صورت دلاری از طریق هوش مصنوعی را قرار داده ایم.
فرمول درآمد در حسابداری:
درآمد خالص= هزینه ها – درآمد ( میزان درامد ماهیانه)
انواع درآمد در حسابداری
باتوجه به گفته های بالا در رابطه با اینکه درآمد در حسابداری چیست میتوان نتیجه گرفت، درآمد یا همان مقدار پول و حقوق یک فرد و سازمان به موارد مختلفی بستگی دارد و یکی از اصلی ترین آن ها نوع خدماتی است که ارائه میدهند.
در حسابداری درآمد دارای انواع مختلفی می باشد و متناسب با نوع خدمت ارائه شده توسط افراد، این میزان پول کم و زیاد خواهد بود. به عنوان مثال در حسابداری فروش میزان درآمد هر سازمان در واقع میزان پولی است که در ازای فروش کالا ها به دست می اید و این میزان درآمد باید بین تمامی افراد سازمان متناسب با فعالیتی که میکنند و تاثیری که بر این میزان درآمد دارند تقسیم شود.
اگر بخواهیم یک پاسخ جامع در رابطه با این سوال که درآمد واقعی چیست بدهیم میتوانیم یک مثال ساده برای شما بزنیم، فردی در یک بانک به عنوان حسابدار مشغول به فعالیت است، وظیفه این فرد در بانک حسابرسی تمامی موارد و امور مالی بانک بوده و در دسته وظایف پر اهمیت قرار دارد، میزان پول که این فرد به عنوان حقوق حسابدار بانک دریافت می نماید درآمد واقعی وی از ارائه خدمات حسابداری به بانک می باشد.
از جمله مهم ترین انواع درآمد در حسابداری شامل:
- درآمد ناخالص
- درآمد خالص
- درآمد تصاعدی
- درآمد اتفاقی
- درآمد اختصاصی
- درآمد سرانه خانوار
- درآمد مشاع و غیرمشاع
- درآمد ابرازی
- درآمد تعادلی
- درآمد تعهدی
- درآمد تحقق یافته
- درآمد پایدار
- درآمد منفعل
- و …
هستند که هر یک در حسابداری به روش های مختلفی محاسبه خواهند شد و دارای تعاریف و مفهوم متغیری هستند. در ادامه برای شما عزیزان در رابطه با هر یک از انواع درآمد ها در حسابداری صحبت خواهیم کرد.
بررسی کردن میزان درآمد های یک سازمان و یا یک شرکت یکی از مهم ترین مواردی می باشد که باید برای سرمایه گذاری به آن توجه داشته باشید، محاسبه کردن این مقدار مبلغ در اصول حسابداری نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است، پیشنهاد میشود اگر نمیدانید اصول حسابداری چیست مقاله ذکر شده را مطالعه نمایید.
درآمد ناخالص چیست
یک سازمان بخش از میزان درآمد و سرمایه خود را در ارز دیجیتال سرمایه گذاری می نماید، میزان سود و درامدی که این سازمان از سرمایه گذاری خود در ارز دیجیتال به دست میاورد درآمد ناخالص آن می باشد.
به صورت کلی در تعریف درآمد ناخالص میتوان گفت، درآمد ناخالص میزان پولی است که یک شرکت در کنار میزان درامد روزانه خود از فعالیتی که انجام میدهد، از طریق انجام یک فعالیت غیر ( مثل سرمایه گذاری در ارز دیجیتال و …) به دست می آورد.
این نوع درآمد تاثیر بسیار زیادی بر درآمد اصلی و کلی سازمان خواهد داشت و از طریق مالکیت زمین یا هر دارایی سرمایه ای دیگر در کنار فعالیت اصلی شرکت به دست می آید.
اولین چیزی که در بررسی میزان سود و زیان یک شرکت مورد توجه قرار میگیرد، میزان درآمد کلی شرکت خواهد بود. این درامد کلی شامل درآمد ناخالص و درامد اصلی شرکت می باشد.
برای رسیدن به درآمد واقعی، ابتدا تمامی هزینه ها و حقوق کارکنان و ضرر و زیان ها و همچنین مالیات بر درآمد باید از مبلغ کلی کسر شود و عدد حاصل شده پس از کسر این موارد از درآمد، بیانگر میزان سود و درامد خالص سازمان خواهد بود.
درآمد خالص چیست
در پاسخ این سوال که خالص درآمد چیست باید بگوییم، میزان درامدی که یک سازمان در ازای انجام فعالیت های اصلی خود دریافت می نماید، درآمد خالص آن می باشد.
خالص درآمد در واقع میزان پولی است که پس از کسر تمامی ضرر و زیان های شرکت و درامد های ناخالص آن به دست می اید و حاصل از انجام فعالیت های اصلی شرکت است.
به عنوان مثال، درآمد خالص یک شرکت و کارخانه تولید کننده مواد پتروشیمی در واقع میزان پولی است که در ازای فروش این مواد به شرکت های دیگر دریافت نموده است.
میزان سود و مبلغ باقیمانده یک شرکت که پس از کسر نمودن مجموع بهای کالای فروخته شده، هزینه های عملیاتی، برآمد و مالیات، از مجموع درآمد ها در طول یک دوره حسابرسی شرکت به دست می آید درآمد خالص نامیده میشود.
درآمد خالص واحد شغلی چیست
درآمد خالص واحد شغلی میزان مبلغی است که یک فرد در یک واحد شغلی در ازای فعالیت که در شرکت انجام میدهد دریافت می نماید.
پیشنهاد ویژه: اگر نمیدانید صورت سود و زیان چیست و در حسابداری چگونه محاسبه میشود حتما مقاله ذکر شده را مطالعه کنید.
درآمد تصاعدی چیست
درآمد تصاعدی یکی از مهم ترین انواع درامد های در حسابداری می باشد که میزان مبلغی است که یک سازمان و یک شرکت با ارائه خدمات خوب به شرکت های دیگر کسب نموده است. این نوع درامد تاثیر بسیار زیادی بر رشد اقتصادی یک سازمان خواهد داشت و هرچه این میزان درامد بالاتر باشد، سازمان زودتر و سریع تر به اهداف خود خواهد رسید.
اگر به دنبال یک شرکت برای سرمایه گذاری هستید، یکی از نکاتی که باید حتما به آن توجه کنید این است که میزان درصد درآمد تصاعدی این شرکت چقدر است و در صورت مثبت بودن این میزان درامد میتوانید در این شرکت سرمایه گذاری نمایید و به سود بالای برسید.
درآمد عملیاتی چیست
درآمد عملیاتی یکی از انواع درآمد در حسابداری می باشد که میزان پولی است که همانند درامد خالص از مجموع فعالیت های اصلی شرکت حاصل میشود. به عنوان مثال اگر فعالیت اصلی یک کارخانه، تولید اسباب بازی بچه گانه باشد، میزان درآمد عملیاتی آن مقدار پولی است که از فروش این اسباب بازی ها در بازار به دست می آید.
درآمد غیر عملیاتی چیست
درآمد غیر عملیاتی دقیقا در جهت مخالف درامد عملیاتی قرار دارد و میزان پول و درامدی می باشد که یک سازمان از طریق انجام فعالیت هایی غیر از فعالیت اصلی خود به دست می آورد. به مجموع درآمد های عملیاتی یک سازمان، دارایی عملیاتی گفته می شود که در مقاله دارایی عملیاتی چیست به صورت جامع در رابطه با آن صحبت کرده ایم.
اگر به دنبال بهترین آموزشگاه حسابداری تهران هستید که بتوانید مباحث مربوط به دارایی ها و درآمد ها در حسابداری را اموزش ببینید، ما در آموزشگاه فنی حرفه ای آریا تهران انواع دوره های حسابداری را با بهترین اساتید و به صورت فشرده و بازار کاری برگزار می نماییم.
برای شرکت در دوره های حسابداری و همچنین گذراندن کلاس حسابداری تهران با یکی از شماره تلفن های ما در آکادمی فنی حرفه ای آریا تهران تماس بگیرید تا مشاوران ما اطلاعات لازم را در اختیار شما عزیزان قرار دهند ۰۲۱۶۶۹۱۹۶۳۳ الی ۸ .
در کلاس های آموزشی حسابداری آریا تهران در رابطه با انواع درامد ها و پاسخ این سوالات که درآمد تعهدی چیست، درآمد ثابت چیست و درآمد ثبتی چیست اشنا خواهید شد.
مالیات بر درآمد چیست
مالیات بر درآمد میزان مبلغی است که دولت نسبت به درامد یک فرد و یا سازمان از آن دریافت می نماید و متناسب با میزان درامد هر سازمان، درصدی از آن شامل مالیت می شود و باید ماهیانه به دولت پرداخت گردد.
مالیات بر درآمد در حسابداری دارای انواع مختلفی می باشد و به صورت کلی میزان پولی است که از میزان درامد کلی ماهیانه هر شرکت باید به دولت پرداخت شود، در مقاله مالیات تکلیفی چیست به صورت جامع تر در رابطه با شرایط و قوانین پرداخت این نوع مالیات بر درآمد ها صحبت کرده ایم.
درآمد مالیاتی یک منبع اصلی مالی می باشد که دولت از آن برای تأمین مالی فعالیت های خود استفاده کرده و از این طریق به جامعه خدمت می کند. اغلب کشور ها از سیستم مالیات بر درآمد تصاعدی استفاده میکنند که در آن افراد با درآمد بالاتر نرخ مالیاتی بیشتری را نسبت به افراد با درآمد پایین تر میپردازند.
نحوه محاسبه و ثبت سند درآمد در حسابداری
نحوه محاسبه و ثبت سند درآمد در حسابداری به این صورت است که در مرحله اول برای محاسبه نمودن درآمد ها در حسابداری تعداد واحد کالا های به فروش رفته شرکت را مشخص کرده و در مرحله ی دوم بهای تمام شده این واحد کالا ها را تعیین می کنیم.
بهای تمام شده هر واحد کالا را ضرب در تعداد کالا های فروش رفته میکنیم تا درآمد از این طریق محاسبه شود.
تعداد محصولات فروش رفته و بهای تمام شده هر واحد فروش را با استفاده از فرمول زیر به دست آورید:
درآمد نا خالص: بهای تمام شده هر واحد فروش × تعداد واحد های فروش رفته
درآمد خالص: درآمد ناخالص – کسورات
پس از محاسبه میزان درامد های خالص و ناخالص شرکت، میتوانید آن را در دفتر کل و در فهرست تراز آزمایشی شرکت ثبت نمایید.
اصل تحقق درآمد چیست
اصل تحقق درآمد یکی از مهم ترین اصول حسابداری می باشد که رد آن درامد زمانی تحقق می باشد که خدمات به صورت کامل ارائه شده باشد. در این اصل، زمان دریافت وجه نقد یا همان میزان مبلغ از کارفرما اهمیتی ندارد و تنها زمان تحویل کالا یا ارائه خدمات مهم است.
در اصل تحقق درآمد، درآمد زمانی شناسایی میشود که مزایای مالکیت از فروشنده به خریدار منتقل شده باشد، یا زمانی که ارائه خدمات به صورت کامل انجام شده باشد.
درآمد اتفاقی چیست
درآمد اتفاقی در میان انواع درامد ها در حسابداری در دسته درآمد های غیر معمول قرار میگیرد. این نوع درامد ها اغلب نا پایدار هستند و بر خلاف درامد های ثابت در یک مدت زمان محدود و مشخصی به دست می اید.
به عنوان مثال میزان درامد ناشی از فروش طلا و ارز دیجیتال که به صورت غیر منظم و یکهویی به دست می آید، در حسابداری درامد اتفاقی در نظر گرفته میشود.
درآمد اتفاقی اشخاص حقوقی چیست
در پاسخ این سوال که درآمد اتفاقی اشخاص حقوقی چیست باید بگوییم چنانچه شخص حقیقی یا حقوقی یک درآمدی را از راه معاملاتی با ارزشی غیر واقعی و کمتر از مبلغ واقعی و بهای واقعی کسب کند و یا پولی را به عنوان جایزه به دست آورد باید مالیات درآمد اتفاقی را بپردازد و درآمد حاصل شده از این طریق، درامد اتفاقی می باشد.
درآمد اختصاصی چیست
درآمد های اختصاصی میزان درامد های یک سازمان هستند که در خود سازمان خرج میشوند. به صورت کلی درآمد اختصاصی میزان درآمدی است که برای انجام یک فعالیت خاص و معین در نظر گرفته شده است.
درآمد انفعالی چیست
درآمد های انفعالی یکی از بهترین درآمد ها هستند که برای به دست آوردن آن به هیچ زحمتی نیاز نخواهد بود! ایسن نوع درامد ها شامل درآمد های ناشی از سرمایه گذاری، اجاره ملک و یا اجاره ماشین هستند و با کسب و نگهداری آن ها به دست می اید.
درآمد انفعالی در کنار درآمد های ثابت و ماهیانه ای که افراد دارند کمک بسیار زیادی به رشد اقتصادی فرد خواهند کرد و همواره باعث میشوند تا بر میزان دارایی فرد افروده شود.
به همین دلیل بهتر است در کنار دارایی های ثابت و درآمد پایدار خود درامد انفعالی نیز داشته باشید تا به زندگی راحت تر و رشد اقتصادی بالایی دست یابید.
در مقاله سرمایه چیست به صورت جامع شما عزیزان را با انواع سرمایه ها در حسابداری و نحوه محاسبه نمودن آن ها اشنا کرده ایم.
درآمد تحقق نیافته چیست
فرض کنید یک آنلاین شاپ در شبکه اجتماعی اینستاگرام دارید و در آن زیورآلات میفروشید. زمانی که یک فرد یکی از محصولات شما را به صورت آنلاین سفارش دهد و وجه را برای شما واریز کند تا زمانی که کالا به دست خریدار نرسیده باشد درآمد شما تحقق نیافته خواهد بود و در زمانی که کالا به صورت کامل به خریداری ارسال شود و خریدار از این خرید راضی باشد درآمد شما از نوع تحقق یافته خواهد بود.
در تعریف اینکه درآمد تحقق نیافته چیست میتوان گفت، درآمد تحقق نیافته میزان درامدی می باشد که شرایط لازم برای به رسمیت شناختن آن به عنوان یک درآمد واقعی را نداشته و نمیتوان آن را در حسابداری به عنوان درامد تحقق یافته شمرد.
درآمد تحقق یافته چیست
درآمد تحقق یافته نیز با توجه به نوشته های بالا، میزان درامدی می باشد که تمامی شرایط لازم برای رسمی شدن درآمد را دارا است. یعنی زمانی که محصول به صورت کامل تحویل به خریدار داده شود، میزان درامد حاصل شده شما به صورت تحقق یافته خواهد بود.
درآمد داخلی چیست
با توجه به نوشته های موجود در کتاب درآمد داخلی چیست اقتصاد دهم میتوان مشاهده کرد که درآمد داخلی میزان مبلغی است که از فروش محصولات داخلی یک سازمان حاصل میشود. این نوع درامد در میان انواع درامد ها در حسابداری کاملا متعلق به سازمان بوده و برای انجام فعالیت هایی همچون خرید کالای بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
درآمد رسوبی چیست
درآمد رسوبی همانند درآمد انفعالی است اما با این تفاوت که، این درامد حاصل کاری است که قبلا توسط شما انجام شده و هنوز دارید از طریق آن کسب درآمد می نمایید.
با داشتن درآمد رسوبی حتی زمانی که خواب هستید نیز به حساب بانکی شما پول واریز خواهد شد و این میزان پول در واقع در ازای فعالیتی است که در زمان های گذشته انجام داده اید، مانند ساخت یک مدرسه و یا یک کلینیک زیبایی.
درآمد رسوبی یکی از راه حل های عالی برای افرادی است که میخواهند با انجام یک کار ساده و بدون نیاز به حضور فیزیکی خود در جایی، درامد بالا داشته باشند.
لازم به ذکر است با داشتن وبسایت های خرید نرم افزار های کامپیوتری و یا وبسایت های از این دست میتوانید درآمد رسوبی کسب نمایید.
درآمد سرانه خانوار چیست
درآمد سرانه خانوار میانگین درآمد سرپرست خانوار به صورت ماهیانه می باشد. از میزان درآمد سرانه خانوار به عنوان یک ابزار برای سنجش وضع اقتصادی خانواده ها در یک کشور استفاده میشود.
در کتاب درآمد سرانه چیست اقتصاد دهم نیز ذکر شده است که درآمد سرانه میانگین درامد هر فرد می باشد که توسط سران اقتصادی یک کشور مورد ارزیابی و بررسی قرار میگیرد.
درآمد عمومی چیست
درآمد عمومی میزان درآمد انواع موسسات دولتی و بخش های مختلف دولت و مالیات های حاصل از سود سهام شرکت های دولتی هر کشور می باشد.
در قانون بودجه کل کشور درآمد حاصل از مالیات های پرداخت شده توسط شرکت های دولتی و وزارتخانه ها و تمامی موسساتی که دولتی هستند تحت عنوان درآمد عمومی ذکر میشود.
اگر میخواهید بدانید تفاوت درآمد عمومی و اختصاصی چیست باید بگوییم اصلی ترین تفاوت های میان درآمد های عمومی و درآمد های اختصاصی در این است که درآمد های عمومی متعلق به کشور بوده و از طریق اخذ مالیات موسسات دولتی به دست می اید اما درآمد های اختصاصی به منظور انجام یک فعالیت مشخص و معینی دریافت شده است.
درآمد مستمر در فیش حقوقی چیست
درآمد مستمر در فیش حقوقی میزان دریافتی هر فرد به عنوان حقوق در پایان ماه می باشد. این نوع دریافتی ها و درامد ها میتواند به صورت وجه نقدی و یا غیر نقدی باشد اما به صورت کلی میزان دریافتی و درامدی که هر فرد در یک سازمان و یا شرکت در پایان هر ماه به عنوان حقوق دریافت می نماید درآمد مستمر نام دارد که در فیش حقوقی ذکر میشود.
در فیش حقوقی افراد معمولا درآمد های مستمر به عنوان حقوق دریافتی فرد قرار میگیرد و در کنار آن میزان مزایا و یا پاداش های روزانه ای که به فرد تعلق گرفته است ذکر میشود.
درآمد مشاع و غیرمشاع چیست
برای اینکه بخواهیم به زبانی ساده درآمد مشاع و غیر مشاع را تعریف کنیم بهتر است با یک مثال شروع کنیم. فرض کنید یک حسابدار در بانک که بالاتر در رابطه با حقوق و درامد خالص وی صحبت شد، در بانک وظیفه حسابداری امور مالی را بر عهده دارد.
میزان حقوق دریافتی وی و سایر کارکنان در بانک درامد غیر مشاع و میزان درامد کلی بانک که با آن حقوق کارمندان پرداخت میشود درآمد مشاع نامیده خواهد شد.
در پاسخ سوال درآمد مشاع چیست باید بگوییم درآمد مشاع حاصل از به کارگیرى منابع بانک و سپردهگذاران می باشد. به عبارت دیگر مشخص نیست چه بخشی از درآمدهای مشاع از منابع سپرده های مدت دار و چه بخشی از منابع بانک و مابقی سپرده ها به دست آمده است.
درآمد منفعل چیست
درآمد منفعل (Passive Income) یکی از انواع درآمد ها در حسابداری می باشد که بدون هیچ زحمتی به دست خواهد آمد! درآمد منفعل به صورت خودکار به دست می آید.
برای رسیدگی به درآمد منفعل نیاز نیست مانند کارمندان از ساعت ۸ صبح تا ۵ بعدازظهر کار کنید و به دنبال پول باشید. به جای این کار، ملک یا دارایی را با پول خود خریداری کنید و با اجاره دادن آن ماهیانه درامد بالا داشته باشید.
درآمد مکمل چیست
زمانی که از یک فروشگاه موبایل فروشی یک تلفن همراه را خریداری می نمایید، اگر فرد فروشنده به شما پیشنهاد خرید هندزفری و شارژر گوشی را بدهد و شما آن ها را نیز خریداری نمایید در این صورت میزان درامدی که فرد فروشنده از خرید شما دریافت خواهد کرد درآمد مکمل نامیده میشود.
در این نوع درآمد نیز پاسخ این سوال که حاصل تفریق هزینه و درآمد چیست سود خالص و درآمد خالص شما خواهد بود.
درآمد پایدار چیست
درآمد پایدار میزان درآمدی در حسابداری می باشد که برای فرد به صورت ثابت و بدون تغییر در گذر زمان در یک روز مشخص توسط فرد کسب میشود.
به عنوان مثال اگر در یک سازمان به عنوان کارمند ثابت استخدام شده باشید، میزان حقوق دریافتی شما در هر ماه یک میزان ثابتی خواهد بود که در حسابداری با نام درامد ثابت ذکر میشود.
با توجه به نوشته های موجود در کتاب درآمد چیست کلاس سوم، درآمد ها در حسابداری دارای انواع مختلفی می باشند و تعریف آن ها به صورت کلی میزان مبلغ و پولی است که در ازای انجام یک کار و یا ارائه یک خدمت به دست می آید.
پیش درآمد چیست
پیش درآمد میزان درامدی است که هنوز به طور رسمی به عنوان درامد به فرد داده نشده است و میزان مبلغی است که به عنوان هزینه یک کالا و یا یک خدمت به فرد خریداری گفته میشود. به صورت کلی پیش درآمد ماهیت فیزیکی نداشته و به صورت کلامی بین فرد خریدار و فروشنده گفته میشود.
توزیع درآمد چیست
توزیع درآمد در یک کشور به معنای پخش کردن تمامی درامد های ناشی از تولید داخلی یک کشور میان جمعیت می باشد. توزیع درآمد در سازمان ها نیز همین معنا را دارد و به نوعی توزیع و پخش کردن میزان درامد کلی ناخالص یک سازمان به افراد و کارکنان آن می باشد.
توزیع درآمد در یک شرکت نیز به این صورت است که پس از پایان هر ماه و محاسبه شدن میزان سود خالص و درامد خالص آن شرکت، مدیر امور مالی وظیفه نوریغ کردن این میزان سود را به تمامی کارمندان شرکت دارد.
درآمد ابرازی چیست
به میزان سود حاصل از کسر کردن کل فروش و خدمات، منهای هزینه های کلی شرکت، درآمد ابرازی گفته میشود. این نوع درامد در شرکت ها و سازمان ها در واقع میزان مبلغی می باشد که شرکت با کسر کردن تمامی ضرر و زیان و هزینه ها به دست می اورد و باید برای انجام فعالیت های داخلی سازمان از جمله خرید کالا و یا دریافت وام خرج شود.
جریان درآمد چیست
جریان درآمد یکی از مهم ترین اصطلاحات حسابداری می باشد که بیان کننده میزان پول و مبلغ حاصل شده از انجام فعالیت های مختلف شرکت می باشد.
به صورت کلی میتوان گفت جریان درآمدی به حسابداران یک شرکت نشان میدهد که چقدر پول از طریق فروش محصولات و یا ارائه خدمات، سرمایه گذاری و سایر منابع درآمدی وارد شرکت شده است.
جریان درآمدی یک شرکت تولید کننده مواد پتروشیمی بیانگر میزان درامدی است که به صورت کلی پس از فروش این مواد به کارخانه های دیگر به علاوه میزان سود سرمایه گذاری های شرکت به دست آمده است.
درآمد اسمی چیست
درآمد اسمی و همچنی سود نسبی هر شرکت میزان مبلغ و درصدی می باشد که یک سازمان به سرمایه گذاران خود به عنوان سود کلی آن ها اعلام می نماید و برای هر سرمایه گذار این مقدار سود درامد اسمی خواهد بود.
درآمد اشخاص حقوقی چیست
درآمد اشخاص حقوقی در حسابداری شامل حقوق و دستمزد های فرد، درآمد حاصل از کسب و کار، سود حاصل از سرمایه گذاری آن ها و سایر منابع در آمدی فرد می باشد.
درآمد تجاری چیست
درآمد تجاری یکی از کاربردی ترین انواع درآمد ها در حسابداری می باشد که در تمامی سازمان هایی که مشغول به تجارت هستند مورد استفاده قرار میگیرد.
درآمد تجاری شامل تمامی درآمد ها و میزان مبلغ دریافتی یک شرکت در ازای فروش و صادر کردن محصولات خود به سایر کشور ها و سرمایه گذاری های آن می باشد.
درآمد تعادلی چیست
با توجه به گفته های بالا، انواع درآمد ها در حسابداری وجود دارند که هر یک دارای تعاریف مخصوص به خود می باشند، در رابطه با درآمد تعادلی باید این نکته را بدانید که این میزان مبلغ و درامد که در شرکت ها به صورت تعادلی بوده و میزان پول های ورودی به شرکت را بیان می نماید درامد تعادلی نام داشته و در هر سازمان این میزان درامد متغیر خواهد بود.
جمع بندی
در این مقاله سعی کردیم شما عزیزان را به صورت کامل با تعریف درآمد و انواع آن اشنا نماییم. به صورت کلی در پاسخ این سوال که منظور از درآمد چیست باید بگوییم درامد میزان پولی است که در ازای فروش یک محصول و یا در ازای کار کردن برای یک فرد و سازمان به دست می آورید.
درآمد در حسابداری دارای انواع مختلفی می باشد که داخل مقاله تمامی انواع درامد های مهم و کاربردی در حسابداری را ذکر نموده ایم تا بتوانید با مفهوم هر یک از آن ها به خوبی آشنا شوید.
سوالات متداول
درآمد یا Revenue به مبلغی گفته میشود که در ازای انجام یک فعالیت و یا در ازای کارکردن برای یک فرد و یا سازمان به دست می آید و در حسابداری دارای انواع مختلفی است که داخل مقاله آن ها را برای شما عزیزان قرار داده ایم.
فرمول درآمد در حسابداری برابر است با میزان کل درامد منهای میزان هزینه ها. داخل مقاله نحوه محاسبه کردن درامد در حسابداری را برای شما عزیزان ذکر کرده ایم.
پیش دریافت درآمد میزان مبلغی است که از یک فرد و یا شرکت به منظور انجام خدمات قبل از انجام شدن کامل آن توسط فرد دریافت میشود.
درآمد منهای هزینه به معنای سود خالص و دارایی خالص سک فرد و یا سازمان می باشد.
ماهیت درآمد در حسابداری بستانکار است.
درآمد خالص و ناخالص دو نوع درآمد در حسابداری هستند که در نوع خالص آن تمامی درامد های ناشی از فعالیت های اصلی سازمان و در نوع ناخالص آن درامد های ناشی از سرمایه گذاری ها و عواملی غیر از فعالیت اصلی سازمان هستند.
source