سرمایه در گردش Working Capital یکی از پر کاربرد ترین اصطلاحات حسابداری است که به معنای میزان نقد پذیری یک سرمایه برای فرد و سازمان می باشد.
در حسابداری به این نوع سرمایه، سرمایه در جریان نیز می گویند که به زبانی ساده مقدار سرمایه ای است که در اختیار شرکت و یا فرد قرار داده میشود تا سازمان بتواند بر اساس آن اقداماتی مانند سرمایه گذاری، خرید، وام و … را انجام دهد.
سرمایهی در گردش تمام دارایی های یک سازمان است که فرد میتواند از آن استفاده نماید و آن را به روش های مختلفی نقد نماید.
برای محاسبه سرمایه در گردش در صورتهای مالی روش های متنوعی وجود دارد و میتوانید با استفاده از فرمول اصلی آن قادر به محاسبه نمودن گردش سرمایه سازمان باشید.
در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا با صفر تا صد تعریف سرمایه در گردش و همچنین روش های محاسبه نمودن کل سرمایه در گردش آشنا شوید.
یکی از مباحث و سرفصل هایی که در دوره های آموزشی حسابداری آکادمی فنی حرفه ای آریا تهران تدریس میشود، سرمایه در گردش چیست و چگونه محاسبه می شود می باشد.
اگر به دنبال شرکت در کلاس ها و دوره حسابداری ویژه بازار کار در بهترین آموزشگاه حسابداری در تهران هستید همین حالا با یکی از شماره تلفن های ما در آموزشگاه آریا تهران تماس بگیرید تا مشاوران ثبت نام ما شما عزیزان را راهنمایی نمایند ۰۲۱۶۶۹۱۹۶۳۳ الی ۸.
سرمایه در گردش چیست
تمام سازمان و شرکت های موفق که دارای میزان ارزش خالص دارایی مطلوبی هستند، برای خرید و یا انجام اموراتی همچون دریافت وام و یا سرمایه گذاری های خود از یک منبعی به نام سرمایه در گردش استفاده می نمایند.
سرمایه در گردش در واقع میزان سرمایه و وجه ای است که افراد سازمان ها از آن به صورت روزانه و یا ماهیانه برای انجام امورات مالی مانند خرید کالا های جدید استفاده می نمایند. هر سازمان دارای مقداری دارایی جاری و سرمایه گذاری کوچک است که با نقدینگی آن ها میتواند از آن استفاده نماید.
میتوان گفت دارایی های جاری یا همان میزان درامد روزانه سازمان( با کسر بدهی ها و حقوق کارکنان) نیز در دسته سرمایه در گردش قرار دارند و افراد سازمان ها میتوانند با استفاده از دارایی جاری و یا فروش سرمایه گذاری های کوتاه مدت سازمان و تبدیل به نقدینگی کردن آن ها از آن برای خرید و یا دریافت وام استفاده نمایند.
موجودی انبار نیز اگر قابل فروش و تبدیل به پول نقد باشد در گروه دارایی های جاری و سرمایه در گردش شرکت
قرار میگیرند و در هر زمان افراد سازمان میتوانند با فروش آن ها وجه نقد دریافت نمایند.
نحوه محاسبه سرمایه در گردش در حسابداری اموال دارای یک فرمول کلی می باشد که عبارت است از:
سرمایه در گردش = دارایی های جاری – بدهی های جاری
لازم به ذکر است، سرمایه در گردش در صورت مالی دارای انواع مختلفی می باشد که میتوانید هر کدام را متناسب با میزان سرمایه جاری محاسبه نمایید.
با شرکت در دوره های اموزشی حسابداری بازار کار آریا تهران با نحوه تهیه صورت های مالی و همچنین انواع صورت سرمایه به صورت جامع اشنا خواهید شد.
انواع سرمایه در گردش
همانطور که بالاتر نیز در رابطه با اینکه سرمایه در گردش به چه معناست گفته شد، سرمایه در گردش به عنوان تامین نقدینگی و عملکرد مالی شرکت ها مورد استفاده قرار میگیرد و همواره میزان عملکرد اقتصادی یک سازمان را اندازه گیری می نماید.
سرمایه در گردش در سازمان ها به صورت کلی به بررسی دارایی ها و بدهی ها در یک دوره زمانی مشخص، فروش و خرید، ورودی و خروجی و سایر عوامل مالی مرتبط با فعالیت های مالی و اقتصادی شرکت می پردازد.
سرمایه در گردش یکی از موارد بسیار مهمی است که همواره باید توسط سرمایه گذاران سازمان و شرکت ها مورد ارزیابی قرار بگیرد.
انواع سرمایه در گردش در واقع میزان سرمایه ها و دارایی هایی در یک شرکت هستند که قابل دسترس بوده و افراد میتوانند در مدت زمان کوتاه آن ها را به وجه نقد تبدیل نمایند. به عنوان مثال میزان موجودی کالا ها در انبار یک شرکت که میتوان آن ها را در مدت زمان کوتاه به فروش رساند، سرمایه در گردش آن شرکت محسوب میگردد.
این نوع سرمایه ها برای شرکت در گردش مالی و میزان درآمد و هزینه های ناشی از خرید و فروش در شرکت تاثیر زیادی خواهند گذاشت.
برای محاسبه سرمایه در گردش فرمول مناسبی تعیین شده است که در آن باید میزان دارایی های جاری سازمان را منهای بدهی های جاری نمایید تا به میزان سرمایه درگردش سازمان برسید.
این نکته مهم را در رابطه با سرمایه ثابت و سرمایه در گردش بدانید که این دو اصطلاح در حسابداری دارای تعاریفی کاملا مجزا از یکدیگر هستند و در واقع به نوعی بر خلاف یکدیگر عمل میکنند!
یعنی سرمایه ثابت را نمیتوان در مدت زمان کوتاه تبدیل به نقدینگی کرد مثل ابزار، ساختمان ها و … ولی سرمایه در گردش میزان دارایی هایی است که میتوان آن را سریعا تبدیل به نقدینگی نمود مثل کالا های موجود در انبار.
اگر مدیر یک سازمان هستید و یا در کسب و کار خود نیاز به یادگیری مدیریت سرمایه دارید، پیشنهاد میکنیم در دوره مدیریت سرمایه آموزشگاه آریا تهران شرکت کنید تا با هرآنچه که باید در رابطه با تجزیه و تحلیل صورت های مالی و مدیریت میزان سرمایه های سازمان بدانید آشنا شوید.
سرمایه در گردش شامل چیست
سرمایه در گردش به چهار دسته کلی تقسیم بندی میشود که عبارت اند از:
سرمایه در گردش دائمی: سرمایه در گردش دائمی مقدار دارایی می باشد که شرکت و سازمان در یک مدت زمان کوتاه و محدودی برای کسب و کار خود به آن نیاز دارد.
سرمایه در گردش عادی: بخشی از سرمایه در گردش دائمی که برای عملیات روزانه مورد استفاده قرار میگیرد، سرمایه در گردش عادی می باشد.
سرمایه در گردش ذخیره: در مواقع ضروری شرکت ها و سازمان ها از این نوع سرمایه در گردش برای رفع نیاز های اصلی سازمان استفاده می نمایند.
خالص سرمایه در گردش: مقدار سرمایه ناشی از کسر دارایی های جاری و بدهی های جاری خالص سرمایه در گردش گفته میشود.
پیشنهاد ویژه: شاید باورتان نشود ولی بدون داشتن سرمایه میتوانید در مدت زمان بسیار کوتاهی به درامد فوق العاده بالایی برسید! پیشنهاد میکنیم حتما مقاله چگونه پولدار شویم بدون سرمایه را برای مشاهده راه های پولدار شدن مطالعه نمایید.
سرمایه در گردش منفی
سرمایه در گردش زمانی منفی خواهد بود که میزان بدهی های جاری یک شرکت از میزان درامد جاری آن بالاتر باشد، در این صورت شاهد این موضوع هستیم که میزان سرمایه و دارایی های در گردش سازمان منفی شده است.
برای اینکه از ایجاد سرمایه در گردش منفی در سازمان جلوگیری نمایید باید با روش های مدیریت سرمایه آشنا باشید. مدیریت میزان سرمایه باعث میشود تا با ارائه راهکار های صحیح مانع از ایجاد شدن میزان بدهی زیاد در سازمان شده و در نهایت سرمایه در گردش منفی نخواهد شد.
مدیریت و کنترل نمودن میزان گردش سرمایه ثابت و ارائه راه حل های موثر برای سرمایه در گردش در طرح توجیهی همواره مانع از منفی شدن سرمایه میشود.
پیشنهاد میشود اگر نمیدانید مدیریت سرمایه چیست و چه روش هایی برای کنترل نمودن میزان درآمد روزانه سازمان وجود دارد حتما مقاله ذکر شده را مطالعه نمایید.
سرمایه در گردش ناخالص
سرمایه در گردش یکی از معیار های اصلی برای میزان کارآمدی مالی یک شرکت محسوب میشود و افراد میتوانند با محاسبه نسبت سرمایه در گردش یا همان دارایی های جاری توان یک شرکت و سازمان را برای پوشش بدهی های کوتاه مدت آن محاسبه نمایند.
نسبت سرمایه در گردش کمتر از یک، نشان دهنده سرمایه در گردش خالص منفی است و میزان بدهی های جاری شرکت بیشتر از دارایی های آن است و در نتیجه سرمایه در گردش منفی خواهد شد.
اگر می خواهید بدانید دارایی و سرمایه چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند، حتما مقاله سرمایه چیست را بررسی کنید.
میزان سرمایه در گردش ناخالص نیز مقدار دارایی های غیر عملیاتی سازمان می باشد، به صورت مثال اگر یک سازمان در ارز سرمایه گذاری کرده باشد از سود حاصل شده از آن میتوانید برای خرید کالا و یا دریافت وام استفاده نماید که در این صورت سرمایه در گردش ناخالص خواهد بود.
باز هم این نکته را باید تکرار کنیم که سرمایه در گردش و سرمایه ثابت دارای تعاریف متفاوتی هستند و حتی در نوع ناخالص این نوع سرمایه ها نیز با سرمایه ثابت که یک سرمایه بلند مدت در نظر گرفته میشود تفاوت های اساسی وجود دارد.
سرمایه در گردش ناخالص در ترازنامه نیز میزان سرمایه و دارایی است که با فروش و نقدینگی درآمد غیر عملیاتی و ناخالص شرکت به دست می آید.
در پاسخ این سوال که تعریف سرمایه در گردش چیست؟ باید بگوییم ابتدا باید نوع این سرمایه را در نظر بگیرید اما به صورت کلی تعریف سرمایه در گردش به این صورت است که میزان دارایی های یک سازمان که میتوان آن را در کوتاه مدت تبدیل به نقدینگی نمود، در حسابداری سرمایه در گردش نامیده میشود.
سوالات متداول
سرمایه در گردش معیاری برای اندازه گیری میزان بازدهی و کارامدی یک شرکت بوده و سرمایه ای می باشد که د را« قابلیت نقدینگی وجود داشته باشد. داخل مقاله در رابطه با اینکه سرمایه در گردش یعنی چی صحبت کرده ایم.
سرمایه در گردش منفی یعنی میزان بدهی های جاری از دارایی جاری یک شرکت بالاتر باشد، در این صورت شاهد منفی شدن سرمایه در گردش سازمان خواهیم بود.
برای محاسبه نمودن میزان سرمایه در گردش یک سازمان فرمول خاصی وجود دارد که داخل مقاله این فرمول را برای شما عزیزان قرار داده ایم.
source