نقش ایمپلنت دندان در حفظ سلامت و وضعیت سایر دندان‌ها

هنگامی‌که بحث دریافت ایمپلنت‌های دندانی به میان می‌آید، همه ما به پر کردن جای خالی دندان‌های ازدست‌رفته و بهبود توانایی غذا خوردن و صحبت کردن فکر می‌کنیم. باوجودآنکه اصلی‌ترین کاربرد ایمپلنت دندان دقیقاً همین مسئله است؛ اما تأثیر ایمپلنت روی دهان صرفاً در این مورد خلاصه نمی‌شود. ایمپلنت‌های دندانی نقش مهمی در حفظ سلامت و وضعیت سایر دندان‌ها دارند. آیا می‌دانستید که پیشگیری از مشکلات دندانی با ایمپلنت امکان‌پذیر است؟ شاید عجیب به نظر برسد؛ اما تأثیر ایمپلنت دندان بر سلامت دهان و دندان‌های شما فراتر از آن چیزی است که تصور می‌کنید. اگر هنوز مطمئن نیستید که صرف هزینه و زمان برای دریافت ایمپلنت دندان واقعاً ارزشش را دارد یا نه، تا پایان مطلب امروز با ما همراه باشید. در بخش‌های زیر توضیح می‌دهیم که ایمپلنت‌های دندانی در بهبود و حفظ سلامت دهان و دندان شما چه نقش مهمی ایفا می‌کنند.

تأثیر ایمپلنت روی دهان و دندان‌ها

یکی از دلایلی که بسیاری از بیماران به سراغ دریافت ایمپلنت نمی‌روند، قیمت ایمپلنت دندان است. ازآنجایی‌که ایمپلنت یک روش دائمی و کاملاً مطمئن با کمترین عوارض جانبی است، پس مسلماً هزینه بالاتری نسبت به سایر روش‌های جایگزینی دندان‌ها دارد. شاید آگاهی از تأثیرات قابل‌توجه ایمپلنت در حفظ سلامت دهان و دندان به شما کمک می‌کند که اهمیت این گزینه درمانی را بهتر درک کنید و به ارزش واقعی آن پی ببرید.

نقش ایمپلنت دندان در حفظ سلامت و وضعیت سایر دندان‌ها

جلوگیری از تحلیل استخوان فک

دندان‌های شما فقط برای جویدن و صحبت کردن نیستند؛ وجود آن‌ها موهبت بزرگی برای لثه‌ها و استخوان فک شماست. جویدن و گاز زدن با دندان‌ها همانند یک ورزش برای استخوان فک است و به تحریک و تقویت آن کمک می‌کند. با از دست دادن دندان، دیگر نیرویی به استخوان نگه‌دارنده وارد نمی‌شود و استخوان فک دچار آتروفی خواهد شد. یکی از ناخوشایندترین عوارض از دست دادن دندان، تحلیل استخوان فک در محل حفره دندان است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که:

  • در شش ماه اول پس از کشیدن یا افتادن دندان حدود ۶۰ درصد توده استخوانی فک جذب می‌شود.
  • فرایند تحلیل استخوان فک در درازمدت نیز ادامه می‌یابد.
  • در برخی موارد کاهش ارتفاع عمودی استخوان فک به حدی زیاد است که امکان دریافت ایمپلنت به‌طور طبیعی وجود ندارد و حتماً باید درمان‌های جانبی مانند پیوند استخوان انجام شود.

جلوگیری از حرکت و به‌هم‌ریختگی سایر دندان‌ها

حقیقت مهمی که احتمالاً خیلی از افراد از آن بی‌اطلاع هستند، تأثیر ایمپلنت بر جلوگیری از به‌هم‌ریختگی دندان‌هاست. با ایجاد حفره خالی پس از کشیدن یا افتادن دندان، یک فضای خالی ایجاد می‌شود. متأسفانه دندان‌های مجاور و سایر دندان‌های دو طرف این فضا تمایل دارند به سمت این جای خالی حرکت کنند. این مسئله می‌تواند به شلوغی و نامرتبی دندان‌ها منجر شود و فشار وارد بر برخی دندان‌ها را به‌شدت افزایش دهد. درد و حساسیت در فک، ظاهر شلوغ دندان‌ها و… از مهم‌ترین عوارض به‌هم‌ریختگی دندان‌ها هستند.

انجام ایمپلنت در زمان مناسب و در یک کلینیک دندانپزشکی که به دستگاه‌ها و فنّاوری‌های روز دنیا مجهز است، جلوی جابه‌جایی نامطلوب دندان‌ها را می‌گیرد و علاوه بر حفظ زیبایی ظاهری به بازیابی عملکرد جویدن و گفتار کمک می‌کند.

پیشگیری از مشکلات دندانی با ایمپلنت

کاشت دندان می‌تواند از سایر دندان‌های شما در برابر ترک‌خوردگی، شکستگی محافظت کند. هنگامی‌که یک یا چند دندان خود را از دست می‌دهید، دندان‌های باقی‌مانده مجبورند استرس و فشار بیشتری را در هنگام گاز زدن و جویدن تحمل کنند. به‌عنوان‌مثال:

  • ممکن است شما برای جویدن غذا از یک سمت دهان یا یکسری دندان‌ها بیشتر استفاده کنید. این مسئله در درازمدت، ریسک آسیب‌دیدگی دندان‌ها را افزایش داده و آن‌ها را بیشتر در معرض پوسیدگی قرار می‌دهد.
  • همچنین با نامرتب شدن دندان‌ها پس از کشیدن دندان، احتمال گیرکردن ذرات غذا در شکاف‌های تنگ و فشرده بین دندان‌ها و ایجاد پوسیدگی افزایش می‌یابد.

حفظ ساختار صورت

ایمپلنت‌های دندانی با پر کردن جای خالی دندان‌های ازدست‌رفته شما فک و دندان‌ها را در هم‌ترازی مناسبی قرار می‌دهد. این مسئله بدان معناست که هم‌ترازی بایت به هم نمی‌ریزد و فک بالا و پایین شما موقعیت طبیعی و استاندارد خود را حفظ می‌کند. متأسفانه همه افرادی که یک یا چند دندان خود را از دست می‌دهند، درجاتی از افتادگی صورت را تجربه خواهند کرد؛ حتی اگر از سایر روش‌های جایگزینی دندان مانند پروتز و بریج استفاده کرده باشند. ایمپلنت دندان، تنها روش درمانی است که می‌تواند به حفظ جوانی و جلوگیری از تضعیف و افتادگی ساختار صورت شما کمک کند.

نقش ایمپلنت دندان در حفظ سلامت و وضعیت سایر دندان‌ها

حفظ ساختار دندان‌های مجاور

ایمپلنت یک راه‌حل مستقل است که نیازی به کمک دندان‌های اطراف خود ندارد؛ یعنی ایمپلنت‌های دندانی به دندان‌های مجاور فشار وارد نمی‌کنند و متکی به آن‌ها نیستند. برخلاف پروتزهای متحرک که ممکن است روی دندان‌ها و لثه‌های مجاور فشار وارد کنند، ایمپلنت‌ها مستقیماً به استخوان فک متصل می‌شوند و نیروهای جویدن را به‌طور مساوی در طول قوس دندانی توزیع می‌کنند. این توزیع متعادل نیروها به جلوگیری از فشار بی‌مورد روی دندان‌های مجاور کمک خواهد کرد. همچنین در ایمپلنت دندان همانند روش بریج نیازی به تراشیدن دندان‌های مجاور نیست؛ بنابراین دندان‌های سالم مجاور ایمپلنت کاملاً دست‌نخورده و بدون تغییر باقی می‌مانند.

ارتقای بهداشت دهان و دندان‌ها

بهبود بهداشت دهان و دندان، یکی دیگر از اثرات جالب‌توجه ایمپلنت‌های دندانی است؛ زیرا:

  • با پر شدن جای خالی دندان‌های ازدست‌رفته و تثبیت موقعیت سایر دندان‌ها دیگر نیازی نیست نگران گیرکردن باقی‌مانده غذا و پاک‌سازی ناقص دندان‌ها در حین مسواک زدن و کشیدن نخ دندان باشید.
  • با دریافت به‌موقع ایمپلنت دندان می‌توانید همانند قبل و حتی بهتر از آن بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید.
  • تقریباً تمام افرادی که ایمپلنت دندان دریافت می‌کنند، برای افزایش ماندگاری و موفقیت ایمپلنت خود بهتر و دقیق‌تر از قبل مسواک می‌زنند و نخ دندان می‌کشند. درنتیجه این امر، بهداشت کلی دهان و دندان‌های شما نیز تحت تأثیر مراقبت از ایمپلنت دندانتان قرار خواهد گرفت؛ و این یعنی یک تیر و دو نشان!

سخن پایانی

به دلیل آنکه ایمپلنت با استخوان فک جوش می‌خورد و دقیقاً مانند دندان‌های طبیعی عمل می‌کند، در صورت موفقیت‌آمیز بودن آن دیگر مجبور نیستید با عوارض ناشی از بی‌دندانی دست‌وپنجه نرم کنید. تأثیر ایمپلنت روی دهان فراتر از حفظ زیبایی لبخند و بازیابی عملکرد جویدن و صحبت کردن است. پیشگیری از مشکلات دندانی با ایمپلنت (مانند جلوگیری از نامرتبی و آسیب‌دیدگی دندان‌ها) یکی از مهم‌ترین فوایدی است که می‌توانید با دریافت ایمپلنت از آن بهره‌مند شوید. همچنین نباید از تأثیر ایمپلنت بر جلوگیری از تحلیل استخوان فک و حفظ ساختار صورت غافل شد. ازآنجایی‌که هیچ‌یک از روش‌های جایگزینی دندان نمی‌توانند چنین مزایایی برای سلامت دهان ارائه دهند، ایمپلنت با فاصله زیادی نسبت به سایر گزینه‌ها به‌عنوان بهترین و مطمئن‌ترین روش جایگزینی دندان شناخته می‌شود.

source

توسط chehrenet.ir